ggg Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Cred ca nu ati inteles ce am vrut sa fac cu acei -20*C,in niciun caz eu nu am vrut sa ajung la supraconductibilitateBineinteles ca nu.Intr-un material conductor electric, la o temperatura oarecare , electronii au o agitatie termica . Aceasta agitatie este posibila din cauza a cativa factori.Dar mobilitatea (in agitatia lor haotica) depinde strict de temperatura. Cu cat temperatura creste , electronii isi pierd din mobilitate. Cu cat mobilitatea este mai redusa cu atat rezistivitatea creste .Domn'Lazaroiu a vrut sa faca un "meci" cat mai fairplay si sa aduca tuburile la niste conditii de conductiblitate optime pt masurat. Altfel, tuburile fara tratament erau net defavorizate. Si iar ar fi inceput discutiile ,precum ca, aparatul de masura este audiofil si ca face partipri numai cu electronii aia care au cazier ,ca nu au respectat legile fizicii. Aha! uite ca avem frig in tara... pe cind o automatizare? Nu sunt conditii de tratament. Exista intr-adevar azot lichid dar nu sunt conditii pt controlul temperaturii. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Intrucit nu s-a oferit nimeni sa facem un experiment cu masuratori inainte si dupa criogenare l-am intrebat si pe Millet Pete (care, printre altele, pastoreste acel site imens cu documentatii despre tuburi) ce stiinta are el despre treaba asta si mi-a raspuns urmatoarele:Well phrased: "Can you expect any certain result?" - I would say no. I have seen evidence and even measurements that IN SOME CASES it can improve the performance of a tube. I think this is most applicable to high-gM tubes (like the D3a). But in many (perhaps most) cases I think it does nothing, and in some cases the stresses induced during the process can actually make things worse. Mai astept si feedback-ul lui "Franzm", care zicea ca incearca sa afle parerea unui cercetator in domeniu... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Nici nu poti sa faci un astfel de experiment. Cum as proceda? Cumpar niste lampi criogenate si le compar cu ce? Cu acelasi model nos sau cu niste lampi fabricate recent nectiogenate? Nu e buna comparatia pentru ca sunt alte lampi. Ca sa poti trage o concluzie ar trebui sa iei un lot de lampi pe care sa le masori si sa le asculti. Dupa aia le aplici tratamentul de criogenare si le masori/asculti din nou.Doar asa poti trage o concluzie, restul sunt povesti.Chiar si asa pot sa apara discutii si cineva ar putea comenta corectitudinea tratamentului, respectarea acelei "retete" secrete...(care cred eu ca e secreta pentru ca nu exista) Sa fim seriosi, "transpira" secrete adevarate dar fix despre secretul acestei metode nu se aude nimic... Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Misa , toate procedurile de tratament prin criogenare sunt "secrete" .Nu numai cele pt tuburi . Tuburile nu sunt prima preocupare a celor care se ocupa cu asa ceva , ci industria automotive . Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Si industria armelor are de castigat..........metoda de tratament criogenic al tevilor de arma este unul din secretele cele mai bine ascunse !Numai ignorantii minimalizeaza castigurile reale in domeniul crio........Totusi vad ca discutia in contradictoriu continua........Chiar nimeni nu vrea sa faca un test auditiv , asa cum am mai propus , cu ajutorul binevoitor al lui @kosmin227 sau @ggg ?Preferati discutii sterile despre pielea ursului din padure sau despre dilema vulpii si a strugurilor ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Oferă-te voluntar ptr test şi ne spui şi celorlalţi ce diferenţe ai constatat. :band Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Oricum voi tine secrete concluziile finale , pentru a mari suspansul ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Ca sa poti trage o concluzie ar trebui sa iei un lot de lampi pe care sa le masori si sa le asculti. Dupa aia le aplici tratamentul de criogenare si le masori/asculti din nou. Doar asa poti trage o concluzie, restul sunt povesti... Asta am propus si eu pe pagina precedenta, mai putin ascultatul, care se subintelegea, oarecum. Oricum vad mai utila compararea microfoniei de exemplu, inainte si dupa, in locul caracterizarilor pe baza de ascultat, care sint mult prea subiective. Cum sa asculti un ECC83 sau un 6N2P? Ca daca-l pui intr-un etaj final sunetul va fi o suma de intimplari in mai multe tuburi. S-ar putea ca dupa criogenare sa dezvolte alt nivel de armonici (timbru) care insumat algebric cu celelalte tuburi sa dea rezultate surprinzatoare, ca sa nu le zic irelevante. @hpavictor: Am citit niste review-uri despre imbunatatirea preciziei tevilor criogenate, marea majoritate din US. Inclin sa le dau dreptate pentru ca astia care apasa pe tragaci au scopuri mult mai concrete si mai precise decit audiofilii... Adica ai o tinta, in niste zile fara vint, si se poate constata statistic foarte usor rezultatul, inainte si dupa. Arma se poate imobiliza mecanic, daca imprastierea e mai mica e clar... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 De acord. Eu de exemplu nu am acces la instalatie criogenica si nici nu intentionez deocamdata sa ma dotez cu asa ceva. Daca as fi avut acces, sa fi sigur ca as fi facut citeva experiente acum citiva ani. Acum pur si simplu nu imi mai pasa. Cine vrea criogenie sa faca criogenie. Amplificatoarele adevarate sunt cu lampi NOS, necriogenate, nedescintate si nefalsificate. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Am purtat discutia si iata ce am aflat:S-au facut cercetari in doua directii: criogenia ca mijloc tehnologic in procesele de debitare si asamblare si criogenia ca sursa de materiale noi. In procesul de asamblare criogenia s-a aratat a fi dificil de implementat si deci prea scumpa in productia de masa (zeci de mii de tuburi pe zi). In ceea ce priveste obtinerea de materiale noi, asa cum am mentionat undeva mai inainte, cercetarile s-au concentrat asupra filamentului si a ansamblului filament-catod. S-au obtinut filamente low power f. rezistente la vibratii. Informatiile dobandite au ajutat la realizarea de materile necriogenate cu structura si comportament asemanator cu cele criogenate. De asemenea s-au folosit temperaturi f. joase pentru testarea comportarii sticlelor si a trecerilor prin sticla. Tipurile de sticla realizate (cu uraniu) fiind scumpe, nu au fost folosite pe larg in tuburile pt. aplicatii civile (comerciale). Tratamente criogenice ale produselor finite nu s-au facut decat in cadrul incercarilor de anduranta, intrucat nu s-au observat efecte benefice (masurabile) in cazul materialelor folosite in productia de masa. Alte informatii nu am putut obtine. Mi s-a spus ca sunt secrete, fiind cercetari facute la cererea armatei. Dupa ce japonezii au preluat firma, s-au sistat toate cercetarile in aceasta directie, acestia fiind interesati doar in obtinerea unui castig rapid din tehnologiile existente.Deci nu pot spune nimic despre efectele audibile ale criogeniei. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Deci comentarii despre efectele audio ale criogenarii avem doar de la vinzatorii de lampi...foarte Tare! Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Adica ai o tinta, in niste zile fara vint, si se poate constata statistic foarte usor rezultatul, inainte si dupa...Si in audio se pot face constatari. Tot ce trebuie , este o ureche educata . A se discuta de "audiofilie" fara sa existe urechi , este ca vinul fara somelier . Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Deci comentarii despre efectele audio ale criogenarii avem doar de la vinzatorii de lampi.........si a celor care le folosesc. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Adica ai o tinta, in niste zile fara vint, si se poate constata statistic foarte usor rezultatul, inainte si dupa...Si in audio se pot face constatari. Tot ce trebuie , este o ureche educata . A se discuta de "audiofilie" fara sa existe urechi , este ca vinul fara somelier . Tare aia cu vinul, asta mi-ar mai trebui, deacu' cand imi pica bine un sprit trebuie sa am pe unu' langa mine sa-mi spuna ce imi place. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Nici chiar asa . Somelierul iti spune doar calitatea vinului care-l bei ,pt ca este educat in acest scop . Ce-ti place tie,mie sau oricaruia, este cu totul alta poveste . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum