THOMAS Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Aici este o simulare a unui defazor de acest tip folosit la majoritatea amplificatoarelor de chitara,cel de aici este de la amplificatorul Marshall JCM800,se observa din analiza cat de potrivit este pentru un amplificator de chitara. Schema: FFT: Fourier: Corect ce spuneti dv.,eu vreau sa subliniez ca acest defazor este foarte bun pentru amplificatoarele de chitara,pentru HI-FI sau audiofilie trebuie ales un alt tip de defazor,sau acesta reproiectat.Cel trimis de dv. cu CCS cu semiconductori,sau L.T.P de dinaintea acestuia mi se par cele mai potrivite (reusite) pentru aplicatii de calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Aici este o simulare a unui defazor de acest tip folosit la majoritatea amplificatoarelor de chitara,cel de aici este de la amplificatorul Marshall JCM800,se observa din analiza cat de potrivit este pentru un amplificator de chitara. Schema: FFT: Fourier: Corect ce spuneti dv.,eu vreau sa subliniez ca acest defazor este foarte bun pentru amplificatoarele de chitara,pentru HI-FI sau audiofilie trebuie ales un alt tip de defazor,sau acesta reproiectat.Cel trimis de dv. cu CCS cu semiconductori,sau L.T.P de dinaintea acestuia mi se par cele mai potrivite (reusite) pentru aplicatii de calitate. Dl Lazaroiu am si eu o nedumerire intrucit nu am vazut in aceasta schema si circuitul de "presence" in ce masura influenteaza datele problemei,sa zicem acel pot. 4,7-5k si con de 0.1microF...impreuna cu reactia de pe iesire daca nu ma insel 47k luata de p iesirea de 8 ohm..!? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Aici este o simulare a unui defazor de acest tip folosit la majoritatea amplificatoarelor de chitara,cel de aici este de la amplificatorul Marshall JCM800,se observa din analiza cat de potrivit este pentru un amplificator de chitara. Schema: FFT: Fourier: Corect ce spuneti dv.,eu vreau sa subliniez ca acest defazor este foarte bun pentru amplificatoarele de chitara,pentru HI-FI sau audiofilie trebuie ales un alt tip de defazor,sau acesta reproiectat.Cel trimis de dv. cu CCS cu semiconductori,sau L.T.P de dinaintea acestuia mi se par cele mai potrivite (reusite) pentru aplicatii de calitate. Dl Lazaroiu am si eu o nedumerire intrucit nu am vazut in aceasta schema si circuitul de "presence" in ce masura influenteaza datele problemei,sa zicem acel pot. 4,7-5k si con de 0.1microF...impreuna cu reactia de pe iesire daca nu ma insel 47k luata de p iesirea de 8 ohm..!?Va salut dl.Gabriel!Acum sunt la serviciu si nu va pot prezenta o simulare ce sa contina si influenta acelei reactii,dar maine imi voi face timp si sigur o sa va spun precis ce influenta are,cel putin teoretic ca practic se simte acea "prezenta" prin amplificarea frecventelor medii. Oricum,acea reactie nu schimba comportamentul de baza al acestui tip de defazor in ceea ce priveste THD.Maine va dau un raspuns teoretic clar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Ok multumesc anticipat dl Lazaroiu......voi urmarii cu interes rezultatele. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Eu sper ca modelul de condensator include parametri cum ar fi: ESR, ESL, tg pierderiChiar un pic mai detaliat . Practic , daca stii ce vrei , poti sa-ti faci propriile functii cu care sa parametrizezi fiecare componenta in parte. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Pot mai mult de-atit, eu de fapt faceam reclama simularilor. Tocmai acel "chiar un pic mai detailat" m-a facut sa le abandonez acum ceva vreme, sint lenes si nemotivat, ce sa fac... Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 ... si nemotivat, ce sa fac...Las' ca mai stiu pe cineva care era tot asa. Iar acum, pana ma chinui eu sa fac un proiect , el face patru-cinci . :rade:Merita folosit *Spice cu toate facilitatile . Iar MatLab pt tot felul de analize specifice (PSF,Ra/Za,X,L...etc ) Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Ok multumesc anticipat dl Lazaroiu......voi urmarii cu interes rezultatele. Cam astea sunt rezultatele cerute de dv.,modificand valoare potentiometrului "prezenta" din schema JCM800 in patru trepte ;1K (trasa verde),10K(trasa albastra),20K(trasa bleu-ciel) si 30K(trasa rosie). Nivelul reactiei negative NFB pentru efectul de "prezenta" este pastrat constant de 6dB ca de altfel si semnalul la intrare este constant pentru o putere de iesire de 50W/8ohmi. Urmariti si dv. efectul asupra spectrului armonic in figura de mai jos. Ca o constatare ar fi faptul ca THD-ul este constan indiferent de pozitia potentiometrului de "prezenta",ma refer la THD-ul defazorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Ok multumesc anticipat dl Lazaroiu......voi urmarii cu interes rezultatele. Cam astea sunt rezultatele cerute de dv.,modificand valoare potentiometrului "prezenta" din schema JCM800 in patru trepte ;1K (trasa verde),10K(trasa albastra),20K(trasa bleu-ciel) si 30K(trasa rosie). Nivelul reactiei negative NFB pentru efectul de "prezenta" este pastrat constant de 6dB ca de altfel si semnalul la intrare este constant pentru o putere de iesire de 50W/8ohmi. Urmariti si dv. efectul asupra spectrului armonic in figura de mai jos. Ca o constatare ar fi faptul ca THD-ul este constan indiferent de pozitia potentiometrului de "prezenta",ma refer la THD-ul defazorului. Da va multumesc pt efortul dumneavoastra ,observ ca spectrul afisat e foarte vast sau mai bine zis cu mult in afara celui audibil...... Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Da va multumesc pt efortul dumneavoastra ,observ ca spectrul afisat e foarte vast sau mai bine zis cu mult in afara celui audibil......Asa este,dar dv. trebuie sa va uitati pana pe la H10,mai departe este o afisare a unei analize matematice pe intreg spectrul......-80dB e o atenuare care nu mai interesaeazaCeva rezultate cu amplificatoarele la care lucrati????? Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Cred ca excesul de grafice cu FFT nu spune mare lucru. Altfel sunt convins, ca suficient pentru a trage o concluzie inginereasca, este calculul THD analitic, unde in tabelul cu cele 10 sau mai multe armonici se poate citi o valoare exacta.FFT la intrare, FFT la Defazor, FFT..., atunci dati-ne si o interpretare pe acest demers.In plus, numai a trage diagrame Bode, fara vreo explicatie, nu le vad sensul daca nu aduc lumina asupra unor chestiuni pentru care au fost trasate. Simpla enuntare nu e suficient!Daca tot se fac aceste simulari, ar trebui sa se argumenteze ceea ce vor sa demonstreze. Adica, de exemplu, superioritatea prin comparatie a etajului diferential fata de catodina, sau necesitatea valorii amplificarii globale minime in bucla deschisa, pentru ca in bucla inchisa sa realizeze o valoare a THD-ului de x% in cazul unui design, sau pentru a demonstra marginea de stabilitate a unui amplificator cu reactie, etc. Simularea este un fapt pozitiv atata timp cat demonstreaza ceva palpabil si utilizabil direct, adica sa aiba un obiectiv concret. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Da..............ai dreptate! ...diferentele de performante intre diversele tipuri de defazoare,sau alte tipuri de montaje le poate face oricine analizand tot ce pun eu aici.....cred ca este suficient,nu?...deja prea multa filozofie academica (matematica) transforma forumul intr-o universitate,nu?Nu am nimic impotriva sa vina oricine altcineva cu explicatii stiintifice oricat de laborioase,eu ma opresc la cat stiu si nu ma ascund si nici nu mi-e rusine sa marturisesc ca mereu incerc sa acumulez cate ceva si nu fug de nou. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pariez ca intre timp v-ati impacat... Sebi_C, parca ai fost printre promotorii fenomenului; nu ilustrezi, daca ai vreme si nu le-ai sters intre timp, o astfel de analiza plina de sens?... cum ar fi o limita de stabilitate a ceva, nu conteaza ce; mie-mi plac astea cu limitele... ☺ Chiar ar fi foarte util si-un alt punct de vedere, de fapt cit mai multe... Nu toti sint electronisti de meserie pe-aici, sint si multi studenti, depanatori si feluriti entuziasti carora nu le-ar strica putina indrumare concreta, vorbesc serios. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pariez ca intre timp v-ati impacat... Sebi_C, parca ai fost printre promotorii fenomenului; nu ilustrezi, daca ai vreme si nu le-ai sters intre timp, o astfel de analiza plina de sens?... cum ar fi o limita de stabilitate a ceva, nu conteaza ce; mie-mi plac astea cu limitele... ☺ Chiar ar fi foarte util si-un alt punct de vedere, de fapt cit mai multe... Nu toti sint electronisti de meserie pe-aici, sint si multi studenti, depanatori si feluriti entuziasti carora nu le-ar strica putina indrumare concreta, vorbesc serios.Va pune aici ce l-ati rugat,sunt sigur de asta,dar pariez ca va primi felicitari de la cel putin un membru al acestui forum???? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pai eu v-am multumit, pot sa-i multumesc si lui, daca merita... ☺ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum