Defro Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Superbe. Vreti sa va faceti unul identic? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) La 14.09.2020 la 8:23, victordascalescu54 a spus: Sunt pe cale sa experimentez un nou proiect de preamplificator PHONO. Avind in lista si optiunea de MC, am gasit aceasta schema deja replicata si fabricata de mai multi amatori (D.Klimo LAR Gold Plus Tube MM MC Phono Preamplifier) care foloseste un etaj suplimentar cu amplificare de 26 dB in loc de transformator. Am rugamintea catre parintele acestui topic sa ma ajute cu o simulare, sa vedem daca se merita si daca respecta specificatia curbei RIAA. Multumesc anticipat. Vedeti că 7806 poate livra sub 6V pentru filamente, am restaurat un preu VTL care avea tensiunea pentru filamente stabilizata cu 7806, real am găsit 5,7V, deci filamentele subvoltate, la limita funcționarii, 7806 se pot "păcăli cu o diodă sau două înseriate, depinde de 7806, montate între terminalul care se conectează la masă și masă, așa îl păcălești să livreze 6,3V pentru filamente, cu 6,3V este altă mâncare de peste în sunet decât cu 5,7V. De preferat să se folosească stabilizatoare reglabile 317 sau 338, un 338 este suficient pentru alimentarea tuturor filamentelor, cu un mic radiator. Vedeti că există stabilizatoare reglabile LT, mult mai bune decât cel LM78xx, cele LT au zgomot mult mai mic. Editat Septembrie 23, 2020 de viobio Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 2 ore, viobio a spus: Vedeti că 7806 poate livra sub 6V pentru filamente, am restaurat un preu VTL care avea tensiunea pentru filamente stabilizata cu 7806, real am găsit 5,7V, deci filamentele subvoltate, la limita funcționarii, 7806 se pot "păcăli cu o diodă sau două înseriate, depinde de 7806, montate între terminalul care se conectează la masă și masă, așa îl păcălești să livreze 6,3V pentru filamente, cu 6,3V este altă mâncare de peste în sunet decât cu 5,7V. De preferat să se folosească stabilizatoare reglabile 317 sau 338, un 338 este suficient pentru alimentarea tuturor filamentelor, cu un mic radiator. Vedeti că există stabilizatoare reglabile LT, mult mai bune decât cel LM78xx, cele LT au zgomot mult mai mic. Da corect cu pacaleala cu dioda, dar faptul ca a folosit cate un stabilizator la fiecare lampa, cred ca a urmarit ceva. Uitativa pe cablaj sa vedeti unde sunt pozitionate. Este intr-o oarecare masura similar cu montarea unor mici condensatoare direct pe picioarele soclului la filamente. Si mai interesant este ca D. Klimo a folosit o alimentare anodica cu tuburi spre deosebire de chinezoi care probabil ca nu s-au priceput cum sa o faca. Este cu un EZ80 redresarea dupa care stabilizarea e independenta pe fiecare canal cu cate un ECC81. Acum 10 ore, Defro a spus: Superbe. Vreti sa va faceti unul identic? Da, studiez problema deocamdata. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 3 minutes ago, victordascalescu54 said: Este cu un EZ80 redresarea dupa care stabilizarea e independenta pe fiecare canal cu cate un ECC81. Sa pui ECC81 ,chiar 2 , pt stabilizare ,e risipa curata , mai ales ca sunt destul de rare ,scumpe , si sunt locuri unde e mai de dorit folosirea lor . D.Klimo o fi avut cu baxul..... se pot folosi si alte tuburi sau ca cei de la ARC circuit TL783 . Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Acum 39 minute, Усилитель a spus: Sa pui ECC81 ,chiar 2 , pt stabilizare ,e risipa curata , mai ales ca sunt destul de rare ,scumpe , si sunt locuri unde e mai de dorit folosirea lor . D.Klimo o fi avut cu baxul..... se pot folosi si alte tuburi sau ca cei de la ARC circuit TL783 . Daca va uitati la ceea ce a facut si cine este D. Klimo, veti observa ca, Da, a avut cu baxul, stiinta de carte si experienta in audio. Cu scuzele de riguare, luati-o ca o parere si nu ca o ofensa. Editat Septembrie 23, 2020 de victordascalescu54 Link spre comentariu
bmsorin Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Usor se ajunge cu D3a si E88CC TFK pe alimentare.... sunt curios pe semnal, ce se va mai pune.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 2 ore, victordascalescu54 a spus: Daca va uitati la ceea ce a facut si cine este D. Klimo, veti observa ca, Da, a avut cu baxul, stiinta de carte si experienta in audio. Cu scuzele de riguare, luati-o ca o parere si nu ca o ofensa. Puteti pune cateva info legat de ''cine este D.Klimo'' ? Intamplator, cred ca stiu mai multe despre subiectul asta, dar vreau sa aud si alte pareri. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 32 minute, der_doktor a spus: Puteti pune cateva info legat de ''cine este D.Klimo'' ? Intamplator, cred ca stiu mai multe despre subiectul asta, dar vreau sa aud si alte pareri. Aveti cumva schema alimentarii cu tuburi? Mi-at fi de un real folos. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Apropos de pareri, am ascultat acest preu fono acum 3 ani la Paris la un amic din tinerete, in paralel/comparativ cu un AR PH7 prin AR LS2. Subiectiv, sunetul LAR+THOR fata de AR PH7 era lejer, dinamic si parca mai spatiat. In rest cele doua pot spune ca erau 1:1. Nu am ascultat decat muzica clasica si ceva Jazz de pe discuri ECM. Ceea ce mi-a placut a fost comportamentul foarte silentios al sectiunii de MC unde ma asteptam la ceva zgomote fata de ub transformator. Repet, spre a nu se face speculatii, este doar o parere subiectiva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 19 minute, victordascalescu54 a spus: Aveti cumva schema alimentarii cu tuburi? Mi-at fi de un real folos. Am intrebat ''cine este D.Klimo''...dvs imi cereti schema sursei, ocolind raspunsul. Probabil doriti sa o puneti aici: https://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/309609-klimo-mm-mc-phono-riaa-head-amp-model-lar-schematic.html Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 24 minute, der_doktor a spus: Am intrebat ''cine este D.Klimo''...dvs imi cereti schema sursei, ocolind raspunsul. Probabil doriti sa o puneti aici: https://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/309609-klimo-mm-mc-phono-riaa-head-amp-model-lar-schematic.html Nu, eu am vrut sa evit polemica. Cred ca intelegeti. Haideti sa discutam despre schema daca vreti. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 (editat) Redresarea și eventual stabilizarea cu un tub serie este o frecție, doar dă bine în unele cercuri, nu aduce nici un plus în sound. O sursă de alimentare...... este o sursă de alimentare, poți alimenta un preu din baterii sau acumulatori...... tot aia este. Dacă am fi trăit în 1950 sau 60 și nu aveam diode care rezistă la 1000V sau tranzistori cu Uce ,Ubc, 800....1500V mai ziceam.... Mi-au trecut prin mâna destule preuri cu sursă stabilizată care folosește ca element serie o pentoda sau trioda, când se uzează..... sunt în mulți tensiunile, caraghios este că se folosesc tuburi in surse dar..... referința este o diodă zenner cu siliciu Cum există carne de tun..... de ce să nu punem două tuburi in aparatele de fiță și..... mai ridicam prețul cu 1000euro Sincer..... și eu fan făcut pentru unii surse cu tuburi, pentru că banii nu au miros, de ce să nu profiți de profani...... și de fixurile lor. Ca fapt divers..... în ce stadiu este ampul cu 4 EL84? Editat Septembrie 24, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 Acum 18 minute, viobio a spus: Redresarea și eventual stabilizarea cu un tub serie este o frecție, doar dă bine în unele cercuri, nu aduce nici un plus în sound. O sursă de alimentare...... este o sursă de alimentare, poți alimenta un preu din baterii sau acumulatori...... tot aia este. Dacă am fi trăit în 1950 sau 60 și nu aveam diode care rezistă la 1000V sau tranzistori cu Uce ,Ubc, 800....1500V mai ziceam.... Mi-au trecut prin mâna destule preuri cu sursă stabilizată care folosește ca element serie o pentoda sau trioda, când se uzează..... sunt în mulți tensiunile, caraghios este că se folosesc tuburi in surse dar..... referința este o diodă zenner cu siliciu Cum există carne de tun..... de ce să nu punem două tuburi in aparatele de fiță și..... mai ridicam prețul cu 1000euro Sincer..... și eu fan făcut pentru unii surse cu tuburi, pentru că banii nu au miros, de ce să nu profiți de profani...... și de fixurile lor. Ca fapt divers..... în ce stadiu este ampul cu 4 EL84? Si eu zic ca tubul redresor este inutil pentru redresare insa accept pentru stabilizare tubul stabilitron, util si ca re ferinta pentru stabilizatoarele cu tranzistori Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 Cum sunt ca zgomot tuburile stabilitron fata de zennere? Ca stabilitate termica am inteles tot de la dv. ca sunt net superioare... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 (editat) Acum 17 minute, carageae a spus: Cum sunt ca zgomot tuburile stabilitron fata de zennere? Ca stabilitate termica am inteles tot de la dv. ca sunt net superioare... Mergi prea departe, mult prea departe, mă refer la zgomot. Dacă te gândești la Fete Morgane, fără utilitate practică..... poți face o sursă stabilizata cu compensare termică, dar ce folos..... dacă nu folosești în montaj rezistențe cu tantal cu 0,1% toleranță, condensatori cu 0,5% toleranță, ce ne facem cu tuburile care au dispersii destul de mari? Crezi că pe tub îl doare în catod dacă este alimentat cu 250V sau 248 ori 252? Nu îl doare. Astea cu zgomotul și stabilitatea termică sunt discuții de NASA sau echipamente pentru măsurare de înaltă precizie, ne gândim la mari fineturi dar...... avem lacune la unele mult mai simple. Editat Septembrie 24, 2020 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum