mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Eu nu pot sa trag o concluzie si dupa cum se poate usor vedea, in nici o situatie nu am afirmat ca e bun sau nu, nici ca suna mai bine sau nu. Doar am cautat un fenomen de care "sa ma leg" sa pot face masuratori sau sa pot trage concluzii. Inca nu am gasit nimic demn de luat in considerare, numai pareri si reclame. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Bun, adica fair enough cum zic englezii. Cred ca cei care au colaborat inafara (ca se pare ca n-avem loco) ar putea face niste masuratori mai detailate unor tuburi si apoi sa le trimita la racit (eu n-am nici-un canal "deschis" pe tema asta c-as face-o). Se spune ca se reduce microfonia, iacata un parametru masurabil! De asemenea se constata ca filamentul (probabil ansamblul filament-catod) lumineaza mai putin ca la un tub normal. Eu pot sa jur ca asta se lasa si cu modificarea altor parametri ai tubului, deci ar fi utila ridicarea prin masuratori a citorva situatii reproductibile ulterior, scrise "pe hirtie" adica, ma-ntelegeti. Deci cam intr-o luna am putea verifica cel putin doua chestii concrete daca ar fi vreun entuziast... eu ma ofer sa suport o parte din test.Ce mai asteptam?! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Să vină frigul... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Să vină frigul...... ca se rezolva problema mea, nu-i asa?! ☺ Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Bateti campii offtopic ! Dilema se rezolva extrem de simplu : faceti o comparatie auditiva si descoperiti singuri cine sunt naivii....Eu pariez pe cryo , se vor auzi diferit ! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Cum anume ''diferit''? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Pana nu asculti , nu ai cum sa afli .Stiu ca esti om serios , ar trebui sa emiti pareri doar in cunostiinta de cauza . Ia legatura cu @ggg si @Kosmin227 . Poti avea o surpriza placuta ! Sau nu .Chestie de gusturi ! Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 eu ma ofer sa suport o parte din test.Ce mai asteptam?!Consideri ca merita toata agitatia ? Tare cred ca la momentul publicarii rezultatelor, o sa ai probleme de comunicare .O sa ti se reproseze cu nu merge cu electronii aia, care s-au inventat odata cu primul ciclotron care ,culmea!!! a fost construit de niste audiofili. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 eu ma ofer sa suport o parte din test.Ce mai asteptam?!Consideri ca merita toata agitatia ? Tare cred ca la momentul publicarii rezultatelor, o sa ai probleme de comunicare .O sa ti se reproseze cu nu merge cu electronii aia, care s-au inventat odata cu primul ciclotron care ,culmea!!! a fost construit de niste audiofili. Nu sunt nici pentru nici impotriva tuburilor cryogenate,habar nu am cum "vine" treaba asta,pot doar sa intuiesc dar sa vin cu explicatii stiintifice ar insemna o blasfemie deoarece nu am nicio pregatire in acest sens,dar ce pot sa spun sunt urmatoarele chestiuni:-am avut prilejul sa fac diferenta de sunet intre doua tuburi preamplificatoare ; 12AX7[cryo] si ECC83[nos],diferenta era evidenta in ceea ce priveste dinamica sunetului obtinut,bineinteles pastrand acelasi nivel al semnalului la intrare si acelasi pasaj de muzica,dar se prea poate sa fie o chestie subiectiva....-la cateva amplificatoare de chitara am montat in final tuburi EL34[cryo],va pot marturisi ca dupa aproape doi ani de utilizare in forta,curentul de mers in gol era acelasi la toate patru tuburile,asta-i un lucru rau deoarece unii nu mai pot face bani buni prin "rebiasare" cica (!?!?!)-zilele astea am pus intr-o etuva termostatata si reglata la -20*C patru tuburi electronice; ECC83[NOS] neutilizate vreodata,12AX7 [CRYO],EL34 TESLA[NOS] neutilizat vreodata si EL34[CRYO].Le-am pus la aceasta temperatura pentru a realiza un mediu comun pentru toate in vederea masurarii rezistentei in DC a filamentelor,singura chestie pe care o puteam face,asadar astazi am masurat rezsitentele si am obtinut rezultatele:-12AX7[CRYO]........4-5 Rf=12.6 ohmi-ECC83[NOS]..........4-5 Rf=14.5 ohmi-EL34[CRYO]...........2-7 Rf= 2.7 ohmi-EL34[TESLA]..........2-7 Rf =3.4 ohmiDe ce aceasta diferenta,oare se intampla ceva cu conductivitatea filamentului in procesul tehnologic de cryogenare initial??????Aceste date ne pot spune ceva???...de rau,de bine????? Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 -zilele astea am pus intr-o etuva termostatata si reglata la -20*C patru tuburi electronice;E nevoie de mai mult de atit. La -20*C nu apare fenomenul la tuburi, daca vorbim de supraconductoare la temperaturi apropiate de 0*C atunci e altceva, e alt subiect. Etuva trebuie bagata intr-un frigider iar frigiderul intr-un camion frigorific afara in plina iarna.Apoi totul se overclocheaza alimentind cu 380V in loc de 220V. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 -zilele astea am pus intr-o etuva termostatata si reglata la -20*C patru tuburi electronice;E nevoie de mai mult de atit. La -20*C nu apare fenomenul la tuburi, daca vorbim de supraconductoare la temperaturi apropiate de 0*C atunci e altceva, e alt subiect. Etuva trebuie bagata intr-un frigider iar frigiderul intr-un camion frigorific afara in plina iarna.Apoi totul se overclocheaza alimentind cu 380V in loc de 220V. Cred ca nu ati inteles ce am vrut sa fac cu acei -20*C,in niciun caz eu nu am vrut sa ajung la supraconductibilitate nici chiar asa de tampit nu sunt,chiar daca am spus ca nu stiu nimic de cryogenie. Eu am adus tuburile la acelasi mediu in ceea ce priveste temperatura pentru a le masura in aceleasi conditii de temperatura rezistentele filamentelor,altfel daca le masuram la tempertura ambianta tuburile puteau avea diferite temperaturi,mai ales ca le mai si manipulam.In etuva ele au avut fire legate la filamente si le-am masurat din afara,acum ati inteles???? In ceea ce priveste temperaturile negative,fii sigur ca eu pot realiza tempereturi chiar pana la limita cryogenarii,am un job unde colegii mei,frigotehnisti fac diverse teste cu aparatura de ultima ora in acest domeniu,instalatii cu azot lichid,sau heliu.....asa ca nu am nevoie de camioane frigorifice...- si apoi,eu am intrebat daca cineva poate explica acele diferente mari de valori ale rezistentelor,sa nu ne mai dam dupa visin cu diverse explicatii sterile......P.S eu am pomenit de procesul de criogenare initial,facut pentru tuburi in niciun caz nu eu am facut criogenarea,atentie ce cititi si mai ales ce veti raspunde,nu scoateti din context,daca vreti sa lamurim anumite probleme. Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 @lazaroiu: Credeam ca stiti de glumaDaca tot aveti posibilitatea sa ajungeti aprope de zero absolut atunci de ce nu faceti o criogenie adevarata cu doua lampi identice dintre care una o lasati ca martor. Asa ne lamurim usor nu mai tot dam cu presupusul. De ce faceti probe la -20*C daca aveti posibilitatea sa faceti o criogenie adevarata? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Aha! uite ca avem frig in tara... pe cind o automatizare? Acum citeva luni am masurat vreo 5 feluri de filamente de ECC83 la temperatura normala si n-am ajuns la nici-o concluzie... adica imprastierea era mare... Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 @lazaroiu: Credeam ca stiti de glumaStiu de gluma,omule fii sigur de asta,iti pot confirma cei care ma cunosc,departe de mine gandul de a ma fi suparat!!Nu ma supar eu chiar asa......si daca ma gandesc bine chiar nu m-am suparat niciodata pe cineva,crede-ma.si pentru asta dau o bere... icon_jookSa stii ca daca cineva mi-ar spune excat procedeul de racire progresiva pana la zero absolut si apoi rampa de revenire,fii sigur ca as ruga colegii frigotehnisti sa facem un astfel de experiment,dar tare imi e teama ca nu este chiar asa de simplu si mai ales nu cred ca toate tuburile se pot preta la astfel de tratamente (banuiesc),dar uite ca m-am bagat intr-o chestie in care un am habar.......gata...ma retrag,nu e treaba mea! Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 daca vorbim de supraconductoare la temperaturi apropiate de 0*C atunci e altceva, e alt subiect. Era mai bine 0K Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum