Alphsoo Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) Cred ca este vorba mai mult de buffer decat de preamplificator. Vreau sa atac cu ele niste module Zen-amp. Mai exact este vorba de amplificatorul de aici: https://www.passdiy.com/project/amplifiers/zen-variations-2. Schema este cea cu mofetul tip N-chanel din sursa CC iar valorile anumitor componente pot fi optimizate pt a se pupa mai bine cu lampa. Sensibilitatea la intrare nu are o asa mare importanta cred ca 1v este suficient. Editat Mai 17, 2020 de Alphsoo Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 19, 2020 Autor Partajează Postat Mai 19, 2020 La 17.05.2020 la 20:22, Alphsoo a spus: Cred ca este vorba mai mult de buffer decat de preamplificator. Vreau sa atac cu ele niste module Zen-amp. Mai exact este vorba de amplificatorul de aici: https://www.passdiy.com/project/amplifiers/zen-variations-2. Schema este cea cu mofetul tip N-chanel din sursa CC iar valorile anumitor componente pot fi optimizate pt a se pupa mai bine cu lampa. Sensibilitatea la intrare nu are o asa mare importanta cred ca 1v este suficient. Aveti mai jos rezultatele dintr-o simulare pentru ce mi-ati cerut ,cam cu atat am putut sa va ajut.Rezistenta din anodul tubului 6E5P de 3K3/5W poate fi inlocuita cu un CCS dimensionat pentru 35mA facut cu discrete. 1 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Va multumesc pt. efortul depus, urmeaza sa o pun in practica. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Aveti mai jos rezultatele dintr-o simulare pentru ce mi-ati cerut ,cam cu atat am putut sa va ajut.Rezistenta din anodul tubului 6E5P de 3K3/5W poate fi inlocuita cu un CCS dimensionat pentru 35mA facut cu discrete. Ati desenat ceva greșit pe schemă Link spre comentariu
carageae Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 @Faust2018 Ce? Daca nu e o capcana, lumineaza-ne si pe noi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 (editat) Acum 5 ore, carageae a spus: @Faust2018 Ce? Daca nu e o capcana, lumineaza-ne si pe noi... Te las să o descoperi singur, este o greșeală de desenare a schemei. Care ar fi rostul folosirii unei asemenea surse de alimentare? Două surse înseriate? 40V filtrați cum sunt filtrați..... oricum 10000microF sunt puțin pentru un consum de 2A ai părții finale, pentru stereo 4A, fiind un etaj care funcționează în clasă A, apoi înseriați cu 220V ca să obții 260V cu care alimentezi etajul cu tub, bucata de 220V este slab filtrată cu celula CRC, valori de filtraj mici. Probabil că din grabă a fost desenată alimentarea așa, altfel...... nu îi văd rostul. Editat Mai 20, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 (editat) Cred că defapt așa s-a vrut desenarea părții de alimentare. Știu că se va veni cu o explicație, o știu.... Dar să se simuleze riplul în anodul tubului cu alimentarea inițială și cu alimentarea desenată de mine, în această variantă. Editat Mai 20, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
carageae Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 OK, dar nu avem nicaieri 220V, e inseriata o sursa de 260 cu cea de 40V de curent mare. Daca vrei, e inversul ideii folosita in amplificatoarele romanesti Alfa Super si Sigma, cand se redresa tensiunea pt. G2 si apoi inca o tensiune redresata monoalternanta pt. tensiunea pe anodele finalelor. Aici insa cred ca e foarte bine asa, practic dispare posibilitatea de zgomot datorat capacitatii parazite dintre infasurari, daca e folosit acelasi traf. Si oricum, nu e rau daca din cei 300V, 40 sunt filtrati bine... Eu am folosit o solutie similara la un amplificator cu 600V anodica, am facut practic o sursa dubla, simetrica de 300V, dar minusul a fost de fapt masa montajului, iar de pe mediana, am cules +300V din care am obtinut cei 250 pt. G2. In felul asta am rezolvat si problema condensatoarelor de filtraj...sunt sigur echilibrate asa, chiar daca am pus si rezistente de descarcare...rolul lor in echilibrarea tensiunilor a fost preluat de faptul ca au fost doua infasurari inseriate. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Acum 23 minute, carageae a spus: OK, dar nu avem nicaieri 220V, e inseriata o sursa de 260 cu cea de 40V de curent mare. Daca vrei, e inversul ideii folosita in amplificatoarele romanesti Alfa Super si Sigma, cand se redresa tensiunea pt. G2 si apoi inca o tensiune redresata monoalternanta pt. tensiunea pe anodele finalelor. Aici insa cred ca e foarte bine asa, practic dispare posibilitatea de zgomot datorat capacitatii parazite dintre infasurari, daca e folosit acelasi traf. Si oricum, nu e rau daca din cei 300V, 40 sunt filtrati bine... Eu am folosit o solutie similara la un amplificator cu 600V anodica, am facut practic o sursa dubla, simetrica de 300V, dar minusul a fost de fapt masa montajului, iar de pe mediana, am cules +300V din care am obtinut cei 250 pt. G2. In felul asta am rezolvat si problema condensatoarelor de filtraj...sunt sigur echilibrate asa, chiar daca am pus si rezistente de descarcare...rolul lor in echilibrarea tensiunilor a fost preluat de faptul ca au fost doua infasurari inseriate. Așa este, sunt două surse înseriate, de 260v și 40V, am scris fără ochelari și în grabă. Știu despre ce vorbești, ce ai făcut tu, și eu am făcut, doar că aici nu îi văd rostul, pe cei 260V ai filtajul prost, nici cei 40V nu sunt filtrati bine, două părți finale trag 4A, și 20000microF sunt puțin pentru clasă A. Aia cu capacitatea parazita din traful de alimentare este kaka maca. Link spre comentariu
Alphsoo Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 (editat) Eu voi folosi schema alimentata la valori diferite, alimentarea de 40v fiind facuta (chiar daca multi zic ca nu se impaca cu borcanele de sticla) cu niste surse industriale in comutatie. Schema nu va fi facuta copy-paste, cel putin nu partea de alimentare iar curentul va fi diferit, am boxe pe 4 ohm. Alimentarea pe lampa cred ca va fi realizata separat folosind o sursa stabilizata, 70 mA nu e chiar mult. Editat Mai 20, 2020 de Alphsoo Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 20, 2020 Autor Partajează Postat Mai 20, 2020 Acum 53 minute, Alphsoo a spus: Eu voi folosi schema alimentata la valori diferite, alimentarea de 40v fiind facuta (chiar daca multi zic ca nu se impaca cu borcanele de sticla) cu niste surse industriale in comutatie. Schema nu va fi facuta copy-paste, cel putin nu partea de alimentare iar curentul va fi diferit, am boxe pe 4 ohm. Alimentarea pe lampa cred ca va fi realizata separat folosind o sursa stabilizata, 70 mA nu e chiar mult. Sigur ca puteti sa faceti alimentarea asa cum doriti,in schimb trebuie sa tineti cont ca pentru alimentarea etajului cu tub,simularea a fost facuta la +Ua=300V iar partea finala din configuratia Zen este generica si facuta doar pentru a stabili nivelul de semnal nexcesar obtineri unui THD minim,cat priveste partile de surse,ce sa spun (!!!!????) ,cine cunoaste aparatul Spice stie foarte clar ca sursele sunt definite prin simbol,sunt ideale,insa se pot alege valorile rezistentelor interne atat cat este necesar,chiar putem alege si valoarea(nivelul) riplului,pana la urma simularea a fost facuta pentru ce a fost cerut,nu pentru surse! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Se practica alimentarea aia "segmentata" de multi mai ales cind ai un trafo gata facut si ai nevoie de tensiuni mari. Am practicat`o si eu inseriind tensiunea de ecran cu ce mai era pe acolo pentru a obtine anodica mai mare. La fel, industrial la tensiuni ridicate, se obtin mai usor 3-4kVdc avind doar componente uzuale de calitate dar folosind 4-5 infasurari, la TUP-uri se aplica metoda. 1 Link spre comentariu
carageae Postat Mai 22, 2020 Partajează Postat Mai 22, 2020 O alta rugaminte: Am aceasta schema - detin si un cablaj frumos, gata plantat: https://www.dropbox.com/s/uhvxqpvkewxf2vu/Dynaco A-410 6V6.jpg?dl=0 Insa nu am 4 lampi 6V6 noi si nici trafo de 8 K-AA, m-ati putea ajuta sa modific valorile pt. finali 6P3S-E si trafo de 5K-AA? Stiu ca mai sunt alte scheme asemanatoare, inclusiv simulate, dar as vrea sa merg pe varianta asta pt. ca am deja cablajul, lipsesc de pe el doar rezistentele de 250 ohmi si cele de 270K....acelea, in afara de a fi egale intre ele, au o valoare critica? as putea pune 220K sau 330K? Fix valoarea asta imi lipseste din sertare...nu e ceva critic, dar as vrea sa stiu si in general...rezistentele de sarcina pt. etajul prefinal influenteaza mult semnalul? Evident ca nu vin cu propuneri de 22K sau 1M, ma refer la diferente pana la valoarea invecinata... V-as ruga pe simulare sa puneti si tensiunile si curentii respectivi...cablajul respecta schema din punctul cu 306V, lipsesc de pe placa condensatorul de 220uF si rezistenta de 100 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2020 Partajează Postat Mai 23, 2020 Acum 9 ore, carageae a spus: O alta rugaminte: Am aceasta schema - detin si un cablaj frumos, gata plantat: https://www.dropbox.com/s/uhvxqpvkewxf2vu/Dynaco A-410 6V6.jpg?dl=0 Insa nu am 4 lampi 6V6 noi si nici trafo de 8 K-AA, m-ati putea ajuta sa modific valorile pt. finali 6P3S-E si trafo de 5K-AA? Stiu ca mai sunt alte scheme asemanatoare, inclusiv simulate, dar as vrea sa merg pe varianta asta pt. ca am deja cablajul, lipsesc de pe el doar rezistentele de 250 ohmi si cele de 270K....acelea, in afara de a fi egale intre ele, au o valoare critica? as putea pune 220K sau 330K? Fix valoarea asta imi lipseste din sertare...nu e ceva critic, dar as vrea sa stiu si in general...rezistentele de sarcina pt. etajul prefinal influenteaza mult semnalul? Evident ca nu vin cu propuneri de 22K sau 1M, ma refer la diferente pana la valoarea invecinata... V-as ruga pe simulare sa puneti si tensiunile si curentii respectivi...cablajul respecta schema din punctul cu 306V, lipsesc de pe placa condensatorul de 220uF si rezistenta de 100 ohmi. Am făcut eu schema, în amplificatoarele Rusia Neagră, cu 6H9C și 6P6C ( încă mai am cam 220buc), rezistențele de 120K nu trebuiesc să fie egale ca valoare, ca să obții doua semnale defazate ca mărime trebuie să pui un reglaj acolo. Rezistența de 250 ohmi o poți "face" din doua de 120ohmi +10 ohmi, poți pune și una de 270 ohmi că nu sughite. Vreau să îți mai spun că amplificatorul este destul de insensibil, adică trebuie atacat cu semnal mare, bine ar fi ca în fața etajului defazor să mai ai un etaj de amplificare cu X 5. 7. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 23, 2020 Autor Partajează Postat Mai 23, 2020 (editat) Acum 13 ore, carageae a spus: O alta rugaminte: Am aceasta schema - detin si un cablaj frumos, gata plantat: https://www.dropbox.com/s/uhvxqpvkewxf2vu/Dynaco A-410 6V6.jpg?dl=0 Insa nu am 4 lampi 6V6 noi si nici trafo de 8 K-AA, m-ati putea ajuta sa modific valorile pt. finali 6P3S-E si trafo de 5K-AA? Stiu ca mai sunt alte scheme asemanatoare, inclusiv simulate, dar as vrea sa merg pe varianta asta pt. ca am deja cablajul, lipsesc de pe el doar rezistentele de 250 ohmi si cele de 270K....acelea, in afara de a fi egale intre ele, au o valoare critica? as putea pune 220K sau 330K? Fix valoarea asta imi lipseste din sertare...nu e ceva critic, dar as vrea sa stiu si in general...rezistentele de sarcina pt. etajul prefinal influenteaza mult semnalul? Evident ca nu vin cu propuneri de 22K sau 1M, ma refer la diferente pana la valoarea invecinata... V-as ruga pe simulare sa puneti si tensiunile si curentii respectivi...cablajul respecta schema din punctul cu 306V, lipsesc de pe placa condensatorul de 220uF si rezistenta de 100 ohmi. Aveti mai jos o simulare pentru schema originala,performantele sunt excelente,schema foarte simpla (!!!!).Mai tarziu o sa incerc pe aceasta configuratie si ce mi-ati cerut dv. cu 6P3S-E si traf de 5K,deocamdata schema originala propusa este foarte buna asa cum a fost conceputa.Defazorul este unul parafaza iar simetria (in amplitudine!) a semnnalelor defazate se realizeaza din rapoartele divizorului de intrare fara a umbla la curentii anodici,cam asa se procedeaza la un defazor de acest tip,PARAFAZA,vedeti pe schema acel semireglabil de 100K. Editat Mai 23, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum