vera Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Felicitari d-le Lazaroiu.Va doresc multa sanatate siSarbatori fericite! Link spre comentariu
ALVIN Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Felicitari tuturor celor care au facut posibil acest topic si as ruga pe cineva sa repuna o schema cu PL84 simulata de d-nul Lazaroiu,schema simpla si cu bune performante din cite imi aduc aminte. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Eu sunt electronistul ciocanar care se lauda pe alte forumuri cu gunoaiele electronice. Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Felicitari tuturor celor care au facut posibil acest topic si as ruga pe cineva sa repuna o schema cu PL84 simulata de d-nul Lazaroiu,schema simpla si cu bune performante din cite imi aduc aminte. PL84 e identica cu EL86 mai putin tensiunea de filament. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) O sa incerc o simulare pentru o schema sau mai bine spus doua scheme gandite de mine in lipsa unei scheme propuse de dv. Dupa un model pentru tubul EL502 "construit" de mine va propun doua scheme cu performante relativ identice,una hibrida si una in totalitate cu tuburi.Transformatorul de iesire are un Ra=4K si realizat practic sa indeplineasca cerintele unui transformator pentru un SE prin a carui bobina primara va trece un curent DC de 90mA...100mA si bineinteles un miez dimensionat pentru a putea transfera pe sarcina si o frecventa de minim 30Hz fara distorsiuni dar in aceeasi masura si frecventele de peste 18Khz...20Khz. As mai fi avut de postat si doua FFT-uri pentru comparatie avand in vedere ca tubul final si OT-ul sunt identice in ambele cazuri,dar nu mai am spatiu aici...,imi pare rau! Amplificatorul e gata...asa arata iar schema e cea simulata de D`nul Lazaroiu , Editat Decembrie 23, 2014 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Amplificatorul e gata...asa arata iar schema e cea simulata de D`nul Lazaroiu , Foarte simplu si frumos,va felicit! Mai multe amanunte se pot da ? Ce schema ati ales dintre cele doua propuse de mine si daca simularea "bate" cu practica (?), trebuie avut in vedere faptul ca tubul EL502 este o raritate si nu prea a fost proiectat pentru audio,mai multe detalii si performante electrice poate chiar impresii asupra sunetului ar fi foarte utile si interesante. Ce frumos, uite cum prind viata amplificatoare cu tuburi absolut exotice! Editat Decembrie 23, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Va salut cu respect dl. Lazaroiu.In masura timpului disponibil,dupa sarbatori evident ,va rog sa simulati schema aceastaSchema este luata de aici http://www.giannicornara.net/pages/page_Amp-PP-ClA-i.htmDe asemenea mi-ar fi utile cateva date despre traful defazor ,sectiune,nr spire,mod de bobinare.Va multumesc si va urez sarbatori fericite! Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Amplificatorul e gata...asa arata iar schema e cea simulata de D`nul Lazaroiu , Asta este schema simulata de dvs. practic , nu am avut altceva de facut decat sa o pun in practica .A functionat din prima si spre surprinderea mea ,amplificatorul dezvolta o putere la care nu ma asteptam (comform simularii , raportul distorsiuni /putere este cel simulat de dvs.) Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Bravo Romica un mic detaliu, tubul PL502 suporta lejer 300v si pe G2 asfel poti monta o rezistenta de 470 ohm/2w in locul celei de 12k iar cea de 18k dispare ca si condesatorul din G2 .Asta se traduce prin o crestere usoara a puterii la iesire . Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) Va salut cu respect dl. Lazaroiu. In masura timpului disponibil,dupa sarbatori evident ,va rog sa simulati schema aceasta04AmpPP.png Schema este luata de aici http://www.giannicornara.net/pages/page_Amp-PP-ClA-i.htm De asemenea mi-ar fi utile cateva date despre traful defazor ,sectiune,nr spire,mod de bobinare. Va multumesc si va urez sarbatori fericite! Pentru dv. cu mare placere! Da,cert este un PP in clasa pur A de 6W,toti cei 6W sunt in clasa A,deja peste 6W THD-ul este inacceptabil.In ceea ce priveste trafurile,in simulare am utilizat chiar modelele oferite de LUNDAHL,am majoritatea modelelor pentru HAMMOND si LUNDAHL si nu numai. Pentru realizarea practica a unui traf interstage si a unui OTin regim DIY vom comunica pe mail,interesul cred ca-i mai putin crescut in acest sens din partea colegilor nostri. Aveti in poze rezultatele,pe schema din simulare condensatoarele C13 si C14 de 1.2nF sun necesare pentru a preveni intrarea in oscilate pe RF a etajului final si nu afecteaza banda de frecventa a amplificatorului,in practica s-ar putea sa nu aveti nevoie de aceste condensatoare. Dupa modele de trafuri oferite de producatori lor, rezulta foarte simplu cam toti "parametri" practici necesari pentru realizarea lor,sau pentru cei cu dare de mana le pot cumpara...,sau de ce nu se poate cumpara TOT amplificatorul,nu-i asa??? Si eu va doresc sarbatori fericite dv. si tuturor colegilor! ___________________________________________________________________________________________ P.S:parerea mea este ca performantele ar fi ceva mai bune cu o alta dimensionare a trafului interstage,sau un alt tip de traf,repet; asta-i doar parerea mea de care nu trebuie sa tineti cont. ____________________________________________________________________________________________ Editat Decembrie 24, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Multumesc mult pentru amabilitate.Microbul nu ne lasa nici de sarbatori.Va contactez pe mail dupa 5 ianuarie.La multi ani ! Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) Bravo Romica un mic detaliu, tubul PL502 suporta lejer 300v si pe G2 asfel poti monta o rezistenta de 470 ohm/2w in locul celei de 12k iar cea de 18k dispare ca si condesatorul din G2 .Asta se traduce prin o crestere usoara a puterii la iesire . Multumesc Gabi , deja am intuit cele spuse de tine (experimentarea si intelegerea ei , e mama .........) Editat Decembrie 24, 2014 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) Multumesc Gabi , deja am intuit cele spuse de tine (experimentarea si intelegerea ei , e mama .........) Pe langa faptul ca nu am gasit nicaieri grafice pentru EL502 cu Ug2=300V nu as spune ca nu merge EL502 cu Ug2 la 300V,insa trebuie sa fim atenti sa nu depasim cei 4.5W disipati de G2 recomandati.In schemele gandite de mine si simulate dar si testate practic de @romicap am cautat cel mai favorabil PSF pentru acest tub,avand in vedere ca nu se gaseste pe net nimic intr-o aplicatie specifica audio am zis ca nu ar fi bine sa depasesc limitele recomandate de fabricant. In cazul acestei scheme nu este suficient sa modificam doar rezistenta din G2,R5 ci trebuie gasit un alt PSF pe o alta caracteristica de G1,asadar aceasta impune modificarea si a rezistentei din catod R1 (trebuie sa mai "inchidem" tubul),rezistenta de negativare automata si mai departe va inchipuiti ca si semnalul de atac trebuie sa aiba o alta valoare,de data asta mai mare obligati fiind sa modificam si rezistenta din NFB R14 marind amplificarea etajului de intrare si atentie (!!!!!) si cel mai important este ca o sa avem o alta Ra de data asta de 2700 de ohmi comparativ cu cei 4000 ohmi.Din semnalele de mai jos rezulta clar Ra. In acest caz Ps va fi tot de 10W insa THD-ul va fi mult peste 10%,parerea mea e' ca nu-i prea bun acest PSF cu Ug2=300V dar...experimentati si vedeti ce va iesi! Sunt curios si astept rezultatele practice,cat traieste omul invata,nu-i asa? Editat Decembrie 24, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) ............................................................................................. dar...experimentati si vedeti ce va iesi! ................................................................................................ .......................................................................................... Si eu sunt curios !!!!!!! Editat Decembrie 24, 2014 de gabriele Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 http://www.nd2x.net/gi7b.html Do`n Lazaroiu , cu tot respectul as vrea sa va intreb daca cu tubul GI 7 B (datele sunt in linkul de mai sus ) se poate realiza un AAF in regim SE si daca se poate o simulare ! Astea sunt tuburile ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum