cristian1961 Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Multumesc de raspuns . nu e nici o problema credeam ca ati descoperit vreun articol pe net . Nu stiam ca e ceva particular . Va`rog sa imi scuzati indrazneala. Stiti curiozitatea electronica. Am sa reverific ecuatiile . oi fi gresit la ceva intre timp , cind le-am verificat cu foaia de catalog era ok. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2014 Multumesc de raspuns . nu e nici o problema credeam ca ati descoperit vreun articol pe net . Nu stiam ca e ceva particular . Va`rog sa imi scuzati indrazneala. Stiti curiozitatea electronica. Am sa reverific ecuatiile . oi fi gresit la ceva intre timp , cind le-am verificat cu foaia de catalog era ok. Nicio problema,asta-i un forum de electronica si vom comunica asa cum este normal si fiecare in limita cunostintelor pe care le are si mai ales invatam cate ceva de la fiecare. Incercati sa generati graficele carateristicilor dupa modelele la care lucrati si prin suprapunerea lor va verificati corectitudinea acestor ecuatii,este simplu. Eu am certitudinea ca trebuie sa cunoastem matematica nu gluma ca sa ne putem inscrie intr-o competitie de acest gen. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Acolo sunt doua modele cel vechi si cel nou . Acum observ ca din viteza l-am lasat si pe cel vechi cu care am facut comparatii. De invata totul se invata e doar o chestiune de timp si perseverenta. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2014 Acolo sunt doua modele cel vechi si cel nou . Acum observ ca din viteza l-am lasat si pe cel vechi cu care am facut comparatii. De invata totul se invata e doar o chestiune de timp si perseverenta. Eu am lucrat dupa modelul EL34_NO,adica cel nou dupa spusele dv. In imaginile de jos am ales un PSF oarecare pentru Ug2=250V din foaia de catalog pentru EL34 si vedeti si dv. ce proiectii avem pe axa curentilor si pe axa tensiunilor pentru o tensiune pe Ug1=-10V si Pda=25W si comparati ce aberatie iese daca generam un grafic cu modelul EL34_NO . PSF-ul ce rezulta cu acest model este imposibil si incorect.Spice nu greseste niciodata,el calculeaza exact cu "materialul clientului".Incercati sa revizuiti modelul si mai incercam sa comparam ,sau puteti compara dv. este extrem de simplu dar si foarte precis. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 In LTspice mie asa imi iese ca in poza . trebuie sa setez manual scalele de curent din cauza ca nu le ia automat bine . il incurca ecuatia hiperbolei de disipatie maxima. nu am gasit o varianta mai buna deocamdata , de a definii curba asta. trebuie sa pun niste limite la functia asta pt. ca la tensiune mica curentul e foarte mare si strica graficul. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2014 (editat) In LTspice mie asa imi iese ca in poza . trebuie sa setez manual scalele de curent din cauza ca nu le ia automat bine . il incurca ecuatia hiperbolei de disipatie maxima. nu am gasit o varianta mai buna deocamdata , de a definii curba asta. trebuie sa pun niste limite la functia asta pt. ca la tensiune mica curentul e foarte mare si strica graficul. Parca aici vad alt model pentru tub si anume EL34LT,nu EL34_NO ???...,daca cu EL34LT iese asa graficul atunci totul este OK,este un model bun.Incercati pentru prima data sa faceti graficul fara ecuatia hiperbolei si a dreptei de sarcina,daca asta va incurca,parerea mea! Am incercat: Da! merge si modelul EL34_NO daca setam scalele manual si renuntam la cele doua ecuatii,este OK,este un model bun,adica acesta: ************************************************************** .SUBCKT EL34_NO 1 2 3 4 5 ; K G1 G2 G3 A* Model NOX1 1 2 3 4 5 PENTODE_NO MU=12.895 APX=2.4671 KG=30244.67 KA=72.919 K=40.2138+ UCT=15.4237 KE=6374.81 EPX=1.5 KD=8.0E-4 ADX=1.18204 CCG=15.pF CGP=1.3pF CCP=10pF* ADD .7PF TO ADJACENT PINS; .5 TO OTHERS..ENDS EL34_NO*****.SUBCKT PENTODE_NO 1 2 3 4 5 ; K G1 G2 G3 A* Model NOG1 5 1 VALUE={(1/KG)*arctan((V(5,1)/K))*(((V(3,1)/KA)*LOG(1+exp((KA/MU)+((KA*V(2,1)+KA*UCT)/+ V(3,1)))))**APX)*((1/2)*(1+sgn(V(5,1))))}G2 3 1 VALUE={((1/KE)*(V(2,1)+UCT+(V(3,1)/MU))**EPX)*((1/2)*(1+SGN(V(5,1))))}RCP 1 5 1G ; TO AVOID FLOATING NODES IN MU-FOLLOWERC1 1 2 {CCG} ; CATHODE-GRIDC2 2 5 {CGP} ; GRID-PLATEC3 1 5 {CCP} ; CATHODE-PLATE* FOR GRID CURRENTGD 2 1 VALUE={KD*SQRT((1/2*(abs(V(2,1))+V(2,1)))*(V(2,1)**(2*ADX-1)))}.ENDS PENTODE_NO*********************************************************** Editat Iunie 25, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 am gresit numele pozei scuze . e pentru EL84. Cu hiperbola mai mult m-am incurcat , am vrut sa fie toate pe un grafic dar nu mi-a iestit. O sa mai studiez LTspice ca poate o fi vreo posibilitate. nu stiu toate subtilitatile programului. Am vrut sa ii intreb pe cei de pe grup dar nu am avut inca timp sa fac o mica schemuta . Ce e neplacut e ca LTspice nu memoreaza scalele setate manual. Am tot incercat ,nu mi-a iesit . Am observat ca memoreza toate curbele care le vrei dar scalele sunt puse automat. poate nu m-am prins eu inca cum se face. Multumesc Cristian Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Se poate face, va rog , o simulare cu schema de mai jos? Detin 2 6s4s si vreu sa fac un SE cu ele. ca si traf m-am gandit 12-14 cm2 3P/2S. Ma intereseaza ce putere scoate pe 4/8 ohmi, distorsiunile, banda de frecventa, puterea disipata de anodul finalei, tensiunea furnizata de preamp. Multumesc Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 (editat) Se poate face, va rog , o simulare cu schema de mai jos? Detin 2 6s4s si vreu sa fac un SE cu ele. ca si traf m-am gandit 12-14 cm2 3P/2S. Ma intereseaza ce putere scoate pe 4/8 ohmi, distorsiunile, banda de frecventa, puterea disipata de anodul finalei, tensiunea furnizata de preamp. Multumesc Aveti mai jos rezultatele din simulare. Sectiunea transformatorului de iesire cred ca este suficienta pentru puterea obtinuta cu acest SE. Schema nu este ceva iesit di comun,pentru o putere pe sarcina de numai 3W putem sa utilizam si alte tuburi mai putin exotice,dar daca dv. aveti 6C4C si mai aveti si de rezerva,puteti incerca si aceasta schema. Tubul din schema 6B4G este si nu este echivalent 100% cu tubul 6C4C,deci rezultate ceva mai bune le veti obtine totusi cu tubul din schema,iar eu as merge chiar pentru tubul 6C4C cu o putere disipata anodica mai aproape de cea maxima adica 15W micsorand rezistenta din catod pana la valoarea de 800 ohmi,in acest caz THD-ul va fi mult mai mic la o putere de pana la 5W. L.E mie-mi place la acest SE distributia armonica,deci s-ar putea sa se auda foarte frumos...in ciuda lipse de putere,putere care pana la urma "iti da" si o dinamica buna bineinteles pe niste boxe cu SPL >90dB. Pentru OT ar fi mult mai bine 3S/2P,avand in vedere ca este vorba de un SE,parerea mea ! Editat Iulie 15, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Aveti mai jos rezultatele din simulare. Sectiunea transformatorului de iesire cred ca este suficienta pentru puterea obtinuta cu acest SE. Schema nu este ceva iesit di comun,pentru o putere pe sarcina de numai 3W putem sa utilizam si alte tuburi mai putin exotice,dar daca dv. aveti 6C4C si mai aveti si de rezerva,puteti incerca si aceasta schema. Tubul din schema 6B4G este si nu este echivalent 100% cu tubul 6C4C,deci rezultate ceva mai bune le veti obtine totusi cu tubul din schema,iar eu as merge chiar pentru tubul 6C4C cu o putere disipata anodica mai aproape de cea maxima adica 15W micsorand rezistenta din catod pana la valoarea de 800 ohmi,in acest caz THD-ul va fi mult mai mic la o putere de pana la 5W. L.E mie-mi place la acest SE distributia armonica,deci s-ar putea sa se auda foarte frumos...in ciuda lipse de putere,putere care pana la urma "iti da" si o dinamica buna bineinteles pe niste boxe cu SPL >90dB. Pentru OT ar fi mult mai bine 3S/2P,avand in vedere ca este vorba de un SE,parerea mea ! Eu electronica o fac ca si hobby deci unele elemente teoretice imi scapa, o sa mai auziti de la mine intrebari de ,,curte scolii,, Vreau sa fac un SE cu 6s4s care sa debiteze 5w la THD de max 5% si Pa de cca. 15w, am vazut pe net ceva scheme. Mai jos atasez schema din Dominance realizata de dl. Panda1 care sustinea ca obtine 5w superbi. Ca fapt divers un bulgar sustinea ca 6s4s se comporta bine si nu e niciun pericol si la Pa 17w si ca doar pe la Pa 21w incep sa apara problemele. Schema la care tocmai ati facut simularea e propusa de Rene Cariou si sustine ca are 4w. In foaie de catalog a RCA 6SL7 poate fi inlocuit cu 2x 6q7g intrebarea este daca inlocuiesc cu 6b6g (similar cu 6q7 dar mici diferente electrice) ce modificari trebuie facute? Multumesc de intelegere! Se poate face o simulare si cu schema aceasta? Recunostinte eterne Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 (editat) Parametrii studiati sa fie aceeasi ca la prima simulare Editat Iulie 15, 2014 de klauss00 Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Parametrii studiati sa fie aceeasi ca la prima simulare Aveti in atasamente rezultatele din simularea amplificatorului SE DOMINANCE. Tubul 6SL7 din prima schema se poate inlocui cu succes si fara sa se simta diferente electrice sau la auditie ,cu tubul 6N9S(M) adica 6H9C(M). Analizati si dv. si alegeti,personal as alege schema d-lui Panaitescu,cu toate ca sensibilitatea pe intrare este ceva mai mica(1,15V~ comparativ cu 1V~ la prima schema). Remarcati ca nicio schema nu are NFB. Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Aveti in atasamente rezultatele din simularea amplificatorului SE DOMINANCE. Tubul 6SL7 din prima schema se poate inlocui cu succes si fara sa se simta diferente electrice sau la auditie ,cu tubul 6N9S(M) adica 6H9C(M). Analizati si dv. si alegeti,personal as alege schema d-lui Panaitescu,cu toate ca sensibilitatea pe intrare este ceva mai mica(1,15V~ comparativ cu 1V~ la prima schema). Remarcati ca nicio schema nu are NFB. cand sa ma hotarasc asupra unei scheme am mai gasit una, la asta imi place ca nu are condensator de cuplaj sunt curios ce poate. se poate va rog o simulare? aceeasi parametri multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 (editat) cand sa ma hotarasc asupra unei scheme am mai gasit una, la asta imi place ca nu are condensator de cuplaj sunt curios ce poate. se poate va rog o simulare? aceeasi parametri multumesc! Cam asta este,fara comentarii...,de fapt la un 2A3 nici nu prea ai ce comenta... Editat Iulie 17, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
klauss00 Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Cam asta este,fara comentarii...,de fapt la un 2A3 nici nu prea ai ce comenta... acum imi cam pare rau ca am luat svetlana 6s4s si nu sovtek 2a3 sa vad cum pot integra acest tub in schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum