THOMAS Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Tubul GU50 este urat dar nu si prost,este un tub excelent si "adus" acolo unde trebuie se poate realiza un amplificator excelent.Imi place ce a spus @misa:"De asemenea 18W SE cu o singura lampa. Remarcabil, nu? Oricum aceste performante le poate obtine un electronist, nu un constructor de duminica...fara suparare va rog, nu atac pe nimeni." Nu ne place cum arata GU50 (?),nici mie nu-mi place dar este cum am spune ca: "nu ascultam muzica unei soprane pentru ca-i prea grasa!" Cu GU50 ,daca nu ne place aspectul ei si daca urmarim sa ascultam muzica pe un amplificator cu tub si nu numai luminitele din tuburi sau eventual ledurile din soclurile lor,atunci putem construi amplificatoare cu tuburile nefiind la vedere (ascunse),cine ne opreste???,vedeti majoritatea produselor Audio Note ; IZero,OtoPP,SaraPP,Oto SE Signature...,cu tuburi frumoase dar ascunse sub capota. In imaginea de mai jos aveti un amplificator de 18W cu GU50 hibrid,doar doua tuburi (cu sau fara leduri in socluri!!!) si o placuta cu cateva tranzistoare...care sigur nu va pune probleme pentru niciun DIY-st. Traful de iesire este simplu si clasic,bineinteles pentru SE (cu intrefier) cu o suprafata a sectiuni de minim 16cmp este suficient pentru o banda de frecvente de 20Hz...20KHz la puterea de 15W...18W. Zilele astea am probat 4 tuburi GU50 (NOS) cumparate din targ,le-am tinut la Pda=45W timp de trei zile si credeti-ma,nici nu le pasa,anodul avea culoarea exact ca si la rece...,in schimb temperatura anodului masurata cu pirometrul avea 195*C...205*C,iar soclul (din ceramica) avea 78*C...80*C. ATENTIE!!! extrem de important este Ig2. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Buna seara.Prin bunavointa unui prieten, mi-a fost donata o buc. GU32 si un soclu nou nout.Mai jos atasez o schema de SE cu GU29 pt. care in varianta stereo se folosesc doar 2 tuburi.Va rog mult, in limita timpului dvs. disponibil, sa adaptati la schema de SE simulata de dvs. in loc de GU29, GU32 si 6N2P in loc de 6N1P si va rog sa-mi spuneti cam ce putere aprox. va scoate amplificatorul cu sora mai mica a lui GU29. Daca scoate un 3-4W, eu sunt multumit.Despre trafurile de iesire o sa discut cu dvs. pe e-mail.Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Buna seara.Prin bunavointa unui prieten, mi-a fost donata o buc. GU32 si un soclu nou nout.Mai jos atasez o schema de SE cu GU29 pt. care in varianta stereo se folosesc doar 2 tuburi.Va rog mult, in limita timpului dvs. disponibil, sa adaptati la schema de SE simulata de dvs. in loc de GU29, GU32 si 6N2P in loc de 6N1P si va rog sa-mi spuneti cam ce putere aprox. va scoate amplificatorul cu sora mai mica a lui GU29. Daca scoate un 3-4W, eu sunt multumit.Despre trafurile de iesire o sa discut cu dvs. pe e-mail.Multumesc. Aveti schema ceruta,ca sa va faceti o idee cam ce "poate" acest mic amplificator analizati FFT-ul. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Va multumesc foarte mult pentru schema si FFT, care din pacate, mie nu-mi prea spune multe... O sa va contactez pt. trafuri.Cu stima. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Va rog sa simulati urmatoarea schema ( dubla trioda din intrare este 6N23P ) cu GU50 PP in modul UL .Scuze pentru lipsa valorilor componentelor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Vreo 70W cu indulgenţă , aşa ca să fie "masa bogată"(chiar mai puţin sinus nelimitat).Cum adică fără valori ?!... de fapt vrei o schemă completă...care precis nu poate furniza putere utilă în sarcină la ieşire 100W sinus nelimitat în regimul şi configuraţia dată(cu valori ataşate).Ai trezit şi interesul meu Victor pentru valorile componentelor...astfel încât să obţii 100W...,mă interesează şi pe mine în special Raa/Zaa ca să pot finaliza un proiect cu gu50... ,nu ştiu cum draku să "aleg" Raa/Zaa pentru o configuraţie similară culmea şi în regim similar gu50-UL astfel încât "să prind din zbor cu ochii închişi" 100W...,o să merg la ghici până la urmă...sau pun semi-reglabili în tot amplificatorul până nimeresc LOZUL cu 100W..., dar cum semi-regulez Raa/Zaa ?! gata ştiu (mi-am amintit) pun un semi-regulabil şi pe ieşire de 0,5kW nu de alta să nu ard semi-reglabilul sau semi-regulabilul nici nu mai ştiu draku cum se zice (am uitat).... Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Rog pe Dl.Lazaroiu in limita timpului sau liber daca poate sa dea niste date cu privire la transformatorul de iesire pt mini amplificatorul de aici: http://www.jogis-roehrenbude.de/Wettbew ... er-Amp.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Domnule Victor uite să considerăm forţat că tubul gu50 ar fi pe undeva... similar cu KT88 (42W-disipaţie maximă la anod) http://www.r-type.org/pdfs/kt88.pdf după cum bine poţi vedea KT88 în clasa AB1 poate furniza o putere continuă mai mare de 100W în sarcină pentru clasa AB1 conexiune tetrodă , conexiune ultra-lineară numai 50W(în principiu) când Va=Vg2=500V pe o sarcină dată. Acum fii atent te rog Victor : dacă mă uit la capabilitatea în curent a tubului KT88 ultra-linear-connection-40%taps văd acolo că în situaţia dinamică ua_min poate atinge 70V când Vg1=0V şi vârful ia_max devine (poate fi) chiar 383mA. Ce trebuie să înţelegi acum Victor: Tubul gu50 pus să lucreze în ultra-linear-connection în regimul Va=540V şi Vg2=270V (când Vg1 devine 0V) nu poate atinge un vârf similar/apropiat de curent precum KT88-ultra-linear-connection (când Vg1 devine 0V) adică 383mA sau ceva mai puţin. În regimul de alimentare fixat de tine Victor download/file.php?id=52545&mode=view Va=540V şi Vg2=270V tubul gu50 nu poate furniza un vârf de curent aşa mare nici măcar ca pentodă.(dacă nu mă crezi Victor pune mâna pe un creion... ,bine ar fi înainte de a cere/ruga simulare 100W...) Pe când "100W Hi Fi GU50 PP UL" întreb ?!(Va=540V şi Vg2=270V Raa=cucu bau). Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Raspunsul la dilema existentiala a universului GU50 si Cucu Bau este foarte simplu , dacă ne gândim logic la faptul ca muzica se asculta stereo ( adică cu cele doua urechi din dotare ) : 50W + 50W = fix suta aia declarată ca fiind numele pozei .Ar putea fi o explicație ... dar nu neaparat corecta !Voi cauta link-ul rusului ( dar din pacate si acolo schema e tot fara valori ) si il voi trimite sa-l analizati in liniște , pe mp ...Pana atunci , poate simularea ne va mai deslusi câteva detalii , adică motivul secretomaniei autorului rus . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Datele transformatorului si constructia lui pot fi secrete, in rest apa de ploaie , ca in bancul acelea cu un tinar poet infatuat in care trimite unui maestru o poezie sa o citeasca si-l roaga doar sa puna virgulele unde crede ca este necesar, raspunsul maestrului a fost sec, data viitoare trimite-mi doar virgulele de rest ma ocup eu ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Rubrica de bancuri este la Bodega !@blue , vezi-ți de OT100 , ai mai mult succes .Restul , pe privat , aici ești offtopic .Link-ul rusului va lamuri problema .Sper sa nu continui , altfel te fac praf in fiecare subiect , la fel ca pe oricare alt dusman . Fii respectuos , si te voi respecta !Nu e prima oară când te bagi in seama cu glume . Ai grija . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Victor pentru că ai devenit deja mai realist(2x50W) recomand gu50-pp-AB1-UL Vg2_0=330V-340V şi Va_0=600V-620V-630V chiar 640V ,probabil o să înţelegi de ce se poate Vg2_0=330V-340V gu50 în conexiunea UL(prezentată de tine) trebuie "curaj" pentru Vg2_0. "Secretul cifrului" pentru conexiunea download/file.php?id=52545&mode=view fiind dat de mărimea Vg2_0 pentru ăia 2x50W şi desigur Raa/Zaa(determinată sarcina AB1-UL pentru Va_min 80V-90V). hai pa ! şi spor la treabă/simulare(rămâne eventual să vedem/deducem din simulare valoarea cucu bau). În rest "apă de ploaie" acest tub gu50 dacă nu ştim să lucrăm cu el în audiofrecvenţă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Rubrica de bancuri este la Bodega !@blue , vezi-ți de OT100 , ai mai mult succes .Restul , pe privat , aici ești offtopic .Link-ul rusului va lamuri problema .Sper sa nu continui , altfel te fac praf in fiecare subiect , la fel ca pe oricare alt dusman . Fii respectuos , si te voi respecta !Nu e prima oară când te bagi in seama cu glume . Ai grija .Ia uite cine vorbeste ! si eu care speram ca stii de gluma, nu stii Pai nu tu inchei creatile artistice cu formula aia legata de gluma iar chestia cu off topic este ca ai preluat schema rusului fara sa faci nimic, zero Observ ca balansezi intre 100w PP si 32w SE cu GU50 si apoi o intorci cu repartizarea puterii pe cele doua canale, cam instabila gindirea dar nu te necaji, ca sa faci ceva este nevoie si de ceva munca, datul din gura este apanajul "comozilor" intelectual si fizic, sper ca sti de gluma Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Trafo de ieşire folosit în schema rusească e de tip industrial-militar cu aplicaţii speciale (multe înfăşurări identice ptr conexiuni multiple, a se vedea şi corelarea tensiune - primare din schemă). Numai ruşii au ceva date concrete prin saiturile lor şi doar unele dintre ele se pot folosi în audio, evident că fără pretenţii de fidelitate. A-l replica e foarte greu, mai bine se concepe unul de la zero. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Va rog sa simulati urmatoarea schema ( dubla trioda din intrare este 6N23P ) cu GU50 PP in modul UL .Scuze pentru lipsa valorilor componentelor... Dl.Victor!Doar cu atat te-am putut ajuta,imi pare rau...,iti las placerea sa calculezi d-ta ce Raa rezulta din graficele de mai jos ! Nu cred ca putem pune in discutie aici probleme de genul: tensiunea filament catod pentru tuburile din defazor sau alte chestii pe care un constructor sigur le stie si de care va tine cont,asa-i?P.S nu pot spune ca-i ceva iesit din comun,eu am ceva cu GU50,adica un PP clasic fara UL ce are niste rezultate ceva mai bunicele,dar dupa cum este opinia generala pe acest forum si nu numai,se pare ca daca nu este ceva conceput de te miri cine din alte tari,numai roman sa nu fie,nu este bun niciodata si nu te las sa ma contrazici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum