Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Aceste "PURE FANTEZII" confirmă mereu realitatea(fizic-material identic aproape cu simulat). Domnul Lăzăroiu trebuie să ţină cont mai puţin de anumite răutăţi(să le ignore sau să le combată).Nu pot fi de acord cu închiderea acestui subiect(chiar dacă este cerută de iniţiator).Domnule Lăzăroiu vă rog în mod expres să continuaţi activitatea pe acest forum(şi să menţineţi acest subiect).

Link spre comentariu

Ce trist :cry: sa oprit simularea tocmai la mine(personal am destule resurse si experienta practica nici nu va imaginati dr e vorba de cei mai tinerii care au ceva de invatat).......eu stiu un lucru: persoanele cu care nu vrei sa ai de a face le ignori...(intr-un tirziu se vor trezi la realitate sau pur si simplu vor iesi din scena...). simplu!!! Sa fim seriosi don Lazaroiu facea mult mai mult decit o simulare .....oferea acea speranta si incredere (de fapt punctul de plecare pt un proiect nou pe care se putea lucra cu o anume siguranta) ce sa mai o lungim aici e vorba de INVIDIE in cel mai grosolan mod al celor care se vad(simt) marginalizati ...e trist ,in loc sa fie o competitie mergem in continuare pe fabula cu "capra vecinului".E onorant sa ajuti daca poti si stii....si e o mizerie sa blamezi din rautate ....dar ce sa facem asa e viata!! Don Lazaroiu sfatul meu e sa faceti ce stiti mai bine !!! Vorba proverbului :Bine faci, bine gasesti!

Link spre comentariu

Adrian_Pic: A sti ce nu poti sti este un prag destul de inalt in evolutie, nu mai opera cu binele si raul absolut pina nu atingi acest prag. Nu mai cara conflictul dintr-un topic intr-altul, ca mironositele, mai ales cind n-ai o privire de ansamblu, scoti lucrurile din context si vrei sa ma tragi in acest conflict in care tu n-ai nimic de spus, tehnic. Mai ai de mincat multe piini pina sa ajungi la nivelul persoanei pe care o scoti "in fata colectivului", intr-un elan revolutionar demn de un activist de partid. Lasa atacurile la persoana si aratatul cu degetul! Cel mai bine ar fi sa nu-mi mai ceri parerea, si da, mi-as dori sa stam acuma fata in fata cind iti spun toate astea.

Link spre comentariu

Mai ai de mincat multe piini pina sa ajungi la nivelul persoanei pe care o scoti "in fata colectivului"

de unde stii nivelul meu si de unde stii nivelul persoanei de care faci vorbire?

Sau ne apucam sa dam cu presupusul? Eu nu sunt din tabara lui Traian B sau adigh asta se poate vedea, dar nici nu ma apuc sa spun povesti din care nimeni sa nu poata invata ceva concret sau sa dau verdicte despre o schema ca apoi sa revin si sa spun contrarul. Nu ma pricep, nu ma bag, dar sa ma bag in seama doar ca sa ma cert nu ma caracterizeaza. In plus am bunul simt sa respect un om si munca acestuia. Eu cu acel subiect am terminat (am si zis: desteptul trebuie sa cedeze primul).

Poate persoana de care faci vorbire stie foarte multe in domeniul tuburilor dar probabil este job-ul de zi cu zi, la mine lampile sunt poate un hobby si job-ul meu nu are tangenta cu acest domeniu de aceea eu sunt ready sa dau un test de inteligenta sa vedem IQ-ul fiecaruia. (bine daca si cei doi useri amintiti au curajul sa raspunda la provocare). Deci nu mai incerca sa ma jignesti fara sa imi stii in primul rand nivelul meu. Uita-te in postul in care am zis ca nu mai intervin si vezi cine

prezinta erori grave de logica

si care imi imputa ca eu "prezint erori grave de logica". Cat timp spui prima data ca este ALBA in urma unui ratiomanet logic si apoi spui ca este NEAGRA cred ca nu mai ai dreptul sa adresezi cuvinte altuia de genul: "prezinti erori grave de logica". E logic ce spun?

P.S. In viata trebuie sa ai curajul sa arati in care tabara esti nu te poti plimba din tabara in tabara ca .... politicienii sa nu zic ceva mai urat.

Link spre comentariu

Domnilor

asta e viatza si noi suntem ROMANI!

Acum ramanem cu domnii Traian B si Adigh! :101

In loc sa luam pozitie cand acesti doi experti l-au jignit pe dl Lazaroiu, am tacut din gura!

Si sa fim cinstiti, dl Lazaroiu a servit pe toata lumea si chiar repede!

Cine nu este pentru simularile d-lui Lazaroiu, sa puna mana si sa construiasca unul din montajele simulate, sa masoare tensiuni si sa dovedeasca ca nu functioneaza!

NU sa bata din gura ca si ... !

E foarte romanesc sa desfintezi munca altuia!

Acesta e un forum tehnic unde daca vrei sa te contrazici cu cineva ii demonstrezi facand calcule si construind practic!

Are sa ne proiecteze scheme acesti doi maestri in tuburi!

CONSIDER PLECAREA D-LUI LAZAROIU O PIERDERE INESTIMABILA PENTRU ACEST FORUM!

Bravos! :aplauze :aplauze :aplauze

PS

ROG ADMINSTRATORUL ACESTUI FORUM SA NU STEARGA ACEST POST!!!

1.-In primul rind ar trebui sa scrii cu mai putine culori si fara litere mari. E impotriva regulamentului dar si impotriva limbii romane. Deasemenea ai putea sa nu mai abuzezi de aplauze.

2.-In al doilea rind unde vezi tu ca cei doi "experti" l-au jignit pe dl Lazaroiu ? Nici macar nu am facut vreo referire pro sau contra simulari. Nu vorbesc in numele lui Traian B dar nu consider ca l-a jignit pe lazaroiu. Nu cred ca Traian B a vorbit serios. Pur si simplu, consider eu, sa enervat din cauza lui valderama pentru ca-i tot vira sub nas simularea lui lazaroiu. Nu cu mult timp in urma l-a laudat pe lazaroiu. Asta s-a uitat. Chiar si daca ar fi criticat simularile tot nu vad in asta o problema. E cineva care sa nu primeasca si critici ? Mi sa pare normal ca lazaroiu sa-si apere punctul de vedere nu sa se supere atit numai pentru ca cineva l-a criticat. Valderama e criticat continuu dar nu se lasa. Isi apara punctul de vedere cum poate. De fapt, luptator cum il vad, moare cu "dusmanul" de git si nu se lasa. Iar cu ultima suflare tot mai "rade" vreo 2-3 "dusmani".

3.-Ar fi o prostie ca sa stearga cineva simularile, unele sunt bune (gluma e ca sa se inveseleasca dl lazaroiu). Eu nu-mi fac griji, e doar o reactie temperamentala. Doar nu o sa duca pe un forum culinar si nici sa se lase de forum nu poate, asta da dependenta. Eu de multe ori am spus ca nu ma mai bag in vorba cu toti ... incalificabilii.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru increderea acordata,am primit zeci de MP si se pare ca sunt foarte multi "martori muti",majoritatea incepatori sau cu putina experienta in acest domeniu,dar foarte dornici sa intre pe acest taram al tuburilor electronice.Intr-adevar,nici pentru mine tuburile nu fac obiectul jobului meu,dar din experienta mea vreau sa ajut asa cum pot.Eu cred ca nivelul acestui forum nu trebuie ridicat la un nivel academic,pentru asta sunt alte forumuri dedicate,aici suntem toti "elevii" de la toti anii intr-o singura clasa si culmea este ca "avem orele impreuna"si paradoxal: nu avem profesor,toti suntem profesori si elevi in acelasi timp.Cred ca oricine poate posta explicatii stiintifice cu ajutorul lui google,mai ales daca mai are si o mica baza tehnica teoretica in acest domeniu ....,ma rog (!),nu am caracter ranchiunos...,dar cred ca ar trebui sa dam o mai mare atentie alegerii cuvintelor ce le folosim,stiind ca prin comunicarea scrisa in lipsa expresiei fetei (comunicarea verbala fata in fata),cuvintele pot fi interpretate oricum. Este foarte usor sa spui:"e prost,e gresit,nu asa merge.....",dar foarte greau sa argumentezi prin aceleasi metode respecatant regulile jocului.Nu pot obliga pe nimeni sa posteze scheme originale sau proiecte deja realizate,pentru ca si noi la randul nostru sa devenim critici,dar cred ca asa ar fi normal. Se vede treaba ca balanta oamenilor de caracter de pe acest forum este puternic "iclinata" in favoarea lor si asa cum a spus ,maine va fi alta zi...Daca nu ne intelegem,daca nu vom fi toleranti unul cu celalalt si daca nu ne acordam incredere si respect si vom continua permanent sa demonstram ce tari suntem noi in viata reala,nu vom reusi sa realizam absolut nimic.Cautati posturile mele si daca veti gasi cuvinte de genul:"prost,gresit,gunoi,..."atunci imi cer scuze in public si ma consider vinovat.************************************************************************** Va invit sa nu ne mai certam,sa consideram ca ne-am certat pentru ultima oara pe acest topic al simularilor si ca totul a fost o FANTEZIE!Ce frumos ar fi sa ne "duelam" in argumente si fara sa apelam la caracterul latin pe care sigur il avem in noi intr-un procent oarecare.Consider ca cine se va considera superior noua,cei de pe acest forum ar fi mult mai usor sa renunte la a ne mai baga in seama,nu?! Va multumesc si... oricum voi fi mai rezervat!P.S toate simularile ce le-am facut am folosit ca sarcina MODEL de DIFUZOR,da MODEL,dar si rezistenta de sarcina pura.Cand o sa vedeti la iesire simbolul de rezistente-europene (mici dreptunghiuri),atunci este vb. de rezistenta de sarcina,iar cand o sa vedeti ca sarcina simbolul de rezistenta (USA) atunci fiti siguri ca este vb. de MODEL de sarcina,rezultatele simularilor nu sunt radical diferite,dar pentru scheme mai "sofisticate" sunt ceva mai pretentios.

Link spre comentariu

Domnule Lazaroiu , ca si alti colegi de pe forum dumneavoastra ati ajutat foarte mult la aceasta sectiune (amplifuri pe lampi ) nu trebuie sa ascultati la toti cei care cred ca stiu electronica dar stiu cat stie mama . Parerea mea este ca dumneavoastra trebuie sa ne ajutati in continuare si sa nu mai dati ascultare la toti atotstiutorii in electronica (nu trebuie sa sufere toti pentru un ,,destept")Eu va stimez foarte mult si ma astept sa ne ajutati in continuare asa cum ati facuto pana acum.MULTA STIMA

Link spre comentariu

Inca o parere din partea unui incepatorMunca ce ati depus "la masa" stim, cunoastem , pretuim. Mai ales cei habarnistii ca mine.DAR... daca un alt domn "invidios" are o solutie mai buna, face simulari mai calitative, n-are decat sa deschide un nou topic si sa ne prezinta "roadele" muncii sale.Pana atunci e un proverb pe la noi:Daca stii - faci, daca nu stii- sa taci.Intre timp noi mai incercam sa folosim de cunostintele si amabilitatea D-voastra, numai timp si energie sa aveti.Iar eu va doresc multa energie in continuare si rabdare pt cei ca mine. Toata stima

Link spre comentariu

Eu am realizat efectiv un preamplificator, pe care domnul Lazaroiu l-a simulat si a functionat fara probleme, lucru care poate fi confirmat de cativa forumisti din Constanta, cu ajutorul carora am facut probele.E pacat ca munca facuta cu pasiune de acei putini care pot si vor sa ajute, sa fie terfelita de altii.

Link spre comentariu
viewtopic.php?p=1053228#p1053228O posibilitate ar fi ca etajul SRPP din intrare sa fie inlocuit cu 6J9P-E conectata in modul trioda iar cuplajul cu etajul final sa se faca prin intermediul unui trafo interstage , cu un raport optim pentru atacul necesar finalelor conectate in modul trioda , care sunt mai putin sensibile fata de tuburile BO .
Link spre comentariu

@hpavictor, este extrem de greu sa creezi un model de sarcina complexa , teoretic schema prezentata de tine se poate analiza la 1Khz si 10Khz calculind reactantele capacitive si inductive in cele doua situatii iar schema se va reduce la doua valori care puse in paralel ar trebui sa fie egale cu 8 ohm, se poate verifica pt cine are rabdare si timp :limb:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Referitor la simulari, as vrea sa propun un lucru: "cineva", cu mai multa matematica in cap (mai multa decit mine) poate are bunavointa sa ne ajute. Astfel, pentru a creea niste modele mai bune de lampi, ar trebui introduse graficele din foile de catalog in formula. Ma rog, nu introduse exact dar aproximate mai bine. Eu stiu sa desenez graficul daca am functia dar invers nu stiu sa fac. Dupa cum se poate usor observa, exista diferente mari intre graficele din foaia de catalog si graficele ridicate dupa modele. Asta ar ajuta la obtinerea unor rezultate demne de luat in seama si in cazul unor simulari de finete.In cazul lampilor, spre deosebire de transformatoare, avem toate datele pentru a creea un model aproape perfect. Implementarea acestor date in model ar fi o superchestie. Cred ca un matematician ar putea sa implementeze nu numai familia de caracteristici ci si curba de disipatie maxima. (probabil exista chiar si programe care pot aproxima o curba cu o functie...dar trebuie sa stii sa le utilizezi)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări