simson Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Frumos si util testul facut de dvs.Am salvat schema cu gandul sa-l folosesc intr-un push-pull Williamson in cazul unor tuburi mai lenese. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Pentru catodine trebuie ales un tub ce sa permita un curent anodic /catodic de minimum 20mA pentru echilibrarea tensiunilor defazate pe o impendanta cat mai mica, am experimentat o astfel de configuratie cu un EL803, se pot obtine rezultate bune cu un pic de efort insa nerecomandat lenesilor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) "Da,asa este,aveti dreptate ca mi-au trecut prin mana foarte multe astfel de defazoare insa cel de la amplificatoarele din gama DYNACORD (>=100W),au acest tip de defazor cu ECC81,un tub absolut superb pentru o astfel de aplicatie." Cunosc amplificatoarele Dynacord, dar cred că știți ca defazorul este cuplat capacitiv cu etajul amplificator care se află înaintea lui, nu galvanic. Ce ziceți? Nemții nu ar fi putut să facă etajul de atac ca al dv? Făceau și economie de un condensator, sau nu au tras cu ochiul pe la Williamson, cred că nici nu ar fi fost nevoie să tragă cu ochiul pe la altii. Vă rog să îmi arăți o schemă a unui amp de foarte bună calitate care mai folosește acest defazor catodină. Editat Mai 3, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 5 ore, Faust2018 a spus: Citește aici http://www.angelfire.com/electronic/funwithtubes/Amp-DB_Heart.html Da, vad ca varianta castigatoare este asta: Insa acum 10 ani nu a facut nimeni un cablaj la defazorul asta. misa a facut cablaj pt Williamson in 2010 (si doar in ultimii ani au mai facut si altii cablaje). Eu din 5 cablaje (pretul m-a facut sa cumpar 5) nu am folosit decat unul: Restul 4 stau intr-o cutie (2 terminate, unul aproape terminat si unul are doar conzii si soclurile): Tu banuiesc ca "defilezi" cu schema asta: ca lumea stramba din nas daca vede un tranzistor Editat Mai 3, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
simson Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Fapt divers: La schema prezentata prima trioda din ECC81are in catod un condensator C401 in SERIE cu rezistenta de negativare.Cum vine asta? Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Pai, prin secundarul trafului de iesire si rezistenta R405 (parca asa scrie acolo!) e pus la masa catodul....secundarul trafului are borna 0 volti pusa la masa ...grupul serie mentionat face decuplarea in c.a....dar, stiti si dvs asta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 42 minute, adrian_pic a spus: Da, vad ca varianta castigatoare este asta: Insa acum 10 ani nu a facut nimeni un cablaj la defazorul asta. misa a facut cablaj pt Williamson in 2010 (si doar in ultimii ani au mai facut si altii cablaje). Eu din 5 cablaje (pretul m-a facut sa cumpar 5) nu am folosit decat unul: Restul 4 stau intr-o cutie (2 terminate, unul aproape terminat si unul are doar conzii si soclurile): Tu banuiesc ca "defilezi" cu schema asta: ca lumea stramba din nas daca vede un tranzistor De ce ar fi obligatoriu un cablaj imprimat? Oamenii strâmbă din nas dacă știu că pe cale de semnal există tranzistori. Da, eu defilez cu acel defazor, cu trioda sau pentoda in fața, este preferința mea. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Daca se poate sa veniti cu simulari la aceste scheme ,sau testate practic in acest fel putem vedea diferentele tehnice dintre acestea,altfel nu facem altceva decat sa luam de pe net si sa punem aici,ce rost ar avea aceasta manevra! Va multumesc! Editat Mai 3, 2020 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Cam astea ar fi performantele pentru varianta "catigatoare" sugerata de colegul @adrian_pic,trageti si dv. concluziile privind avantajele sau dezavantaje la aceasta varianta,schema este corecta si in simulare am obtinut exact aceleasi rezultate cu cele declarate pe schema prezentata (sugerata). Pentru a obtine la iesiri cei 17Veff trebuie injectat la intrare 707mVeff,iar pentru a obine cei 24Veff la iesire trebuie injectat la intrare 1.1Veff,daca in aplicatia respectiva o sa mai avem si o bucla de NFB clar ca mai trebuie un etaj de intrare... Editat Mai 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 4 ore, flomar60 a spus: Pai, prin secundarul trafului de iesire si rezistenta R405 (parca asa scrie acolo!) e pus la masa catodul....secundarul trafului are borna 0 volti pusa la masa ...grupul serie mentionat face decuplarea in c.a....dar, stiti si dvs asta! Foarte corect,este KFB (Katod Feedback) pe trioda preamplificatoare,amplificatorul respectiv fiind un amplificator pentru sonorizari diverse si nu pentru auditii,cuplajele dintre etaje se fac mai putin "stranse" iar acea KFB asigura un raspuns excelent in gama frecventelor medii (dupa cum vad valorile acelor componente),DYNACORD a fabricat diverse amplificatoare cu aplicatii dedicate: sonorizari de mare putere,pentru voci (cu mixere incorporate),pentru instrumente muzicale (chitara,bass,orga....),chiar etaje de putere de sine statatoare(asa zisele puteri!) dar niciodata nu au fabricat amplificatoare pentru pentru auditii,eu nu am gasit nicaieri asa ceva.De la schemele DYNACORD ne putem inspira aplicand diverse chestii tehnice gasite de ei,de altfel foarte inginereste gandite,pentru aplicatiile noastre. Chiar as multumi si as ramane dator celui care va posta o schema de la DYNACORD pentru un amplificator de auditie! Editat Mai 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Cam astea ar fi performantele pentru varianta "catigatoare" sugerata de colegul @adrian_pic,trageti si dv. concluziile privind avantajele sau dezavantaje la aceasta varianta,schema este corecta si in simulare am obtinut exact aceleasi rezultate cu cele declarate pe schema prezentata (sugerata). Pentru a obtine la iesiri cei 17Veff trebuie injectat la intrare 707mVeff,iar pentru a obine cei 24Veff la iesire trebuie injectat la intrare 1.1Veff,daca in aplicatia respectiva o sa mai avem si o bucla de NFB clar ca mai trebuie un etaj de intrare... Pai nu este deloc corect, ați simulat decât defazorul, fără etajul amplificator din față, dv în schema "Dynacord" ați simulat etaj amplificator plus defazor. Să fim fair play, nu să umblam cu.... Măcar etajul ăsta defazor amplifică și semnalul, cel catodină nu amplifică, dacă este luat separat, fără etajul din fața lui. Defazorul despre care vorbiți dv, nu a fost niciodată folosit de Dynacord, nici nu știu ce treabă are cu Dynacord, poate că folosește ECC81, alții au folosit cuplajul galvanic al triodei defazoare cu o trioda amplificatoare, cum ar fi amplificatoarele Williamson, Priboi, acolo se pot folosi multe duble triode "de curent" , 6H6P, ECC82, E80CC, 12BH7, 6H8C,6SN8. Totuși..... de ce nu se mai folosește acest defazor catodină și cel mai des se folosește cel LTP, cuplat galvanic cu o trioda sau pentoda in fața lui, nu cumva pentru ca este superior? Noroc cu Mullard Editat Mai 3, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 7 ore, LMOlimpiu a spus: Recomand acest tip de catodina cu cea mai mare incredere,este un defazor cu performante deosebite extrem de simplu si fara niciun reglaj (!!!!),important este sa cautam doua rezstente de 15K/0.5% sau doua identice din masuratori chiar daca au alta clasa de precizie.Performantele sunt absolut incredibile si aceasta configuratie se poate aplica ,dupa cum am spus,in orice PP cu tuburi finale clasice. Cateva masuratori mai clare si cu un voltmetru electronic: Montajul de test: cele doua semnale defazate: cele doua iesiri "suprapuse": iesire axata: semnale dreptunghiulare,ca daca zic patrate se supara colegii (!!!): nivelul semnalului la iesire RMS: diferenta de nivel intre cele doua semnale defazate la 20Veff pe sarcini: si schema simulata si testata practic,sunt puse tensiunile din simulare si in paranteze cele rezultate practic: Atentie! aceste postari nu sunt puse ca sa lamuresc pe cineva,nu vand defazoare,nu vand amplificatoare,convingerile mele sunt clare si ca sa-l parafrazez pe colegul Popa Marius: cine crede bine cine nu,nu! Domnule Lazaroiu, concertina aia are iesirile identice DOAR daca impendantele de iesire sunt EGALE. In concluzie, NU recomandati acest defazor ca fiind ''the best''. Ia cititi aici: http://www.valvewizard.co.uk/cathodyne.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 9 ore, valderama a spus: Domnule Faust2018 am subliniat în citat un pasaj care pare interesant. (am probat ce ai sugerat) Hai să vedem diferența invocată după 300% mărire și o translație(fragmentul de imagine în careu roșu a fost translatat și suprapus) Acum se mai susține pasajul subliniat în citat ? (privim cu atenție imaginea de mai jos, se dă click pe imagine pentru mărire). Atenție obiectivul camerei nu a fost axat perfect perpendicular pe planul imagini și totuși NU se pot înregistra diferențe de amplitudine între palierele sqw la ochi. Un aspect esențial pentru cine deține cunoștințe relativ serioase în domeniu ar fi : De ce pentru semnalul de jos intrarea în palier se face cu o curbură mai mare ? poftim simplificăm , ce capacitate se manifestă acolo ? (cine răspunde corect azi primește o bere din partea mea) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @Lăzăroiu în acest macro se vede catodul incandescent, filamentul aprins (ca să vezi drăcie) total întâmplator. https://postlmg.cc/CBxz8DXf valderamo...sunt aia 30pF...capacitatea de intrare a osciloscopului. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Pai nu este deloc corect, ați simulat decât defazorul, fără etajul amplificator din față, dv în schema "Dynacord" ați simulat etaj amplificator plus defazor. Să fim fair play, nu să umblam cu.... Măcar etajul ăsta defazor amplifică și semnalul, cel catodină nu amplifică, dacă este luat separat, fără etajul din fața lui. Defazorul despre care vorbiți dv, nu a fost niciodată folosit de Dynacord, nici nu știu ce treabă are cu Dynacord, poate că folosește ECC81, alții au folosit cuplajul galvanic al triodei defazoare cu o trioda amplificatoare, cum ar fi amplificatoarele Williamson, Priboi, acolo se pot folosi multe duble triode "de curent" , 6H6P, ECC82, E80CC, 12BH7, 6H8C,6SN8. Totuși..... de ce nu se mai folosește acest defazor catodină și cel mai des se folosește cel LTP, cuplat galvanic cu o trioda sau pentoda in fața lui, nu cumva pentru ca este superior? Noroc cu Mullard Nu stiu,e treaba lor,eu pe asta il recomand! Simularile nu va plac,testele practice facute de mine nu va plac in concluzie ce mai pot sa spun eu?.....NIMIC,faceti cum doriti,eu recomand catodina de acest gen si daca se poate chiar cu niste tuburi pentru curenti mai mari de 10mA. L.E va rog sa-mi citati unde am spus eu ca acest tip de defazor este folosit de DYNACOD,d-ta ai adus in vorba acest lucru postand o bucata dintr-o schema de la DYNACORD,asa ca nu eu am spus asta in vreo discutie de la inceputul acestui post! Editat Mai 3, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 (editat) 1 oră în urmă, der_doktor a spus: valderamo...sunt aia 30pF...capacitatea de intrare a osciloscopului. Răspuns GREȘIT , așa cum poți vedea numai una din ieșirile defazorului este afectată(Lăzăroiu a specificat pentru această imagine 25KHz SQW). Editat Mai 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum