ggg Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 structura cristalina este mult mai fina si mai omogena, asta inseamna ca i se imbunatatesc proprietatile fizico-mecanice.Exact.Se imbunatatesc toate proprietatile.Din cate stiu , filamentele tuburilor sunt construite din oteluri aliate (Fe-C mediu aliate cu W,Si si C < 1 %).Mai multe detalii se gasesc aici http://www.pmillett.com/file_downloads/Heater.pdf Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Eu cred ca prima poza e facuta ziua iar a doua noaptea. Prima e o poza alb negru a unei felii de prajitura (putin neclara) iar a doua e a suprafetei intunecate a Lunii.Cum se poate trage concluzia din cele 2 poze ca apare o modificare de structura cristalina?Uite, am luat prima poza si i-am scazut stralucirea modificind totodata structura cristalina.Oare cit de departe poate sa mearga naivitatea?As vrea sa vad ce scrie intr-un tratat de metalurgie despre schimbarea structurii otelului prin criogenare. In mod serios as dori sa invat asta, dar nu de la audiofili ci de la metalurgi. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Eu am luat de bune acele imagini, la fel de bine poate fi altceva. Acuma pun doua citate dintr-o carte de studiul materialelor:Transformarile de faza ale starii solide pot fi studiate cu ajutorul diagramelor de echilibru (variatia solubilitatii starii solide cu temperatura si recristalizarile fazice) sau se pot produce in afara acestora. Ele pot fi activate din punct de vedere termodinamic pe cale termica, mecanismul de baza fiind difuzia, sau atermica prin aparitia fenomenului de subracire sau supraincalzire; fortele motrice sunt de fiecare data egale cu diferenta dintre energiile libere ale fazei mama care se transforma (matrice ) si ale fazelor care apar (germeni).Si ce este in discutie aici:Transformarile fara difuzie denumite prin forfecare se produc la grade mari de subracire, cand mobilitatea atomilor este aproape nula. Germenii sunt activati pe cale atermica prin subracire, cresterea lor producandu-se prin deplasari ale unor grupuri de atomi pe distante mai mici decat o distanta interatomica, in alte pozitii, dar cu pastrarea acelorasi vecini. Se mai numesc si transformari militare. Interfetele germene/matrice sunt coerente. Constituentii rezultati se numesc martensite si se gasesc atat in aliajele feroase cat si-n cele neferoase si chiar in unele metale ce prezinta transformari alotropice. Viteza transformarii este foarte mare si independenta de temperatura.Repet ce am spus mai sus ca nu am gasit nimic in legatura cu oxizii care emit electroni. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Propun să înfinţăm o comisie de anchetă care să studieze fenomenul şi să dea verdictul final: e sau nu o păcăleală. Asta ca să nu mai asistăm la ceartă. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Oare cit de departe poate sa mearga naivitatea?Oare cat de mult te hazardezi in exclamatii !?! Criogenarea este o tehnologie care se aplica tuturor materialelor aflate in stare de agregare solida(chiar si plastic,polimeri) . Modificarile care se petrec se explica atat chimic cat si fizic . Ce vrei sa stii de la un metalurg, intregul procedeu de tratament ? Din pacate aceste patente nu sunt publice . Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pai vreau sa stiu totul de la un metalurg. Patentele nu sunt publice, normal! Totusi, fenomenele fizice sunt publice NU? Care sunt ele? Nu neg ca exista dar vreau sa le cunosc. Tu nu? Le acceptam numai ca unii au zis? Sau trecem totul prin propriul creier...Zal!Nu am avut impresia nici o clipa ca cineva ar vrea sa se certe.Dupa cunostintele mele, notiunea de "subracire" sau "supraracire" se refera la faptul ca un lichid (in cazul asta metal topit, se bucura de proprietatea de a nu se solidifica chiar daca il racesti sub temperatura de cristalizare. Sunt multe substante cu tendinta spre supraracie, unele metale, diverse alte substante sau elemente nemetalice, chiar si apa pura. (Chiar si Joules Verne povestea de un lac..., o piatra...etc.)Hai sa ma exprim mai clar, ca sa inteleaga toata lumea: Consideram ca avem apa pura intr-un vas foarte curat. Racim lent aceasta apa pina la -10 grade C. Constatam cu stupoare ca ea nu a inghetat. In acest moment daca atingem suprafata apei cu un ac, apa ingheata brusc, bineinteles marindu-si temperatura sa zicem pina la -1 grad (s-a degajat brusc caldura latenta de topire)Explicatia e simpla: Apa fiind pura, intr-un mediu curat, nu a avut centre de cristalizare de unde sa inceapa cristalizarea.Fenomenul poate fi usor pus in evidenta dar nu cu apa, care e foarte pretentioasa la puritatea mediului.Imi dau seama ca sunt absolut OFF eventual rog pe Kosmin sa stearga aceasta inteventie... icon_jook Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 structura cristalina este mult mai fina si mai omogena, asta inseamna ca i se imbunatatesc proprietatile fizico-mecanice.Exact.Se imbunatatesc toate proprietatile.Din cate stiu , filamentele tuburilor sunt construite din oteluri aliate (Fe-C mediu aliate cu W,Si si C < 1 %).Mai multe detalii se gasesc aici http://www.pmillett.com/file_downloads/Heater.pdf 1.O structura "mult mai fina si mai omogena" si proprietati fizico-mecanice imbunatatite nu garanteaza un sunet mai bun.Ca se schimba proprietatile asta cred dar ca se schimba in bine cum poti sti privind pozele?2.Daca ai doua osciliscoape unul linga altul si pe fiecare o sinusoida sub un anumit procent de distorsiuni nu poti face diferenta cere sinusoida provine de la un amplificator cu tuburi si care de la un amplificator cu tranzistoare. In acest caz cum poti privi doua poze de nu stiu ce material si sa spui care va suna mai bine? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 A dracului criogenia asta , a ajuns un fel de mama rezolvarilor pentru orice , orice lucru criogenat e mai bun ca inainte din toate punctele de vedere ...Oare de ce nu s-a gasit inca desteptul sa criogeneze tranzistorii si integratele ?! Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 A dracului criogenia asta , a ajuns un fel de mama rezolvarilor pentru orice Sigur ca nu .Dar comparatia lui Misa este interesanta .Numai ca metalul in comparatie cu apa,la o temperatura specifica , incepe sa cristalizeze si sa tinda catre starea lui naturala de agregare. In plus nu putem compara nici compozitiile chimice. In otel fiind suficiente de multe elemente chimice care au tot felul de valente , cristalizarea depinzand foarte mult de acestea .Chiar imi pare rau ca nu am suficient timp ca sa traduc macar jumatate din .pdf-ul la care tot am facut trimitere. O discutie la obiect despre criogenarea filamentului, va putea exista daca intelegem ca nu oxizii (ei singuri) aplicati pe tungsten, produc emisii de electroni. Acesti oxizi, in reactie cu tungstenul , doar "stimuleaza" . Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Numai practic se poate verifica valoarea tratamentului criogenic. Iei doua tuburi la fel, unul il criogenezi iar celalalt il pastrezi de martor, pe urma le asculti.Daca selectezi tuburile pe care sa le criogenezi atunci nu mai e relevant pentru ca probabil ar fi sunat diferit in urma selectiei.Eu nu contest valoarea tratamentului criogenic ci capacitatea unora de a spune dupa niste poze de material care material e mai bun din punct de vedere sonic, doar privind pozele. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Nu ma baga pe mine la inaintare pentru ca eu am tras concluzia ca criogenarea e VAX, asta fiind pasionat de cutite si fiind beneficiar si oarecum colaborator cu Asta: http://knives2use.blogspot.com/ Deci,... vezi si tu practic, nu conteaza, nici nu se vede efectul "crio". Ba pardon, se vede efectul PLACEBO. Parca pomeneai de tratarea cutitelor...sau nu tu ziceai de asta?` Ce sa fac, sunt pasionat si de Cutite! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Dupa cum "se stie" ca si cablul chior "suna" mai bine criogenat propun sa se criogeneze amplificatorul complet , asa orice sarmulita , bobinaj , rezistenta , condensator + desigur tuburi va beneficia de tratamentul miraculos Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Eu nu contest valoarea tratamentului criogenic ci capacitatea unora de a spune dupa niste poze de material care material e mai bun din punct de vedere sonic, doar privind pozele.Dar nu este vorba de vreo capacitate. In momentul in care proprietatile fizice se imbunatatesc si cele electrice(ca de altfel toate proprietatile) sufera in acelasi sens.Daca ,in urma unui tratament, cristalinul este orientat intr-un sens (nu haotic) in asa fel incat electronii "liberi" sa numai aiba "probleme in drumul liber mediu" (cu ionii pozitivi si fononii), catre urmatorii atomi apartinand altor structuri cristaline, atunci rezistivitatea ( ro exprimat in Ohm/mm) acelui metal scade iar conductivitatea creste .Numai practic se poate verifica valoarea tratamentului criogenic. Iei doua tuburi la fel, unul il criogenezi iar celalalt il pastrezi de martor, pe urma le asculti.Pai cu vreo doua pagini in urma, tocmai asta s-a spus .S-a facut si cu martori .Si tot am mai repetat . Dar degeaba. Bine ca nici nu stiu de ce ma agit!?? eu , cel putin, nu vreau sa conving pe nimeni. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Daca ,in urma unui tratament, cristalinul este orientat intr-un sens (nu haotic) in asa fel incat electronii "liberi" sa numai aiba "probleme in drumul liber mediu" (cu ionii pozitivi si fononii), catre urmatorii atomi apartinand altor structuri cristaline, atunci rezistivitatea ( ro exprimat in Ohm/mm) acelui metal scade iar conductivitatea creste .Hmmm...o alta credinta audiofila legata de asta, consta in teoria ca un cablu ar conduce electric mai bine in sensul in care a fost trefilat(!), decat in sens invers, automat au aparut firme care au insemnat sensul trefilarii pe cablurile de boxe...poate ar trebui realizata trefilarea numai in noptile cu luna plina, pentru un sunet energic, un bass barbatesc, si in noptile cu luna noua sau in primul patrar, s-ar putea fabrica cabluri bune pt. vocile feminine. Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Nu ma baga pe mine la inaintare pentru ca eu am tras concluzia ca criogenarea e VAX, asta fiind pasionat de cutite si fiind beneficiar si oarecum colaborator cu Asta: http://knives2use.blogspot.com/Deci,... vezi si tu practic, nu conteaza, nici nu se vede efectul "crio". Ba pardon, se vede efectul PLACEBO.Parca pomeneai de tratarea cutitelor...sau nu tu ziceai de asta?Daca la mine te referi atunci nu stiu despre ce vorbesti.Daca ai tras concluzia ca criogenarea e vax atunci e treaba ta, poti avea ce parere doresti. Eu nu am contestat criogenarea ci capacitatea omului de a privi niste poze si a spune care material e mai bun pentru audio. Chiar daca pozele sunt reale mie nu mi se pare deloc evident ca modificarile sunt in bine. Tratamentele termice fie ca sunt la frig fie ca sunt la cald se folosesc.Cit de buna e criogenarea in audio asta nu putem stabili discutind teoretic, e greu sa spui ce efect va avea in audio o anumita modificare a structurii cristaline.Nu stiu despre ce cutite vorbesti, cred ca ma confunzi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum