Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Acum 51 minute, popa marius a spus:

Nu cred ca nemtii au pus un condensator (C31) la 385v fara sa tina seama ca poate fi periclitat de lipsa accidentala a consumului anodic

Eu cred ca schema bate 100% cu realitatea. Uite o poza cu condensatorul C35 si este exact ce scrie in schema:

1008203052_Screenshot2020-02-15at20_58_49.thumb.png.ed9970446ae805e40f2f33ce1a64f282.png

19142351455_35de343687_b.jpg

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 14 minute, adrian_pic a spus:

Spune dom'le formula aia care imi calculeaza tensiunea in sarcina in functie de tensiunea in gol! Exista asa ceva? Pai daca nu exista ce tot te agiti atat cu tensiunea in sarcina? Tensiunea in sarcina trebuie sa fie cat mai aproape de tensiunea in gol si tine de "zgarcenia" producatorului. Cine se respecta supradimensioneaza, cine este business ... subdimensioneaza pana la un anumit prag sub care nu poate sa coboare ca nu mai vinde marfa. 

La ce putere se masoara THD-ul? (nu ma intereseaza la ce putere masori tu ci la ce putere masoara producatorii de amplificatoare)

Mah, Gigele, Dynacordul a fost foarte clar in precizari, a pus tensiunile in gol si in sarcina in toate punctele cheie ale schemei, a zis chiar ca la 45W in sarcina cu 1KHz semnal THD_ul este mai mic de 1%...ce nu intelegi?

Il tot sustii pe Mr. Lazaroiu care simuleaza altceva decat Dynacord Eminent si afirma ca etajul final e alimentat cu 480V...probabil are nevoie de un aparat de masura nou...logic, din 340Vac in gol sau 335Vac in sarcina prin redresare bialternanta cu tub (!!!!!) nu poti avea 480Vdc in vecii vecilor...vorbiti ca sa va aflati in treaba...vorba lui Tutea..

Link spre comentariu
Acum 2 minute, der_doktor a spus:

Mah, Gigele, Dynacordul a fost foarte clar in precizari, a pus tensiunile in gol si in sarcina in toate punctele cheie ale schemei, a zis chiar ca la 45W in sarcina cu 1KHz semnal THD_ul este mai mic de 1%

Pai eu nu am contestat tensiunile scrise pe schema de Dynacord, eu am contestat faptul ca tu iei tensiunea in sarcina (ca iti convine tie mai mult) si vrei sa o impui ca tensiune anodica in simulare. Vio a transat pentru 430V si mie mi s-a parut o tensiune corecta dar tu tot insisti pentru 380V. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, adrian_pic a spus:

Pai eu nu am contestat tensiunile scrise pe schema de Dynacord, eu am contestat faptul ca tu iei tensiunea in sarcina (ca iti convine tie mai mult) si vrei sa o impui ca tensiune anodica in simulare. Vio a transat pentru 430V si mie mi s-a parut o tensiune corecta dar tu tot insisti pentru 380V. 

mah, Gigele, daca Dynacord specifica clar ca la 45W in sarcina si 1KHz semnal ai tensinile alea, ce tot nu intelegi? Aici vorbim de Dynacord Eminent si avem schema cu tensiunile in gol si in sarcina. Mr.Lazaroiu a simulat altceva si nu Dynacord Eminent. Nici macar nu recunoaste, da domnule am gresit, trebuia sa pun in simulare, tensinile din schema. O da la intors cu ''tensiuni reale'' masurate real...Degeaba il acoperiti, dumneata si valderama, ca de obicei sunt parametrii din burta in LTSpice si e normal ca simularea sa fie fake. Ar trebui sa va fie rusine ca sustineti niste aberatii pe un forum public.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Domnilor, la începutul anului am luat hotărârea să nu mă mai contrez cu nimeni, mai bine îmi văd de ale mele decât să intru în polemici de doi lei, spun asta pentru a nu se înțelege greșit ce voi scrie mai jos. 

Cum simulează softul variația tensiunii anodice în funcție de puterea livrată, să zicem că se simulează cu Ua 430V în gol sau cât dorește cel care face simularea, doar ce consumă ECC83 și Ia0 finale, când amplificatorul va ajunge la 45w putere livrată..... Ua va scădea..... la cât? 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Variatia tensiunii anodice in functie de puterea livrata trebuie sa tinda catre 0 pentru ca o variatie a tensiunii anodice <=> o modulatie ceea ce trebuie evitat. Astazi nu-i un capat de tara sa supradimensionezi traful de alimentare si sa stabilizezi tensiunea anodica (cea mai simpla solutie) si ai scapat de variatia tensiunii anodice. Stabilizarea tensiunii anodice este cea mai ieftina solutie pentru a avea o tensiunea anodica fixa indiferent de cum variaza tensiunea la priza. Un power conditioner activ nu-i ieftin deloc (power conditioner-ul pasiv nu face nici o branza cand la priza ai 210V) . Se poate testa diferenta de sunet daca se doreste asta cumparand un UPS cu dubla conversie de vreo 600VA si se foloseste cand la priza avem  210V . Daca ai la priza 210V si ai filamentele finalelor alimentate in CA deja lampile sunt chinuite:

210V : 230V = 0,913 x 6,3V = 5,75V CA la filament. Nu poti cere mai mult de 6,3V CA la infasurarea de la traf ca daca in loc de 230V ajungi sa ai la priza un 245V deja tensiunea pentru filamente depaseste maximul din foaia de catalog. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 17 minute, adrian_pic a spus:

Variatia tensiunii anodice in functie de puterea livrata trebuie sa tinda catre 0 pentru ca o variatie a tensiunii anodice <=> o modulatie ceea ce trebuie evitat. Astazi nu-i un capat de tara sa supradimensionezi traful de alimentare si sa stabilizezi tensiunea anodica (cea mai simpla solutie) si ai scapat de variatia tensiunii anodice. Stabilizarea tensiunii anodice este cea mai ieftina solutie pentru a avea o tensiunea anodica fixa indiferent de cum variaza tensiunea la priza. Un power conditioner activ nu-i ieftin deloc (power conditioner-ul pasiv nu face nici o branza cand la priza ai 210V) . Se poate testa diferenta de sunet daca se doreste asta cumparand un UPS cu dubla conversie de vreo 600VA si se foloseste cand la priza avem  210V . Daca ai la priza 210V si ai filamentele finalelor alimentate in CA deja lampile sunt chinuite:

210V : 230V = 0,913 x 6,3V = 5,75V CA la filament. Nu poti cere mai mult de 6,3V CA la infasurarea de la traf ca daca in loc de 230V ajungi sa ai la priza un 245V deja tensiunea pentru filamente depaseste maximul din foaia de catalog. 

La Dynacord variază Ua în funcție de puterea livrată pe ieșire, de asta cred că o simulare nu poate fi kusher. 

Link spre comentariu

Dacă considerăm curentul tras din sursa anodică 115mA pentru situația amplificator fără semnal la intrare(Va 425V) și curentul tras din sursa anodică 215mA  pentru situația amplificator cu semnal la intrare (când Va scade la 385V pentru Pu=45W în sarcină la ieșire) aproximăm foarte ușor Ri pentru sursa anodică.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 minut, Faust2018 a spus:

La Dynacord variază Ua în funcție de puterea livrată pe ieșire, de asta cred că o simulare nu poate fi kusher. 

Daca o fac eu sigur ca nu-i kusher. :d Eu pun sursa ideala (nu stau eu sa masor rezistenta secundarului sau sa pun tot felul de parametrii la traful de iesire pe langa cele doua inductante si cuplaj).

Uite de exemplu doar la un condensator ce parametrii pot pune :

118376266_Screenshot2020-02-16at09_44_05.thumb.png.bbf9dd051261d560b01f4adb17503b73.png

Eu in insa in afara de capacitate nu mai pun nimic! Se pot alege si condensatori din baza de date (daca exista rabdare) si la aia parametrii sunt masurati de producator. 

Link spre comentariu

Si ce daca?

Vreti sa va certati inca o saptamina pe o simulare?

Hai mai oameni, fiti maturi, ce gaia!

Pardon, corect este sinteti maturi, ce gaia!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări