Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Discutand cu userul deci discutand despre aceasta configuratie MURRAY am ajuns la concluzia ca tuburile nu si-au spus inca ultimul cuvant.

Ma bag si eu in seama ...in modul pentoda cu GU50 :) ce performante ar avea un amplificator in configuratie Murray ?
Cum in mod pentoda????...sugereaza-mi o idee?!
Link spre comentariu

Da , am remarcat dupa ... ca nu are cum... m-am grabit si ca de obicei , am gresit .Dar in cofiguratia prezentata mai sus , cu GU50 avand G2 conectata la A este posibil ?!

Link spre comentariu

Buna ziuaAm si eu o cerere catre domnul Lazaroiu cand aveti timp, sa faceti o simulare pentru un etaj de intrare(singur tub) cu urmatoarele pentode mai raspandite si accesibile:-6J1P-6J9P(E)-E83FMultumesc anticipat!

Link spre comentariu

Buna ziuaAm si eu o cerere catre domnul Lazaroiu cand aveti timp, sa faceti o simulare pentru un etaj de intrare(singur tub) cu urmatoarele pentode mai raspandite si accesibile:-6J1P-6J9P(E)-E83FMultumesc anticipat!

O sa-mi fac timp dupa amiaza,dar mi-ati furnizat putine date!?-ce sensibilitate doriti pe intrare in acest etaj-cat doriti sa aveti la -pe ce sarcina de intrare in etajul urmator trebuie sa debiteze acest etaj-ce tensiune aveti pe bara de B+ ?..........................................................................................................sau doriti un etaj de intare pentru schema lui de mai sus???
Link spre comentariu

Domnul lazaroiu ma asez si eu frumos la coada pt o "simulare" cu tuburi 6P1P la amplificatorul pt casti proiectat de dumneavoastra cu ceva timp in urma avind ca finale 6V6.......(modelul otl) pe care l-am construit si functioneaza f bine chiar daca momentan il folosesc mai mult ca preamplificator :rade: intrucit am ramas fara 6v6....dar am multe tuburi 6P1P inca nefolosite (pt driver am citeva ECC84),desigur tensiunea de alimentare as dorii sa nu depaseasca 200v pe ansamblu (ca la modelul cu 6V6) desigur sensibilitate intrare linie.multumesc anticipat :aplauze

Link spre comentariu

@

Aveti mai jos ce ati cerut

Posted Image

Posted Image

As dori sa fac o atentionare pe care din vina mea nu am facut-o de la inceputul acestui topic si anume:

ITR-ADEVAR SIMULARILE SUNT PURE FANTEZII,IMI PARE RAU DE TONA DE ACESTE "GRESITE" SIMULARI SI VA ROG SA-MI DATI VOIE SA NU MAI INTERVIN NICIODATA CU ASA CEVA.

Din punctul meu de vedere acest topic,fiind deschis de mine il consider inchis si daca s-ar putea chiar sa fie sters.

Chiar daca 90%din schemele simulate de mine si unele chiar concepute de mine au primit OK la realizarea practica de la foarte multi constructori amatori,va rog sa le considerati FANTEZII GRESITE.

Cu aceasta va rog sa-mi permiteti sa ma retrag de pe acest forum.

@: o sa primiti pe MP sau pe mail ceea ce mi-ati cerut.

Link spre comentariu

Nu va luati dupa toti prostii Don Lazaroiu! Daca m-am aflat si eu pe-alocuri printre acestia n-a fost cu reavointa. De altfel daca s-ar fi gasit vreunul sa califice simularile ca pure fantezii i-as fi sarit in git instant. Nu-mi aduc aminte sa fie careva sa nege in mod constant si vehement rolul simularilor, totusi...

Link spre comentariu

@

Aveti mai jos ce ati cerut

Posted Image

Posted Image

As dori sa fac o atentionare pe care din vina mea nu am facut-o de la inceputul acestui topic si anume:

ITR-ADEVAR SIMULARILE SUNT PURE FANTEZII,IMI PARE RAU DE TONA DE ACESTE "GRESITE" SIMULARI SI VA ROG SA-MI DATI VOIE SA NU MAI INTERVIN NICIODATA CU ASA CEVA.

Din punctul meu de vedere acest topic,fiind deschis de mine il consider inchis si daca s-ar putea chiar sa fie sters.

Chiar daca 90%din schemele simulate de mine si unele chiar concepute de mine au primit OK la realizarea practica de la foarte multi constructori amatori,va rog sa le considerati FANTEZII GRESITE.

Cu aceasta va rog sa-mi permiteti sa ma retrag de pe acest forum.

@: o sa primiti pe MP sau pe mail ceea ce mi-ati cerut.

Multumesc frumos pentru eforturile depuse domnul Lazaroiu!!! :101

Link spre comentariu

lazaroiu daca unii sunt puternic ancorati in trecut si nu se pot adapta (dupa ei electronica se poate face si fara simulari :rade:) nu inseamna ca viitorul este de partea lor si ca le va apartine :ras: !

Oricum ei cred ca schemele de electronica vor consta totdeauna doar din cateva tranzistoare , condesatoare si rezistori. Astazi fara simulatoare nu se poate!!! De cate ori simularile dumneavoastra nu au corespuns cu masuratorile montajelor practice facute de valderama??? Este adevarat ca un transformator sau un difuzor se modeleaza mai greu dar asta nu inseamna ca ce ati simulat este eronat sau gresit!!! Oricum oscilogramele unui amplificator se fac pe un rezistor de 4 ohmi sau 8 ohmi si nu pe un difuzor nu? Dar na unii in lupta lor pentru a distruge ce au construit altii doresc sa fie mai catolici decat Papa :rade: si cam uita niste chestii de baza.

Toti stiu sa complice problemele pentru a pune bete in roate celor care muncesc. Nu are rost sa le faceti jocul si sa renuntati. Aberatiile lor nu au ajutat practic nici un user pe cand simularile dumneavoastra de aici au ajutat multi useri. Daca ei se cred buni de ce nu creeaza ei modele la trafuri de iesire in care tin cont de toti parametrii care ii invoca? Cine oare ii opreste? Aaa, de chibitat de pe margine este usor dar cand e vorba sa faca ceva se dau loviti in aripa.

Tot respectul din partea mea pentru simularile pe care le faceti! Doresc sa continuati aceste simulari pentru userii care au nevoie de un ajutor real nu de teorii care duc nicaieri.

P.S. Si la SS este un topic cu simulari!!! Sa ii anunte cineva si pe aia ca simularile nu sunt bune :bataie: si ca se poate si fara simulatoare!

Link spre comentariu

Sunt de acord cu domnu adrian_pic :aplauze :aplauze :aplauze :aplauze Eu de cand sunt pe forum nu am primit asa multe informati complete decat numai dupa deschiderea topicului cu simulari!!!!!!!Domnu Lazaroiu doresc si eu sa continuati acesta munca cu simulari pentru userii incepatori cum sunt si eu in lumea tuburilor!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Domnilor

asta e viatza si noi suntem ROMANI!

Acum ramanem cu domnii Traian B si Adigh! :101

In loc sa luam pozitie cand acesti doi experti l-au jignit pe dl Lazaroiu, am tacut din gura!

Si sa fim cinstiti, dl Lazaroiu a servit pe toata lumea si chiar repede!

Cine nu este pentru simularile d-lui Lazaroiu, sa puna mana si sa construiasca unul din montajele simulate, sa masoare tensiuni si sa dovedeasca ca nu functioneaza!

NU sa bata din gura ca si ... !

E foarte romanesc sa desfintezi munca altuia!

Acesta e un forum tehnic unde daca vrei sa te contrazici cu cineva ii demonstrezi facand calcule si construind practic!

Are sa ne proiecteze scheme acesti doi maestri in tuburi!

CONSIDER PLECAREA D-LUI LAZAROIU O PIERDERE INESTIMABILA PENTRU ACEST FORUM!

Bravos! :aplauze :aplauze :aplauze

PS

ROG ADMINSTRATORUL ACESTUI FORUM SA NU STEARGA ACEST POST!!!

Link spre comentariu

Domnilor, nici chiar asa, traim intr-o lume mica si miine-poimiine ne putem intilni unul cu altul (chiar ar fi util) si s0-ar putea sa ne para rau (asa ar fi normal). Repet, nu stiu sa fie cineva sa combata in mod constant si absolut simularile! Putem obiecta insa pe acuratetea modelelor si pe o circumstanta oarecare, daca scopul intrunit este acela care duce la progres. Domnul Lazaroiu are tot dreptul la reactii emotionale (ca orice om valoros, muncitor si de caracter) insa ar putea la fel de bine sa vada ca a mai trecut o zi si lucrurile nu-s chiar atit de negre cum pareau ieri. In fond asta patim fiecare, din cind in cind, pe felia fiecaruia. Cui nu i s-a intimplat probabil ca face parte din regnul vegetal.Deci eu zic sa lasam aratatul cu degetul si sa scriem fiecare ca si cum am avea persoana la care facem referire in fata. Asa ar fi frumos si cinstit. Sa te ascunzi in spatele ecranului si sa-l faci pe unu'-altul prost - sau mai stiu eu cum - nu-i doar o incalcare a regulamentului ci si o lasitate.

Link spre comentariu

zbodeoc dar cum comentezi tu afirmatia lui Traian B:

3) simularile lui lazaroiu sunt gresite, netinand cont de caracterul complex al sarcinii si de defazajul ce apare (este principiul cunoscut in simulari ca "gunoi introduci, gunoi iese").

E usor sa te dai mare folosind cuvinte:

caracterul complex al sarcinii

dar de ce nu "pune umarul" poate facem un model pentru "caracterul complex al sarcinii"? Aaa e greu? Pai este usor sa chibitezi si sa critici si e mai greu sa iti consumi timpul personal cautand sa oferi o solutie. As vrea sa vad si eu atitudinea lui Traian B cand dupa ce munceste la un model vin si eu sa "ii trag cu tifla" de genul: pai stii mai trebuie tinut cont si de temperatura mediului ambiant si alte chestii de acest gen si terminand in final cu "gunoi introduci, gunoi iese". Adica pe scurt sa matur si eu pe jos cu munca lui sa vad ce zice.

P.S. Sa mai amintesc ca masuratorile se fac pe sarcina pur rezistiva? :ras: sau pentru lazaroiu sarcina musai sa nu fie rezistiva ci trebuie sa aiba un caracter complex si altii pot sa faca masuratorile pe sarcina pur rezistiva. Si al nabii faza ca unii chiar cauta rezistori de putere neinductivi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări