simson Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 D-nu Lazaroiu, atacul asimetric se poate ajusta cu R1 sau cu R2 ? Si in ce limite procentual? Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 D-nu Lazaroiu, atacul asimetric se poate ajusta cu R1 sau cu R2 ? Si in ce limite procentual? Intr-un procent extrem de mic,din R1(3-5%) pentru semialternanta pozitiva si din R2(1-2%) pentru semialternanta negativa,repet,este foarte greau sa pacalesti un SRPP. Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Cu tot respectul va rugam d-l Lazaroiu, cei multi care si-ar dori un amplificator de top cu KT 150 sa ne faceti o simulare mai romaneasca fara tranzistoare , pentru aceste tuburi: Mie mi se pare prea complicata aceasta schema... Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Cu cea mai mare placere,insa exista ceva ce ma impiedica si anume; nu stiu care-i graficul "adevarat" pentru acest tub in asa fel incat sa-mi pot construi un model bun,sau daca as avea un astfel de tub i-as ridica practic caracteristicile. Daca cineva imi trimite un grafic de incredere,va pot ajuta cu cea mai mare placere.Sa stiti ca diferentele de calitate in ceea ce priveste sunetul nu sunt semnificative intre KT88,KT120 si KT150,eu zic sa mai asteptam sa se "maturizeze" si aceasta lampa. KT120 este un tub excelent,am asculat la @viobio un SE cu KT120 de 20W,impresisa mea este ca ar fi cam greu de egalat la categoria SE cu tetrode/pentode si nu l-am ascultat singur,aduditoriul fiind destul de numeros. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Dupa ce schema e facut ampliful ala cu KT120 ? Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 din cate vad din schema reiese ca autorul nu a gasit un tub destul de bun pentru a ataca finalele indeajuns, de fapt asta trebuie sa facem...si sa eliminam orice tranzistor Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Dupa ce schema e facut ampliful ala cu KT120 ?Din cate imi amintesc eu asta ar fi. Dar este nevoie totusi si de confirmarea lui Viobio. Etaj final: Sursa: Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Da! asta-i schema lui Viorel dupa care a fost facut acel amplificator. Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 https://www.tube-town.net//info/datenbl ... 150-03.pdf https://www.tube-town.net//info/datenbl ... 150-01.pdf https://www.tube-town.net//info/datenbl ... 150-02.pdf 22% more header current and 10W more than KT120...deci se poate folosi aceeasi schema cred...pt SE Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 din cate vad din schema reiese ca autorul nu a gasit un tub destul de bun pentru a ataca finalele indeajuns, de fapt asta trebuie sa facem...si sa eliminam orice tranzistorCe inseamna pentru tine "tub destul de bun pentru a ataca finalele'?Doua finale se pot ataca in "n" feluri cu "x" tuburi,tine de fantezia fiecaruia sau cit de copiac vrea sa fie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Dupa ce schema e facut ampliful ala cu KT120 ?Din cate imi amintesc eu asta ar fi. Dar este nevoie totusi si de confirmarea lui Viobio. Etaj final: Sursa: Asta e schema ,executata in patru bucati,momentan lucrez la ampul nr5 ,cu KT150 si acest traf de iesire https://www.tube-town.net/ttstore/produ ... 30SEA.html , schema de atac este aceasi.Primele patru bucati au fost echipate cu doua feluri de trafuri de iesire,doua cu OT L.M.O.- Lazaroiu si doua cu Hammond 1630SEA,cel care este la mine in atelier este cu traf de iesire L.M.O. - Lazaroiu. In timp am mai umblat un pic la schema,ceva reactii locale si "totale".Ampul ascultat la auditie a fost construit dupa schema postata mai sus,e ampul meu. Cel la care lucrez acum este cu 6C5 (trioda miniatura) si ECC83 - Telefunken nos,redresarea a ramas la fel. Am in lucru, cam de un an, un PP cu KT120 ,OT https://www.tube-town.net/ttstore/produ ... 1650T.html ,cind o sa vad definitivez ampul va invit la o auditie,am scos 100W cu 2XKT120 si H 1650T,pe un etaj final de chitara,pina la urma tot amp e si ala,stau prost cu timpul si nu am timp sa lucrez si pentru mine Foarte ciudat interesul pentru KT120/150 ,cind am facut eu acel SE nu prea a fost bagat in seama ,cineva spunea ca e tub de kkt Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 din cate vad din schema reiese ca autorul nu a gasit un tub destul de bun pentru a ataca finalele indeajuns, de fapt asta trebuie sa facem...si sa eliminam orice tranzistorCe inseamna pentru tine "tub destul de bun pentru a ataca finalele'?Doua finale se pot ataca in "n" feluri cu "x" tuburi,tine de fantezia fiecaruia sau cit de copiac vrea sa fie.pai ma intrebam cam ce tub ar trebui acolo incat sa scoata aceste KT150 nu 200 ...macar 150W? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 ECH81&GU50 repetor catodic Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 buna treaba...cate kg are OT-ul ala SE? Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Am primit de la un electronist in virsta un catalog de tuburi electronice care este tiparit in 1967.Il rog pe domnul Lazaroiu daca ai trebuie il trimit sa il copieze in format electronic sau la xerox si sa mil trimita inapoi.Mentionez ca are 665 de pagini si incepe cu cap.1 cu:-diode redresoare-diode detectoare-triode-tetrode si pentode-tuburi multiple echivalente-tuburi convertoare-tuburi electronice indicatoareCap.2;tuburi de emisie si pentru aparataj industrial.Capit.3 tuburi de televiziune , oscilografe catodice si radiolocatoare.Cap.4:tuburi speciale si diverse.In speranta ca am fost inteles va doresc o zi buna.PS , mentoinez ca este copiat la xerox. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum