Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL34_SE PSF


Vizitator

Postări Recomandate

Cam asta spune Philips pentru EL34 clasaA SE prin cele doua PSF din foaia de catalog http://scottbecker.net/tube/sheets/030/e/EL34.pdf (prima img-jpg) , desigur se poate si diferit dar in conformitate cu foaia de catalog(a doua img-jpg).

Pot exista N variante PSF.

In a doua img-jpg ar fi de remarcat ceva.

 

PS subiect deschis pentru a evita injuraturi(hpavictor ,in subiectul Dezbateri pe scheme cu LS/ГУ(GU)/FU50 sa trecut la EL34...).

post-18717-139829342085_thumb.jpg

post-18717-1398293421_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ggg

    6

  • Depanatoru

    3

  • zbodeoc

    3

  • adrian_pic

    3

Top autori în acest subiect

Nu doresc sa mai discut cu tine ... e pierdere de timp

Pai am eu vreo vina ca nu intelegeti cum sunt trasate acele caracteristici statice si mai ales , de ce sunt asa !??Am vrut doar sa fiu politicos in dialogul cu dvs .Toate cele bune,
Link spre comentariu

Hai sa revenim pe drumul drept,se pare ca eu port intreaga vina pentru aceste dispute absolut STERILE. De data asta PROMIT IN MODUL SOLEMN ca nu mai postez absolut nimic, bag seama ca atunci cand am avut "dreptul la cuvant" si am expus un subiect interesant in fata auditorilor cineva din sala "mananca seminte"..... Pana la urma meciul nu este nici drept nici foarte corect si anume; eu vreau sa "joc sah" iar partenerul joaca cu mine "table",ce vreau sa spun??? ...cred ca cel mai corect ar fi fost sa ne batem cu "aceleasi arme".Am vorbit de simulare,inseamna ca tot la simulare ar fi trebuit sa mi se raspunda; sa se vina cu modele bune sau mai bune ale tuburilor,sa se vina cu diverse configuratii ale schemelor propuse de mine.... Iar de practica as ruga sa fim ceva mai prudenti,mai atenti sau poate politicosi,cred ca practica nu-mi lipseste chiar daca ma repet ,va spun ca am construit foarte multe amplificatoare (fara ajutorul unei simulari virtuale),am avut si un atelier de depanare radio-TV timp 12 ani unde singur am depanat cateva mii de televizoare in anii '90....2001 cand se aduceau din Germania aceste produse,daci m-am ars la propiu cu letconul (pistolul de lipit) si m-am curentat de sute de ori asa ca sa simt ce este "meseria". As propune ceva,daca sunteti de acord; cred ca are ceva montaje realizate,nu conteaza cu ce tuburi,asa ca daca d-lui doreste poate face probe practice,sa contabilizeze rezultatele sa-mi trimita schema si ce materiale a folosit,inclusiv datele trafului de iesire,eu voi face o simulare si vom compara rezultatele,ce ziceti ,e bine??? Cu asta eu inchei participarea la acest topic si-mi cer scuze!

Pai zi si dumneata serios , ai mai vazut reactie pozitiva in catod ? Cum sustii ( daca nu ma insel ) ca mareste banda de frecvente cand reactia negativa se stie ca are efectul asta ? Chiar ai mai postat scheme cu NFB in catod + inca o reactie negativa la o trioda preamplificatoare , scheme ok care se folosesc practic cu succes. E si normal ca oricine cu minime cunostinte sa-si puna intrebari in legatura cu valabilitatea simularii .
Link spre comentariu

Nu doresc sa mai discut cu tine ... e pierdere de timp

Pai am eu vreo vina ca nu intelegeti cum sunt trasate acele caracteristici statice si mai ales , de ce sunt asa !??Am vrut doar sa fiu politicos in dialogul cu dvs .Toate cele bune,
,te rog foarte mult daca se poate si ai timp,stiu ca ai o baza de date foarte tare sa faci o simulare a caracteristicilor de grila si anod pentru o lampa populara,cunoscuta, orice lampa pe care crezi ca o cunoaste multa lume (EL84,EL34,.....)si asa poate o sa na dam seama de procentul cu care se apropie simularea de datele din catalog,cele date de fabricant! Daca ai timp.
Link spre comentariu

Propun la modul serios sa deschideti un nou subiect Simulari la cerere...(sau intitulat cum doriti...) daca obiectul simulari nu are legatura cu "LS/ГУ(GU)/FU50".

Desigur se mai poate deschide si un alt subiect referitor la reactia pozitiva aplicata in catod tub final-amplificatoare audiofrecventa respectiv actiunile sale benefice ..., pentru situatia cind desigur nu intra in discutie tubul final "LS/ГУ(GU)/FU50".

Link spre comentariu

Pai in cazul respectiv se obtine 11W cu distorsiuni de 10% (scrie in datasheet). Incercati o simulare sa vedem simularea "ce spune".

Numai doresc sa dezvolt subiectul ca nu mai am timp de stat .

Totusi daca te uiti mai atent la foaia de catalog , vei observa ca acei 10% trebuie sa-i raportezi la altceva .Este adevarat ca mai raman doar 11W utili . Nu spun la ce trebuie sa te raportezi ca sa evit umplerea a nu stiu cate pagini de forum ca sa ne lamurim ce scrie acolo . Dar te prinzi tu :da

 

P.S. Cred ca numai este timp astazi pt simulari.Eu inca sunt la treaba si sper ,totusi, ca in seara asta sa ajung si pe acasa . Am pierdut azi doua ore la discutii aiurea prin forum. Si asta ma costa acum .

Link spre comentariu

Serios ca nu ma prind legat de:

vei observa ca acei 10% trebuie sa-i raportezi la altceva .Este adevarat ca mai raman doar 11W utili . Nu spun la ce trebuie sa te raportezi ca sa evit umplerea a nu stiu cate pagini de forum ca sa ne lamurim ce scrie acolo . Dar te prinzi tu

Eu vad in tabel scris 10% distorsiuni la 11W. La ce altceva trebuie sa ma mai uit???
Link spre comentariu

Deja am dat-o pe EL34 intr-un topic de Gu50, cu tot respectul pt munca depusa de antevorbitori. Haideti sa facem un topic si despre simulari, daca tot prezinta interes unde se pot dezbate modele si tehnici de simulare mai pe larg.Pt , nu stiu daca in foaia de catalog mullard baietii spun ca au masurat distorsiunile in anodul lui EL34 sau pe sarcina, tind sa cred ca au facut-o pe sarcina, eh atunci aveau alt trafo iesire, insusi trafu de iesire are o contributie la thd-ul unui amplif, in spice inca e o provocare modelarea unui trafo iesire cat mai aproape de realitate.Oricum nu cred ca THD-ul doare atat de tare pe cat doare TID-ul!!!

Link spre comentariu

Eu vad in tabel scris 10% distorsiuni la 11W. La ce altceva trebuie sa ma mai uit???

Interesant cum pui problema . Datele sunt sub forma de tabel .In stanga ai date ca atribut iar in dreapta ai date care reprezinta valori care ar trebui citite cam asa :Cat este Ua ? 250 VCat este Ia ? 100 mA.....Ce putere utila ramane cu 10% ? 11 W sau 8W , in functie de valorile de mai sus dar si de alte date pt ca randamentul energetic este destul de slab in clasa A .
Link spre comentariu

Raman exact 11W cu 10% distorsiuni , asta e calculul teoretic pentru EL34 ca pentoda in clasaA si include si orice "alte date " :rade: Nu include pierderi in transformator si eventualele distorsiuni ce le produce in plus , ceea ce nici voi nu puteti simula .Daca nu va da 11W in simulare ci 8W sau altceva aveti o mare problema cu modelul matematic pentru EL34

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări