Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Revin si eu cu gandul la un SE cu Gu50 avand ca finala una sau doua GU50 in mod trioda.In schema prezentata de dl Feri distorsiunile erau foarte mari.Poate ne ajuta dl Lazaroiu cu o simulare. :aplauze (in masura in care are timp!)

Link spre comentariu

Revin si eu cu gandul la un SE cu Gu50 avand ca finala una sau doua GU50 in mod trioda.In schema prezentata de dl Feri distorsiunile erau foarte mari.Poate ne ajuta dl Lazaroiu cu o simulare. :aplauze (in masura in care are timp!)

Etajul de atac ar putea fi făcut cu 6j52 EF 184 sau 6j9 EF 180 ?
Link spre comentariu

Da Victor are dreptate cu atacul pe 6j52 EF 184 sau 6j9 EF 180.Cum ar fi oare cu rusoaicele 6zh1p sau 6zh2p sau 6zh9p sau 6zh11p (niste pentode frumoase :da )? :aplauze

Link spre comentariu

D-le Lazaroiu si eu continui lucrul cu OT100 in A2, foarte greu sa ma decid pentru un driver iar transformatorul de cuplaj l-am sters de pe lista. Deocamdata experimentez cuplajul direct fara condensatoare ca o consecinta, raspunsul la sqd 20Khz este incredibil,iar cel mai bun punct de lucru stabilit de mine ar fi Ug=0v si Ig=18-22mA cu 550v/75mA, hotarit lucru acest tub va oferi in viitor mari suprize...

Link spre comentariu

D-le Lazaroiu si eu continui lucrul cu OT100 in A2, foarte greu sa ma decid pentru un driver iar transformatorul de cuplaj l-am sters de pe lista. Deocamdata experimentez cuplajul direct fara condensatoare ca o consecinta, raspunsul la sqd 20Khz este incredibil,iar cel mai bun punct de lucru stabilit de mine ar fi Ug=0v si Ig=18-22mA cu 550v/75mA, hotarit lucru acest tub va oferi in viitor mari suprize...

Tubul acesta consuma wati la intrare :rade:
Link spre comentariu

Tubul acesta consuma wati la intrare :rade:
Nu la intrare ci undeva pe la mijloc :limb:
Link spre comentariu

................................................................................................................................................Mai ginditi-va don Blue....ca am si eu in stby 6 tuburi ot100...(personal as merge pe grila cu cuplaj direct de pe o sarcina cu droser bine gindit.......si as folosi numai tuburi stil "para" poate si 2 redresoare 866....)In rest o bere rece la toata lumea icon_jook fara alcol :rade: vorbesc doar de cei ce lucreaza efectiv cu tuburi :ras:

Link spre comentariu

Nu la intrare ci undeva pe la mijloc :limb:

CORECT, cam pe la mijloc eu consum undeva la; 5W+1W+0.2W si obtin cam 26W pe sarcina de 8ohmi

si semnalul arata cam asa;

Posted Image

iar raspunsul armonic este similar cu cel al lui 300B.Deocamdata atat despre OT100,cand va fi gata o sa pun totul aici.In fata acestui proiect am in lucru ceva cu 4XEL84,un amplificator de clasa...,dar din pacate tot la sarma pentru OT m-am blocat.

...eu garantez 99% reusita practic comparativ cu simularea,deocamdata lucrez la OT si am stagnat deoarece nu am gasit inca sarma de care am nevoie :jytuiyu

Link spre comentariu

@Gabriele, daca este cuplaj direct nu prea conteaza mijlocul ci ideea iar legat de aceasta problema icon_jook merge si cu alcool, rece sa fie@Lazaroiu foarte incurajatoare forma semnalului, o sa iasa ceva pe cinste !

Link spre comentariu

Astept si eu cu nerabdare proiectul lui domnul lazaroiu cu OT100!!Cam cat e durata de viata la OT100, nu prea am gasit date despre asta?Am vazut ca 8005 are filament facut din Wolfram+Toriu, deci daca si OT100 e la fel trebuie sa fie rezistent nu?

Link spre comentariu

Astept si eu cu nerabdare proiectul lui domnul lazaroiu cu OT100!!Cam cat e durata de viata la OT100, nu prea am gasit date despre asta?Am vazut ca 8005 are filament facut din Wolfram+Toriu, deci daca si OT100 e la fel trebuie sa fie rezistent nu?

Asa este,OT100 este echivalenta cu 8005,a fost produsa doar de TUNGSRAM si este o lampa extrem de robusta.Am un prieten care a lucrat pe vremuri la intretinerea statiilor de radioficare care erau echipate cu astfel de tuburi in montaj PP de 300W,500W si 1000W si dupa spusele lui le schimbau pe grafic la un an (ganditi-va ca mergeau permanent si cam la 60%...75% din puterea maxima),dar niciodata nu a gasit vreuna proasta ci uneori le mai gasea sparte sau cu vidul prost.De fiecare data le schimba doar pentru ca trecuse timpul si erau obligati sa faca asta. Pacat ca nu se mai fabrica,se pare ca se gasesc numai NOS,dar cred ca pentru un amplificator de casa si alimentat la 550V (nu la 1250V cum erau alimentate in acele statii) cred ca vor scoate la pensie si pe cei ce abia se initiaza acum in tainele amplificatoarelor cu tuburi... :da
Link spre comentariu

Buna dimineata ! Rascolind prin schemele de pe net gasesc acest defazor care semana cu cel prezentat de Valderama , cu BC 547 ca sursa de cc. V-as ruga d-le Lazaroiu sa-mi confirmati printr-o simulare performantele pe care realizatorul le da aici :

post-11508-139829453329_thumb.gif

Link spre comentariu

Buna dimineata ! Rascolind prin schemele de pe net gasesc acest defazor care semana cu cel prezentat de Valderama , cu BC 547 ca sursa de cc. V-as ruga d-le Lazaroiu sa-mi confirmati printr-o simulare performantele pe care realizatorul le da aici :

Schema serioasa,asa este ce se spune acolo,mai mult decat atat in simulare THD sunt ceva mai maricele,deci in practica se pare ca performantele sunt mai bune.Aparatul matematic din LTC va tine cont intodeauna de anumite "imperfectiuni" practice si cred ca foloseste o constanta pentru aceasta,nu stiu... sunt mult prea destepti cei de la LT ca eu sa pot pune sub semnul intrebarii sau incertitudinii programele lor,e ca si cand as spune ca intr-un tub (oarecare) grilele nu au fost proiecate si asezate la distanta care trebuie... :nas:

Aveti aici rezultatele simularii dar si curentii si tensiunile pe anumite noduri ,in cazul cand cineva va dori sa realizeze practic aceasta schema:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

si raspunsul la 10KHz dreptunghiular:

Posted Image

Link spre comentariu

Lampi inca sunt destule in talcioc......trebuie doar timp suficient si entuziasm din belsug !

Posted Image

Incerc sa-i provoc pe useri sa participe la talcioc-ul radioamatorilor din Bucuresti din cartierul Militari ( amanunte aici viewtopic.php?f=217&t=11521 , ultimul post ) pe amatorii de asemenea " gunoaie " ...

Scuze de offtopic , de data asta este vorba de o poza cu tranzistori cu germaniu si alte maruntaie de epoca , care se vand la preturi modice , jenante !

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări