THOMAS Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 O propunere pentru un PP cu 2xKT150 200W,all tubes.@viobio : OK! s-a marcat,multumesc Viorel!Oricum,este doar o propunere fara pretentie ca ar fi cea mai buna. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 O propunere pentru un PP cu 2xKT150 200W,all tubes. R15,R16 maxim 56k, pentru PP negativare fixa,părerea mea. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Un PP cu 6N7S care ar facea sa "planga" de invidie multe PP-uri cu EL84 (!!!)...de remarcat este si faptul ca este un amplificator all-triode,ce parere aveti??? Are cineva de vanzare cateva 6N7S ????? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Ca să vezi ,aţi trecut la Williamson("High-quality Amplifier May 1947") în coada atacului cu ceva repetoare catodice pentru AB2(curent de grila comandă tub final). Oricum nu vor plânge de invidie PP-uri cu EL84 atacate în acest mod suficient doar vârf de +2 până la +3V pe grila de comandă EL84(foarte usor de condus/realizat) şi hop-ţop 35W în sarcina adecvată(cine nu crede să probeze soft sau hard).EL84 fiind un tub deosebit pentru audiofrecvenţă. Adică poate 6n7s-PP(soft) 12W în sarcină şi EL84-PP ce nu poate... Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Am primit de la un electronist in virsta un catalog de tuburi electronice care este tiparit in 1967.Daca e vorba de cartea aceasta http://www.anticariatulnou.ro/carti/ele ... onice.html sa stii ca nu e stralucita pt ca o detin, adica are toate informatiile de baza dar un datasheet de pe net e mult mai complet Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Referitor la amplificatoarele cu 6N7S , de 12 w(ma uimeste factorul de distorsiuni !) si cel cu EL84 de 35 w as avea o intrebare : cam la cat se reduce durata medie de viata a tuburilor finale datorita conditiilor de lucru in AB2 ? Vreau doar sa ma informez si nu sa intru in polemici inutile. Nu de alta dar e prea frumos sa fie si de durata astfel de performante fulminante. Cu respect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 ...(ma uimeste factorul de distorsiuni !)...THD uimitor(0,126%) doar soft , nu are treabă cu realitatea-materială pentru puterea aia în sarcină(12w cu tub final 6n7s-PP) în opinia mea.În cazul 6n7s doar sute de ore(estimare 200h-300h în regimul dat 12W...vârful de curent anodic foarte mare raportat la 6n7s) ,EL84-PP(35W) peste 1000h(din experienţă proprie). În realitatea materială (urmarind exact condiţiile din simulate) se va obţine în secundar sarcină scremut şi limitat 10W putere utilă dacă asigurăm banda începând de la 30Hz(să nu uităm că avem precizat un Raa(Zaa)=10.000Ω). Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Rog pe dl Lazaroiu sa faca o simulare cu 6n13s ca finala.Multumesc! Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Da. Cam asa ma gandeam si eu. Deci EL84 ! Nu 6P14P care cred ca duce vre-o mie de ore in regim normal. E tentant. Ca sa nu mai vorbim de sunetul incantator. Am facut un PP cu ani in urma si am probat 6P14 si El 84 . Acesta din urma e mai potent si are atac. 6P14 e mai moale.Cu toate ca EL84 e mai scump ma cam bate gandul la un A2 cu aceasta lampa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Mare atenţie există şi versiunea 6P14P-EV ( 6П14П-ЕВ ) peste EL84M în opinia mea.Sau 6P14P-ER(6П14П-ЕP) calitate specială şi viaţa cea mai lungă... Link spre comentariu
Lonerider Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Rog pe dl. Lăzăroiu, dacă se poate, în limita timpului disponibil, o simulare pentru pentru schema de mai jos, OT cu Raa 3,3K-3,5K, secţiune 11,5 cm^2. Pe de altă parte, s-ar putea înlocui tubul 6H8C cu 6H7C şi/sau negativare fixă? Aş avea 4 bucăţi din ultimul şi le-aş folosi cumva. Vă mulţumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Domnule în astfel de situaţii clasaA-SE download/file.php?id=55962 când disipaţia la anod în repaos depăşeşte 70%Pda_max_admisă trebuie terminat cu prostia de negativare fixă mai ales atunci când în cazul aplicări negativări automate nu aveţi disipaţie mare pe rezistorul din catod !(raportat la tubul şi configuraţia dată) ,dar probabil doriţi să ajustaţi permanent tensiunea de negativare fixă din semireglabilul aferent...(eventual trebuie să puneţi un instrument de masură mA vizibil şi potenţiometru reglaj -Ugc). De regulă negativarea fixă se practică/uzitează pentru configuraţii push-pull-clasaAB(când Pda_0<70%Pda_max). Link spre comentariu
Lonerider Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Domnule în astfel de situaţii clasaA-SE http://www.elforum.info/download/file.php?id=55962 când disipaţia la anod în repaos depăşeşte 70%Pda_max_admisă trebuie terminat cu prostia de negativare fixă mai ales atunci când în cazul aplicări negativări automate nu aveţi disipaţie mare pe rezistorul din catod !(raportat la tubul şi configuraţia dată) ,dar probabil doriţi să ajustaţi permanent tensiunea de negativare fixă din semireglabilul aferent...(eventual trebuie să puneţi un instrument de masură mA vizibil şi potenţiometru reglaj -Ugc). De regulă negativarea fixă se practică/uzitează pentru configuraţii push-pull-clasaAB(când Pda_0<70%Pda_max). Uneori sunt stresat si grabit (si iar am dat-o-n bara), mai ales cand ma chinuiesc cu un telefon mobil. Probabil ca am exprimat gresit sau nu inteleg eu fenomenul. M-am gandit la negativare automata; in schema este negativare fixa sau asa o consider eu, atata timp cat se regleaza odata semireglabilul la valoarea necesara. De fapt eu doream sa elimin o infasurare de pe transformatorul de alimentare, ca nu prea mai este loc de ea... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Cum explicaţi H2>H3 de aici PP-UL-GU50 ?(push-pull viewtopic.php?f=28&t=97874&start=1020 pagina 69) cele două tuburi finale gu50 sunt oarecum pereche ? sau au fost puse intenţionat în dezechilibru...,cum de unde H2>H3 ? , atac inegal ca amplitudine gc-gu50 ?! sau cum de apare situaţia H2>H3 ?(aţi reglat semireglabilul din defazor R10 de aşa manieră ?) ,datorită configuraţiei UL cu înfăşurări separate ?(H2>H3)... Nu strică să postaţi un fft pentru 30W putere utilă în sarcină(cu precizarea amplitudini tensiuni de atac gc-gu50 pentru ambele tuburi finale şi eventual ia_0 ig2_0 pentru ambele tuburi finale).În principiu trebuie să existe un dezechilibru care să conducă la situaţia H2>H3(având în vedere configuraţia push-pull). Cu alte cuvinte dacă echilibraţi/reglaţi bine/corect schema dată(din soft) se menţine H2>H3 ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 30, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Rog pe dl. Lăzăroiu, dacă se poate, în limita timpului disponibil, o simulare pentru pentru schema de mai jos, OT cu Raa 3,3K-3,5K, secţiune 11,5 cm^2. Pe de altă parte, s-ar putea înlocui tubul 6H8C cu 6H7C şi/sau negativare fixă? Aş avea 4 bucăţi din ultimul şi le-aş folosi cumva. Vă mulţumesc. Aveti mai jos schema modificata pentru ce ati cerut dv: 6P3S-E SE modul trioda,negativare automata,atac cu 6N7S,pastrand cat de cat configuratia rusului (oricum acum este o alta schema ! ). Performantele sunt faine,specifice unei pseudo-triode,puterea pe sarcina este cam anemica,dar cred ca nu asta va intereseaza (randament pseudo-trioda clasa A cam 23%...30% in conditiile unui OT foarte bun),schema de fata mai are un mic dezavantaj si anume necesitatea unui atac pe intrare de 3V~... Pentru OT o sa va trimit pe mesaj privat tot ce ati cerut,ar fi interesant sa-mi spuneti si cam ce tole utilizati pentru acel miez de 11,5cm^2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum