THOMAS Postat Mai 23, 2020 Autor Partajează Postat Mai 23, 2020 ...si schema modificata pentru finale 6P3S-E si Raa=5000ohmi: 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Ce ziceți dl Valderama, cu 707mV la intrare, ajunge la 20w acest amplificator? Eu am testat schema asta, cu 1650R, cu Ua mai mare un pic, nu am reușit să ajung la 20W, acel defazor nu poate asigura un atac eficient pentru tuburile 6P3C-E, ca să ajungă la 20W amplificatorul are nevoie la intrare de un semnal cu o valoare mult mai mare, mai trebuie adăugat un etaj de amplificare înaintea defazorului. Când voi mai avea la dispoziție un Hammond 1650R o să fac un montaj de test, fac o filmare să vedeți că nu ajunge nici macat aproape de 20w. Aici ați prezentat cum se obține putere în PP cu 6P3C-E. 35w obținuți în clasă AB cu Ua mult mai mare. Schema stimulată fiind clasă...., conexiune UL, cu acea Ua și cu acel atac pentru finale, cu 0,707V la intrare niciodată nu va ajunge la 20w Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 2 ore, Faust2018 a spus: Ce ziceți dl Valderama, cu 707mV la intrare, ajunge la 20w acest amplificator? ... DA domnule Viorel ajunge la 20w acest amplificator. Diferența apare la R11(reacția negativă aplicată).1K≠2K2 2K2>1K .Așadar pentru aceeași sensibilitate la intrare 707mVef versiunea 6p3s(20W) primește o comanda gc de amplitudine mai mare. Editat Mai 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 1 oră, valderama a spus: DA domnule Viorel ajunge la 20w acest amplificator. Diferența apare la R11(reacția negativă aplicată).1K≠2K2 2K2>1K .Așadar pentru aceeași sensibilitate la intrare 707mVef versiunea 6p3s(20W) primește o comanda gc de amplitudine mai mare. ************************************************************** Mai mult decat atat,daca observam ca rezistenta R11 stabileste si PSF-ul triodelor din defazor,valoarea ei este absolut critica,personal am cautat sa respect schema originala conform cererii colegului intrucat declara ca are deja un PCB,deci pastrand structura schemei originale este cam tot ce se poate obtine ca putere,insa daca vom modifica schema in zona buclei NFB si aceleasi conditii cu Ua=360V si Raa=5K,acelasi nivel de semnal la intrare (700mVeff...800mVeff), modificand raportul celor doua rezistente de pe schema de mai jos,putem obtine puteri de pana la 25W...26W. Editat Mai 24, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Lipseste testul cu 10Khz SQW... Link spre comentariu
romicap Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 6 ore, Faust2018 a spus: Ce ziceți dl Valderama, cu 707mV la intrare, ajunge la 20w acest amplificator? Eu am testat schema asta, cu 1650R, cu Ua mai mare un pic, nu am reușit să ajung la 20W, acel defazor nu poate asigura un atac eficient pentru tuburile 6P3C-E, ca să ajungă la 20W amplificatorul are nevoie la intrare de un semnal cu o valoare mult mai mare, mai trebuie adăugat un etaj de amplificare înaintea defazorului. Când voi mai avea la dispoziție un Hammond 1650R o să fac un montaj de test, fac o filmare să vedeți că nu ajunge nici macat aproape de 20w. Aici ați prezentat cum se obține putere în PP cu 6P3C-E. 35w obținuți în clasă AB cu Ua mult mai mare. Schema stimulată fiind clasă...., conexiune UL, cu acea Ua și cu acel atac pentru finale, cu 0,707V la intrare niciodată nu va ajunge la 20w -Urmareste foia de date 6P3S-E si vezi ce spune Limited operating values- verso UG2 Limita 250V, ( fata de 300V- 6P3S ) Cu UA 360V vei avea 20W chiar si mai mult ... dar cu siguranta vei demonta amplificatorul din motive de distorsiuni mai mult decat semnificative , vei face munca patriotica ... (6V6 nu va fi egal cu 6P3S-e... neam) ( daca vei executa ampul dupa schema simulata mai sus (modif @LMO ) !!! http://www.radiotechnika.hu/images/6P3SZ-SZE.pdf Editat Mai 24, 2020 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 3 ore, valderama a spus: DA domnule Viorel ajunge la 20w acest amplificator. Diferența apare la R11(reacția negativă aplicată).1K≠2K2 2K2>1K .Așadar pentru aceeași sensibilitate la intrare 707mVef versiunea 6p3s(20W) primește o comanda gc de amplitudine mai mare. Dl Valderama cum ajunge domnule la 20w? Nu o mai scăldați cu reacția. Defazorul ăla nu are cum sa asigure 35...40V semnal pentru atacul tuburilor finale, dacă la intrare se injectează un semnal de 0,707V, ce dracu? Chiar așa ne luăm la mișto, ne aburim? De ce credeți că a pus acel link cu schemele dv? Cum puteți susține asa ceva? Eu vă înțeleg prieteniile dar ce faceți dv nu mai este tehnică, este susținerea unor abureli de dragul prieteniei. Cum am spus, am făcut schema aia întâi cu 6P6 și apoi cu 6P3C-E, pe bancul de probe, acel defazor nu asigură un atac suficient pentru tuburile finale ca să ajungă la 20W, mai ales în clasa aia de funcționare și în ultralinear. Cum am spus, o să fac o filmare, fix cu schema simulată, să vă dovedesc că nu se pot obține 20w cu acel atac. Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) @Faust2018 Atenție la limbaj ! Schemele cu acest defazor parafază seamăna cu schema Fender Pro Amp 5D5(1954 PP defazor parafază +tuburi finale 6L6G) Înțeleg că discutăm schema asta da ?(20W) Acest atac (defazor parafază) conduce fără probleme tuburi finale 6P3S în AB1 În schema asta cu sarcina anod-anod precizată(5K) tuburile finale 6p3s trebuie sa asigure vârfuri de curent anodic 175mA(nimic mai mult). Dacă dumneata consideri că astea sunt abureli pune mâna și calculează !.Dacâ nu obții domnule Faust2018 20W urmărind această schemă înseamnă ca nu ai dobândit experiența necesară. Editat Mai 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 20 minute, valderama a spus: @Faust2018 Schemele cu acest defazor parafază seamăna cu schema Fender Pro Amp 5D5(1954 PP defazor parafază +tuburi finale 6L6G) Să îmi spuneți de ce după etajul defazor au mai fost introduse în schemă câte un etaj amplificator pentru fiecare semnal defazat? Nu cumva pentru că defazorul este anemic și nu poate asigura un semnal suficient pentru atacul tuburilor finale? Legat de Fender Pro Amp, livrează 18w doar un cazul când în fața lui mai ai o pedală care să ridice semnalul de la chitară, dar în acest caz nu mai ai sunet clean, ai crunch, distors, doar cu chiara în el nu ajungi la mai mult de 8..9w. Încă ceva, Fender Twin Reverb livrează 65w nu 100w cat scrie pe ele, măsurați de mine, de n ori. Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
simson Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 13 minute, Faust2018 a spus: Dl Valderama cum ajunge domnule la 20w? Nu o mai scăldați cu reacția. Defazorul ăla nu are cum sa asigure 35...40V semnal pentru atacul tuburilor finale, dacă la intrare se injectează un semnal de 0,707V, ce dracu? Chiar așa ne luăm la mișto, ne aburim? De ce credeți că a pus acel link cu schemele dv? Cum puteți susține asa ceva? Eu vă înțeleg prieteniile dar ce faceți dv nu mai este tehnică, este susținerea unor abureli de dragul prieteniei. Cum am spus, am făcut schema aia întâi cu 6P6 și apoi cu 6P3C-E, pe bancul de probe, acel defazor nu asigură un atac suficient pentru tuburile finale ca să ajungă la 20W, mai ales în clasa aia de funcționare și în ultralinear. Cum am spus, o să fac o filmare, fix cu schema simulată, să vă dovedesc că nu se pot obține 20w cu acel atac. Vedeti si rezistenta de sarcina pe care vede defazorul este in jur de 470k, care conteaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 22 minute, simson a spus: Vedeti si rezistenta de sarcina pe care vede defazorul este in jur de 470k, care conteaza. Insăilează domnule montajul pe masă, dacă pe mine mă crezi nebun, să te convingi singur. Oi fi eu, prost, nebun, habarnist, unde vezi domnule scheme PP cu 6L6, 6P3C-E, 6P3C, cu atacul ăla anemic al finalelor, inventem iar esență de apă caldă pe Elforum? V-ați uitat marcar în fosile de catalog ale tuburilor nominalizare mai su să vedeți de ce semnal au nevoie în G1 pentru a obține anumite puteri? https://www.google.com/search?q=6l6+pp+amp+schematic&client=ms-android-vf-ro-revc&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk00R9aiGjdxeJCGz5nfLmlYtqMxLSA:1590324675836&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiEvYWLxczpAhXGAxAIHSfyAQEQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=647 https://www.google.com/search?q=6p3c-e+pp+schematic+diagram&client=ms-android-vf-ro-revc&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk02sI1se0Tx-DY5stKq4oVttu8YzUQ:1590324975751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwja4IaaxszpAhWCxIsKHXatA14Q_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=647&dpr=3 https://www.google.com/search?q=6p3s+pp&client=ms-android-vf-ro-revc&prmd=imnv&sxsrf=ALeKk00on6x7IwFGF7SvCAgQeTn8qz-A8w:1590325054441&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjQxMm_xszpAhWNrIsKHY9GAXwQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=647 Editat Mai 24, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
simson Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Chiar as putea realiza usor doar defazorul pe placa test numai ca cel prezentat este in bucla inchisa prin defazor, deci reactia negativa globala dicteaza nivelul semnal iesire. Nu stiu cum ar fi defazorul independent de etajul final, ce nivel de iesire scoate. 1 Link spre comentariu
carageae Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 20 minute, Faust2018 a spus: Insăilează domnule montajul pe masă, dacă pe mine mă crezi nebun, să te convingi singur. Nu inteleg de unde si de ce inversunarea asta pe schemele simulate de d-l Lazaroiu...nu prea mai cred ca e un demers doar in favoarea unui adevar absolut. Poate a mai gresit si d-lui vreodata, dar nu cred ca toate schemele astea sunt simulate degeaba, cum sugerezi in ultimele (zeci de) postari. *** Dar nu trebuie sa credem doar teorii, am cablajul deja, partial echipat, saptamana asta il adaptez conform schemei simulate si voi reveni cu masuratori...poate chiar pana weekendul urmator. https://www.dropbox.com/s/1gtvj39e22t2dvr/6N9S-6P6S PP_1.jpg?dl=0 Personal pe mine nu ma deranjeaza daca are nevoie de mai mult de 700mV, il voi ataca cu CD player, important e sa scoata in jur de 20W curati pe iesire. Trafurile sunt bobinate de d-l Lazaroiu pt. alt proiect, dar tot cu 6P3S-E PP si tot de 5K a-a. 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 54 minute, valderama a spus: @Faust2018 Atenție la limbaj ! Schemele cu acest defazor parafază seamăna cu schema Fender Pro Amp 5D5(1954 PP defazor parafază +tuburi finale 6L6G) Înțeleg că discutăm schema asta da ?(20W) Acest atac (defazor parafază) conduce fără probleme tuburi finale 6P3S în AB1 În schema asta cu sarcina anod-anod precizată(5K) tuburile finale 6p3s trebuie sa asigure vârfuri de curent anodic 175mA(nimic mai mult). Dacă dumneata consideri că astea sunt abureli pune mâna și calculează !.Dacâ nu obții domnule Faust2018 20W urmărind această schemă înseamnă ca nu ai dobândit experienta necesară. Adica asta de aici? http://www.prowessamplifiers.com/schematics/fender/pro_5d5_schem.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 16 minute, simson a spus: Chiar as putea realiza usor doar defazorul pe placa test numai ca cel prezentat este in bucla inchisa prin defazor, deci reactia negativa globala dicteaza nivelul semnal iesire. Nu stiu cum ar fi defazorul independent de etajul final, ce nivel de iesire scoate. Defazorul singur este apă de ploaie. Faceți montajul întreg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum