romicap Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) 1 oră în urmă, valderama a spus: @Faust2018 Atenție la limbaj ! Schemele cu acest defazor parafază seamăna cu schema Fender Pro Amp 5D5(1954 PP defazor parafază +tuburi finale 6L6G) Înțeleg că discutăm schema asta da ?(20W) Acest atac (defazor parafază) conduce fără probleme tuburi finale 6P3S în AB1 Citerz ,,Acest atac (defazor parafază) conduce fără probleme tuburi finale 6P3S în AB1,, ... Da , dar cu ce rezultate ?! THD 1,6 e un spirit de gluma cu caracter hazliu ! Schema asta e o gluma ! Ar trebui sa fiti ceva mai seriosi si sa nu va mai luati dupa gaste ... Editat Mai 24, 2020 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 41 minute, carageae a spus: Nu inteleg de unde si de ce inversunarea asta pe schemele simulate de d-l Lazaroiu...nu prea mai cred ca e un demers doar in favoarea unui adevar absolut. Poate a mai gresit si d-lui vreodata, dar nu cred ca toate schemele astea sunt simulate degeaba, cum sugerezi in ultimele (zeci de) postari. *** Dar nu trebuie sa credem doar teorii, am cablajul deja, partial echipat, saptamana asta il adaptez conform schemei simulate si voi reveni cu masuratori...poate chiar pana weekendul urmator. https://www.dropbox.com/s/1gtvj39e22t2dvr/6N9S-6P6S PP_1.jpg?dl=0 Personal pe mine nu ma deranjeaza daca are nevoie de mai mult de 700mV, il voi ataca cu CD player, important e sa scoata in jur de 20W curati pe iesire. Trafurile sunt bobinate de d-l Lazaroiu pt. alt proiect, dar tot cu 6P3S-E PP si tot de 5K a-a. Când faci masuratorile poate le pui și aici, excelent ar fi să ne arăți și o măsurătoare la 1000hz cu 0,707V la intrare, să vedem de putere obții. Eu nu contest funcționarea schemei, mă repet a nu știu câta oară, am construi montajul ăla cu 6P6C și 6P3C-E, ai nevoie de semnal mult mai mare la intrare pentru a obține cei 20w. Nu am cu nimeni nimic, am doar cu ce nu este real, adevărat, acum dacă o să îți spun că tu sau alții luați orice de bun.... te superi pe mine, pun pariu că nici măcar nu ai avut curiozitatea să vezi care este valoarea semnalului pentru atacul tuburilor finale, ești de ani de zile de pe forumul ăsta dar tot ceri tot felul de sfaturi, pe care ar trebui să le fi descoperit singur până acum, știu.....esti profesor de muzică, chitară, dar în atațea ani îți puteai explica sau reține multe. Aici nu este specificată valoarea semnalului cu care se atacă amplificatorul pdntru obținerea celor 10w , pot fi 2 sau 5V Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 34 minute, simson a spus: Chiar as putea realiza usor doar defazorul pe placa test numai ca cel prezentat este in bucla inchisa prin defazor, deci reactia negativa globala dicteaza nivelul semnal iesire. Nu stiu cum ar fi defazorul independent de etajul final, ce nivel de iesire scoate. Faceti un test cu schema asta: P.S se prea poate ca la intrare sa avem nevoie 700mVeff sau chiar 800mVeff,mai ales daca nu avem un tub bun,insa sigur nu vom ajunge la 1Veff...,incercati daca aveti timp si piese la dspozitie! Editat Mai 24, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 21 minute, LMOlimpiu a spus: Faceti un test cu schema asta: P.S se prea poate ca la intrare sa avem nevoie 700mVeff sau chiar 800mVeff,mai ales daca nu avem un tub bun,insa sigur nu vom ajunge la 1Veff...,incercati daca aveti timp si piese la dspozitie! Ce relevanță are defazorul singur? Genială R11 conectată la masă, ok fără ea nu funcționează defazorul, dar nu are rolul rezistentei NFB din amp. Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Eu nu contest funcționarea schemei, mă repet a nu știu câta oară, am construi montajul ăla cu 6P6C și 6P3C-E, ai nevoie de semnal mult mai mare la intrare pentru a obține cei 20w. Nu am cu nimeni nimic, am doar cu ce nu este real, adevărat, acum dacă o să îți spun că tu sau alții luați orice de bun.... te superi pe mine, pun pariu că nici măcar nu ai avut curiozitatea să vezi care este valoarea semnalului pentru atacul tuburilor finale, ești de ani de zile de pe forumul ăsta dar tot ceri tot felul de sfaturi, pe care ar trebui să le fi descoperit singur până acum, știu.....esti profesor de muzică, chitară, dar în atațea ani îți puteai explica sau reține multe. Ce nu este real ?! Sensibilitatea la intrare este declarată greșit ?.Puterea în sarcină este declarată gresit ? Simularea este reală ! și tine de un aparat matematic +modelele introduse. Atacul gc-6p3s necesar pentru schema mult blamată aproximativ 56Vvv. Execută măsoară sau calculează sensibilitatea la intrare pentru schema asta dacă consideri ca nu poate asigura pe fiecare ieșire în parte 60Vvv poftim. (evident urmărind marcajele din schemă, cu tubul 6N9S) Aa, dacă dumneata(Faust2018) ai lucrat acest defazor cu tuburi de tipul 6n1 sau 6n8s evident se modifică sensibilitatea la intrare pentru 60Vvv la ieșiri din defazor. Editat Mai 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) 1 oră în urmă, carageae a spus: Nu inteleg de unde si de ce inversunarea asta pe schemele simulate de d-l Lazaroiu...nu prea mai cred ca e un demers doar in favoarea unui adevar absolut.************************************************* Nu cumva de la aceasta schema s-a porint toata discutia asta? si daca asa este,cum naiba astia obtin 10W si THD=0.4% (?????) cu acest tip de defazor? .....http://diyaudioprojects.com/Schematics/DIY-Push-Pull-PP-6V6-Tube-Amplifier/ si chiar MAGNAVOX are o schema pe acelasi principiu de defazor: si mai multe despre aceasta schema gasiti aici....interesant! Domnilor,personal nu ma intereseaza pozitiile dv. referitoare la o schema anume atata timp cat nu veniti cu argumente tehnice,calcule si m-as bucura chiar in spiritul acestu topic sa veniti cu simulari,concluzii de "autobaza" sau exprimari de maidan nu isi au rostul,daca moderatorul accepta asa ceva ar trebui ca bunul simt sa primeze,daca nu,nu (!!),eu voi continua fara nicio problema sa raspund celor care-mi solicita o parere tehnica ,o simulare. Traim in democratie si fiecare face cum il "taie" capul. As dori ,daca se poate, sa veniti pe acest topic cu argumentele cerute mai sus,sau cu masuratori practice sincere nu facaturi cum am mai vazut in alte topicuri,este mare pacat ca un astfel de forum sa decata atat de mult. Va multumesc! Editat Mai 24, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 6 minute, LMOlimpiu a spus: Nu cumva de la aceasta schema s-a porint toata discutia asta? si daca asa este,cum naiba astia obtin 10W si THD=0.4% (?????) cu acest tip de defazor? Există și ceva măsurători? Până la urmă fiecare poate scrie ce vrea, nu? Link spre comentariu
carageae Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Nu, schema aceea e bazata pe cea de la Dynaco, e usor modificata de chinezi, dar conforma cu cablajul pe care il am eu. Aici e schema originala, acolo se vorbeste chiar de 12W cu <1% distorsiuni... http://diyaudioprojects.com/Schematics/Push-Pull-EL84-6BQ5-6V6-6AQ5-Dynaco-A-410-Tube-Amp-Schematic.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 6 minute, carageae a spus: Nu, schema aceea e bazata pe cea de la Dynaco, e usor modificata de chinezi, dar conforma cu cablajul pe care il am eu. Aici e schema originala, acolo se vorbeste chiar de 12W cu <1% distorsiuni... http://diyaudioprojects.com/Schematics/Push-Pull-EL84-6BQ5-6V6-6AQ5-Dynaco-A-410-Tube-Amp-Schematic.htm Și? Este specificată undeva mărimea semnalului de intrare pentru acea putere? Acum 26 minute, valderama a spus: Atacul gc-6p3s necesar pentru schema mult blamată aproximativ 56Vvv. Executa măsoară sau calculează sensibilitatea la intrare pentru schema asta dacă consideri ca nu poate asigura pe fiecare ieșire în parte 60Vvv poftim. (evident urmărind marcajele din schemă, cu tubul 6N9S) Aa, daca dumneata ai lucrat acest defazor cu tuburi de tipul 6n1 sau 6n8s evident se modifica sensibilitatea la intrare pentru 60Vvv Nu domnule, l-am făcut cu 6H9C, 6SL7GT, ECC83, 6H2P. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 18 minute, carageae a spus: Nu, schema aceea e bazata pe cea de la Dynaco, e usor modificata de chinezi, dar conforma cu cablajul pe care il am eu. Aici e schema originala, acolo se vorbeste chiar de 12W cu <1% distorsiuni... http://diyaudioprojects.com/Schematics/Push-Pull-EL84-6BQ5-6V6-6AQ5-Dynaco-A-410-Tube-Amp-Schematic.htm Citește postarea din 4 Iunie 2018 Nu îți spun ce valoare trebuie să aibă semnalul de întrare, am făcut o singură bucată, pentru că este insensibil. Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
carageae Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 OK, o sa vad ce iese din masuratori. Poate e si o diferenta de amplificare intre 6P6S si 6V6...eu stiam ca rusoaica difera doar prin puterea maxima disipata, dar poate ma insel. Insa simularea e facuta pe 6V6, nu pe rusoaica. Pana nu fac amplificatorul pe masa nu are rost sa continuam discutia asta... Altceva: Am achizitionat cateva tuburi din astea, as vrea o simulare pentru schema asta, dar cu cate doua tuburi in paralel, eventual si triodele de intrare in paralel, daca merita, sau doua etaje consecutive, cuplate galvanic sau nu, dar ideea e sa am cel putin 0,7V sensibilitatea la intrare. Pentru cine nu are chef sa caute, sunt niste triode duble asimetrice, una e trioda de putere mica si cealalta finala. https://www.dropbox.com/s/bwmkilt3nqq6v2a/6GF7A-SE.png?dl=0 Pentru montaj as avea nevoie de 4 socluri novare noi, identice. Daca are cineva, il rog sa-mi comunice pe privat...dau 2:1 socluri la schimb, bani sau altceva. Stiu de varianta modificarii soclurilor magnovale, dar tocmai asta as vrea sa evit... (Va rog nu sariti sa ma corectati, am scris bine, NOVAR e una NOVAL e altceva...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 5 ore, LMOlimpiu a spus: Adica asta de aici? http://www.prowessamplifiers.com/schematics/fender/pro_5d5_schem.pdf Da, puterea utilă precizată de Fender 25W. Diferențele între 6L6G și 6P3S/6P3S-E sunt nesemnificative. LE Simplu, în principiu grosso modo o secțiune 6N9S (catod comun) asigură gain 40. Cine declară că acest câștig în tensiune 40 apare ca insuficient pentru un atac gc-6P3S/6P3S-E(cfg.PP 20W) mai are de lucrat. Editat Mai 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 3 ore, LMOlimpiu a spus: Faceti un test cu schema asta: P.S se prea poate ca la intrare sa avem nevoie 700mVeff sau chiar 800mVeff,mai ales daca nu avem un tub bun,insa sigur nu vom ajunge la 1Veff...,incercati daca aveti timp si piese la dspozitie! Chiar voi face testul maine maine dimineata.Se poate testa intr-o ora dar numai seara voi veni cu rezultate. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 (editat) Acum 17 ore, Faust2018 a spus: Dl Valderama cum ajunge domnule la 20w? Nu o mai scăldați cu reacția. Defazorul ăla nu are cum sa asigure 35...40V semnal pentru atacul tuburilor finale, dacă la intrare se injectează un semnal de 0,707V, ce dracu? Chiar așa ne luăm la mișto, ne aburim? De ce credeți că a pus acel link cu schemele dv? Cum puteți susține asa ceva? Eu vă înțeleg prieteniile dar ce faceți dv nu mai este tehnică, este susținerea unor abureli de dragul prieteniei. Cum am spus, am făcut schema aia întâi cu 6P6 și apoi cu 6P3C-E, pe bancul de probe, acel defazor nu asigură un atac suficient pentru tuburile finale ca să ajungă la 20W, mai ales în clasa aia de funcționare și în ultralinear. Cum am spus, o să fac o filmare, fix cu schema simulată, să vă dovedesc că nu se pot obține 20w cu acel atac. Uimitor, cum poți domnule Faust2018 să susții că defazorul parafază nu are cum să asigure semnal pentru atacul tuburilor finale ?! Domnule clar nu scald, poate înțelegi într-un târziu. Reacția negativă în situația prezentată de Lăzăroiu este de numai -2,7dB fără mișto fără abureli fără prietenii fără consultări. Defazorul ăla parafază poate asigura 58Vvv în atac gc 6P3S/6P3S-E situația blamată(20W-PP-6P3S). Dacă vrei sa înveți ceva simplu, pune mana pe un creion sau pix și calculează sinus 58Vvv/2.82=20,567Vef acum pentru gain 40 6N9S ai 20,567Vef/40=514mVef sensibilitatea la intrare cu reacția negativă în buclă deschisă. Închidem o buclă de reacție negativă astfel încât sensibilitatea la intrare să devină 707mVef așadar atenuarea câștigului cu bucla închisă devine 20log(514/707)= -2,679dB Practic în schema aia blamată reacția negativă face figurație (reacție negativă subțire ca un șpriț de vară) din aceste motive simularea înregistrează un procentaj thd mare. Lăzăroiu a făcut exact ce i s-a cerut, a simulat după schema dată, a respectat rugămintea de a schimba tuburile finale (6p3s în loc de 6v6) și a menținut sensibilitatea inițială la intrare. Altfel spus simularea dată este blamată fără rost/temei. Editat Mai 25, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Split-Load Phase Splitter This single triode phase splitter has the best voltage balance, but has dissimilar output impedances per output phase leg. Negatives - No gain. - Limited voltage swing. - Dissimilar Zo's. - Dissimilar PSRR's. Positives + Single triode. Paraphrase Phase Splitter This two triode phase splitter has the advantage of high gain and large voltage swings, but must be tweaked to provide balanced voltage outputs. Negatives - Requires tweaking. - Poor high frequency response. - Uses Feedback. Positives + Gain. + Large voltage Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum