gusti_73 Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 La 06.10.2020 la 11:52, bigpriap a spus: Eu aici l-am rugat pe domnul Lazaroiu daca poate sa gandeasca o schema pentru mag, sugerand sa plecam de la una de doza magnetica. Diferentele ar fi modificarea filtrelor din RIAA in NAB, CCIR si eventual la intrare adaptare mai buna cu capul, de aia i-am pus caracteristicile. Am zis ca nu ma pricep la astea doua lucruri si am deschis tuturor invitatia sa ma lamureasca cu calculul filtrelor (am pus link cu standardele) si am cerut o parere privind ce traf de adaptare ar merge dupa cap. Discutiile generale despre magnetofoane sunt foarte interesante (pentru mine cel putin) dar polueaza inutil topicul de simulari. Poate ar trebui facut rubrica separata, in afara e mare nebunie cu modificarea magurilor, apar maguri noi (unele numai cu redare), sunt firme ce vand benzi master noi, firme serioase scot preamplificatoare de cap externe pe lampi ... - reiau ideea motivatiei : am mai multe magnetofoane de calitate, vreau sa incerc un preamplificator de redare cu lampi si nu as vrea sa il iau pe cel din Grundig de exemplu (oricum ar trebui regandita corectia), as prefera unul facut dupa un RIAA de calitate Eu as construi unul care sa aiba tuburile EF86 in primul etaj. Se gasesc scheme de la Grundig de exemplu. Iar apoi, daca nu ajunge amplificarea se poate mari din componentele pasive. Tubul EF86 este conceput ca si preamplificator de zgomot foarte mic. Si vedeti ve iese. Corectia pentru cap magnetic se cheama NAB si nu RIAA si gasiti cum se calculeaza. Daca clonati unul nici nu aveti nevoie de calcul. Dupa test va lamuriti. Cred ca va merge. Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 (editat) La paginile 203 si urmatoarele s-a discutat despre o sursa stabilizata cu tub. Din ce am vazut, curentul maxim debitat nu depaseste aproximativ 40 mA. Imi puteti sugera o schema pentru 250 Vcc la minim 75 mA, de preferat 100 mA? Sau ar fi o idee buna sa construiesc pentru fiecare canal cate un stabilizator cu 6F3P? Ar fi cam energofaga solutia. Am vazut schema Jadis JP200, dar ma gandesc ca poate pot fi utilizate si alte tuburi decat EL84/6P14P si EL86, pe care parca nu le-as baga intr-un alimentator. Va multumesc anticipat. Editat Februarie 21, 2022 de saptemari Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Nu se merita stabilizare pt etaj final cu tub. Consum mare, cadere de tensiune pe tub, posibil si bas mai anemic ( creste rezistenta interna totala a sursei). Cheltuiala in plus, nevoie de spatiu suplimentar. Pt preamp si eventual etaj driver eventual. Eu am in distorsiometrul cu lampi care este in reparatie, o sursa stabilizata, reglabila cu : un tub stabilizator da tensiune, un EF86 ( pacat de el acolo) un PL82, dar ar merge si EL86 cu curent mai mare. Schema este simpla, si functioneaza si acum. Distorsiometru made in Hu : TR9602 schema disponibila pe elektrotanya. Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Multumesc de raspuns. Eu pentru un preamplificator ma gandeam sa o construiesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum