Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) La 15.02.2020 la 20:40, LMOlimpiu a spus: Eu am facut simularea cu tensiunile GASITE pe amplificatorul real,iar modelele de tuburi sunt generate pe uTracer pe tuburi NOS nu mai folosesc de mult modele de pe net,spun asta pentru cine stie,ce naiba nu intelegeti? în acest citat stă scris citeț. Chiar dacă amplificatorul nu descarca pe sarcină 45W în timpul măsurători Ua înțelegem ca secțiunile C35a sau C35b nu sau distrus. Sau poftim o întrebare simplă ținând cont de marcajele din schemă Trag afară tuburile finale EL34 și las sursa anodică încărcată cu doar 8mA-9mA-10mA (restul montajului) la cât urcă Ua ? Atenție în schema dată tensiunea măsurata la anod culot tub EL34 este de 420V în situația lipsă semnal dar prin circuitul anodic trec 48mA(ia_0) așadar putem presupune o cădere de tensiune de circa 5V pe rezistența în dc primar altfel spus Ua 425V fără semnal. (în trei secunde răspuns sumar ar fi circa 467V Ua fără tuburile finale EL34 plantate în soclu fără fum din C35a sau C35b ca sa vezi drăcie) Sau considerați domnule Ion_Bumbu că se strică/distrug C35a sau C35b fără tuburile finale înfipte în soclu ? Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Pai domnule, acele condensatoare nu vor depasi 450Vdc deoarece pentru 400 ohmi rezistenta interna a redresorului la un curent de 50ma vor cadea 20V deci se ajunge la 451Vdc. Si mai e o problema, la punerea sub tensiune iara nu va ramine redersorul in gol deoarece tubul de redresare si incalzeste mai greu decit tuburile mici, pe asta s`au bazat si producatorii sa mentina tensiunea in limite normale spre maxim pe acei condensatori. Ma rog, am mai spus, a depasi tensiunea maxima pe condensatori e ruleta ruseasca, pina la urma tot pocneste ceva! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Nu înțeleg estimarea 50mA, scuze, pare din alt "film". Cine trage ăia 50mA din sursa anodică fără tuburile finale în soclu ?! , ECC_urile alea rămase în montaj trag 50mA din circuitul anodic ! măi să fie ! sau cum ? Consumul îl puteți deduce/aproxima dacă urmăriți la capete R32(10k) https://i.postimg.cc/HxzyDT9W/Condensatoare-2.png Sau poftim pentru 10mA cât ar cădea ?, la cât se ajunge ? Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Pai ce ce? il folositi fara tuburi in final? Ca face cineva manevre e pe banii si pielea lui, producatorul asa l`a calculat, sa fie in functionare cu tensiunea sub 450Vdc. Restul sint manevre mai bune sau mai rele. Din punctul de vedere al redresorului si EL 34 sint mai mici si intra mai repede in functiune decit un redresor cu tub. Editat Februarie 17, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Domnule 50mA pentru restul etajelor mai puțin etajul final este o estimare greșită mult deplasată. Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) O experienta facuta acum si paradoxal este facuta pe un redresor de prin anii trecuti pe care-l folosesc foarte des la diverse montaje cu tuburi electronice.Merge ore in sir in gol si pentru ca are doar un banal EZ81 in redresare si dupa cate stiti nu "poate" mai mult de 100mA (in catalog se spune undeva la 150mA !!!),eu il folosesc (redresorul) numai pentru montaje care nu trag mai mult de 70mA...80mA.Trebuie sa subliniez ca filtrajul este asigurat tot de niste batrane condensatoare care se comporta si acum ireprosabil dupa foarte multi ani de utilizare.Studiati pozele si vedeti ce scrie pe condensator (tensiunea de lucru) si cat masor cu 2 (DOUA) aparate de masura; un digital (FLUKE) si un analogic (MAVO35)...nu iese fum,nu pocneste,nu zice nimic functioneaza ok si atat.....Atentie aceasta tensiune vazuta in poze este in gol si merge asa ore in sir...,in sarcina de 100mA mai avem pe condensator cca. 387V(DC) !!! Redresor: Condensator pe filtru: Tensiune masurata cu digital (FLUKE 175): Tensiune masurata cu analogic (MAVO 35): P.S !!!! observati ca pozitia caruselului de tensiune este pe pozitia 240V~ in conditiile in care la mine sunt pe retea 235V~ Editat Februarie 17, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Domnule, cititi ce am scris, la mine au fost 2, doar unu a scos fum, n`are rost discutia asta, la un amator, da, se poate folosi cit sta linga el, la un aparat de firma nu, nimeni nu o va face. Am spus, am patit`o si valoarea maxima este aia mica de pe el, mai sus eu in nici un caz nu voi mai merge, prea urit miroase! Editat Februarie 17, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Acum 6 ore, Copaceanu Ion a spus: Pe ce va bazati dumneavoastra cand scrieti asa ceva ? Ati construit ceva dupa schemele simulate de domnul Lazaroiu ? Vad ca aici sunteti numai "Gica contra" simulati si dumneavoastra o schema si va promit ca am sa o pun eu in aplicare . Momentan lucrez la un amplificator PP-ul dupa o schema simulata de domnul Lazaroiu si am sa o pubilc cu tot cu oscilograme . Sa nu ma intelegeti gresit eu sunt un constructor de amplificatorare pe lampi care a construit amplificatoare numai dupa schemele simulate de domnul Lazaroiu .Si ca sa ma credeti pun niste proiecte construite de mine .... https://postimg.cc/YGsRjgWp https://postimg.cc/5HGQCmnk https://postimg.cc/FYYSGR16 https://postimg.cc/zHfwrkXz https://postimg.cc/0bY5v1FN https://postimg.cc/mtp4BZVB https://postimg.cc/9RDTgQx0 https://postimg.cc/bsVRT4Ym https://postimg.cc/vcx4JKLq Pozele pe care le-am pus sunt o patre din proiectele pe care le-am realizat din simularile facute de domnul Lazaroiu ........ Editat Februarie 17, 2020 de Copaceanu Ion 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Ar putea fi interesante masuratorile cu tot cu oscilograme prezentate de @Copaceanu Ion dupa o schema simulata Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Pai domnule, acele condensatoare nu vor depasi 450Vdc deoarece pentru 400 ohmi rezistenta interna a redresorului la un curent de 50ma vor cadea 20V deci se ajunge la 451Vdc. Greșită această afirmație în contextul dat/cerut (fără tuburile finale EL34 în amplificator). De unde/cum ai dedus/calculat acel curent 50mA ? Am senzația/certitudinea că ai potrivit ăia 50mA fără suport astfel încât să ajungi la 451V Sunt sigur că dumneata poți aproxima corect acel curent cu o toleranță poftim de +_1mA Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Domnule, dumneata intinzi ca gaia matu! Ca ma intereseaza pe mine amplificatorul fara tuburi finale. Aia este configuratia in care`i facut sa functionze 25/24h, fara final? Daca da, atunci am gresit eu, daca au fost scoade pentru masurtatori e alta mincare de peste, este in teste sau depanare. Am luat 25mA/tub, un curent acceptabil pentru clasa Ab2. Probabil acolo prin tuburi se trage ceva mai mult, nu? Deci este definitorie functionarea fara tuburi finale? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Acum 7 ore, Copaceanu Ion a spus: Pe ce va bazati dumneavoastra cand scrieti asa ceva ? Ati construit ceva dupa schemele simulate de domnul Lazaroiu ? Vad ca aici sunteti numai "Gica contra" simulati si dumneavoastra o schema si va promit ca am sa o pun eu in aplicare . Momentan lucrez la un amplificator PP-ul dupa o schema simulata de domnul Lazaroiu si am sa o pubilc cu tot cu oscilograme . Domnule Copaceanu, o schema simulata gresit este egala cu zero. Mr.Lazaroiu nu a introdus datele corecte ale schemei in simulare, asta ma intriga, pt ca este prosteala pe fata. Si nu pt mine, ca oricum nu construiesc nimic din ceea ce se posteaza pe aici, ci pt cei care din putinii bani pe care ii au pt hobby_ul asta si ii investesc intr-o pocnitoare care da bine, vezi doamne, in simulare. Eu nu am nevoie de simulari, am cu ce sa masor absolut totul la un amplificator, exact ca intr-un manual service, incepand cu THD, IMD si pana la SNR si curba de raspuns in frecventa. Practic, eu nu am nici un interes in a face afaceri cu Romania, nu vand nimic si nu cumpar nimic de acolo. Stiu ca faptul ca le deschid la unii colegi de forum ochii, deranjeaza, se strica afaceri cu trafuri si multe altele, se strica reputatii samd...dar, m-as simti vinovat daca as tacea. Ati zis ca ati construit amplificatoare dupa schemele simulate de Mr. Lazaroiu...va propun ceva...postati aici schema si rezultatul simularilor, si masuratorile pe care le puteti face dvs. Apoi ma ofer sa platesc transportul dus si intors Romania-Germania, eventual va pot trimite si material de ambalaj serios, si ma ofer sa masor la sange toti parametrii amplificatorului. Postez totul pe forum. O singura conditie am...sa fie transformatoare de iesire LMO, vad ca le folositi in majoritatea amplificatoarelor construite de dvs. Pot masura absolut toti parametrii transformatoarelor. Si ca sa fie treaba, treaba, va masor inclusiv tuburile cu RoeTest V8 si primiti protocol de masura, plus cadou din partea casei. Daca sunteti ferm convins ca amplificatoarele construite de dvs dupa schemele simulate bat cu simularea, va trimit banii de transport si adresa de livrare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) ia_0 48mA/EL34 Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Acum 5 minute, Ion_Bumbu a spus: Deci este definitorie functionarea fara tuburi finale? La fel ca simularea cu tensiuni de mers in gol...adica cu 480V in etajul final cand in schema scrie clar ca la 45W/1KHz raman doar 380V..:) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) La 15.02.2020 la 21:18, der_doktor a spus: si ce nu este clar in poza aia? Condensatorul de filtraj din stanga C35a=450V iar C35b=550V. Intre ele e un Drosel, adica o sarma bobinata pe un miez de fier. Care o fi caderea de tensiune pe sarma aia in gol, cand consumul e minim ???? Daca erau 480V (cum sustineti) se umfla C35a...hai sa fim seriosi.. DEFINITORIU subliniat în citat. poza fiind asta https://i.postimg.cc/132Jgr6h/CONDENSATORI.png Editat Februarie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum