ggg Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Te invit sa citesti ce scrie aici http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-conte ... n-el34.pdf Tubul are numai Ua si Ia ?mai exista si R-uri , -Ug . Cine a pomenit de OT-uri ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 ggg poate eu gresesc si nu stiu sa citesc sau nu inteleg, deci spune-mi tu ce intelegi cand vezi in datasheet-ul din lunk-ul tau : N(10%) la 8W sau 11W sau alaturi in conexiune trioda N(8%) la 6W? Asa ajungem sa vedem unde este buba. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Aici cred ca e mai clar exprimat: http://scottbecker.net/tube/sheets/030/e/EL34.pdf Intr-adevar, nu e vorba de GU50 dar avind in vedere ca aceasta lampa fiind de rf, nu sunt date in catalog distorsiunile. Trebuie masurate. Analogia, ca ordin de marime cu alte pentode de putere e benefica. Depanatorul are dreptate. Orice foaie de catalog se refera strict la componenta respectiva, fara a include alte componente. Deci distorsiunile din foaia cu specificatii reprezinta distorsiunile tubului in sine fara a include distorsiunile trafului. In realitate, aceste distorsiuni pot fi mai mici in cazul in care lucram umtraliniar sau cu reactie in catod sau efectiv in alte conditii. Distorsiunile date sunt pentru conditiile date in tabel si nicaieri nu scrie ca sunt minime, cum de fapt ne arata si practica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Cam asta spune Philips pentru EL34 clasaA SE prin cele doua PSF din foaia de catalog http://scottbecker.net/tube/sheets/030/e/EL34.pdf (prima img-jpg) , desigur se poate si diferit dar in conformitate cu foaia de catalog(a doua img-jpg). Pot exista N variante PSF. In a doua img-jpg ar fi de remarcat ceva. PS subiect deschis pentru a evita injuraturi(hpavictor ,in subiectul Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50 sa trecut la EL34...). Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Referitor la primul grafic mi-a rezultat un Ra de 2k16 ohm (delta V 300-40 , si delta I 190-70 )..........gresesc cumva ?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Daca luam intreaga dreapta ar fi 450/0,225 adica 2k ,sau oricum am calcula 250-50=200 si 0,2-0,1=0,1 asadar 200/0,1=2k ,sau 400/0,2=2k(zona de lucru adica 400Vvv cu 200mAvv) Ua0 fiind 250V cred ca de aici nu va iesea.In prima img.-jpg sint ambele PSF Philips asa cum sint stipulate in foia de catalog ,dreapta-violet pentru ia0=100mA...,dreapta-roz pentru ia0=70mA... Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 ... eu... EL34 optim 4.5 K, asa spun ... ei... GU50 optim 2.5 K, asa spun ... ei... Daca nu se testeaza si distorsiunile inclinand dreapta, ca sa nu zic "rotind"-o pot sa trag n+1 grepte de rezistente diferite... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Nu exista o tensiune anodica unica sau un curent ia_0-unic ...,n sau n+1... fara probleme. Rotesc dreapta pentru distorsiuni minime plecind de la un ia_0 dat si un Ua_0 dat ,ce ma impiedica sa modific Ua_0 sau ia_0 poate vreau alt regim , stabilesc alt regim si pentru fiecare regim stabilit/dat rotesc dreapta poftim in concluzie n-regimuri date n-drepte sau n+1 etc etc. In imaginile de mai sus sint trei regimuri distincte-asadar trei drepte download/file.php?id=8044&mode=view , download/file.php?id=8045&mode=view caracterizate de aproximativ aceasi putere utila si distorsiuni. Nu exita o dreapta de sarcina unica pentru distorsiuni minime decit intr_un regim dat. Drepte de sarcina multiple pentru distorsiuni minime implica regimuri multiple , miltiplu poate fi n=numar intreg natural. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Se pare ca o sa am de lucru, EL 34 TESLA NOS sint in regula ? Dar dupa GU50... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Daca nu se testeaza si distorsiunile inclinand dreapta, ca sa nu zic "rotind"-o pot sa trag n+1 drepte de rezistente diferite...Aceasta este ideea cu care am intrat pe acest forum pentru care mi-am luat... un intreg mestesug de-a trasa linii colorate... nici pina azi n-am reusit sa-mi ascut toate creioanele... PS. Catalogul lampii nu zice nimic de transformator. Inclinarea dreptei si masurarea distorsiunilor e relevanta daca vorbim de acelasi transformator (prize - da... metoda "Blue" - da) ... si-acuma sa-l intristez un pic si pe Blue... un transformator "final" nu se va comporta ca unul de "teste"... dar precis ca se stie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Pentru un tub dat se poate imagina/stabili o infinitate de puncte statice de functionare(numere intregi sau se poate merge pina la cite zecimale dorim) ce implica acest lucru ? , cite drepte de sarcina (pentru distorsiuni minime) sint necesare infinitatii de puncte statice de functionare ?.In aceasta imagine download/file.php?id=8044&mode=view sint doua regimuri suprapuse un regim caracterizat de Ua_0=250 cu Ia_0=70mA si alt regim Ua_0 cu ia_0=100mA din acest motiv sint reprezentate doua drepte. ...PS. Catalogul lampii nu zice nimic de transformator. Inclinarea dreptei si masurarea distorsiunilor e relevanta daca vorbim de acelasi transformator (prize - da... metoda "Blue" - da)... ...Foaia de catalog NU are treaba cu transformatoru de iesire !!!,are treaba cu Ra sau Raa ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Asa cum exista o infinitate de drepte de sarcina, chiar cu zecimale vorbind ☺, exista si-o infinitate de scenarii in care se pot ridica distorsiunile; undeva astea mi se par convergente dar in nici-un caz in foaia de catalog luata in mod izolat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Transformatorul de iesire impreuna cu sarcina trebuie sa satisfaca cit mai bine Ra sau Raa dupa caz (intr_un spectru cit mai larg de frecventa ,etc etc etc).Transformatorul de iesire chior(fara sarcina-Rs ) reprezinta VAX. Transformatorul de iesire adapteaza sarcina data(Rs) la Ra sau Raa. zbodeoc nu prea le nimeresti se pare. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Valderama, cred ca dintr-un prost ca mine si-un destept ca tine ar iesi un mare intelept!Ma duc sa dorm, macar n-am treaba cu nimeni... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Transformatorul de iesire impreuna cu sarcina data reprezinta Za sau Zaa si trebuie sa satisfaca cit mai bine dreapta de sarcina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum