Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Pai ca sa fie reactie negativa global trebuie sa contina si trafo out , iar in varianta din poza ...e fără ?

(aşa vrei tu să înţeleg)

Ce spui victor că nu înţeleg ?! fii mai explicit.

repet ,de la anodul tubului final EL34(ieşire în sarcină la anod) la catodul tubului de intrare 12AT7 ce am ? ,ca să fie şi pe înţelesul tău victoraş.

(o reacţie negativă de toată frumuseţea NFB ,pricepi victor acum ?! sau tu crezi că eu scriu aici să mă aflu în treabă...)

Link spre comentariu

Studiati aceasta schema,este una dintre cele mai frumoase scheme SE cu EL34,conceptie japoneza,dar "scoate" totul din EL34.

Daca cineva ar fi interesat sa realizeze practic aceasta schema,ii recomand sa caute si sa gaseasca tuburile ce sunt recomandate acolo.Performantele sunt garantate NUMAI cu acele tubri.

Bineinteles ca DACA acel cineva va dori intr-adevar sa realizeze aceasta schema,ii voi sta la dispozitie si cu datele constructive pentru un OT de foarta buna calitate.

Un astfel de aparat realizat in regim DIY dar cu dragoste si pasiune va pune capat pentru multi ani cautarea de alte scheme ...

Am postat schema originala,schema simulata cu model de EL34 TESLA,dar si rezultatele din simulare.

DE remarcat este faptul ca nu exista total NFB.

*********************************************************************************************************************.

Eu stiu ce inseamna NFB,dar m-am exprimat ca mai sus: total NFB,adica chiar daca variatia sarcini se va reflecta in primarul trafului,insa o NFB total galvanic sarcina/intrare neinversoare amplifificator (catod,grila...),nu exista,adica tocmai tipul de reactie hulit de toti audiofili.

Tubul U2 din aceasta configuratie se mai numeste si tub de reactanta,semnalul pe grila lui este in faza cu semnalul pe grila tubului final,dar invers fata de variatia curentului anodic prin tubul final,de aici si lucrul NFB cu avans de faza.

Tipul de reactie dinamica din schema japoneza se mai numeste si NFB cu avans de faza(urmariti cu atentie faza semnalului!),lucru ce reduce substantial THD fara a strica raspunsul armonic,asa cum fac de obicei NFB.

Eu stiu ca dv. stiati despre ce este vorba,dar asa-i fain sa purtam niste discutii,altfel totul ar fi fara nerv,nu?

Chiar si reactia de tip CHADE,anod finala/anod tub de atac tot o NFB este,dar nu este tratata ca o NFB pe intreg amplificatorul,totala.

Link spre comentariu

Pe întreg amplificatorul dacă privim sarcina adaptată ,repet ,de la anodul tubului final EL34(ieşire în sarcină la anod) la catodul tubului de intrare 12AT7 avem NFB de toată frumuseţea .

Link spre comentariu

Unul dintre micile secrete este si procentul de UL pentru G2 EL34.

N-am gasit pe net la cat are priza pentru UL. Doar asta scrie in multe locuri:

PRI: 2K (4, 8 OHMS OUTPUT, 20Hz-65KHz), 2.5K (4, 8 OHMS OUTPUT, 25Hz-65KHz), 3.5K (8, 16 OHMS OUTPUT, 35-60KHz) and 5K (8, 16 OHMS, 50-50KHz), SEC: 4, 8 16 OHMS, 20 WATTS OUTPUT, MAGNETIC SHIELD, The transformer is 3.60" W X 3.20" X 3.30"

Din siulare la cat ar iesi priza pentru UL?multumesc
Link spre comentariu

Da, stiu ca pentru EL34 priza este pe la 40-43% dar am vazut ca lazaroiu a scris:

Unul dintre micile secrete este si procentul de UL pentru G2 EL34.

de aceea ma gandeam ca o fi alta valoare mai neobisnuita.
Link spre comentariu

... Bineinteles ca DACA acel cineva va dori intr-adevar sa realizeze aceasta schema,ii voi sta la dispozitie si cu datele constructive pentru un OT de foarta buna calitate.

Eu sunt dispus sa o incerc. Maine ma duc si cumpar sarma de cupru daca furnizati datele necesare pentru transformatoare. Am doua pachete noi de tole E+I tip E16 de 16,8 cm2. Presupun ca sunt suficiente. Intamplator am si un EL34 Tesla si sper ca va veni si al doi-lea in viitorul apropiat. 12AT7 nu mi se par greu de gasit.
Link spre comentariu

Da , ai dreptate pentru cazul teoretic . M-am grabit si din eroare a iesit un motiv de carcoteala , parca ar fi scris @zal folosind username-ul tau...Dar asa ceva cu siguranta este exclus , eu te știu ca fiind foarte tolerant si prietenos , calitati ce iti fac cinste !Pentru cazul de mai sus ( SE cu tub de reactanta ) cred ca nici tu nu prea ai dreptate , priza pentru UL este la 17,5% .

Link spre comentariu

priza pentru UL este la 17,5% .

Sa vedem daca domnul lazaroiu confirma. Ai gasit undeva pe net valoarea asta?

O analiza serioasa a unui amplificator cu tuburi electronice,unul dintre cele mai tari la ora actuala.

Ce parere aveti???

Pai ce parere sa am? Au muncit, au scos ceva de calitate si si-au permis sa puna masuratori care ii propulseaza si mai sus fata de alte firme concurente(care daca aveau cu ce se lauda sunt sigur ca puneau si ei masuratori). Nu umbla cu cioara vopsita zicand ca este papagal.

Jos palaria ca arata corect cumparatorului ceea ce au ei de vanzare.

P.S. Imi dati permisiunea sa pun masuratorile si la topicul cu masuratori?

Link spre comentariu

Este un spatiu public d-le ,nu trebuie sa aveti permisiunea mea...,intr-adevar,cam acolo ar fi trebuit sa postez aceasta informatie. Referitor la procentul UL pentru schema propusa spre studiu,acolo se afla,la 17.5% de la borna de +Uanod.Sper ca nu va suparati pe mine daca v-as spune ca ceva ce nu exista pe net inseamna ca nu exista,nu? Inca mai sunt carti ce nu au fost scanate,deocamdata si inca mai suntem noi cei cu ceva experienta sau expertiza cum se zice acum in care,cu parere de rau trebuie sa va spun ca ar cam trebui sa aveti incredere. Deocamdata eu sunt pe aici din placere,nu castig nimic dar nici sa ma incarc de chestii negative nu-mi doresc,asa ca,cel putin din punctul meu de vedere tot ce fac si spun pe aici va garantez ca nu sunt prostii. Va multumesc pentru rabdare si atentie!

Link spre comentariu

O informatie postata in mai multe locuri are avantajul ca va fi mai usor memorata (merg pe principiul : repetitia este mama invataturii). Deci eu zic ca este bine ca ati pus link-ul aici. Totusi eu ma intreb daca traful TANGO U808 are priza UL la 17,5%. Ma gandesc ca fiind un traf facut pentru mai multe tuburi si priza UL poate tinde spre 40%. Intreb asta pentru ca detin (doar) un singur traf de 2,5K dar cu priza la 40% (sau 43% nu mai stiu exact) si as fi testat schema pusa de dumneavoastra dupa PASTE dar daca priza de UL trebuie sa fie la 17,5% .... e clar ca diferentele vor fi destul de mari. P.S. Ati fost primul care a pus acel link deci trebuie din bun simt sa va cer voie sa il preiau. Nu mai zic ca am "trecut" si eu pe site-ul ala dar eu cautam sa vad de unde se pot cumpara trafuri SILK deci am trecut ca "trenul prin gara" pe langa o informatie valoroasa. Eu gasisem niste oscilograme cu semnal dreptunghiular de la mai multe trafuri si SILK statea bine la acest capitol.

Link spre comentariu

O informatie postata in mai multe locuri are avantajul ca va fi mai usor memorata (merg pe principiul : repetitia este mama invataturii). Deci eu zic ca este bine ca ati pus link-ul aici. Totusi eu ma intreb daca traful TANGO U808 are priza UL la 17,5%. Ma gandesc ca fiind un traf facut pentru mai multe tuburi si priza UL poate tinde spre 40%. Intreb asta pentru ca detin (doar) un singur traf de 2,5K dar cu priza la 40% (sau 43% nu mai stiu exact) si as fi testat schema pusa de dumneavoastra dupa PASTE dar daca priza de UL trebuie sa fie la 17,5% .... e clar ca diferentele vor fi destul de mari. P.S. Ati fost primul care a pus acel link deci trebuie din bun simt sa va cer voie sa il preiau. Nu mai zic ca am "trecut" si eu pe site-ul ala dar eu cautam sa vad de unde se pot cumpara trafuri SILK deci am trecut ca "trenul prin gara" pe langa o informatie valoroasa. Eu gasisem niste oscilograme cu semnal dreptunghiular de la mai multe trafuri si SILK statea bine la acest capitol.

Schema propusa de mine este pur comerciala asa cum este realizata cu acel traf,cred ca ati observat ca majoritatea schemelor din afara sunt "concepute" cu componente gasibile,finite,nimeni nu mai face studiu/cercetare,se mai gasesc niste destepti ca noi sa faca totul perfect,la ei merg si trafuri de 2,5K si de 3,5K,pana la urma merg orice trafuri... Cunosc aceasta configuratie din schema propusa,va spun ca este ceva absolut deosebit,"cine stie cunoaste",dar tace,adevarul este ca ar fi foarte complicat sa dezbatem lungi teorii despre anumite scheme,nu este nici scopul dar nici modul propice pe acest forum pentru asa ceva. Daca doriti cu adevarat sa abordati si practic aceasta schema cred ca ar fi bine sa calculati si sa proiectati OT asa cum va recomand. Puteti face chiar dv. o comparatie intre FFT cu 17.5% UL si FFT cu 43% UL,in conditiile in care Ps=9W in ambele cazuri iar THD=0.77% pe aceeasi sarcina de 8 ohmi si acelasi nivel al semnalului la intrare.. Ma rog,amanunte ce nu conteaza atat de mult pentru unii,dar amanunte ce vor face diferenta intre un amplificator bun si unul foarte bun,parerea mea...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări