Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

lazaroiu multumsc pentru simulare.

Schema cu traf lundahl de mai sus tine cont de recomandarea din datasheet-ul lui KT120 (insa cred ca pentru conexiunea pentoda nu UL) dar cand ai pe mana trafuri cu Ra-ul:

5K,4K5,4K,3k5,2K5 si 2K

normal ca vezi exact cum sta treaba.

Oricum la Vasile Ra-ul de 3,5K este batut in cuie (atat are traful Hammond) ce mai poate incerca practic : conexiune pentoda sau UL (hammond-ul are priza de UL).

Vasile atat timp cat ai ECC83 si E88CC nu are rost sa folosesti 6nxp.Deci ramane sa alegi intre ECC83 si E88CC.

Link spre comentariu

Doctorul ala a avut o gramada de versiuni cu lampa asta, am vazut si celelalte cu e88cc si 6n1p. Cred ca cea finala zicea ca e cu e88cc.

Si inca o simulare cu E88CC,parca ar fi cea mai buna,nu mai are rost sa postez si rezultatele din simulare,stiam ca E88CC este o lampa OK. Pe un Ra=3K5 ar merge perfect un SE cu EL34,KT88 sau KT90,o sa vedeti si dv. ca nu sa sa fie usor de lucrat cu KT120 si ma gandesc ca un coleg de-al nostru de aici m-a rugat sa-i proiectez niste OT-ri pentru SE cu KT150 (!!!!!!!!!!!!!)
Link spre comentariu
  • Administratori

bun... lapile le am Din pacate sunt limitat la cablaj, pot folosi doar atatea piese cate incap fara sa-l "belesc". Ma apuc de plantat in curand, daca am timp chiar azi.

Link spre comentariu

bun... lapile le am Din pacate sunt limitat la cablaj, pot folosi doar atatea piese cate incap fara sa-l "belesc". Ma apuc de plantat in curand, daca am timp chiar azi.

NU se "beleste" nimic,configuratia este cea din schema dv.,iar R11 (grid stopper) se poate monta si in serie cu C6,fara sa intrerupeti traseul spre G1 KT120,iar R17 (Schade feedback) o montati pe pini soclului intre anozi celor doua triode deci...spor la treaba! Da,E88CC este echivalent cu 6N11 produs in China sau cu 6N23P Russia.
Link spre comentariu
  • Administratori

r11 l-am omis, am loc pe cablaj.la belit ma refeream la belit efectiv intrerupt trasee si altelemai am loc de un condensator in paralel cu r8de fapt asta e originalul din atasament

Tube EL34 SE Sch.png

Link spre comentariu

lazaroiu s-a strecurat o greseala la curentul notat in anodul lui KT120 = 171mA , cred ca este 110mA sau ceva pe acolo tinand cont ca avem 41V in catod. Pentru cine cunoaste nu-i problema dar pentru incepatori .... este mai greu.

Vasile KT120 va avea soclul pe cablaj?

Link spre comentariu

lazaroiu s-a strecurat o greseala la curentul notat in anodul lui KT120 = 171mA , cred ca este 110mA sau ceva pe acolo tinand cont ca avem 41V in catod. Pentru cine cunoaste nu-i problema dar pentru incepatori .... este mai greu.

Vasile KT120 va avea soclul pe cablaj?

Asa se intampla cand te grabesti,este vorba de ~107mA,mai precis 107,95mA.

Multumesc! icon_jook

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu am reusit sa fac nimic azi, m-am impotmolit la rezistente. Am mii de 0,25W dar mari aproape deloc, am dat comanda dupa ele si continui altadata. M-am gandit sa tin si eu seama de caracteristicile lampilor... face minuni. Nu are rost sa "stric" bunatatile de trafuri pe lampi mai slabe, poate atunci pe ceva mai rasarite, un 300B NOS sau mai stiu eu ce. Exclus yang, zbang si alte zdrang.Astept modelul de KT120 promis :freaza:

Link spre comentariu

Fain cablaj!Dl Vasile am 2 intrebari:Cu ce soft ati proiectat cablajul si unde l-ati executat. (daca a fost facut in atelierul dvs cu ce ati dat gaurile?)Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu l-am facut eu, este chinezesc de pe ebay cu 20 de usd cred. Pot sa raspund cu ce fac de obicei cand fac euDaca am prototip il fac prin frezare pe CNC, la fel si gaurireaDaca am de facut mai multe dau la Electra din Iasi sa le faca iar daca vreau ceva mai de calitate dau in Bulgaria la o firma.Cand le proiectez eu le fac in Eagle, mai nou vad ca au introdus si ltspice in el, de aia m-am apucat de simulari pe aici... e fain ca poti sa treci de la unu la altu dar mai au de lucru la librarii ca se pupa ca nuca in perete. Cand nu le proiectez eu le dau la altii, de regula cand sunt mai complicate decat am eu rabdare.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Asta este calbazu

Daca o sa pui KT120 pe acel cablaj ,o sa "prajesti" la propriu TOTI condensatorii din jurul ei,la ce caldura degaja KT120 nu rezista nimic linga ea,chiar daca folosesti conzi de 105 grade.De ce tii musai sa folosesti acele cablaje???Problabil o sa montezi componentele pasive opus tuburilor ,eu cam asa vad constructia.Spatiul pentru rezistentele din catozi KT120 e prea mic,acolo trebuie rezistenta de putere,nu prea au loc pe acel cablaj.Cumpara o bareta cu cose si reconfigureaza ampul.Parerea mea
Link spre comentariu
  • Administratori

piesele vin pe cealata parte dar cred ca renunt la acest proiect kt120SE iar pe cablajul asta am sa montez cel mai probabil kt88 cu 6n2p sau 6n1p. Traf de iesire inca nu am idee ce.

am barete cu cose de alea ca la adelecro dar am lipsa de imaginatie la montat asa ceva :nebunrau:

am alt cablaj dar numai cu o trioda in atac, ala are spatiu mai mult, am facut si niste simulari dar parca nu pot sa urc mai mult de 8V sinus nici sa mor pe iesire, ce-i drept nici nu am model spice pentru kt120 ci doar pentru kt88...

Asta e

http://i.ebayimg.com/00/s/MTMzNlgxNjAw/ ... ~60_57.JPG

Link spre comentariu

piesele vin pe cealata parte dar cred ca renunt la acest proiect kt120SE iar pe cablajul asta am sa montez cel mai probabil kt88 cu 6n2p sau 6n1p.

Daca modelul ce vi l-am trimis pe MP nu merge,poate il incercati pe asta,la mine merg toate,nu stiu ce se intampla la dv.,poate utilizam doua simboluri .asy diferite ?!

Modelul de mai jos este un model N.Koren,ar trebui sa mearga foarte bine.

.SUBCKT KT120TS 1 2 3 4 ; A G2 G1 C (Beam Tetrode)

* The M-O Valve Co AKA TUNGSOL

* library format: LTSpice 19-octombrie-2012

X1 1 2 3 4 PENTODE1 MU=10.1 EX=1.4579 KG1=505.0 KG2=4500 KP=30.8 KVB=55.8 VCT=0.00 RGI=2000 CCG=3.0p CPG1=1.4p CCP=1.9Pp ;

.ENDS KT120TS

Link spre comentariu
  • Administratori

Am zis aseara ca nu avem aceleasi simboluri.

cel de ieri trimitea la o TETRO1 iar asta de azi trimite la PENTODE1, degeaga am facut modele si le-am denumit asa ca tot nu merge. Eu am modele tetrode si pentode, atat.

ce am folosit sunt astea, dupa cum se vede nu fac trimitere la .asy

.SUBCKT ECC88   P G KE1  2  0  VALUE={V(P,K)+30.95*V(G,K)}R1  2  0  1.0KGp  P  K  VALUE={34.56E-6*(PWR(V(2),1.5)+PWRS(V(2),1.5))/2}Cgk G  K  3.1PCgp G  P  1.4PCpk P  K  0.18P.ENDS    ECC88

.SUBCKT   KT88 P S G KEsp 2  0  VALUE={V(P,K)+24.49*V(S,K)+189.9*V(G,K)}E1  3  2  VALUE={8.301E-7*(PWR(V(2),1.5)+PWRS(V(2),1.5))/2}E2  3  4  VALUE={8.301 E-7*PWR(24.49*V(S,K),1.5)*V(P,K)/40}E3  5  4  VALUE={(1-V(4,2)/ABS(V(4,2)+0.001))/2}R1  5  0  1.0KGk  S  K  VALUE={V(3,2)}Gp  P  S  VALUE={0.95*(V(3,4)*(1-V(5,4))+V(3,2)*V(5,4))}Cgk G  K  8.0PCgs G  S  8.0PCgp G  P  1.2PCpk P  K  12P.ENDS KT88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări