Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

deci aici e amplificatorul meu cu 6p3s-e icon_jook

Sunt foarte multi colegi de pe forum care au realizat scheme originale si verificate de mine prin simulare,sau unele proiectate de mine,unii mi-au confirmat prin mesajele private,alti chiar aici pe forum sau pe forumuri straine unde sunt multe aplicatii practice realizate dupa multe scheme personale...,nu stiu;cred ca ceva ii face sa fie mai conservatori privind aceasta atitudine. Repet pentru a mia oara; simularea se apropie de realitate intr-un procent de 95%...97%.Eu nu am timpul si nici posibilitatile practice sa realizez montaje ca in alte vremuri.Abia daca mai am timp pentru a realiza niste OT-uri,transformatoare ce le-am trimis in Norvegia si Spania,nu multe dar au fost destule pentru mine,ca sa nu mai vorbesc de OT-urile ce au echipat amplificatoare de chitara care canta acum in Germania sau Italia,prietenii stiu ce spun acum! :da Daca aceasta schema poate fi a dv. sau nu,...nu mai este problema mea...,dar cred ca realizata cu un design modern,lemn si eventual un sasiu prelucrat pe un CNC,tuburi ieftine si bune,o conceptie inginereasca si trafuri foarte bine adaptate,nu vad de ce nu s-ar realiza ceva frumos si chiar vandabil !!! Dupa cum am mai spus; tuburile sunt consumabile (ca si tonerul la o imprimanta),trafurile bune raman aceleasi la un amplificator pe toata durata vietii lui,in schimb tuburile !?!?!?
Link spre comentariu
  • Administratori

:offtopic2

Pe forumurile streine sunt multe aplicatii pentru ca vorbitorii de limba engleza(si translacii cu google) sunt multi in comparatie cu noi si aia au si mai multi bani de componente, noi avem salar de 200 euro si ei au de 1500... o mare diferenta. Oricum la cati pasionati au mai ramas in romania sunt destule realizari si aici si foarte interesante.

Eu momentan vreau doar sa ma "joc" desi timpul meu de joaca a trecut demult, intre timp am comandat si aproape toate modele de traf de iesire de la INDEL http://www.indel.pl/e_tgl.htm care probabil nu sunt prea stralucite dar de inceput sunt bune, cred. Nici eu nu stau cu timpul deloc bine dar pana la sf anului sper sa termin macar un amplificator indiferent cu ce dar sa sune acceptabil.

Nu vreau sa fac o afacere din asta pentru ca sunt un "electronist" prost care deabia cunoaste piesele iar in conditiile astea nu cred ca pot realiza mare branza prin conceptii proprii. Poate cu o colaborare am reusi sa facem ceva.

Link spre comentariu
  • Administratori

Daca tot se vorbeste atat despre tr de iesire cei care fac simulari ar trebui sa le faca pentru tr care se gasesc pe piata.In acest caz Orice simulare NU poate fi contestata decat cu o realizare practica dupa simularea respectiva care sa infirme acea simulare

Link spre comentariu
Cred ca se poate gandi ceva cu 2X6P3S-E in SE pentru o putere de 12W urmarind configuratia RCA.

si aici se zice ca 6L6-G este echivalenta cu 6P3S:

La multi ani ..ptr toata lumea. Dupa configuratia RCA rusii au postat pe un site o schema cu 6j1+6p14. In sufrageria mea canta acum o clona construit din ramasitele pamintesti al unui TV Rubin. Costa nimic. Ca o remarca ...Tuburi vechi si foarte obosite, montaj inghesuit face ca pot. metrul de ton dat spre maxim la basi sa intre ampliful in oscilatie . Ptr. evitarea acestui fenomen aplic o metoda inginereasca.

Link spre comentariu
  • Administratori

Din intamplare am gasit pe net o schema din ani '50...'55 categorisita la vremea respectica ca fiind foarte buna,schema este conceputa de RCA................. Am incercat si o simulare cu tuburi gasibile si ieftine (6P3S-E,6J8),rezultatele fiind aceleasi.Nu ma judecati gresit,m-am enutziasmat foarte tare si trebuia sa va impartasesc si dv. aceasta minune.

Vad ca 6p3s si 6p3s-e au aceeasi cartela pentru catometruhttp://i.ebayimg.com/t/6P3S-6L6-6L6GT-M ... ~60_57.JPGhttp://www.hifitubes.nl/weblog/wp-conte ... 6p3s-e.pdfhttp://www.radiovilag.hu/images/6P3SZ-SZE.pdf6J8 pare greu de gasit si e urata rau de tot
Link spre comentariu

am de la un prieten doua transformatoare de iesire ce echipau un Grundig stereo 5570. finalul era PP cu ECLL800(aprox7w).As vrea sa fac un final cu aceste transformatoare care au RAA 11,2Kohmi (sectiunea lor nu o stiu dar au 6cm/5cm/2,2cm), penttru ca ECLL800 nu este accesibil as vrea sa le inlocuiesc cu ceva mai usor de gasit cum ar fi 6V6(6P6C) ar fi potrivit? sau ce tuburi considerati ca sunt cele mai potrivite?(din cele accesibile) multumesc

Link spre comentariu

am de la un prieten doua transformatoare de iesire ce echipau un Grundig stereo 5570. finalul era PP cu ECLL800(aprox7w).As vrea sa fac un final cu aceste transformatoare care au RAA 11,2Kohmi (sectiunea lor nu o stiu dar au 6cm/5cm/2,2cm), penttru ca ECLL800 nu este accesibil as vrea sa le inlocuiesc cu ceva mai usor de gasit cum ar fi 6V6(6P6C) ar fi potrivit? sau ce tuburi considerati ca sunt cele mai potrivite?(din cele accesibile) multumesc

Parerea mea este ca cele mai potrivite tuburi pentru aceste trafuri ar fi GU17 duble tetrode, iar pentru schema va recomand cu mare incredere schema lui Sebi de pe acest forum,o schema ff bine gandita si cu performante absolut remarcabile. viewtopic.php?f=28&t=159052&start=15GU17 http://www.ok1rr.com/tubes/GU17.pdf
Link spre comentariu

In schema de mai sus am facut o greseala de editare in ceea ce priveste tensiunile si curenti in anumite puncte,am pus acele valori de la o alta schema cu tensiunea pe bara de plus de 500V,imi cer scuze,deci varianta CORECTA este aceasta,cu tensiunea pe bara de +Ua de 400V.

Rog un moderator sa o stearga de acolo pentru a nu aprea confuzii,multumesc!

Link spre comentariu

Ultima schemă postată seamănă cu o schemă mai veche ,aşa e ?(zic bine).

CORECT!Este schema ,de la inceputuri!!!...,aveti o memorie foarte buna! :31...un proiect excelent care "canta" de ceva ani (cam 7-8ani!) acasa la un mare muzician din Craiova!Schema originala,ca sa spun asa,avea si KNFB...,la asta am renuntat in favoarea Schade Feedback ,anod-anod ,R20+R21.Era pe vremea cand mai aveam timpul si energia necesara sa mai mesteresc la asemenea jucarii :jytuiyu
Link spre comentariu

Un amplificator cu KT88 SE cu Ra=3.5K,PSF propus aici viewtopic.php?f=28&t=160541&p=1447457#p1447457 Ca sa nu fiu off. acolo, am postat rezultatele din simulare aici,la topicul dedicat. Ce sa ma vorbim,KT88 ramane KT88...,asta este!!!! :nas: Priviti si dv. ce rezultate frumoase,nu am mai postat FFT-ul pentru ca iar se vor aprinde discutiile pe aceasta tema. Aveti si schema completa cu etajul de atac, o sa postez si forma semnalului pe G1[KT88], dar deocamdata astept sa vad aceasta reprezentare pe graficul lui @adrian_pic, doar a fost o tema pentru acasa,asa-i?! Concluzie: PSF-ul bine ales! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări