electronic4you Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Buna seara.Am si eu o intrebare cu piesele SMD, de ex. diodele. De unde stiu ce fel de dioda este acela de pe placa de circuit daca pe dioda nu scrie nimic? de unde stiu cu ce trebuie schimbat? Se pot identifica cumva? Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Trebuie să aibă un cod din litere şi cifre pe ea. Să nu confunzi piesele SMD cu cele fără terminale, caz în care diodele au cod cu inele colorate, exact ca şi în varianta normală. De exemplu 1N4148: galben lat/maro/galben/cenuşiu. Link spre comentariu
electronic4you Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Sunt niste "piese" din sticla rosii cu un inel negru pe un capat rotund fara terminale care este lipit pe suprafata placii nu are nici un cod pe el nimic. Ma gandesc ca sunt diode zener fiinca si diodele de dimensiunea mare arata la fel dar si dintre alea sunt mai multe valori, tensiune, amperaj etc. pe care nu am cum sa identific ca nu au coduri pe ele nici de culori nici numeric.Multumesc Link spre comentariu
25L91N11 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 http://www.marsport.org.uk/smd/sod80.htm Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Cine poate sa imi dea si mie codul diodelor? Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Ai căutat în link-ul postat mai sus ? Acolo e un tabel ce conține codurile de identificare... Link spre comentariu
leo 17 Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 http://www.tpub.com/neets/book7/24k.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum