THOMAS Postat Iulie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2013 ...........continuare Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Buna seara.Tocmai am achizitionat niste casti Philips mari de 32 ohmi, varianta comerciala; nu-s ele Senheiser dar se aud bine.As dori sa fac un amplificator pentru ele cu tubuletul 6N16B. Am deja un etaj anod follower realizat cu acest tubulet dupa una din schemele lui Fikus Lucas (lampizator) si ma intrebam daca-l pot folosi eventual cu inca un tubulet de acelasi fel ca amplificator pt casti, insa as vrea ceva fara traf de iesire si alimentat pe la 75-80V. Am un toroidal micut care scoate 50V in alternativ, cu el merge excelent anode follower-ul ca preamplificator.In afara de anode-follower-ul funcitonal, mai dispun de 2 pentode 1J29B si de 2 duble triode 6N16B. V-ar ruga cand aveti timp si dispozitie pentru o schema cu acest etaj sau cu aceste tubulete-6N16B sau 1J29B fara traf de iesire.Termin in curand hibridul PP cu GU29 si as vrea sa fac ampliful pt casti.Multumesc mult. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Am gasit cateva scheme pt ampliful cu casti de 32 ohmi, insa nu ma hotarasc. M-ar tenta varianta hibrida, la tensiune mica cu ECC82 si IRF510..Ce ma sfatuiti? Link spre comentariu
Den Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Fa hibridul,e mai "safe" si o sa ai si putere suficienta.Tu nu ai nici o dubla trioda sa experimentezi? Nu e necesar "ecc82" care functioneaza mult mai bien acolo unde trebuie,nu la tensiunile astea.Si oricum mai tarziu te va trage de maneca sa o pui la un amplificator adecvat.Poti incerca mai cu succes pcc88 sau ecc88 cat si alte triode,chiar si din cele cu panta variabila folosite prin tv-uri.Eu am facut alta varianta aici viewtopic.php?f=290&t=85349 Sunetul oricum pare altceva,dar e departe de varianta traf in anod.E usor de aplicat si rezultatul e bun.Etajul final lucrand in clasa A este destul de mofturos,iti recomand sa folosesti un smps bun pt alimentare,daca folosesti varianta clasica cu traf de retea va trebui sa acorzi o mare atentie la stabilizare si filtrare(eventual si multiplicator de capacitate),una peste alta,alimentarea va fi mai complexa decat restul montajului ) Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Multumesc, Den pentru sugestii.Am un PCC88, o sa testez cu el ampliful hibrid. Ce tensiune sa-i dau pt Ua?Ca sursa de alimentare vreau sa folosesc o sursa in comutatie de la un laptop ce furnizeaza 12V si 2A.Eventual o sa-i suplimentez filtrajul, daca o sa apara brum.Imi cer scuze pt emigrarea subiectului in postarea Dl. Lazaroiu si rog un moderator sa mute acest post unde crede de cuviinta.Multumesc. Link spre comentariu
AlpHso Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Rog si eu pe dl. Lazaroiu daca poate sa faca o simulare la acest defazor, adaugand in schema doua finale gu50, anodica de 750v iar in grila 270v. Transformatorul de iesire intre 8k-10k. LE: Am corectat valoarea lui R6 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 R6 recomand 220k Link spre comentariu
THOMAS Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 Rog si eu pe dl. Lazaroiu daca poate sa faca o simulare la acest defazor, adaugand in schema doua finale gu50, anodica de 750v iar in grila 270v. Transformatorul de iesire intre 8k-10k._____________________________________________________________LE: Am corectat valoarea lui R6 Prea multe nu pot sa comentez,este un amplificator PP foarte tare,analizati si dv. rezultatele din simulare.In general daca se vor utiliza componente de calitate si un tarf de iesire (OT) foarte bine facut,rezultatele practice vor fi peste cele din simulare.De fiecare data eu aleg un model de traf cu "calitati" ceva mai joase comparativ cu unul perfect teoretic,am mai povestit chestia asta... Mai jos aveti cele solicitate,un pic corectate,corectii pentru care-mi asum raspunderea.Observati adaugarea unei NFB (R31,R32),la care puteti renunta bineinteles,dar in acest caz semnalul la intrare va fi de 0.5V~ pentru aceeasi putere pe sarcina insa THD=1.5%.Puterea maxima pe sarcina este de 80W dar cu THD>10%!!!.Daca mai doriti ceva imi spuneti,schema deja se afla in arhiva LTC. Defazorul este excelent iar GU50 nu se face de rusine nici de data asta,o lampa atat de ieftina !!!!P.S la toate sursele din schema observati [Rser] ce reprezinta rezistenta interna minima ca valoare pentru a obtine aceste performante. Link spre comentariu
AlpHso Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Va multumesc pt. efortul depus si promptitudinea cu care ati raspuns. Se pare ca 6e5p, 6e6p este o lampa cu cojones, lampa ce nu este apreciata la adevarata ei valoare. Vad ca duce fara probleme borcane mai puturoase de genu GU50, in plus este si foarte liniara in conexiune trioda. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 Va multumesc pt. efortul depus si promptitudinea cu care ati raspuns. Se pare ca 6e5p, 6e6p este o lampa cu cojones, lampa ce nu este apreciata la adevarata ei valoare. Vad ca duce fara probleme borcane mai puturoase de genu GU50, in plus este si foarte liniara in conexiune trioda. ____________________________________________________________________ Multe tuburi nu sunt luate in seama datorita unor prejudecati,sau nu "vedem amplificatorul din cauza tuburilor!" Eu cu ceva vreme in urma am facut "propaganda" tubului GU15,un tub conectat fiind ca trioda are caracteristicile 95% suprapuse cu cele ale lui 2A3,intr-un montaj SET se va comporta la fel de bine ca un 2A3,dar se pare ca nu intereseaza pe nimeni. Referitor la 6E6P/6E5P stiu asta de mult timp dar dupa cum am spus mai sus; prejudecati... Cine va avea curajul sa abordeze schema PP cu GU50 de mai sus va avea o surpriza extrem de placuta,iar daca va participa la o auditie in "orb" cum vrea sa organizeze @viobio surpriza va fi si mai placuta... Excat de unde ati luat dv. familia de caracteristici penttru 6E6P/6E5P,tot de acolo am luat si eu modelul SPICE pentru ea,mai practic de atat nu se poate. http://www.bartola.co.uk/valves/tag/6e6p-e/ Link spre comentariu
Untold Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Buna ziua. Dupa lungi cautari si aflari de pareri despre amplifurile pt casti, am hotarat sa incerc sa fac tot o schema simulata de dvs. si anume, tot un hibrid cu mosfet si tub, ca tot am prins curaj dupa executia amplifului hibrid PP cu GU29. Atasez schema si va rog sa-mi spuneti daca ar mai fi ceva de adaugat si eventual, ce alt mosfet as putea folosi in locul celui indicat in schema, in eventualitatea ca nu-l voi gasi. Ca trafuri de iesire o sa folosesc 2 trafuri de iesire din niste aparate cu lampi mai mici, Ciocarlia, parca, mi le-a promis un prieten. (http://www.radiomuseum.org/r/radiopopul ... 553b3.html) Link spre comentariu
mila Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Mai bine atunci sa folosesti direct DL96 legat la filament pentru 25 si/sau 50mA(comutabil) baterie tip D si anodica din baterii de 9V in serie (8Buc sunt suficiente).Bineinteles fara acel mosfet in fata Cine va face transformatorul ala de iesire? 64K/32Ohm Link spre comentariu
Untold Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Nu am DL96, din pacate.Cat despre traful de iesire, Dl. Lazaroiu zicea ca poate fi un traf mic de retea, 220/6v la care se scot tolele si se monteaza cu intrefier. Si ma mai gandeam ca cele 2 trafuri de iesire de Ciocarlia s-ar potrivi..dar daca pun 2xEF80 in paralel sa accepte o impedanta a trafului mai mica?Intreb si eu ca un novice, va rog nu va suparati. Link spre comentariu
AlpHso Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Pentoda de mai sus respectiv 6e5p ar merge folosita pt un amplificator casti. Propun o schema simpla pt. analiza: Transformatorul de iesire il aproximez la un 5k. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 Nu am DL96, din pacate.Cat despre traful de iesire, Dl. Lazaroiu zicea ca poate fi un traf mic de retea, 220/6v la care se scot tolele si se monteaza cu intrefier. Si ma mai gandeam ca cele 2 trafuri de iesire de Ciocarlia s-ar potrivi..dar daca pun 2xEF80 in paralel sa accepte o impedanta a trafului mai mica?Intreb si eu ca un novice, va rog nu va suparati. Daca veti primi cele doua trafuri de la colegul dv.,le puteti utiliza cu incredere.Finala din acel RR cred ca este un tub 3V4 care are un transformator de adaptare cu difuzorul de 4ohmi/0.25W de 10Kohmi,deci pentru dv. daca veti utiliza casti cu impedanta de 32 ohmi,veti avea reflectat in primar aproximativ un Ra=80Kohmi,deci tocmai bun pentru aplicatia dv.Asadar pentru schema hibrid MOS+EF80 aveti trafuri,doar cu un singur EF80. Iar pentru puterea de 100mW...250mW veti avea si o banda de frecvente decenta pentru o auditie in casti,va garantez asta. Sa aveti spor si la acest proiect!!P.S Pentru un amplificator de casti puterea de 100mW este deja foarte mare,credeti-ma! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum