Terry34 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Rezistentele din anozii finalelor au un sigur rol sau dublu rol, unul din ele fiind in caz ca avem un tub defect? Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2014 (editat) Rezistentele din anozii finalelor au un sigur rol sau dublu rol, unul din ele fiind in caz ca avem un tub defect? Echilibreaza "contributia" celor doua generataore (EL34) pe sarcina,o mica reactie in anod (nedecuplata dinamic) prin aceasta ameliorandu-se micile diferente de parametri dintre cele doua tuburi finale,puterea celor doua rezistente este de 1W,ca de altfel toate rezistentele din montaj,mai putin cele pe care sunt marcate alte puteri. Editat Septembrie 16, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Rezistentele din anozii finalelor... Eu mă gîndesc chiar mai departe, în mod sigur ai din demolări destui semireglabili bobinaţi şi ar merge să-i foloseşti înseriaţi cu rez fixe în catozi ptr împerecherea diverselor EL34. Să zicem 390 Ohmi rez fixă cu 220 Ohmi semireglabil bobinat, sau alte combinaţii. Ce zici? Link spre comentariu
Terry34 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 (editat) deocamdata sa mai studiez schema, sa procuram toate piesele si apoi sa vedem ce va iesi cu aceasta lampa care este foarte laudata de chitaristi... un alt tub echivalent are? Editat Septembrie 16, 2014 de Terry34 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 (editat) EL34B, E34L, 6CA7, 6P27S(raritate mare, s-au produs doar 5000 de bucăţi la Svetlana), KT77(asta e aproximativ echivalentă, oare de ce?). http://en.wikipedia.org/wiki/EL34 Editat Septembrie 17, 2014 de zal Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2014 EL34B, E34L, 6CA7, 6P27S(raritate mare, s-au produs doar 5000 de bucăţi la Svetlana), KT77(asta e aproximativ echivalentă, oare de ce?). Diferentele dintre KT77 si 6P27S sunt vizibile chiar daca amandoua sunt tetrode,iar EL34 (pentoda) este ...Only EL34 unmistakable. In practica am avut mari probleme cand am inlocuit EL34 cu 6CA7 intr-un amplificator de chitara,nu sunt nici astea absolut echivalente. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Diferentele dintre KT77 si 6P27S sunt vizibile chiar daca amandoua sunt tetrode,iar EL34 (pentoda) este ...Only EL34 unmistakable. In practica am avut mari probleme cand am inlocuit EL34 cu 6CA7 intr-un amplificator de chitara,nu sunt nici astea absolut echivalente. În afară de dvs nu a înţeles nimeni aluzia privitoare la tipul concret de lampă din grămada enumerată. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Te inseli amarnic ! Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Untold: foloseste schema lui viobio cu e282f, dar ridica tensiunea de alimentare cu 100v si pe urma mai vorbim.Vezi ca rezistentele de 11k sa fie bobinate si de minim 7w.poti folosi doua de 22k in paralel de 5w fiecare.la 300vdc schema se apropie de adevar.Si am mai uitat ceva: condensatorii de 270 uf fa-i de 2200uf/6 v sau 10v paralel cu 100uf bipolar de calitate plus 1 u nepolarizat. Multam de povata, ajung mai greu la Dioda, n-am rezist bobinate de 22k. Pot incerca doar sa maresc Ua si C-urile din catozi+1uF nepolarizat, din aia am. Inca n-am gata niciun canal macar, lucrez la el pe pseudoreglete din cablaj sticlostratitex. Pun poze cand e gata si cand testez un canal. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 UntoldDin acest moment esti pe cont propriu,te rog sa urmezi sfaturile lui Kaa,spor la distrus E282F,am impresia ca am aruncat orzul pe giste.Succes Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Azi am lucrat putin la preu. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Untold, mai bine făceai montajul în stil păianjen, pe socluri. Alimentarea merită un cablaj serios. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 (editat) @Zal: Am facut paianjen de test acest preu precum si SE-ul cu GU32....la SE arata groaznic matzaraia aia, iar la preu, am deja carcasa, iar spatiul din interior nu este prea generos, de aceea am preferat sa fac preul pe pseudoreglete, preu la care piesele sunt dispuse simetric la un canal fata de celalalt. Alimentarea va fi pe cablaj. Editat Septembrie 20, 2014 de Untold Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 untold nu stiu daca preul il faci cu D3A sau E282F dar ambele lampi merita condensatoare pe calea de semnal mai bune decat "caramelele" alea. Fa un efort financiar si pune condensatoare MKP. Invata din experienta lui viobio. Ai vazut ca el a pus Wima. Wima sunt printre putini condensatori MKP ieftini care sunt si foarte buni (exista teste facute pe net si ca raport caliatet pret sunt imbatabili). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 UntoldDaca se poate nu mai posta aici,faci talmeș balmeș acest topic de simulări,posteaza in topicul cu preul meu.Trimite pe mp adresa,iti trimit eu condensatori,nu imi place cum ai dispus piesele pe acele pseudobarete,așa am pus eu piesele?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum