zal Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Nu ştiam ce vînt suflă din spate... prefer să fiu Toma Netrebniciosul decît Ioan Gură de Aur.Nu am nimic contra celor care pun preţ pe aşa ceva, dar eu prefer să schimb rezistenţe pînă obţin rezultatul corect. Un multimetru cu ac şi brumul din deget mi-e suficient ptr testare, la sfîrşit pot verifica/bibili cu osciloscopul. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Citat : " Practica fara teorie este oarba iar teoria fara practica este moarta " Puteti trage singuri concluziile necesare........Traiasca @ZAL ! Link spre comentariu
daniels Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Domnule Lazaroiu, va rog sa-mi faceti o simulare ceva mai atipica, daca se poate. As dori o simulare pentru un ochi magic 6E5C care sa se potriveasca cu schema de aici viewtopic.php?f=28&t=97874&start=105#p897177. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 @Victor si @Zal e bine sa le imbini pe cat posibil@daniels cum poti simula un ochi magic? pe asta nu am mai auzit-o pana acum..... Link spre comentariu
AlpHso Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Omul probabil voia o schema... Link spre comentariu
daniels Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Asa este, doresc o schema, este un topic pt acest tip de ochi magic, dar nu am mai gasit acolo schema. M-am gandit ca s-ar putea sa nu existe modele pentru ochiuri magice, din aceasta cauza am scris mai sus ca e o rugaminte atipica. Link spre comentariu
adigh Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Eu lucrez cu colegul ,care este un bun softist la un asemenea program.......... este modest,dar are cunostinte multe in domeniul transformatoarelor,asa ca s-ar putea sa-l "atasam" echipei noastre de cercetare cat de curand,bineinteles ca si tu, esti foarte bine venit in aceasta echipa.....@lazaroiu, Munca in echipa e ideala pentru ca daca ceva merge prost ai pe cine sa dai vina, e bine ca nu va apucati singur. Totusi echipa asta deocamdata e mai subtire decit a lui hpavictor. Cine va fi seful? Mai haotica decit o echipa fara sef e doar o echipa democratica adica unde toti sunt sefi.Un model generic de transformator pentru simulari e un model ideal de transformator. Altfel e ca si cind pentru simulari ar fi folosit un anumit model de lampa pentru toate tipurile de lampa. Diferentele intre caracteristicile miezurilor de transformator sunt foarte mari. Mai jos pun un grafic cu diferenta intre doua miezuri considerate foarte apropiate : 23ZH105 si M5.Daca ar fi pe grafic mai multe curbe a mai multe tipuri de miezuri foarte diferite intre ele atunci graficul ar arata ca desenele de la Nazca atit de diferite sunt caracteristicile miezurilor. Aceste caracteristici sunt mai mult pentru producatorii de tabla de transformator si pentru fabricile adevarate de transformatoare, nu pentru DIY. Proiectantii de transformatoare incearca sa stea departe de zona de saturatie dimensionind corect miezul. Asta la frecvente mici, la frecvente mari nu se ajunge niciodata la saturatie si deci pe portiuni mici acele curbe vor fi drepte. Atunci cind proiectam un transformator e destul sa alegem un miez cu cit mai putine pierderi si care sa se satureze cit mai greu + supradimensionare corespunzatoare pentru frecvente mici. E suficient. La transformatoare nu se traseaza drepte de sarcina ca la tuburi. Vorbesc despre Hi-Fi nu despre alte tipuri de OT(instrument). Programul ar fi mult mai util pentru bobinaje dar asa ceva exista pentru ca aici s-a simtit nevoia unui asemenea program spre deosebire de miezuri. Exista aspecte ale transformatoarelor de care ar trebui ca un program sa tina seama daca ar avea cum. De exemplu pierderile in miez la un miez bun sunt de 1W/kg de miez la 1,5T si 50Hz. Pierderile cresc odata cu frecventa dar tot odata cu frecventa scade si inductia. Acel vat e consumat din semnalul audio. Nu se pune problema randamentului ci a consumului din semnalul util in mod neuniform in functie de frecventa si amplitudine. Alt exemplu, cum poate un program sa vada schimbarea de timbru al trafului in functie de tipul de impregnare? Link spre comentariu
adigh Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 @daniels cum poti simula un ochi magic? pe asta nu am mai auzit-o pana acum..... Daca e vorba de audio nu de video. Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 ...Eu lucrez cu colegul ,care este un bun softist la un asemenea program.Indiferent cate cunostinte avem in acest domeniu daca nu stapanim foarte bine domeniul IT nu putem realiza un program decat intr-o echipa in care fiecare sa contribuie cu ceva din cunostintele lui....Cred ca problema e rezolvata de John Chan (ii poarta numele, model Chan) in 1991. Nu-i de loc un lucru usor pt. oricine sa genereze un model, daca nu exista un background suficient de avansat in electromagnetism. Aici este explicat http://ltwiki.org/index.php5?title=Transformers .De asemeni pe grupul LTspice de la Yahoo exista o aplicatie de transformator cu saturatie si saturatie cu histereza, http://tech.groups.yahoo.com/group/LTsp ... sage/55242 . Pentru acces cred ca e nevoie de inregistrare. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Extrem de interesant... Chiar si asa, modelul este un punct de vedere... la cate necunoscute (modelabile) exista, (probabil ca) sunt si alte pareri... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Am realizat preul de la pagina 22 si a dat rezultate bune la primele teste. Montajul a fost realizat pe cose. Urmeaza pertea cea mai grea, cutia.Multumesc inca o data domnului Lazaroiu pentru ajutor. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 Pentru ca s-au purtat discutii aici: viewtopic.php?f=28&t=109584&p=1004162#p1004162 ,referitoare la "grasana" 6C33C,ma vad dator sa intervin cu niste rezultate LTC care ar face invidios pe orice fan al lui 300B. Intr-adevar,multi au spus ca trebuie sa te "asezi" pe caracteristicile lineare ale acestei lampi pentru a obtine rezultate audiofile remarcabile.Atacul asimetric bine ticluit va avea ca rezultat un semnal pe sacina absolut simetric cu rezultate armonice si distorsiuni remarcabile,bineinteles si ceva putere (19W-20W nu e de 'ici de 'colo pentru un SE cu trioda!).Schema de fata este conceputa pentru un atac cu o lampa EL34 (o lampa draga mie!) in modul trioda si pe intrare un ECC83 sau 12AX7 si chiar 6N2PSV. Schema nu ar pune probleme la realizare si nici componente greu de gasit,in schimb transformatorul de iesire ar reprezenta pana la urma procentul cel mai mare pentru o reusita audiofila. Observati tensiunea de atac pe G1 (6C33C) de +80V/-108V,semnal asimetric si apoi semnalul in anodul lui 6C33C de +/-181V si mai apoi cel de pe sarcina de 8 ohmi de +/-17.38V... ...remarcati raspunsul armonic foarte frumos dar si distorsiunile pe sarcina la o putere de 19W(!!) si nu in ultimul rand banda de frecvente... Parerea mea este ca 6C33C nu trebuie marginalizata.Cele doua lampi din discutia topicului mentionat mai sus din punctul meu de vedere au cate o problema ce nu place: 6C33C este prea energofaga,iar GU50 este prea urata.... Rezultate: Shema (poate fi realizata oricand si practic): Semnalul de atac: Semnalul in anodul lui 6C33C: Semnalul pe sarcina de 8 ohmi: Spectrul armonic: Analiza Fourier si distorsiuni: ..si diagrama Bode: toate sunt "masurate" la puterea de 20W. Asa ca uneori "vorbim vorbe",imi pare rau sa afirm asta.... ************************************************************************* Si-i dau dreptate d-lui si spun si eu sa nu-mi modificati schema,faceti dv.alta,sau propuneti alta.....,oricum imi mentin afirmatia de acum 2-3 ani si spun ca nimeni nu mai inventeaza nimic acum in acest domeniu al tuburilor electronice. ************************************************************************** Ca sa puteti compara si dv. postez si rezultatele pentru un 300B REZULTATE 300B. Spectrul armonic: Analiza Fourier si distorsiuni: Imediat in clasament dupa aceste tuburi, se afla OT100 si 811A apoi cele din BO seriile E(P)L81,E(P)L36,E(P)L500(504,509,519).....si 6P41S,6P13S,6P36S,6P45S... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Dacă se mai poate ajusta puţin factorul de umplere de aici http://postimage.org/image/sw5bcdm5x/ sau aici http://postimage.org/image/sw5bcdm5x/ totul ar fi aproape perfect. Atacul asimetric(Lăzaroiu cu rezultantă simetrică) pune foarte bine în valoare acest tub 6s33s. Ra mică 6s33s-SE încă un avantaj. Nu numai performanţele reale sau simulate sunt definitorii în cazul comparaţiei 6s33s cu 300b ,păcat că 300b are preţ prohibitiv oarecum. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 Dacă se mai poate ajusta puţin factorul de umplere de aici http://postimage.org/image/sw5bcdm5x/ sau aici http://postimage.org/image/sw5bcdm5x/ totul ar fi aproape perfect. Atacul asimetric(Lăzaroiu cu rezultantă simetrică) pune foarte bine în valoare acest tub 6s33s.Intr-adevar,se mai poate lucra,dar eu am vrut sa fac un echlibru cat mai bun intre putere,distorsiuni si banda de frecvente....,sta oricui la indemana sa faca acest montaj si sa se joace cu el....si atentie ca nu am pomenit nimic de Ra,deci o chestie extrem de importanta(!!!)..unii propun 450ohmi,altii 600ohmi..eu merg pe alta valoare...si de aici se va optine o simetrie perfecta pe sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 ..unii propun 450ohmi,altii 600ohmi..eu merg pe alta valoare...si de aici se va optine o simetrie perfecta pe sarcina.Încerc să fac o estimare ţinând cont de notaţiile din schema ,probabil un Ra situat undeva 760Ω-800Ω(poate fi şi 850Ω-900Ω) ,având în vedere nivelul de distorsiuni ,puterea exprimată ,raportul de transformare mizez pe 800Ω. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum