Lonerider Postat Septembrie 13, 2014 Partajează Postat Septembrie 13, 2014 (editat) Va salut si o rugaminte pentru simulare, la schema din arhiva .rar, bineinteles, in limita timpului disponibil? Schema este desenata in spice si salvata cu extensia .asc Schema este doar desenata in LTS, nu are nimic configurat in scripturi... combin.rar Editat Septembrie 13, 2014 de Lonerider Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2014 Va salut si o rugaminte pentru simulare, la schema din arhiva .rar, bineinteles, in limita timpului disponibil? Schema este desenata in spice si salvata cu extensia .asc Schema este doar desenata in LTS, nu are nimic configurat in scripturi... Amplificatorul este foarte fain,am corectat schema acolo unde a fost cazul si din simulare a rezultat ce vedeti pe schema,mai multe nu cred ca-si au rostul sa postez aici,daca doriti mai multe o sa postez. Schema este chiar excelenta si poate reprezenta un exemplu pentru cei ce vor sa abordeze un amplificator cu finale 6P3S-E. P.S am utilizat un model de OT de 5K/8R ce-l aveam eu in arhiva. Link spre comentariu
Lonerider Postat Septembrie 13, 2014 Partajează Postat Septembrie 13, 2014 Amplificatorul este foarte fain,am corectat schema acolo unde a fost cazul si din simulare a rezultat ce vedeti pe schema,mai multe nu cred ca-si au rostul sa postez aici,daca doriti mai multe o sa postez. Schema este chiar excelenta si poate reprezenta un exemplu pentru cei ce vor sa abordeze un amplificator cu finale 6P3S-E. P.S am utilizat un model de OT de 5K/8R ce-l aveam eu in arhiva. Va multumesc mult. Ramane sa o pun in practica, in perioada urmatoare. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Va salut cu respect! Domnule Lazaroiu, va rog tare mult ca, in limita timpului dvs. disponibil, sa-mi simulati schema de preu RIAA cu E282F pentru a putea folosi tubul 6J4. El functioneaza bine ca auditie, dar are semnalul cam mic pe iesire. Se poate modifica amplificarea tubului cumva? Mi-ati spus ca are transconductanta diferita mult fata de E282F si D3A, dar sper sa se poata face ceva. Multe multumiri. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Va propun o schema extrem de asemanatoare cea propusa de Dvs , cu mentiunea ca este realizata practic , cu nuvistoare sovietice de uz comun ? dar total inatmplator rezultatele audio sunt super extreme , lejer incadrabile in domeniul AUDIO PRO : Desigur , am si alte solutii ...dar depasesc limtia atasmentului in MB al forumului . Userii interesati de RIAA ma pot contacta pe pe mesaj privat ... Editat Septembrie 15, 2014 de Victor Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Imi plac si mie mult subminiaturile, nuvistoarele si mai mult. Din pacate, nu am asa ceva (nuvistoare) si vreau sa fac preul cu ce am (6J4 si E282F). Daca amabilitatea dvs. depaseste normalul si-mi donati 4 asemenea nuvistoare, o sa experimentez cu cea mai mare placere schema de mai sus. Cu multumiri. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Va salut cu respect! Domnule Lazaroiu, va rog tare mult ca, in limita timpului dvs. disponibil, sa-mi simulati schema de preu RIAA cu E282F pentru a putea folosi tubul 6J4. El functioneaza bine ca auditie, dar are semnalul cam mic pe iesire. Se poate modifica amplificarea tubului cumva? Mi-ati spus ca are transconductanta diferita mult fata de E282F si D3A, dar sper sa se poata face ceva. Multe multumiri. Cand o sa ajug acasa o sa va ajut cu schema ceruta,o sa vedem ce putem "trage" din 6J4...,nu stiu,incerc mai pe seara. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Imi plac si mie mult subminiaturile, nuvistoarele si mai mult. Din pacate, nu am asa ceva (nuvistoare) si vreau sa fac preul cu ce am (6J4 si E282F). Daca amabilitatea dvs. depaseste normalul si-mi donati 4 asemenea nuvistoare, o sa experimentez cu cea mai mare placere schema de mai sus. Cu multumiri. Daca nu aveai atitudinea de sluga a unor anumti useri , si nu jigneai la comanda unui anume user , acum erai deja posesorul unui set ( superverificat ) de preamp RIAA ... nu esti singurul in acesta situatie . Ti-a placut sa arunci cu KKT in cine nu trebuie , asa ca nu uit si nu iert . Am resurse resurse inepuizabile pentru a finaliza orice mi-am propus , altfel ma faceam electronist si negociam o pace avantajoasa ! Dar ... spre ghinionul tau viata a hotarat altfel . Deci ... fii fara grija , iti voi sufla in ceafa pe veci , la fel ca celuilalt rauvoitor Elforum cu care ai binevoit uneori sa te asociezi de ceva timp , iar cand doresti sa fii hranit abuziv cu proteine de buna calitate te sprijin neconditionat . Nu poate exista mila sau indurare , cred ca deja te-ai prins de faptul ca esti intr-o pozitie de victima perpetua . Nu glumesc , deja ai trecut de pragul bunului simt si incepi sa deranjezi , e normal sa iau masuri . Daca incetezi ...vei ramane pe lista scurta , dar fara urmari fizice . Nu insista , daca cumva ai contact cu anumite persoane care stiu cum sta treaba , cere-le sfatul ... si alege varianta simpla pentru tine , deoarece unii nu vor avea aceasta sansa " la liber " . Eu abia astept sa impart dreptatea , evident cu sprijinul celor cu puterea-n mana . Promit sa fac abuz maxim , in limita legii ... deja se stie cel vizat . In curand vine si vremea iertarii pacatelor . Da . Nu neglija sfatul meu ... ar fi lipsit de intelepciune din partea ta . Incearca sa nu-mi adresezi niciun mesaj , te voi ignora . Daca vei continua cu jignirile ... sa te ajute Dzeu . Vei avea mare nevoie , ca si celalat user , intaiul sosit la Sf Petru , chiar daca el se considera zeu dac . Dupa cum remarci , acest mesaj este vizibil pentru toti userii , nu este un Mesaj Privat . E bine ca totul sa fie la vedere , deoarece este un simplu avertisment , nu o amenintare . Amenintarile sunt incadrate legal ca fiind sub incidenta Codului Penal , asa ca aici nu e cazul . Editat Septembrie 15, 2014 de Victor Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Din 12J1L sau 6J4 se pot scoate lucruri frumoase...am facut preu cu fiecare.Nuvistoarele sunt scumpe si nu se merita in audio. Va rog disputele offtopic pe MP... Editat Septembrie 15, 2014 de mila 1 Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Victor, aici avetismentele tale sunt considerate off topic. Te rog fa off topic unde doresti, dar nu la lampi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 OK . Ca moderator cu drepturi depline la aceasta sectiune , le poti " cosmetiza " pana vor fi conforme cu spiritul regulamentului . Multumesc anticipat , Victor Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Va salut cu respect! Domnule Lazaroiu, va rog tare mult ca, in limita timpului dvs. disponibil, sa-mi simulati schema de preu RIAA cu E282F pentru a putea folosi tubul 6J4. El functioneaza bine ca auditie, dar are semnalul cam mic pe iesire. Se poate modifica amplificarea tubului cumva? Mi-ati spus ca are transconductanta diferita mult fata de E282F si D3A, dar sper sa se poata face ceva. Multe multumiri. Am incercat sa va gandesc un corector RIAA &preamp cu tuburile 6J4 (metalice rusesti) sau 6AC7 RCA,mai bine decat ce vedeti pe schema de mai jos nu va pot ajuta,dar in schimb daca sunteti "indragostit" de aceste tuburi metalice,incercati cu 6J8 tot metalice si tot rusesti sau 6SJ7 RCA,si sigur veti obtine rezultate ceva mai bune.Cu un RIAA construit cu 6J4 aveti un raport S/N=73dB iar cu unul cu tuburile 6J8 raportul S/N>89dB (91dB),dar si nivelul pe iesire este ceva mai mare,adica 1.2Vpp comparativ cu 0.8Vpp cu tuburile 6J4. Pentru reteaua pasiva RIAA de corectie este bine sa incercati diverse valori de R si C,in jurul valorilor de pe schema in asa fel incat sunetul sa va placa. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Va multumesc. Nu dispun de alte tuburi afara de 6J4, semnalul pe iesire de 0,8V cred ca ar face ampliful meu hibrid sa sune pt mine mai mult decat multumitor. Am in lucru si preul cu E282F (pe langa SE-ul cu 6N2P si GU32) dar vreau pt. comparatie sa fac unul si cu 6J4. Cu respect. Editat Septembrie 15, 2014 de Untold Link spre comentariu
Terry34 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Salutare, Va rog frumos si eu dl Lazaroiu daca sa poate sa ma ajutati cu o simulare E88CC + EL34 SE x2 paralel, poate s-a mai realizat un astfel de amplif dar ma gandeam sa-l fac pe acele miezuri TC200... Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2014 (editat) Salutare, Va rog frumos si eu dl Lazaroiu daca sa poate sa ma ajutati cu o simulare E88CC + EL34 SE x2 paralel, poate s-a mai realizat un astfel de amplif dar ma gandeam sa-l fac pe acele miezuri TC200... Ce spuneti de asta,e fain,sau vreti altceva??? Remarcabil FFT-ul pentru doua pentode in paralel. Editat Septembrie 16, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum