THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 6 minute, valderama a spus: Răspuns GREȘIT , așa cum poți vedea numai una din ieșirile defazorului este afectată. Foarte corecta observatia,daca vom analiza mai atent si cu sarguinta TOATE caracteristicile unui tub electronic,vom abserva ca in anumite locuri pe foaia de catalog se mai specifica si valorile unor capacitati interne si ca sa pun si eu o intrebare; imi poate raspunde cineva care este cea mai mare valoare a unei capacitati inter-electrozi la un tub ????....daca stie cineva,atunci si raspunsul la forma acelui SQW este dat indirect! Link spre comentariu
carageae Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Catod-filament? Si daca filamentul e legat la masa...avem un posibil raspuns...cea de la catod e mai "infundata" pe inalte ;) EDIT: si grila e mai apropiata de catod decat de anod...deci capacitate mai mare...dar, intreb si eu: chiar se AUDE diferenta aia? Indiferent de calitatea urechilor folosite... (ma tem ca stiu raspunsul...) Editat Mai 3, 2020 de carageae 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) http://valvewizard.co.uk/cathodyne.pdf Uite ce se intampla cu ''the best'' defazor, recomandat de dl. ing.Lazaroiu Sunt convins ca functioneaza perfect in orice PP. A avut dreptate Viorel cand a zis ca in unele scheme rezistentele din anod si catod nu sunt egale Editat Mai 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 2 ore, carageae a spus: Catod-filament? Si daca filamentul e legat la masa...avem un posibil raspuns... (ma tem ca stiu raspunsul...) Aștept datele de expediție în mesageria privată (trimit 5 beri). Evident o formă de undă sinus 25KHz nu relevă în clar ca în această situație. https://postlmg.cc/WF4ZTM14 După un doktor... Nu este necesară evaluarea cu sqw. Editat Mai 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 24 minute, carageae a spus: Catod-filament? Si daca filamentul e legat la masa...avem un posibil raspuns...cea de la catod e mai "infundata" pe inalte ;) EDIT: si grila e mai apropiata de catod decat de anod...deci capacitate mai mare...dar, intreb si eu: chiar se AUDE diferenta aia? Indiferent de calitatea urechilor folosite... (ma tem ca stiu raspunsul...) Felicitari! Bineinteles ca nu se aude acea diferenta,vedeti bine in testul practic facut de mine ca la un semnal SQW abia la 25KHz avem o cadere nesemnificativa ,vedeti rotunjirea la atingerea palierului. Acest defazor il recomand cu mare incredere pentru a conduce un PP cu tuburi cu o panta S>=11mA/V,repet: trebuie facut cu un tip de tub similar cu ECC81si la un curent anodic >6.5mA. Luati in calcul ca nu este aplicata nicio reactie negativa. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 58 minute, LMOlimpiu a spus: Nu stiu,e treaba lor,eu pe asta il recomand! Simularile nu va plac,testele practice facute de mine nu va plac in concluzie ce mai pot sa spun eu?.....NIMIC,faceti cum doriti,eu recomand catodina de acest gen si daca se poate chiar cu niste tuburi pentru curenti mai mari de 10mA. L.E va rog sa-mi citati unde am spus eu ca acest tip de defazor este folosit de DYNACOD,d-ta ai adus in vorba acest lucru postand o bucata dintr-o schema de la DYNACORD,asa ca nu eu am spus asta in vreo discutie de la inceputul acestui post! "Da,asa este,aveti dreptate ca mi-au trecut prin mana foarte multe astfel de defazoare insa cel de la amplificatoarele din gama DYNACORD (>=100W),au acest tip de defazor cu ECC81,un tub absolut superb" Citat din postul 676, din acest topic, dv la-ți scris. Vă mai spun încă odată, nu ați fost corect când ați simulat doar acel defazor LTP, ați "uitat" să îi puneți în fața un etaj amplificator cu trioda sau pentodă, știți de ce? Pentru că este mult mai bun decât cel prezentat de dv, știți asta...... numai că nu vă place să recunoașteți. Aici discuția nu este o contră, și ce ați prezentat dv funcționează fără probleme, dar nu este așa.... întotdeauna este mai bine să alegem ce este mai bun, nu? Pe mine nu mă interesează ce preferați dv, mă interesează defazorul cu calități mai bune. Vă mai repet încă odată, știți foarte bine că schema despre care discutam este "fumată" din anii 50, de alții, vă mai repet iar, de ce toți marii producători de amplificatoare nu mai folosesc defazorul catodină, or fi ei proști și s-a descoperit un nou miracol pe Elforum? Vedeti că in urmă cu ceva timp am mai avut o dispută legată de echilibrarea semnalelor defazate în amplificatorul cu EL34, cel care a fost popularizat de dv și la care DANO a făcut cablajele imprimate, cu modificarea sugerată de mine se poate reduce THD-ul destul de mult, și atunci ați făcut tot felul de afirmații, până la urmă și cei care vă susțineau..... mi-au dat dreptate că se poate obtine ceva mai bun. Un astfel de amplificator deja l-am modificat, după 15 Mai voi mai modifica încă două. Editat Mai 3, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Uite de asta: uite ce scrie unul intr-o carte asta sigur nu a auzit de simulari Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 50 minute, carageae a spus: Catod-filament? Si daca filamentul e legat la masa...avem un posibil raspuns...cea de la catod e mai "infundata" pe inalte ;) EDIT: si grila e mai apropiata de catod decat de anod...deci capacitate mai mare...dar, intreb si eu: chiar se AUDE diferenta aia? Indiferent de calitatea urechilor folosite... (ma tem ca stiu raspunsul...) Dacă știi răspunsul..... de ce mai întrebi? De teamă? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 2 ore, valderama a spus: Răspuns GREȘIT , așa cum poți vedea numai una din ieșirile defazorului este afectată(Lăzăroiu a specificat pentru această imagine 25KHz SQW). valderamo....uite ce capacitati interelectrozi are ECC81 care influenteaza mai mult 30pF cat are osciloscopul sau 2,4pF catod -filament? App...te credeam om serios, dar umbli si tu cu cioara vopsita exact la fel ca Lazaroiu, ii prostiti pe ''lipitorii de piese''. Era greu sa spuneti ca defazorul asta se foloseste in A class unde iesirile defazorului sunt incarcate in mod egal. In AB cand se intra in curenti de grila se alege praful de concertina asta, datorita efectului Miller. Exemplu mai concludent ca distorsionarea formei de unda ''patrata'' la conectarea osciloscopului nu cred ca isi mai are rostul. Ar trebui sa va fie rusine, ca sunteti oameni batrani. @carageae, cand primesti berile de la valderama, le trimiti la Bundesrepublik Deutschland Editat Mai 3, 2020 de Vizitator am uitat de berile lui valderama Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Dacă presupun ambele ieșiri încărcate cu aceeași valoare ca sarcină capacitivă ieșirea cu rezistența internă mai mare(ieșirea din anod) este afectată mai mult de sarcina capacitivă. Altfel spus ieșirea din anod cade mai devreme în frecvență pentru sarcini capacitive egale , SQW ne poate arăta această situație înainte de a înregistra pierderi semnificative de amplitudine pentru o formă de undă sinus. SQW ne mai poate arăta cât de rapid în timp se face trecerea de la un palier la altul ca tensiune sau curent (slew rate)... Cine a pretins că defazorul catodină este capabil sa conducă în curent grila de comanadă tub final (PP-AB2/B) ?!. Editat Mai 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 2 ore, valderama a spus: Cine a pretins că defazorul catodină este capabil sa conducă în curent grila de comanadă tub final (PP-AB2/B) ?!. Catodina/concertina clasica nici nu nu se apropie de zona curentilor de grila (AB2) pentru ca are are deja impedantele de iesire dezechilibrate nativ, n-ai ce sa-i faci... Varianta concertina cu cuplaj electromagnetic pe care am postat-o cu 2 pagini in urma se descurca de la bine in sus in AB2, pacat ca n-a observat nimeni "greseala" mea de a pune o rezistenta de sarcina de 470k si una de 47.0k... ... ma rog, si cine a observat a preferat sa taca Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 15 ore, LMOlimpiu a spus: Recomand acest tip de catodina cu cea mai mare incredere,este un defazor cu performante deosebite extrem de simplu si fara niciun reglaj (!!!!),important este sa cautam doua rezstente de 15K/0.5% sau doua identice din masuratori chiar daca au alta clasa de precizie.Performantele sunt absolut incredibile si aceasta configuratie se poate aplica ,dupa cum am spus,in orice PP cu tuburi finale clasice. Cateva masuratori mai clare si cu un voltmetru electronic: Montajul de test: Atentie! aceste postari nu sunt puse ca sa lamuresc pe cineva,nu vand defazoare,nu vand amplificatoare,convingerile mele sunt clare si ca sa-l parafrazez pe colegul Popa Marius: cine crede bine cine nu,nu! Uite cine a spus...domnul inginer Lazaroiu Link spre comentariu
carageae Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 6 ore, valderama a spus: Aștept datele de expediție în mesageria privată (trimit 5 beri). Evident o formă de undă sinus 25KHz nu relevă în clar ca în această situație. https://postlmg.cc/WF4ZTM14 După un doktor... Nu este necesară evaluarea cu sqw. Multumesc pentru apreciere, considerati-le trimise! Poate bem una daca ajung prin Ploiesti sau dv. la Arad. Inteleg ideea si argumentul cu osciloscopul, dar cred ca ar fi bine sa delimitam o clasa de toleranta a masuratorilor perceptibile auditiv...ca doar pentru aia facem amplificatoarele.... As vrea sa vad si eu cine ar putea deosebi auditiv, in blind test, formele de mai sus, la 15 khz, nu la 25, atacand pe rand un etaj SE cu fiecare ramura a catodinei in discutie. Daca da, jos palaria! Eu zic sa nu mai cautam nod in papura degeaba, mai bine sa imbunatatim ce se publica pe aici...nu sunt fan pp, mie imi plac distorsiunile pare (dar cu masura! ), dar pe mine m-au convins argumentele d-lui Lazaroiu. Daca voi face un pp, asa va fi facut, cu acest defazor. Cred ca orice schema am construi, cel mai bun amplificator va fi tot urmatorul, pentru oricine, indiferent de cunostinte tehnice sau posibilitati...perfectiunea e inamicul progresului Eu abia astept sa ma apuc de un se cu triode native, voi inainta aici o propunere de schema, d-l Lazaroiu are in mp pe fb acea schema.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Acum 5 ore, Dorin Bodea a spus: Catodina/concertina clasica nici nu nu se apropie de zona curentilor de grila (AB2) pentru ca are are deja impedantele de iesire dezechilibrate nativ, n-ai ce sa-i faci... Varianta concertina cu cuplaj electromagnetic pe care am postat-o cu 2 pagini in urma se descurca de la bine in sus in AB2, pacat ca n-a observat nimeni "greseala" mea de a pune o rezistenta de sarcina de 470k si una de 47.0k... ... ma rog, si cine a observat a preferat sa taca Înfășurările astea L1-L2-L3-L4 stau toate pe același miez întreb... secundarul L4 serie cu secundarul L3 cine defazează semnalul (la 180°) din ieșirile A-B ? transformatorul sau tubul. Dacă tot se descurcă de la bine în sus în AB2 nu vrei să înlocuiești sarcina din ieșiri(R5-R7) cu câte o diodă serie cu 2KΩ (pentru 20Vef pe fiecare ieșire) ? Editat Mai 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Acum 4 ore, carageae a spus: ... As vrea sa vad si eu cine ar putea deosebi auditiv, in blind test, formele de mai sus, la 15 khz, nu la 25, atacand pe rand un etaj SE cu fiecare ramura a catodinei in discutie. Daca da, jos palaria! Eu zic sa nu mai cautam nod in papura degeaba, ... Nu se poate deosebi auditiv... de regulă pentru 15Khz-ton nu se recunoaște auditiv măcar forma de undă sinus sq (lesne se poate proba pe o ieșire cu ceva caști). Puteți testa/încerca rapid blind test aici pentru 10Khz poftim https://www.szynalski.com/tone-generator/ comutați sinus sq din dreapta imagini Editat Mai 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum