Vizitator viobio Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 MUltumesc si eu d-lui Lazaroiu pentru aceasta schema (amplificatorul de casti). Imi doream de mult o asemenea schema! Rog pe dl Lazaroiu daca se poate modifica aceasta schema pentru a utiliza (SI) o casca cu impendanta 220 OHM! As folosi ca finale tuburile 6p6s sau chiar mai frumos "rusoaicele" 6j4 (cele in carcasa metalica) conectate ca triode! (conform datelor de catalog au o putere anodica de 3.3w) Cu atac de la 6j1p! Multumesc! pretene, 6j4 este o pentoda care amplifica semnale mici, nu poate fi folosita ca finala, poti asculta semnale amplificate de ea cu casti de 220000ohmi Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Dl Lazaroiu propun si eu o schema (cu NFB in anod/catod... conexiune supertrioda)pt simulare, desigur puteti modifica atit valorile cit si schema daca credeti de cuvinta... multumesc anticipat..... Ma gindeam asfel sa mai schimbam un pic tema "clasica" (GU50) sa mai respire si Victor ..) Rugamintea mea e sa mergem pe lampi de top(dedicate hi-fi) daca e posibil(vorbesc de schema propusa de mine...in rest orice lampa stie sa "cinte"mai mult sau mai putin...asta e clar ) Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 MUltumesc si eu d-lui Lazaroiu pentru aceasta schema (amplificatorul de casti). Imi doream de mult o asemenea schema! Rog pe dl Lazaroiu daca se poate modifica aceasta schema pentru a utiliza (SI) o casca cu impendanta 220 OHM! As folosi ca finale tuburile 6p6s sau chiar mai frumos "rusoaicele" 6j4 (cele in carcasa metalica) conectate ca triode! (conform datelor de catalog au o putere anodica de 3.3w) Cu atac de la 6j1p! Multumesc! Faci un amestec de tuburi care estetic nu arata bine si nu vei obtine rezultate asa cum a spus si @viobio.Propunerea mea e 6J4 prefinala si 6P9 ca finala.Asa vei avea numai tuburi metalice si un amplificator cu aroma din 1935.(cele mai vechi tuburi 6J4 si 6P9 le am din 1958...egale cu mine( :cry: ) Mai frumos ar fi un amplificator cu 12J1L ca prefinala si 12P17L ca finala, dezbracate lampile astea arata foarte , foarte frumos. Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Va salut. Am gasit acesta schema, care imi place prin simplitatea ei, pt. care am aproape toate componentele (mai putin trafo out) si pe care as dori sa o fac. Va rog, domnule Lazaroiu, in limita timpului disponibil, sa faceti o simulare pt. aceasta schema. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Va salut. Am gasit acesta schema, care imi place prin simplitatea ei, pt. care am aproape toate componentele (mai putin trafo out) si pe care as dori sa o fac. Va rog, domnule Lazaroiu, in limita timpului disponibil, sa faceti o simulare pt. aceasta schema. Multumesc anticipat. Intr-adevar,schema este simpla si chiar functineaza,insa eu am "gasit" cateva probleme si anume; Ua este foarte mare atata timp cat se aplica si pe G2 prin traful de tip UL,iar Pda in aceasta situatie este mare [Pda>=22W],consider ca este cam mult pentru 6P3S. In aceasta situatie am considerat necesar sa inserez in G2 la fiecre tub final 6P3S cate o rezistenta de 470ohmi (R7,R14) pentru a limita curentul prin G2,dar am si "urcat" catodul la un potential de 43V (marind R6 de la 400ohmi la 600 ohmi)pentru a avea un curent anodic Ia=37mA deci un Pda=15W,putere acceptata pentru tubul 6P3S. Sunt sigur ca vor aparea zeci de discutii pe aceasta tema,dar eu va promit ca nu voi raspunde,v-am facut aceasta simulare pentru ca mi-ati cerut dv.,deci cam asta este... Schema: Cteva grafice rezultate din simulare: Raspunsul in semnal dreptunghiular FFT si diagrama Bode: Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Buna sara. Va multumesc foarte mult pt. aceasta simulare ( si pt. promtitudine, modificari si rezultate, care mie imi plac). Am un pachet de tole de 16cmp pe care voi bobina, in galeti. Sper sa iasa un trafo, respectiv, un amplif super. Despre ultima parte a raspunsului dvs. ganditi-va la zicala cu ursul care (trece) isi vede de treaba si ............Multa sanatate. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Buna sara. Va multumesc foarte mult pt. aceasta simulare ( si pt. promtitudine, modificari si rezultate, care mie imi plac). Am un pachet de tole de 16cmp pe care voi bobina, in galeti. Sper sa iasa un trafo, respectiv, un amplif super. Despre ultima parte a raspunsului dvs. ganditi-va la zicala cu ursul care (trece) isi vede de treaba si ............Multa sanatate. Miezul ales de dv. pentru OT este suficient pentru acest proiect,nu stiu cum il veti realiza practic dar vin si eu cu o sugestie. Transformatorul ce vi-l propun este perfect pentru un PP cu performante HI-FI.Din simulare si din modelul matematic construit de mine rezulta o inductanta L=62H,Llk=<0.01H o capacitate parazita intre P/S, Cp/s=1230pF,miezul ales are un B=[0.8...1.0T] si am impus un randament J=90%. Bineinteles ca in practica toate acestea se vor incadra intr-o toleranta de +/-5%,depinzand foarte mult de calitatea materialelor folosite dar si de modul de bobinaj. Schema si datele OT: Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Multumesc pt. sugestia dv. Imi place foarte mult cum este intercalat secundarul intre cele 4 sectiuni ale primarului. Este o varianta pe care o voi lua in calcul. Eu am alte 2 variante functie de ce o sa-mi permita buzunarul:1-daca voi face rost de sarma de bobinaj cu tensiunea de strapungere de 10 kV voi bobina traful in galeti (Np=4 si Ns=3) cu 2 fire in paralel (primarul pt. un tub este format din firul A inseriat, din cei 4 galeti, pentru celalalt tub, firul B, inseriat tot din cei 4 galeti).2-traful mai sarac, este bobinat cu sarma narmala. Voi avea Np=8 si Ns=6 in urmatoarea ordine:2p+2s+2p+2s+2p+2s+2p. Fiecare pereche de galeti o sa fie bobinata astfel: 1 galet intr-un sens celalalt in sens opus. Eu sper sa pot face prima varianta, daca nu, am de ales intre varianta propusa de dvs. si varianta 2.Va multumesc inca odata pt. ajutorul acordat, pt. ca nu sunteti "greu" ci modest si gata sa ajutati. Va doresc numai bine. Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Stimate dl Vera Nu doresc sa ma interpun in dialogul dvs cu dl Lazaroiu. NU aveti nevoie de "sarma de bobinaj cu tensiunea de strapungere de 10 kV" . Daca era nevoie dl Lazaroiu (care nu face lucrurile pe jumatate!) ar fi specificat. E nevoie doar de CuEm dublu emailat la diametru din schema. Mult succes! Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Vera cauta "sarma de bobinaj cu tensiunea de strapungere de 10 kV" pt. varianta dumnealui (varianta 1) de transformator, nu pt. cea propusa de dl. Lazaroiu. Link spre comentariu
Lonerider Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 O rugăminte pentru dl. Lăzăroiu, în limita timpului, dacă se poate face o simulare pentru schema de mai jos şi dacă se pot înlocui cumva (sau renunţa la ele) cele trei tuburi VR101 (NE2). Ce rol au? Mulţumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 @ Cred ca este vorba de un preamplificator profesional pentru o doza ceramica.Am postat o schema de principiu pentru a fi inteles cum functioneaza acest preamplificator.Este vb de un etaj de intrare diferential cu ECC83 (12AX7) cu semnalul util pe intrarea neinversoare si pe intrarea inversoare se aplica semnal de la doua retele,una de DC si una AC. Pe bucla de AC se afla reteaua de linearizare (corectie ) notata de mine Rcor,iar bucla DC realizeaza controlul automat al amplificari (castigul) AGC cu "ajutorul" celor trei beculete cu neon,care se vor deschide la un anume nivel de semnal de iesire AF.... E mult de povestit,asa ca niste poze pot spune mai mult decat 1000 de cuvinte.Bineinteles ca in practica se pot cauta anumite valori pentru componentele din cele doua bucle pentru a face o adaptare optima cu etajele urmatoare ce le avem in sistemul de amplificare. Sper sa va fie de ajutor.Am crezut de cuvinta sa postez diagramele BODE pentru ca acestea sunt importante la acest preamplificator,dar ultimele diagrame reprezinta si forma semnalului la iesire cu AGC cuplat si AGC decuplat.Pe diagramele BODE trebuie urmarit cu atentie valorile de pe ambele axe si OX si OY. Semnalul debitat de o doza ceramica este foarte mare,din aceasta cauza proiectantul a gandit acea bucla de AGC,in cazul simulari nivelul de intrare a fost 100mV~ pentru care am obtinut la iesire 2.75V~.Montajul lucreaza foarte bine si cu un nivel la intrare de peste 1V~,datorita AGC-ului,foarte bine gandit. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Si ca sa nu raman dator,va raspund ca DA,se pot inlocui cele trei "beculete" cu neon cu cealalta jumatate din ECC81 montata ca dioda,exact ca in desenul atasat. Performantele raman nealterate. Link spre comentariu
Lonerider Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 @ Cred ca este vorba de un preamplificator profesional pentru o doza ceramica............... Semnalul debitat de o doza ceramica este foarte mare,din aceasta cauza proiectantul a gandit acea bucla de AGC,in cazul simulari nivelul de intrare a fost 100mV~ pentru care am obtinut la iesire 2.75V~.Montajul lucreaza foarte bine si cu un nivel la intrare de peste 1V~,datorita AGC-ului,foarte bine gandit.Schema am găsit-o într-un proiect phono preamp, postat pe internet, pentru ambele tipuri de doze, dar am eliminat din desen ce nu ma interesa. Doza pentru care doresc să execut montajul este VK4302. Deocamdată am construit şasiul cu soclurile tuburilor şi cred că voi rămâne pe varianta becurilor cu neon, întrucât nu m-am gandit, din start, la varianta înlocuirii cu alt tub. Montajul va fi stereo, pentru asta fiindu-mi necesar incă un tub, pe care nu l-am luat în calcul. Vă mulţumesc pentru timpul acordat. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 @ Cred ca este vorba de un preamplificator profesional pentru o doza ceramica............... Semnalul debitat de o doza ceramica este foarte mare,din aceasta cauza proiectantul a gandit acea bucla de AGC,in cazul simulari nivelul de intrare a fost 100mV~ pentru care am obtinut la iesire 2.75V~.Montajul lucreaza foarte bine si cu un nivel la intrare de peste 1V~,datorita AGC-ului,foarte bine gandit.Schema am găsit-o într-un proiect phono preamp, postat pe internet, pentru ambele tipuri de doze, dar am eliminat din desen ce nu ma interesa. Doza pentru care doresc să execut montajul este VK4302. Deocamdată am construit şasiul cu soclurile tuburilor şi cred că voi rămâne pe varianta becurilor cu neon, întrucât nu m-am gandit, din start, la varianta înlocuirii cu alt tub. Montajul va fi stereo, pentru asta fiindu-mi necesar incă un tub, pe care nu l-am luat în calcul. Vă mulţumesc pentru timpul acordat. OK! cu mare placere si succes la realizarea acestui proiect.Pentru a largi banda spre domeniul frecventelor inalte trebuie micsoara valoare lui C7 la 4.7nF,dar cred ca este absolut suficient raspunsul acesta in frecvenata,asa cum a fost gandit. P.S atentie la realizarea cablajului fie ca va fi PP sau PCB,mai ales la traseele de masa si cele de semnal,dar cred ca acestea sunt lucruri pe care deja le aveti in vedere si le stiti foarte bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum