adigh Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 @dvb,M-ai bagat in seama ? Nu ti se pare ca esti cu nasul pe sus ? E adevarat ca o vreme ne-am inteles bine. Asta era pe vremea lui zbodeoc. De el imi placea. Era prietenos si amuzant. De dvb nu-mi place. Ai ajuns cu nasul pe sus si nu stiu de ce. Iar autoironia fina a decazut la vulgaritate agresiva. Ti se pare ca daca pe atunci ne-am inteles mi-ai facut un favor ? Cine erai de faceai favoruri ? Replica ta favorita era "nu dati in mine ca sunt doar un hobbyst". Asta e tot o monstra a nasului pe sus de acum. Montajul sigur ca e functional. Nu am spus nicicind ca nu functioneaza. Ai facut un amplificator de casti si te unfli in pene de parca ai facut un portavion.Cu acel traf de intrare nu insistam daca nu insistai tu. Ti-am spus la inceput ca nu ma interesa si-l ignorasem.Insisti sa spui prostii, eu te corectez iar apoi spui ca corectiile sunt gresite nu ceea ce ai spus tu.Cu distorsiunile ti-am demonstrat ca miezurile introduc distorsiuni, cu separatia galvanica ti-am demonstrat.Acum am sa-ti demonstrez cu linearitatea. Ai spus "La liniaritatea pe care am obtint-o cu traf-ul de intrare am curajul sa fac niste teste comparative cu teflon si alte materiale exotice folosite in unele condensatoare"Iti spusesem ca curaj poate ca ai dar succes nu cred.Conform masuratorilor facute de fixipixi la traful tau, ai o cocoasa pe la 150-170 Khz. Bineinteles ca nu e dezastru, dar ca idee, nu are cum sa fie mai bun la liniaritate un traf ca un cond. E ceva normal pentru un traf sa aibe inainte de limitarea in frecventa fie cocoase, fie caderi, fie amindoua. Mai mari sau mai mici. Daca sunt mult in afara spectrului audio e OK. Orice traf are cel putin o frecventa de rezonanta.Si ca sa facem legatura cu topicul de fata, nu am vazut asa ceva in simularea trafului. In simulare, traful pare la fel de linear ca un condensator iar caderea de amplitudine se face lin.Problema reala pe care o avem de fapt nu e traful ci caracterul ce l-ai dobindit pe parcurs. Asta e problema. Nu ne mai intelegem pentru ca acum esti alt om. Schimbarea de pseudonim e doar o consecinta a acestui fapt. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 am vazut cu ochii mei ce faine sunt trafurile facute de tine dar oscilograme cu ele ai vazut? Cine are ceva de aratat, arata, cine nu are ce arata tine ascuns si tot "asmut" aplaudaci sa ii ridice osanale. ,invidia are multe fete...unele chiar perverse nu cred ca este asa multa lume invidioasa pe un traf no name care presteaza bine vis-a-vis de un traf de renume care presteaza mai slabut pentru ca BRAND-ul vinde si nu calitatea produsului! Nu te poti lauda cu un traf no name pentru ca si in cazul in care mergi cu osciloscopul dupa tine cei care au chestii scumpe nu accepta sa fie masurate (aplica si ei aceeasi strategie ca cei care vand si nu pun masuratori sau oscilograme: BRAND-ul e BRAND si i te inchini!) deci pica chestia cu invidia. Si daca vrei sa vinzi tot la fel sta treaba: un traf no name foarte bun se va vinde sub pretul unuia mediocru dar de firma. Marius tot ce a facut a prezentat "cu documentatia la pachet" (oscilograme si masuratori) si nimeni nu "s-a luat de el". Deci daca totul este transparent nu exista dispute sau certuri! Cum in ecuatie apare "black magic" cum apar disputele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Am uitat sa precizez....am vazut cu ochii mei (in laboratorul lui Dorin) oscilogramele la diferite frecvente(m-am "jucat" personal la osciloscop/generator) si mi-a placut mult ca am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie) ,cautatii voi "cocoase" "dupa" si "pina"..... chiar nu are importanta.Hai sa fim cinstiti si sa apreciem munca unui om cind e de apreciat (eu personal am "vazut" munca acolo si luni bune pierdute pt experimente si cautarii......ba chiar investitii serioase . Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 ... am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie) ,cautatii voi "cocoase" "dupa" si "pina"..... chiar nu are importanta.Cred ca nu ai inteles despre ce e vorba in acest topic.S-a discutat si simulat liniaritatea unui transformator de intrare vs condensator de intrare. La modul general, nu neaparat unul anume.In acest context pentru a departaja cele doua solutii e importanta orice nelinearitate (cocoasa).Ai vreo parere in aceasta problema ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Am scris: Cine are ceva de aratat, arata, cine nu are ce arata tine ascuns si tot "asmut" aplaudaci sa ii ridice osanale.Si raspunsul primit:am vazut cu ochii mei (in laboratorul lui Dorin) oscilogramele la diferite frecvente(m-am "jucat" personal la osciloscop/generator) si mi-a placut mult ca am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Am scris:Cine are ceva de aratat, arata, cine nu are ce arata tine ascuns si tot "asmut" aplaudaci sa ii ridice osanale. Si raspunsul primit: am vazut cu ochii mei (in laboratorul lui Dorin) oscilogramele la diferite frecvente(m-am "jucat" personal la osciloscop/generator) si mi-a placut mult ca am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie) ...................................... Simuleaza ca stii poate si'ntelegi !! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Ca sa simulez, am nevoie de cateva date despre traful ala care ti-a: placut mult ca am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie)Din ce am inteles 10H nu este asa de usor de atins deci sa nu vad 100H fara dovezi. Din burta putem pune orice in simulator dar nu ajuta cu nimic. Totusi am pus si 100H la traf dar am pus 0,47uF si 470K care sunt cele mai uzuale valori. Ramane sa vad trafurile alea cu 100H, ca 0,47uF si 470K vedeti peste tot. Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 In Spice , nu este chiar o joaca alegerea inductantei . Ca si in viata reala, trebuie stiut caracteristicile tolei pt a obtine inductanta dorita la o anumita frecventa . Daca inductanta nu este alease corespunzator Spice arata rezultatul eronat . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 trebuie stiut caracteristicile tolei pt a obtine inductanta dorita la o anumita frecventaasta in etapa de proiectare, dar in cazul de fata este vorba despre un traf care deja este facut deci se poate masura inductanta la frecventa dorita. LC-metrele obisnuite masoara inductanta la o singura frecventa si la un curent foarte mic, deci real "stau mai prost" decat imi arata LC-metrul. In simulare am cazul cel mai favorabil pentru traf. In realitate treaba va sta mult mai prost daca il compar in acelasi montaj cu un condensator MKS de 2-3 lei si rezistorul de 470K. Multi mai fac masuratori pentru trafuri folosind un generator cu impedanta de iesire mult mai mica decat un CD-player ceea ce favorizeaza traful. Insa deja de mult timp sunt CD-uri de test cu fel de fel de semnale (misa deja poate sa ofere cam orice semnal doreste clientul ) si se poate masura exact prestatia trafului in lantul audio pe care il detinem, dar deja va apare intrebarea: traful sau CD-playerul trage in jos masuratoarea? Raspunsul se poate afla repede pentru ca un condensator MKS si un rezistor de 470K costa pana in 5 lei si se poate face astfel comparatia real in lantul audio din dotare pentru a se vedea cum sta "lupta" traf vs condensator. Totusi noi suntem interesati perfomanta lantului audio complet nu de performantele absolute ale fiecarei componente in parte. Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Totusi noi suntem interesati perfomanta lantului audio complet nu de performantele absolute ale fiecarei componente in parte.Mare adevar ai spus aici .Cum a zis si Domn'Lazaroiu mai devreme , componentele si topologiile schematice trebuiesc alese cu grija in functie de scopul circuitului .Parerea mea este ca nu se poate transforma intr-o competitie un asemenea subiect. Transformatoarele (amplificator de tensiune / adaptor de impedanta) sunt foarte convenabile din punct de vere al performantei . Ai direct un filtru de ordinul 2 intr-o singura piesa . Singura problema este ca nu este la indemana oricui sa realizeze un asemenea transformator care sa lucreze in parametrii propusi.Iar in acest caz este mai usor sa pui mana pe condensatoare si rezistente . Aici Dvb stie ce vorbeste ....my 2 cent Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Ca sa simulez, am nevoie de cateva date despre traful ala care ti-a: placut mult ca am vazut mai ales gama 14 hz ....38khz amplitudine constanta (batuta-n cuie)Din ce am inteles 10H nu este asa de usor de atins deci sa nu vad 100H fara dovezi. Din burta putem pune orice in simulator dar nu ajuta cu nimic.Totusi am pus si 100H la traf dar am pus 0,47uF si 470K care sunt cele mai uzuale valori. Ramane sa vad trafurile alea cu 100H, ca 0,47uF si 470K vedeti peste tot. ]Imi pare rau ca va dezamagesc,insa nu ati auzit bine,10H se obtin EXTREM de usor si nu pe tole de super-calitate,in pozele de mai jos ,bineinteles daca aveti incredere si in mine dar si in apartul de masura,o sa vedeti ceva inductante de neacceptat ,asa-i???,miezuri de foarte buna calitate de data asta. Inductantele sunt masurate pentru una dintre bobinele (primare) ale trafurilor interstage utilizate de mine pentru niste aplicatii audio SET. Transformatorul mai mic are o sectiune a miezului de 4 cm*2 si are raportul de 1:1+1 iar cel mare este pentru un SE cu OT100 si are raportul de transformare de 1:1/2 si o sectiune a mizului de 9 cm*2. Atentie,inductantele sunt masurate cu un curent de magnetizare de 20mA pentru cel mic si de 35mA pentru cel mare,curent obtinut de la o baterie de 9V/200mAh/Ni-Mh direct pe Rdc a bobinelor. Pentru cel mare a trebuit sa aleg time-hold la 1s,altfel imi depasea gama de masura (aparatul stie doar pana la 100H),deci foarte limpede ca inductanta este peste 100H (!!!!) P.S v-as ruga sa inchidem aceasta discutie aici si daca s-ar putea sa fie mutata la topicul lui @dvb. Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 ...las in seama lui misa sa stearga ce e de sters! Mie imi este (cade)... greu... Aici se ajunge atunci cand se folosesc prea multe "emoticoane"... coane... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Eu nu doresc sa sterg nimic. Doresc sa continue discutia strict in spiritul titlului acestui topic. Trebuie sa ramina si ceva "urme" despre parerile chiar si off topic ale unor colegi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 In Spice , nu este chiar o joaca alegerea inductantei . Ca si in viata reala, trebuie stiut caracteristicile tolei pt a obtine inductanta dorita la o anumita frecventa . Daca inductanta nu este alease corespunzator Spice arata rezultatul eronat ."La o anumită frecvenţă" intră în discuţie XL. În principiu inductanţa(L) nu variază în raport cu frecvenţa ,variabilă dependenta de frecvenţă fiind reactanţa inductivă(XL=ωL=2πfL≈6,28fL unde f=frecvenţa).Chestiuni oarecum elementare. Inductanţa(L) fiind dependenta de geometria bobinei numărul de spire şi miezul dat(reluctanța magnetică a circuitului magnetic) eventual şi de curentul-dc de premagnetizare(dacă exista acest curent în circuit , tipic cfg.SE). În rest să auzim de bine. Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Daca ar fi sa separ/izolez galvanic un montaj ce poate fi alimentat direct la reteaua de 230V~(ce poate avea faza sau nulul la masa!) si mai ales ceva ce va fi utilizat in home-sistem,as prefera mai de graba sa utilizez un traf separator sau de securitate pe circuitul de alimentare,decat condensatoare sau trafuri pe intrare ale caror tensiuni de strapungere,mai ales la transformatoare sunt foarte relative,parerea mea!Situatia de mai sus e o situatie particulara si nu se poate generaliza. Notiunea de separare galvanica nu are nimic de a face cu securitatea. La condensatoare te poti curenta la cuplare (daca e cazul) iar la transformatoare te poti curenta la decuplare (tot daca e cazul). 1.- Daca condensatoarele sunt suficient de mici si/sau tensiunea suficient de mica atunci nu ne vom curenta la cuplarea unui condensator. 2.- Daca inductanta unui transformator e suficient de mica si/sau curentul decuplat e suficient de mic atunci nu ne vom curenta la decuplare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum