Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Buna ziua Iar vin cu o cerere catre domnu Lazaroiu realizez urmatorul amplificator cu schema atasata, cererea mea este daca puteti simula defazorul cu 6N6P(inaintea finalelor).**********************************************

Strict,defazorul,este o catodina cu tubul 6N1P, un etaj de intrare tot cu 6N1P si bineinteles etajele de atac pentru grilele tuburilor finale tot cu 6N1P (dupa defazor)...,deci nu am inteles exact pentru care etaje doriti o simulare !? Dupa ce veti specifica ce v-am cerut,sigur va voi ajuta si va multumesc pentru incredere!
Link spre comentariu

Atacul pentru tuburile finale 6P3S-E e acuma cu 6N1P si am vrut sa folosesc 6N6P, daca merita schimbat, din punct de vedere: dinamica, distorsiuni?

Analizati si dv. din rezultatele simulari daca merita sau nu schimbat cu 6N6P.Schema este foarte faina,una dintre schemele cu 6P3S-E care-mi place,se poate incadra fara probleme intr-o clasa superioara de amplificatoare HI-FI cu tuburi electronice.Nu stiu cine a proiectat-o,dar este foarte echilibrata,personal as folosi in atac 6N6P.Raa pentru acest amplificator ,parerea mea,ar avea valoarea Raa=4700 ohmi,asa am obtinut cele mai mici distorsiuni la o putere de peste 25W (cu 3%THD puterea pe sarcina depaseste cu mult 30W !!!). In rest,analizati si dv.Pe schema sunt trecute in chenar verde valorile componentelor si a tensiunilor/curentilor pentru varianta cu 6N6P.Trebuie specificat ca in practica FFT poate fi radical imbunatatit printr-o foarte buna realizare a OT-ului,ceeea ce nu este greu.Modelul ales de mine pentru OT este incadrat in clasa 3 din 3.
Link spre comentariu

Multumim domnu Lazaroiu pentru eforturile depuse!!!Daca gasesc timp saptamana viitore termin amplificatorul si folosind valorile simulate pot sa incerc pe 6N6P sa vedem care e imi place mai mult la sunet si dinamica icon_jook

Link spre comentariu

Atacul pentru tuburile finale 6P3S-E e acuma cu 6N1P si am vrut sa folosesc 6N6P, daca merita schimbat, din punct de vedere: dinamica, distorsiuni?

Analizati si dv. din rezultatele simulari daca merita sau nu schimbat cu 6N6P.Schema este foarte faina,una dintre schemele cu 6P3S-E care-mi place,se poate incadra fara probleme intr-o clasa superioara de amplificatoare HI-FI cu tuburi electronice.Nu stiu cine a proiectat-o,dar este foarte echilibrata,personal as folosi in atac 6N6P.Raa pentru acest amplificator ,parerea mea,ar avea valoarea Raa=4700 ohmi,asa am obtinut cele mai mici distorsiuni la o putere de peste 25W (cu 3%THD puterea pe sarcina depaseste cu mult 30W !!!). In rest,analizati si dv.Pe schema sunt trecute in chenar verde valorile componentelor si a tensiunilor/curentilor pentru varianta cu 6N6P.Trebuie specificat ca in practica FFT poate fi radical imbunatatit printr-o foarte buna realizare a OT-ului,ceeea ce nu este greu.Modelul ales de mine pentru OT este incadrat in clasa 3 din 3.
Scuze ca ma bag si eu in seama ar fi vre-o schimbare semnificativa daca as folosi 6n1p-ev in loc de 6n1p? Din datasheet reiese ca sunt aproape identice, merg si eu cu acest proiect dar un pic mai greu.
Link spre comentariu

Va propun in vederea simularii un amplificator PP de 50W cu 4xEL84 ( 6P14P ) oarecum clasic : Am in pregatire si un SE cu 2xGU50 mai deosebit , imediat ce schema va fi gata o voi prezenta opiniei Dvoasta in vederea simularii .

Link spre comentariu

@Doar cu doua "baloane",unul GU29 [19] sau 6R3S si unul ECC82 se poate realiza un frumos amplificator stereo tocmai bun pentru incepatori... Mai jos ;schema si performantele obtinute din simulare.Putem sa gandim si ceva configuratii PP cu doua sau mai multe tuburi finale GU29[19] sau 6R3S... Din graficul DUa si DIa puteti calcula ce Raa va trebuie pentru traful de iesire.************************************************************************************************Sau un foarte,foarte simplu PP cu Ps>20W doar cu doua"baloane"GU29 [19] sau 6R3S,un hibrid cu performante excelente...,pana la urma semnalul muzical "vine" tot de la niste circuite integrate din sursa de semnal,nu??... :nas:

Link spre comentariu

@Doar cu doua "baloane",unul GU29 [19] sau 6R3S si unul ECC82 se poate realiza un frumos amplificator stereo tocmai bun pentru incepatori... Mai jos ;schema si performantele obtinute din simulare.Putem sa gandim si ceva configuratii PP cu doua sau mai multe tuburi finale GU29[19] sau 6R3S... Din graficul DUa si DIa puteti calcula ce Raa va trebuie pentru traful de iesire.************************************************************************************************Sau un foarte,foarte simplu PP cu Ps>20W doar cu doua"baloane"GU29 [19] sau 6R3S,un hibrid cu performante excelente...,pana la urma semnalul muzical "vine" tot de la niste circuite integrate din sursa de semnal,nu??... :nas:

Multumesc inca o data. V-as ruga, daca se poate, sa-mi simulati schema de SE pentru Gu29 si 6N2P sau 6N1P, ECC82 din pacate nu am. Interesanta si simpla si schema de PP, insa defazorul sa fie cu tuburi, si, da, sursa de semnal e un dvd player Eboda si un cd-rom Teac de calculator. Pana la "DAC" si "Lampizator", mai am de papat electronica. dovada fiind ca nu stiu sa calculez Raa din cele doaua grafice...Multumesc.
Link spre comentariu

Schema cu GU29 si atac cu 6N1P:P.S defazorul pentru PP cu GU29 este foarte bun cu CI,credeti-ma,mai ales daca veti utiliza un CI cu viteza de raspuns mare,iar daca doriti unul (inversor de faza) cu adevarat foarte bun,il faceti cu traf defazor...,in acest caz nu mai are nimeni nimic de comentat.Si schema sursei de alimentare:

Link spre comentariu

Schema cu GU29 si atac cu 6N1P si schema sursei de alimentare

Va multumesc mult pentru efortul, energia si timpul consumate pentru mine si va rog sa luati in considerare pentru la anul, 2 trafuri de iesire pentru acest SE. O sa va comunic pe mp cand ma apuc de amplif. Am prins microbul tuburilor, nu mai scap... :rade: Multumiri inca o data!
Link spre comentariu

Schema cu GU29 si atac cu 6N1P si schema sursei de alimentare

Va multumesc mult pentru efortul, energia si timpul consumate pentru mine si va rog sa luati in considerare pentru la anul, 2 trafuri de iesire pentru acest SE. O sa va comunic pe mp cand ma apuc de amplif. Am prins microbul tuburilor, nu mai scap... :rade: Multumiri inca o data!
Ba scapati de acest "microb" cu o perfuzie lunga cu IGBT-ri si MOSFET-uri,dar si un "tratament" special cu BIPOLARI,in lipsa merg si niste CI sau HIBRIDE...,de ce le-or plcea unora tuburile astea nu stiu, dupa ce ca sunt energofage,se mai si incalzesc foarte tare si mai au multe,multe alte neajunsuri,asa-i ?!?! :nas:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări