300B SE Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Acum la sfarsit de an, aduc si eu multumiri d-lui Lazaroiu pentru sprijinul acordat pe parcursul intregului an acestui forum! Pentru promptitudinea si perseverenta de care a dat dovada! LA MULTI ANI! Atasaz alaturat o schema care mi-a placut mie foarte mult si care utilizeaza GU50 pe post de trioda. picture hosting Intrebare: Dl Lazaroiu pot sa folosesc ca final (in aceeasi clasa) dubla trioda 6n13s? Daca da cu ce modificari? ( avand in vedere ca in aceasta schema nu vad "picior" de condensator pe lantul audio?) (lucru minunat de altfel!) Se poate calcula schema pentru alimentarea triodelor finale (triodei) cu 210 V si a etajului driver cu 400V Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Va salut,dl.Avram!Va multumesc pentru urari si va doresc aceleasi lucruri minunate dv. si familiei dar si tuturor colegilor de pe acest forum.****************************************************************************Sigur ca se poate gandi orice configuratie doriti cu orice tub doriti,dupa sarbatori,incerc sa va propun un proiect in sensul cerut de dv.,ideea este excelenta si cred ca ar iesi un amplificator foarte bun.Va multumesc inca odata pentru urari,iar in ceea ce priveste contributia mea pe acest forum...,este relativ modesta,fac si eu ce pot in speranta ca ceva se va "prinde" de ideile mele,insa pe acest forum sunt alti membri muuult mai "contribuabili" tehnic comparativ cu mine care si-ar merita laudele ... Anii urmatori sper sa fie mult mai buni pentru toata lumea,doar am trecut cu bine de sfarsitul lumii,asa-i ??? :smt103: Link spre comentariu
Piotr67 Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Schema cu GU29 si atac cu 6N1P:La multi ani in primul rand!In al doilea rand, va rog din suflet sa-mi configurati acest SE cu legarea in paralel a celor doua tetrode din GU29 . Am 2 asemenea tuburi si vroiam sa pun cate unul pe fiecare canal.Va multumesc!!-------------------------------------------------Acum la inceput de nou de an, aduc si eu multumiri d-lui Lazaroiu pentru sprijinul acordat pe parcursul intregului an acestui forum!Pentru promptitudinea si perseverenta de care a dat dovada!LA MULTI ANI! :aplauze Multumit, "Dle" viobio? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Acum la inceput de nou de an, aduc si eu multumiri d-lui Lazaroiu pentru sprijinul acordat pe parcursul intregului an acestui forum!Pentru promptitudinea si perseverenta de care a dat dovada!LA MULTI ANI! :aplauze Multumit, "Dle" viobio?am scris ceva legat de schema ,apoi am sters...asa ca a ramas ,, amprenta''de data asta ma abtin ,daca nu stai in BANCA ta ,promit sa te fac bufonul forumului pe anul 2013! ii dau dreptate lui misa cind ii injura sau ii da in p--a lui pe toti idiotii de pe forumpentru linistea tavroiam sa intreb ce se intimpla daca scoate din soclu tubul U2,cel care comanda finala GU50poate ne raspunzi tu Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 pentru linistea tavroiam sa intreb ce se intimpla daca scoate din soclu tubul U2,cel care comanda finala GU50Nimic interesant !Credeai ca G1.2.3 Gu50 ramane in aer , si ca se intampla ceva deosebit ?Nu mai baga in sperieti lumea pe forum , schema este conceputa de un meserias .Care chiar stie cu ce se " mananca " lampile in comparatie cu mine , tine sau alti useri de varsta noastra .Nu doresc o polemica , dar se remarca reaua intentie la adresa lui GU50 a ta si a celui " bizar " care este primul pe lista lui ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cu cate un tub 6J1P pe fiecare canal in varianta stereo se poate realiza un amplificator pentru casti foarte fain.Puterea obtinuta pe o sarcina de 8 ohmi (difuzor) este de maxim 600mW/8%THD,pentru 32ohmi sau 64ohmi (impedanta casti),transformatorul de iesire se va calcula corespunzator,este un traf simplu si foarte usor de realizat. Pentru un amplificator de casti nu mai este nevoie de inca un etaj de amplificare,atacand direct grila de comanda a lui 6J1P vom obtine suficienta putere pentru casti dar si un sunet specific tuburilor. Proiectul poate fi realizat ff miniatural ,poate fi utilizat si ca amplificator pt. PC 2X600mW cred ca este o putere suficenta pentru o asemenea aplicatie. Tubul 6J1P este jenant de ieftin si se gaseste "pe toate drumurile",foarte multi electronisti uita ca-l are printre piesele d-lor. Mai jos am postat schema si performantele ce se pot obtine din acest simplu amplificator,semnalele sunt pentru Ps=300mW. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Multumim, Dl. Lazaroiu! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 @matropowerLa rugamintea dv. am postat aici rezultatele simulari montajului propus de dv.,dar schimbat putin pentru a obtine cu tubul de atac 6E6P-E rezultate cat de cat audiofile.Observati ca am scapat si de condensatorul de decuplare din catodul finalei si am adoptat o solutie de negativare mixta;fixa si automata In cea de a-2-a schema este o propunere pentru un proiect cu E130L intr-adevar cu calitati audio excelente si cum cineva a spus pe aici ca nu inventam apa calda,m-am inspirat dintr-o schema foarte veche cu EL84. Performantele sunt uluitoare,priviti si dv. rezultatele,comparati si apoi trageti o concluzie.Sper sa va fie de ajutor. Schema LOW DISTORSION este gandita cu 6J9P-E stiind ca aveti astfel de tuburi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 OOOOAUUUU !!!Incredibil !!!Felicitari pentru inspiratie si rezultate . Sunt mandru ca va cunosc ! Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Lampa asta e fantastica!Va multumesc!Dl Lazaroiu va multumesc pentru simularile de mai sus.In masura timpului disponibil va rog sa simulati la schema propusa de dvs (cu 6j9p-e) urmatoarele modificari in locul tubului final:A. Tub final 6p15pB. Tub final 6e6p-eDesigur ca puterea va scadea dramatic in cazul tubului 6e6p-e (avand 8.5W max in anod ma astept la max 2-3W?)Va multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 stimati forumisti;va asigur ca schema postata este cea corecta.dupa cum am mai spus asta nu ******************************************************************************************************************************************************************************** nu doresc sa intru in polemici de genul transformata fourirer si functii bessel de speta 2-a.pt mine urechea ramane si va fi arbitrul suprem.va doresc numai bine Felicitari d-le Panaitescu,exceptionala realizare si credeti-ma,eu spun foarte greu asa ceva (!!!).Da,schema este absolut CORECTA si foarte bine inspirata in ceea ce priveste configuratia aleasa pentru atacul lui 6C33C.Totul este bine dozat si calibrat pentru tuburile alese,PSF-urile corecte si amplificarile dar si adaptarile intre etaje profesional gandite. Si ca sa va "enervez" un pic,va spun ca si rezultatele virtuale obtinute din simulare confirma cele spuse de cei ce au ascultat acest amplificator pe viu.Avand in vedere ca aici este un forum iar dv. ati binevoit sa postati si schema,eu mi-am permis sa o si analizez,poate cineva va dori vreodata sa compare aceste rezultate din LTC cu altele avand alte tipologii sau configuratii cu tuburi electronice in aplicatii audio,sau poate ne va ajuta cat de cat sa intelegem un sunet foarte bun legat si de niste rezultate matematice,cu toate ca variabilele in practica sunt mult mai multe ; sursele de semnal,calitatea inregistrarilor si nu in ultimul rand pretul incintelor acustice,am spus pretul pentru ca pana la urma asta declara si calitatea boxei. Deci avem aici si garantia teoretica a faptului ca acest amplificator este excelent...DAR bineinteles ca trebuie sa va dau dreptate :"...pt mine urechea ramane si va fi arbitrul suprem ! ..." Se "vad" clar performantele acestui amplificator,banda de frecvente si dar si FFT si THD la 15W sunt peste asteptari.Pentru OT cred ca um miez de foarte buna calitate dar si o distributie in camp a bobinelor primarului/secundarului poate duce la o realizare de exceptie,cred ca suprafata minimia a sectiuni trafului trebuie sa fie de min.22...24cm*2. si sa nu uitam ca si un intrefier bine gandit si "reglat" practic este foarte important.Pentru simulare eu am folosit un OT din cateoria 3 nu unul ideal. Felicitari si va asteptam cu noi realizari cu marca ! P.S din ultimul grafic se poate determina Ra(cu precizie) si folosind si celelalte grafice se poate calcula OT. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Am ,marcat suplimentar(verde deschis/verde închis) în simularea dată de Lăzăroiu (astfel se poate recunoaşte caracterul tipic 6s33s-SE şi nu numai 6s33s) desigur fiind bucla închisă fenomenul este ponderat ,mă întreb ce impresie auditivă poate aduce o formă de undă oarecum mai simetrică în anumite situaţii(SE)... Schema rămâne schemă şi simularea simulare , sigur orice determinări pot contribui benefic(oscilograme simulări etc) , doar transformatorul de ieşire va "decide",simularea în aceste situaţii poate avea limite(nu poate descrie sunetul obţinut în condiţii reale...). PS.Amplificatorul în cauză fiind apreciat de VTP am convingerea că se comportă exemplar/impresionant("...Sunt cateva lucruri care mi-au placut in mod deosebit la acest amplificator"). Posibil ca în realitatea materială forma de undă să fie mult mai simetrică o podere importantă fiind dată şi de OT("mi-a iesit din a 6-a incercare.am bobinat deci 6 trafuri pana am fost multumit" ,aşadar aici se ascunde personalitatea amplificatorului). Cu alte cuvinte amplificatorul poate fi reprodus în conformitate cu schema prezentată dar în mod sigur rezultatul acustic va fi diferit(determinat de OT). Link spre comentariu
twinvortex Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 In speranta ca postez la locul potrivit, as vrea sa intreb unde se poate introduce in schema de mai jos un comutator pentru clean.Lucrez la acest amplificator pentru chitara SE cu EL84 si doua duble triode 6N2P si din testele facute cu transformator de iesire improvizat (din transformator de retea de 12v/1A si tolele montate E+I), functioneaza (mai trebuie mici reglaje, dar le voi corecta dupa ce primesc transformatorul de iesire de la dl. Lazaroiu).Redresarea am facut-o cu lampa EZ80, in locul diodelor UF4007. http://www.tuburi.net/images/EL84%20chi ... hitara.jpg Va multumesc LE:Se poate face o simulare la aceasta schema? Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Rog pe domnul Lăzăroiu să ne arate cum poate fi conectat tubul 6s33s în config SE astfel încât acest tub să devină mai liniar în zona de lucru , pentru o disipaţie mai mică la anod să zic 40W chiar dacă puterea utilă în sarcină va scădea (desigur în cadrul procesului de simulare.Informaţia poate deveni utilă după caz).Doresc de fapt că împreună(noi toţi) să putem analiza simetria semi-alternaţelor în două situaţii distincte de conectare 6s33s ,sau să vedem în cadrul procesului de simulare cum se poate atinge o simetrie cât mai bună(semi-alternanţe) fără să dozăm exagerat reacţie negativă. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Pentru ca aici se pare ca am dreptul sa postez simulari si nu cred ca va deranja pe nimeni sau poate doar pe Borbely (!!!!),va propun un PSF ce va permite obtinerea unui semnal simetric pe iesire. Vorbele prea multe sunt de prisos,graficele pot spune totul.Am postat si familia de carateristici dupa care am facut modelul SPICE pentru 6C33C. Schema Borbely este foarte buna,usor modificata pentru tuburi "gasibile" dar si ieftine se poate realiza un amplificator deosebit,dupa cum am mai spus ,am ajutat la realizarea a 11 astfel de amplificatoare dupa schema de mai jos si cu OT calculate si realizate de mine. Observati lipsa TOTALA a reactiei negative,cei care au realizat aceste amplificatoare pot confirma ca sunetul este net mai bun fara NFB,cineva chiar a montat un comutator [on/off NFB]. Secretul,daca poate fi vorba de un secret,este in atacul G1 dar si in alegerea corecta a Ra. Din discutiile cu dl.Vali [vaderama],voi incerca o simulare pentru o schema cu un 6C33C cu alimentarea unui singur filament din acelasi balon a tubului 6C33C,avantajele cred ca le intuiti si dv.In primul rand Pda pentru o singura trioda "aprinsa" este mult mai mare decat daca luam Pda pentru fiecare trioda dar pentru ambele triode "aprinse" in functiune,daca Pda pentru 6C33C este de 60W,pentru una singura se poate merge pana la 40W,avand avantajul uzuri unui singur filament (catod). Am model SPICE pentru 1/2 6C33C si in limita timpului disponibil voi incerca propunerea d-lui Vali.Deocamdata am avut astea pregatite si le supun studiului dv.P.S imi cer scuze fata de dl.Vali pentru desenul pe garficul de caracteristici,eu nu am rabdarea d-lui pentru a face o reprezentare cu o mare acuratete,dar se intelege.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum