Vizitator viobio Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Concluzia g-807-SE pe o sarcina de 7k la anod in conditiile date se "desprinde" singura !!!.Personal , va rog sa ma scuzati !, dar nu cred ca mai pot concluziona(altceva).Pot sa astept decit masuratorile domnului viobio si atit.o sa mai dureze ceva pina fac masuratorilemomentan sunt ostatec in casa,am RUBEOLA ,ca bebelusii Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Rugaminte de simulare pentru schema de mai jos, asta in varianta daca este desenata si conceputa bine. Am luat-o de pe un site rusesc. Am absolut toate componentele, mai putin transformatoarele si as vrea sa ma apuc de ea. Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 Aveti aici ce ati cerut,simularea schemei exact ca in postul dv. Personal nu sunt multumit de performante,schema poate fi imbunatatita. Rezultatele spre analiza: schema: si restul rezultatelor: Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Aveti aici ce ati cerut,simularea schemei exact ca in postul dv.Personal nu sunt multumit de performante,schema poate fi imbunatatita.Multumesc. Distorsiunile sunt mari. Eu nu reusesc sa ma descurc cu LTS-ul. Ori nu am reusit sa-l instalez cum trebuie ori nu am reusit sa-l invat. Vis-a-vis de schema..., imbunatatirea se refera la inlocuirea unor tuburi sau la alte calcule ale componentelor... Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 Aveti aici ce ati cerut,simularea schemei exact ca in postul dv.Personal nu sunt multumit de performante,schema poate fi imbunatatita.Multumesc. Distorsiunile sunt mari. Eu nu reusesc sa ma descurc cu LTS-ul. Ori nu am reusit sa-l instalez cum trebuie ori nu am reusit sa-l invat. Vis-a-vis de schema..., imbunatatirea se refera la inlocuirea unor tuburi sau la alte calcule ale componentelor... O mica reactie negativa globala,mici modificari de PSF-uri si schema devine "comestibila" si cu distorsiuni normale pentru un amplificator audiofil. Maine seara o sa-mi fac timp si va voi modifica schema,bineinteles tot cu aceste tuburi si in aceeasi configuratie,PP 6P3S mod trioda si voi da si cateva date referitoare la traful de iesire,daca veti fi interesat sa realizati aceasta schema.Cu modificarile propuse veti avea la 11W un THD<1% si la 10W THD=0.41%,iar la 1W THD=0.1%,iar la puterea maxima (deformarea sinusoidei),16W THD=4.7% Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 As fi foarte multumit daca m-ati ajuta cu modificarile si ceva detalii trafo iesire (nr. spire, grosime sarma). Am tole E16, 45mm grosime pachet, pentru doua trafo. Banuiesc ca ar fi suficient. E bine sa le bobinez pe doi galeti, separat pt mod trioda sau pot si pe un singur galet, adica carcasa normala. Ajuta la ceva inlocuirea tubului 6H1П cu 6H2П-EV (am si unul din acesta)? Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 As fi foarte multumit daca m-ati ajuta cu modificarile si ceva detalii trafo iesire (nr. spire, grosime sarma). Am tole E16, 45mm grosime pachet, pentru doua trafo. Banuiesc ca ar fi suficient. E bine sa le bobinez pe doi galeti, separat pt mod trioda sau pot si pe un singur galet, adica carcasa normala. Ajuta la ceva inlocuirea tubului 6H1П cu 6H2П-EV (am si unul din acesta)? Multumesc. Aveti mai jos tot ce va trebuie pentru realizarea schemei,functionarea este excelenta iar o realizare practica buna va va da satisfactii depline,nu mai pun simularea pentru ca nu mai este cazul. In poze sunt si datele trafului,suficiente pentru a fi realizat cu usurinta,mai ales daca aveti ceva experienta. Schema corecta a amplificatorului: Schema si datele trafului de iesire pentru realizarea practica: Sper sa va fie de ajutor. P.S galeti orizontali inseamna bobinaj normal,intretesut (unul peste altul),galeti verticali inseamna acele separatii pe carcasa de care ati pomenit dv. mai sus,nu este cazul la aceasta schema. Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 As fi foarte multumit daca m-ati ajuta cu modificarile si ceva detalii trafo iesire (nr. spire, grosime sarma). Am tole E16, 45mm grosime pachet, pentru doua trafo. Banuiesc ca ar fi suficient. E bine sa le bobinez pe doi galeti, separat pt mod trioda sau pot si pe un singur galet, adica carcasa normala. Ajuta la ceva inlocuirea tubului 6H1П cu 6H2П-EV (am si unul din acesta)? Multumesc. Aveti mai jos tot ce va trebuie pentru realizarea schemei,functionarea este excelenta iar o realizare practica buna va va da satisfactii depline,nu mai pun simularea pentru ca nu mai este cazul. In poze sunt si datele trafului,suficiente pentru a fi realizat cu usurinta,mai ales daca aveti ceva experienta. Schema corecta a amplificatorului: Schema si datele trafului de iesire pentru realizarea practica: Sper sa va fie de ajutor. P.S galeti orizontali inseamna bobinaj normal,intretesut (unul peste altul),galeti verticali inseamna acele separatii pe carcasa de care ati pomenit dv. mai sus,nu este cazul la aceasta schema. MAi revin cu o problema: ce influenta are daca inlocuiesc R10 din schema cu 32K sau 34K, ca nu am valoare de 33K. La fel si pentru R7, R8 cu 28K, ca nu am 27K, R9 cu 2K in loc de 2,2K... Cam astea. Multumesc Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 Cred ca merg valorile ce le propuneti dv,numai sa fiti atent ca R7 si R8 sa fie egale ca valoare si apropiate de schema,28K nu ar fi o tragedie pentru acest montaj.Ce ar fi trebuit sa mentionez este ca R2 sa fie un semireglabil de 47K(50K) pentru a a regla forma semnalului (de atac) si amplitudinea egala pentru ambele grile G1 ale tuburilor finale,in rest cred ca amplifiactoarele cu tuburi "suporta" multe maltratari mai ales din acestea,finute! Pentru R10 merge cu siguranta o valoare 32K.....34K,cred ca dv aveti rezistente rusesti MLT,numai astea au valori asa ciudate (!!),dar daca vreti sa fiti riguros si exact puteti realiza valorile dorite din cel putin doua rezistente (serie sau paralel),eu am construit sute de astfel de montaje,mai ales la inceputuri cand copiam adliteram ce vedeam prin carti sau cand clonam amplificatoare de firma.*********************************************************************************************** Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Cred ca merg valorile ce le propuneti dv,numai sa fiti atent ca R7 si R8 sa fie egale ca valoare si apropiate de schema,28K nu ar fi o tragedie pentru acest montaj.Ce ar fi trebuit sa mentionez este ca R2 sa fie un semireglabil de 47K(50K) pentru a a regla forma semnalului (de atac) si amplitudinea egala pentru ambele grile G1 ale tuburilor finale,in rest cred ca amplifiactoarele cu tuburi "suporta" multe maltratari mai ales din acestea,finute! Pentru R10 merge cu siguranta o valoare 32K.....34K,cred ca dv aveti rezistente rusesti MLT,numai astea au valori asa ciudate (!!),dar daca vreti sa fiti riguros si exact puteti realiza valorile dorite din cel putin doua rezistente (serie sau paralel),eu am construit sute de astfel de montaje,mai ales la inceputuri cand copiam adliteram ce vedeam prin carti sau cand clonam amplificatoare de firma.Nu am componente rusesti (desi as fi vrut), le-am luat de la un magazin online din Alexandria, iar valorile de care am pomenit le realizez din "imbinarea" in serie sau paralel a mai multor rezistente. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Nu zau...Hai fugi tare. "daca inlocuiesc R10 din schema cu 32K ca nu am valoare de 33K" Ce legi serie-paralel?Unde gasesti in standardele E6, E12, E24, E48, E96, E192 32K? 34K gasesti in E 192 intr-adevar, dar sa spui ca nu ai 33K inseamna ca nu esti electonist. 33K e una din cele mai frecvente si mai usor de gasit valori NU?AAAA- valori nestandard la Alexandria,....inteleg. Link spre comentariu
300B SE Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Draga MIsaNu fii rau! NU poti sa compari: Alexandria cu Cluj-Napoca (unul dintre primele 4 orase din tara). Ce este drept ca ar trebui sa stie ca rezistentele se pot cupla in paralel sau in serie.... .Dar va invata! Si eu am in Oradea probleme cu unele componente dar nu ma plang.... .Oare cum ar fi forumul acesta numai cu profesionisti? Link spre comentariu
300B SE Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Pentru Lonerider!Daca inlocuiesti o rezistenta de 33k cu 32k O mare crima! Va exploda tubul! BUM! (te rog sa imi ierti rautatea! )Draga Lonerider 1k intra in marja de eroare de 3-5% pe care o au rezistentele de duzina (si nu numai)!Fa un calcul 33k x 3%=0.99 deci 33k-0,99k=aprox 32k - asta in cazul a 3% dar daca avem 5%Succes!Ps. Nu uita ca lucrezi cu tuburi si nu cu tranzistoare! Tuburile iti permit tolerante mai mari fara sa faca BUM! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 @Lazaroiu: La finale, puteti specifica tensiunea de negativare si curentul de mers in gol? Diametrul sirmelor de bobinat e fara email, nu? Multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 @Lazaroiu: La finale, puteti specifica tensiunea de negativare si curentul de mers in gol? Diametrul sirmelor de bobinat e fara email, nu? Multumesc!Tensiune negativare si curent anodic: @*Diametrul sarmei de bobinaj este CU izolatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum