Vizitator Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 ...Exista mai multe tipuri de tuburi ECC83 (12AX7) ce au caracteristici oarecum diferite...12AX7 FENDER,12AX7 MARSHALL...Intrucat simbolizarea tuburilor electronice produse in Europa a fost unificata (normalizata) acelasi lucru se intampla si cu tuburile ECC83. Tuburile ECC83 Philips, vor diferi in general (chiar daca nu prea mult) de ECC83 Tesla, etc. La tuburile rusesti exista de asemenea acest fenomen. Spre exemplu, pe un alt topic discutam despre micile diferente dintre pentodele 6J1P/6J1P-EV/6J1P-ER. Caracteristicile de catalog reprezinta tot o forma de unificare a produselor de acelasi fel, deci da se pot considera niste medii. De aceea se si clameaza atat de insistent, diferente intre teorie si practica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 D-le ,nu se clameaza, exista diferente masurabile care nu prea lasa loc de interpretari atit de dragi domniei tale in a justifica de ce ceva (nu) functioneaza teoretic.... Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 Incerc sa va plictisesc din nou cu simularile mele si v-as propune o schema clasica pentru un SE cu tubul EL509 sau E130L (cu mici modificari),dar in modul trioda. Un astfel de proiect cred ca ar satisface multe pretentii audiofile (NFB poate fi exclus!),am cateva tuburi din acestea (EL509 sau E130L) si am demarat acest proiect totul depinzand de partile mecanice,in special sasiul...pentru a putea fi finalizat. Am porint de la caracteristicile lui EL509 din figura de mai jos,am construit modelul si am comparat graficele dupa care mi-am propus o schema (clasica),traful de iesire este un model din biblioteca mea LTC,este un traf modelat dupa unul real. Rezultatele le puteti vedea si dv. mai jos.Proiectele cu aceste tuburi mi se par adevarate provocari,altmineri proiecte cu tuburile specifice aplicatiilor audio mi se par banale... Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Interesanta simularea, imi place acest SE.Poate EL509 e mai "linistita" in mod trioda, daca sunt aceleasi EL509 Svetlana pe care le am si eu.Oare ar fi mai avantajos din punct de vedere al randamentului versus fidelitate un atac pe G2? (in mod tetroda desigur) Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 Interesanta simularea, imi place acest SE.Poate EL509 e mai "linistita" in mod trioda, daca sunt aceleasi EL509 Svetlana pe care le am si eu.Oare ar fi mai avantajos din punct de vedere al randamentului versus fidelitate un atac pe G2? (in mod tetroda desigur) Adevarul este ca si mie-mi place mult mai mult configuratia in modul trioda,se pare ca-i mai stabil tubul...Ai mai jos un proiect cu EL509 SE cu modulatie pe G2 si poti compara rezultatele. NU am mai pus FFT ca sa nu mai existe discutii,FFT sa interpreteze fiecare cum doreste... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 O simulare paralelă-alternativă în paint (rapidă fără mari pretenţii ,etaj final EL509-SE-triodă cu un atac potrivit 6H8C) ,interesant ar fi dacă domnul Lăzăroiu dispune de model 6H8C să verificăm dacă suntem pe "aceeaşi lungime de undă"(practic mă interesează vârfurile la ieşire din etajul 6H8C când la intrare gc avem sinus 12Vvv mă rog 4,24Vef). Prin intermediul pre-distorsiuni se ajunge la un sinus relativ simetric în sarcină(chiar în lipsa nfb) când se închide bucla de reacţie negativă rămâne puţin de corectat. Am "căutat" caracteristici relativ similare EL509-triodă dar la altă scară(6H8C) probabil/desigur mai pot exista şi alte triode-potrivite în atac pentru situaţia dată(ghid proverbul "cui pe cui se scoate"...). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 Cam acesta-i modelul pentru 6N8S,maine o sa continuam analiza propusa de dv. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Dupa modelul de mai sus si cu schema de test cu PSF propus de Dl.Vali au rezultat in simulare formele de unda din imagine.In schema postata mai sus (EL509_T) este o mica greseala la editarea curentilor si tensiunilor ( 6N8S).Pentru a fi mai vizibile eu le editez in .Oricum,in practica veti observa o dispersie mare a a cestor curenti si tensiuni. Schema corectata o aveti mai jos,nu este diferenta prea mare dar este,imi cer scuze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Aşa cum se poate remarca download/file.php?id=44068&mode=view bate perfect etajul 6H8C simulat ,această potrivire ne arată un model 6H8C foarte bun.Juri că aceste sinusuri download/file.php?id=44068&mode=view aparţin situaţiei de aici download/file.php?id=44050&mode=view ,cam aşa trebuie procedat(pre-distorsiune) în cfg SE astfel încât să obţinem o rezultantă relativ liniară în final(sarcină)practic procent thd mic. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Am facut comparatie (simulare-test) intre doua tuburi ale caror modele sunt foarte bune,inclusiv modelele pentru OT (verificate practic),intr-o configuratie SE,bineinteles cu Ra optim si atac corect specific fiecarui tub testat si fara NFB.Care credeti dv. ca ar fi un tub audiofil??? Este vorba de o comparatie intre FFT-uri iar THD-ul pentru fiecare este scris in comentariu,ca de altfel si puterea pe sarcina.Dupa ce veti ajunge la o concluzie va voi spune si despre ce tuburi este vorba. Intrebarea este adresata tuturor celor "pasionati" de FFT si THD. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Eu "nu ştiu bine ce înseamnă audiofil"... ,dar în prima img amplitudinea armonicilor impare şi pare evidet mai supărătoare serie armonica lungă de amplitudine mare(cântă/"acompaniază" suplimentar mai mult....oferă mai multe "microdetalii" în termeni audiofili...). A doua situaţie fiind mai fidelă semnalului din intrare(în termeni de înaltă fidelitate) serie armonică scurtă(cântă/"acompaniază" suplimentar mai puţin). Pentru o reproducere relativ Hi-Fi este de dorit/preferat situaţia a_II_a(când amplificatorul va cânta/"acompania" suplimentar mai puţin).Mă rog pot fi situaţii în care se preferă "microdetalii"-fabricate de amplitudine mare şi serie lungă rezultate în urma procesului de amplificare. Ar fi bine să vedem din ce provin/rezultă cele două situaţii-armonice. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Comparatia are sens cind modelul de OT este identic. In rest, evident al doilea tub introduce - per global - cel mai putin "de la el"... Nu putem utiliza doua trafuri identice pentru doua tuburi diferite.Am spus ca Ra este optim pentru tubul ales,atacul este perfect (exact ca in catalog),iar modelele pentru OT sunt "construite" dupa doua trafuri reale pentru care am avut suficiente caracteristici ca sa pot construi cate un model. Va pot spune ca un tub este o trioda nativa iar altul nu. Mai astept pareri...!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Salut don Lazaroiu,in limita timpului disponibil va rog o simulare ,multumesc anticipat(sunt f curios daca simularea e f. asemanatoare cu realitatea "fizica") Mentionez ca lucrez chiar in acest moment la o versiune cu drivere 6H8C. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Va salut Dl.Gabriel!Cu mare placere,insa nu se vede bine schema,mai ales valorile componentelor !!!!!!incercati sa o postati aici < postimage.org/ >,sau oriunde se poate vedea mai bine. Doriti si o simulare cu 6N8S,sau numai cu tuburile din schema???Chiar sunt curios de rezultate !!Multa sanatate va doresc si la mai multe realizari! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Va salut Dl.Gabriel!Cu mare placere,insa nu se vede bine schema,mai ales valorile componentelor !!!!!!incercati sa o postati aici < postimage.org/ >,sau oriunde se poate vedea mai bine. Doriti si o simulare cu 6N8S,sau numai cu tuburile din schema???Chiar sunt curios de rezultate !!Multa sanatate va doresc si la mai multe realizari! Am trimis mesaj..........multa sanatate si dumneavoastra ,cu stima ,Gabriel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum