ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Doar ce am scris cu doua posturi mai in urma . Dar mai repet odata , ca nu ma doare mana. Misa la mine se referea si nu la tine. Eu nu contest valoarea tratamentului criogenic ci capacitatea unora de a spune dupa niste poze de material care material e mai bun din punct de vedere sonic, doar privind pozele. Dar nu este vorba de vreo capacitate. In momentul in care proprietatile fizice se imbunatatesc si cele electrice(ca de altfel toate proprietatile) sufera in acelasi sens. Daca ,in urma unui tratament, cristalinul este orientat intr-un sens (nu haotic) in asa fel incat electronii "liberi" sa numai aiba "probleme in drumul liber mediu" (cu ionii pozitivi si fononii), catre urmatorii atomi apartinand altor structuri cristaline, atunci rezistivitatea ( ro exprimat in Ohm/mm) acelui metal scade iar conductivitatea creste . Numai practic se poate verifica valoarea tratamentului criogenic. Iei doua tuburi la fel, unul il criogenezi iar celalalt il pastrezi de martor, pe urma le asculti. Pai cu vreo doua pagini in urma, tocmai asta s-a spus .S-a facut si cu martori .Si tot am mai repetat . Dar degeaba. Bine ca nici nu stiu de ce ma agit!?? eu , cel putin, nu vreau sa conving pe nimeni. Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Doar ce am scris cu doua posturi mai in urma . Dar mai repet odata , ca nu ma doare mana. Misa la mine se referea si nu la tine.Atunci scuze si tie si lui misa, ar fi fost bine sa fie o adresa. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Daca ,in urma unui tratament, cristalinul este orientat intr-un sens (nu haotic) in asa fel incat electronii "liberi" sa numai aiba "probleme in drumul liber mediu" (cu ionii pozitivi si fononii), catre urmatorii atomi apartinand altor structuri cristaline, atunci rezistivitatea ( ro exprimat in Ohm/mm) acelui metal scade iar conductivitatea creste .Fugi si da-le vestea companiilor de electricitate , vor fi incantantate sa-si criogeneze cablurile , iti dai seama ce economie uriasa s-ar obtine Ma tem ca ce zici tu acolo e un fel de bullshit promovat de siturile "audiofile", arata-mi undeva un studiu , ceva serios care sa sustina asta . Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Ma tem ca ce zici tu acolo e un fel de bullshit promovat de siturile "audiofile", arata-mi undeva un studiu , ceva serios care sa sustina asta .Un idiot pe nume Newton a constatat el, intr-o zi cu soare, ca electronul are masa si "fuge" prin metale.Al naibi prost! a stat sa-i studieze fuga. Un aberant .Nu am stiut ca a fost audiofil . :jytuiyuEra sa uit! Si a mai fost inca un fraier , pe nume Fermi, care statea sa vada cati electroni furau startul si cati ramaneau lipiti de linia de start. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Vezi ca esti complet ignorant , Newton saracul a trait in secolul 17 cand habar nu se avea de electroni http://ro.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newt ... izic.C4.83: iar electronul a fost descoperit in 1897 de J.J. Thomson. De altfel am mai spus ca e pierdere de vreme orice discutie cu tine Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 ...daca intelegem ca nu oxizii (ei singuri) aplicati pe tungsten, produc emisii de electroni. Acesti oxizi, in reactie cu tungstenul , doar "stimuleaza" .La tuburile cu incalzire indirecta, catodul este de regula un tub cilindric in interiorul caruia se afla filamentul. Stratul de oxizi si saruri cu care este acoperit firul de wolfram are rol de izolator electric. Pentru performante optime atat temperatura suprafetei catodului cat si capacitatea emisiva a sa trebuie sa fie omogene. orice "hot-spot" distorsioneaza caracteristicile statice ale tubului si altereaza punctual catodul. Filamentul nu se incalzeste nici el omogen (depinde de forma ce-o are), iar tubul din care este confectionat catodul avand peretele subtire (0,1-0,3mm) conduce relativ slab caldura in lungul sau. De aceea stratul de oxizi de pe filament trebuie sa asigure atat un transfer termic adecvat cat si inertia termica necesara in cazul alimentarii indirecte. Aici ar putea interveni eventuale efecte ale tratamentului criogenic asupra formei, dimensiunilor si orientarii cristalitelor.Dupa cum am mentionat undeva mai sus, am lucrat in domeniul tehnologiei tuburilor, dar nu am mai apucat productia de tuburi amplificatoare clasice. Asa ca am luat legatura cu un fost coleg mai in varsta, care mi-a povestit despre efectele diverselor imperfectiuni constructive. S-au facut cica si ceva incercari cu catozi/filamente tratate criogenic, dar nu cunoaste amanunte pt ca nu a fost implicat. Saptamana viitoare o sa ma intalnesc cu unul dintre fostii nostrii cercetatori din domeniul catozilor. Sa speram ca o sa-si dea drumul la gura. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Vezi ca esti complet ignorant , Newton saracul a trait in secolul 17 cand habar nu se avea de electroni http://ro.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newt ... izic.C4.83: iar electronul a fost descoperit in 1897 de J.J. Thomson. De altfel am mai spus ca e pierdere de vreme orice discutie cu tineNaiba ma pune sa discut despre fizica aici. Asa-mi trebuie!Nu-i asa ca electricitatea s-a inventat odata cu priza de perete ? Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 De aceea stratul de oxizi de pe filament trebuie sa asigure atat un transfer termic adecvat cat si inertia termica necesara in cazul alimentarii indirecte. Aici ar putea interveni eventuale efecte ale tratamentului criogenic asupra formei, dimensiunilor si orientarii cristalitelor.Asupra formei, nu cred.Nu sunt sigur si nu stiu ce sa va spun. Dar sigur are efect asupra orientarii cristalinelor . Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Cred că toată povestea a început cu supraconductibilitatea la temperaturi apropiate de zero absolut, iar adoptarea criogenării la lămpi e o extensie a fenomenului respectiv. Cu ce rezultate... rămîne să stabiliţi aici. http://ro.wikipedia.org/wiki/Supraconductibilitate Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Supraconductibilitatea unui metal capatata la o temperatura mica nu sa pastreaza dupa ce metalul isi revine ca temperatura si cu atit mai putin dupa ce se incalzeste filamentul. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Cel puţin fenomenul supraconductibilităţii e demonstrat, e logic că nu rămîne definitiv. Eu tot cred că asta a fost sursa de inspiraţie, în ideia că tot rămîne ceva de pe urma tratamentului. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 adigh, scuze, intr-adevar cred ca te-am confundat.Supraconductibilitatea e un fenomen care se intimpla doar in anumite conditii si DOAR cu anumite materiale. Nu orice conductor devine supraconductor prin racire. Aici e o intreaga teorie care nu o sa o explic aici. (chiar e mult de explicat si de comentat pentru a explica fenomenul) Va rog nu priviti simplist, adica "racim sirma si devine supraconductoare". Nu e chiar asa. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pin' la urma cum e? A fost sau n-a fost?... Treaba cu cutitele n-am inteles-o nici eu... Oare cum ar fi niste tuburi facute din otel de cutit? Un SV630 sau VG10, ca 444C au toti manelistii... ☺ Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pin' la urma cum e? A fost sau n-a fost?... Treaba cu cutitele n-am inteles-o nici eu... Oare cum ar fi niste tuburi facute din otel de cutit? Un SV630 sau VG10, ca 444C au toti manelistii... ☺Pai nu era vorba de niste poze cu structura otelului criogenat? Preferai sa discut despre rulmenti? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Ziceam daca ati concluzionat daca-i buna criogenarea la tuburi sau nu? Ca eu cind vad ca se invoca legile fizicii dar de fapt nu se explica mai nimic imi vine sa ma tot duc. Altfel imi este usor sa constat ca legile fizicii stau la baza tuturor tehnologiilor neinventate inca, pariez ca si fuziunea la... rece tot pe baza legilor fizicii functioneaza ☺ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum