Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda SMD

electronic4you

Postări Recomandate

Buna seara.Am si eu o intrebare cu piesele SMD, de ex. diodele. De unde stiu ce fel de dioda este acela de pe placa de circuit daca pe dioda nu scrie nimic? de unde stiu cu ce trebuie schimbat? Se pot identifica cumva? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronic4you

2

• zal

1

• 25L91N11

1

• Baditza Vasy

1

Top autori în acest subiect

Trebuie să aibă un cod din litere şi cifre pe ea. Să nu confunzi piesele SMD cu cele fără terminale, caz în care diodele au cod cu inele colorate, exact ca şi în varianta normală. De exemplu 1N4148: galben lat/maro/galben/cenuşiu.

Link spre comentariu

Sunt niste "piese" din sticla rosii cu un inel negru pe un capat rotund fara terminale care este lipit pe suprafata placii nu are nici un cod pe el nimic. Ma gandesc ca sunt diode zener fiinca si diodele de dimensiunea mare arata la fel dar si dintre alea sunt mai multe valori, tensiune, amperaj etc. pe care nu am cum sa identific ca nu au coduri pe ele nici de culori nici numeric.Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări