Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat sudura

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nici nu trebuie sa-l desfaci. Il alimentezi (in gol) si masori tensiunile pe prize. Poti calcula la cate spire sunt facute.

aaaa... la asta nu m-am gandit. dar este posibil sa masor voltajul din primar pe prizele acestuia? fiindca de exemplu daca are o priza la 200sp (sa zicem) alta priza la 210 si totalul sa fie 220sp... oricum as masura pe oricare din ele el nu ar arata tot 230v?
Link spre comentariu

In principiu ca m toate ap home made se fac cu prize in primar.Aici e un link [in rusa],insa are si schema.http://mkmagazin.almanacwhf.ru/mk_other ... ochnik.htm

Bobinarea o face astfel:

-carcase pe ambele laturi U

-intii secundarul,pe ambele carcase

-peste secundar primarul[pe ambele carcase]

-prize se scot numai din primar

-in sec a calculat sa aiba 50,60,70,80V pt 60 la 150A,prin comutarea pe prizele din primar

Oricum e f greu sa faci prize in sec si mai ales ai grija la contacte![pe papuci de forta si cu surub,la amperajul din sec sfiirie contactele improvizate!]

La sectiunea asta cam 1 spira pe volt.Preferabil sirma de 3mm in primar.

Ap astea pe miez U sint mai slabe ca cele pe tor.La cit costa sirma si cit trebuie sa muncesti,e preferabil sa cumperi unul [pe tor] din comert!

Link spre comentariu

Primarul cu prize functioneaza ca un autotransformator. Raportul tensiunilor este egal cu raportul nr. de spire. Prize din sec. scoti f. usor. Zilele astea postez poze de la al meu, daca te intereseaza. Merge de vreo 15 ani, fara probleme, are 4 prize, la ultima tai teava de 76X4 precum branza.Bafta.P.S. Mai poti sa bobinezi provizoriu cateva spire (10 de ex), sarma nu conteaza, alimentezi traful si masori tensiunea pe spirele astfel bobinate. Asa poti afla nr. de sp./V . :supz:

Link spre comentariu

am sa ma uit la al meu sa vad ce tensiune scoate in secundar in momentul cand variez din primar. poate ajung la o concluzie. poate vineri, acum nu prea am timp ... :(cu ajutorul vostru cred ca reusesc. :finga: pentru primar 5kg sarma oare imi ajung? cam cat e asa in medie kilogramul de sarma de 2.5-3mm?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări