Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Ba scapati de acest "microb" cu o perfuzie lunga cu IGBT-ri si MOSFET-uri,dar si un "tratament" special cu BIPOLARI,in lipsa merg si niste CI sau HIBRIDE...,de ce le-or plcea unora tuburile astea nu stiu, dupa ce ca sunt energofage,se mai si incalzesc foarte tare si mai au multe,multe alte neajunsuri,asa-i ?!?! :nas:

Cu mosfeti am lucrat, cu isolate gate bipolar tranzistor nu prea am avut ocazia, decat ca am schimbat vreo 6 buc la un invertor de sudura. Cat despre bipolari si dmos sau alte gaselnite electronice, vroiam sa mai schimb si eu aerul...chit ca tre' sa-mi fac perfuzie lunga, vb dvs, cu teoria acestei laturi.Energofagia nu e bai asa mare, iar caldura e benefica la oase!Numai bine!
Link spre comentariu

Pentru sursa acestui amplif, doresc sa va adresez o intrebare. Am facut o mica modificare in schema dvs pe care am incercuit-o cu rosu si vroiam sa va intreb daca e in regula asa. Tensiunea ultimului C din filtraj de 220uF pe schema dv este de 300v. Nu e cam putin?P.S N-am mai desenat si rezist de echilibrare.

post-55937-139829531962_thumb.png

Link spre comentariu

Pentru sursa acestui amplif, doresc sa va adresez o intrebare. Am facut o mica modificare in schema dvs pe care am incercuit-o cu rosu si vroiam sa va intreb daca e in regula asa. Tensiunea ultimului C din filtraj de 220uF pe schema dv este de 300v. Nu e cam putin?P.S N-am mai desenat si rezist de echilibrare.

Atentie!!!!!!!!!!!! pe acel condensator aveti 250V (!!!),nu 500V, asa ca tensiunea de lucru de 300V este OK! Sunt doua surse de 250V inseriate,una de la o infasurare de 180V~ si cealalta de la alta infasurare de 180V~.Tensiunea de lucru pentru condensatoare este minima,puteti pune orice condensator chiar si la 1Kv tensiune de lucru,daca asta doriti,nimeni nu va opreste.
Link spre comentariu

Modificarea corectă pentru un factor de netezire bun +500Vcc va arăta că mai jos , desigur condensatori de 470μF-înseriaţi(încercuiţi cu roşu) vor mai avea în paralel câte o rezistenţă de 150k/1w-fiecare.

În alte condiţii inductanţa de 10H face figuraţie(probabil se va înţelege de ce).

Desigur mai trebuie înţeles că blocul de alimentare reprezentat va furniza tensiunile HT-precizate în gol!(lipsă sarcină).

Ca şi principiu dacă dorim că tensiunile HT în sarcină să fie oarecum cele precizate trebuie majorată o înfăşurare de 180~(aproximativ ca în reprezentarea modificare_corectă_1.png).

post-18717-139829532042_thumb.png

post-18717-139829532049_thumb.png

Link spre comentariu

Atentie!!!!!!!!!!!! pe acel condensator aveti 250V (!!!),nu 500V, asa ca tensiunea de lucru de 300V este OK! Sunt doua surse de 250V inseriate,una de la o infasurare de 180V~ si cealalta de la alta infasurare de 180V~.Tensiunea de lucru pentru condensatoare este minima,puteti pune orice condensator chiar si la 1Kv tensiune de lucru,daca asta doriti,nimeni nu va opreste.

Asa e, aveti dreptate. Initial vazusem ca acel cond de 220uF/300v e pus ca-n schema Dl. Valderama. Imi cer scuze pt neatentie.Si inca o intrebare, va rog: filamentele 6N1P n-ar fi bine sa le alimentez in cc?

Ca şi principiu dacă dorim că tensiunile HT în sarcină să fie oarecum cele precizate trebuie majorata o înfăşurare de 180~(aproximativ ca în reprezentarea modificare_corectă_1.png).

Multumesc, Dl. Valderama. Traful meu inca nu are secundarele bobinate, voi tine cont de sugestia dvs.Pt traful de iesire un Ra de ~5Kohmi/8ohmi ar fi bun pt acest SE?
Link spre comentariu

Am gasit o chestie superinteresanta, probabil ca multi dintre dv o stiu. Este vorba de un "Lampizator" cu tub subminiatura. http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/MIKRO/M ... zator.html

Intrebarea si rugamintea mea este daca, Dl. Lazaroiu, ne puteti face o simulare, respectiv o optimizare a schemei cu tubul 6N16 de pe acel link, in limita timpului si dispozitiei disponibile, desigur?

Va multumim!

Link spre comentariu

Amplificator SE cu GU50 in modul trioda si clasa de functionare A2,sa vedeti cat de "neliniar" este GU50 in aceasta configuratie...(!!!!!!)

schema:

Posted Image

Semnale :

Posted Image

FFT si distorsiuni (analiza Fourier):

Posted Image

Posted Image

Raspunsul la 10Khz:

Posted Image

Link spre comentariu

Multumiri dl Lazaroiu pentru hibrid!Mie imi place mai mult urmatoarea compozitie: atac cu Lf353 si finala cu GU17.Sunt sigur ca va suna foarte "audiofil".

Intr-adevar, LF353 are un slew-rate bun, 13V/us, insa ce ne facem ca fiind jfet, are impedanta de intrare f mare? Va necesita masuri speciale pt traseul de masa, ecranare, adaptarea impedantei cu sursa de semnal..? N-am mai lucrat cu op jfet si intreb, poate ar fi o solutie mai buna decat LM358.
Link spre comentariu

@Untold (ha, ha , ce username... ☺): Impedanta foarte mare pe intrare e pentru LF-ul gol-golut, daca-i pui o rezistenta sau un potentiometru pe intrare se "cuminteste" instant...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări