Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Chiar acum, Faust2018 a spus:

Pe schemele de la Dynacord sunt trecute doua tensiuni, alea mari în gol, cele mai mici în sarcină. 

Da, si doctorul vrea sa fie pusa in simulare tensiunea in sarcina. In cate scheme apare tensiune in sarcina? Nu peste tot gasim tensiunea in gol? Cand sursa nu este facuta in zgarcenie (un traf baban) nu scade asa mult tensiunea  in sarcina. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 minute, adrian_pic a spus:

Da, si doctorul vrea sa fie pusa in simulare tensiunea in sarcina. In cate scheme apare tensiune in sarcina? Nu peste tot gasim tensiunea in gol? Cand sursa nu este facuta in zgarcenie (un traf baban) nu scade asa mult tensiunea  in sarcina. 

Să se simuleze cu 430V 

Eu aici 

Am trecut 450V pe schemă, fiind tensiunea cu volumul la 0, ăsta fiind un amp cu consum aproape constant, în blană creste consumul doar cu 10..14mA, tensiunea Ua rămâne tot 450V. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 55 minute, der_doktor a spus:

Domnule, cum apar 480Vdc  din 335Vac redresati bialternanta? Sunt convins ca ati masurat cateva tensiuni in gol dar masuratorile dvs sunt eronate. Ca de fapt si simularea. Daca simulati ceva respectati macar tensiunile de alimentare si folositi modele de tuburi cu parametrii dati in foile de catalog, altfel ceea ce faceti aici e un fiasco total.

App...curentul de repaus prin finale este de 48mA si nu 36,6mA ca in LTSpice...

Domule d-ta chiar nu intelegi??

Eu am facut simularea cu tensiunile GASITE pe amplificatorul real,iar modelele de tuburi sunt generate pe uTracer pe tuburi NOS nu mai folosesc de mult modele de pe net,spun asta pentru cine stie,ce naiba nu intelegeti?

Daca pe schema nemtii dau pentru intrare 220V si in secundarele de HT o tensiune de 2X335V si rezulta la soclul lui EL34 (vedeti schema) o tensune de 420VDC,cat credeti ca rezulta in DC cu o alimentare pe retea de 230V...238V ,intelegeti ce spun?

....in simulare eu am ales acel curent ca si in practica de altfel ca sa nu depasesc Pda pentru tuburile finale.

@Faust2018: nu pot sa simulaz pentru 430V pentru ca tensiunea pe amplificatorul real nu este atat ci este de 480VDC,in acest fel eu trebuie sa negativez mai mult tuburile finale pana la un curent de 38mA...40mA in asa fel incat sa nu depasesc Pda pentru EL34.Cat priveste existena a doi semireglabili sau unul singur in simulare nu are importanta pentru ca in simulare tuburile sunt egale/identice prin definitie.

Dupa cate stim o tensiune anodica mai mare si un curent anodic mai mic va prelungi viata tuburilor si pastrand totusi clasa de functionare data vom avea un THD mai mic.Dilema mea este ca nemtii dau un THD<1% la 40W dar in simulare imi rezulta mai mare de 1,5%,in cazul in care am fost acuzat de sute de ori ca eu in siumlari pun din burta THD nereal de mici,intelegi?

L.E ultimele propzitii sunt adresate colegului @Faust2018 de la care am si acest amplificator absolut original si astept ,daca se va putea ca d-lui sa masoare THD la unul pe care il mai are printre vechituri,chiar astept cu interes asta!

Puneti dv. pe schema originala ce tensiuni sa folosesc in simulare si eu asta o sa fac si vom vedea rezultatele in ceea ce priveste Puterea pe sarcina ,Bode si THD,de acord?

Schema originala este aici: Dynacord Eminent Booklet

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Sint convins ca nemtii au facut masuratori corecte si exacte cu ambele canale in sarcina la puterea declarata insa repetate cu tensiunea de 230v la retea si cu tuburi neimperecheate strans este posibil sa apara unele diferente THD dar oricum diferentele fata de valoarea simulata mie m-i se par nesemnificative , este un amplificator mediu ce suna exact ca unul cu semiconductoare, spun acest lucru fiindca l-am audiat in urma cu multi ani

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 minute, popa marius a spus:

este un amplificator mediu ce suna exact ca unul cu semiconductoare, spun acest lucru fiindca l-am audiat in urma cu multi ani

Asa da! :aplauzeAsta inseamna sa fii obiectiv si sa ai curaj!:aplauze

Link spre comentariu
Acum 2 minute, LMOlimpiu a spus:

Domule d-ta chiar nu intelegi??

Eu am facut simularea cu tensiunile GASITE pe amplificatorul real,ce naiba nu intelegeti?

Daca pe schema nemtii dau pentru intrare 220V si in secundarele de HT o tensiune de 2X335V si rezulta la soclul lui EL34 (vedeti schema) o tensune de 420VDC,cat credeti ca rezulta in DC cu o alimentare pe retea de 230V...238V ,intelegeti ce spun?

....in simulare eu am ales acel curent ca si in practica de altfel ca sa nu depasesc Pda pentru tuburile finale.

@Faust2018: nu pot sa simulaz pentru 430V pentru ca tensiunea pe amplificatorul real nu este atat ci este de 480VDC,in acest fel eu trebuie sa negativez mai mult tuburile finale pana la un curent de 38mA...40mA in asa fel incat sa nu depasesc Pda pentru EL34.Cat priveste existena a doi semireglabili sau unul singur in simulare nu are importanta pentru ca in simulare tuburile sunt egale/identice prin definitie.

Dupa cate stim o tensiune anodica mai mare si un curent anodic mai mic va prelungi viata tuburilor si pastrand totusi clasa de functionare data vom avea un THD mai mic.Dilema mea este ca nemtii dau un THD<1% la 40W dar in simulare imi rezulta mai mare de 1,5%,in cazul in care am fost acuzat de sute de ori ca eu in siumlari pun din burta THD nereal de mici,intelegi?

L.E ultimele propzitii sunt adresate colegului @Faust2018 de care am si acest amplificator absolut original si astept daca se va putea ca d-lui sa masoare THD la unul pe care il mai are printre vechituri,chiar astept cu interes asta!

Domnule....al doilea condesator de filtraj C35a este de 32µF/450V..la 480V iesea zeama din el...hai sa fim seriosi. Legat de tensiunea de retea, nemtii aia de la Dynacord au prevazut si un comutator pentru 240V!!!! 

Dvs ati simulat un etaj final care nu seamana cu schema lui Dynacord Eminent, de ce nu recunoasteti asta? Puneti in Spice schema originala si tensiunile in sarcina , nu in gol si apoi mai vedem ce diferente sunt. Legat de acuzatiile mentionate mai sus...se vede clar ca nu au fost nefondate, in cazul de fata ati pus in simulator altceva decat in realitate. Deschideti un topic pe diyaudio cu tema asta daca sunteti convins pe deplin ca aia de la Dynacord mint si ca in realitate in amplificator etajul final e alimentat cu ....480V. Astept o poza cu tensiunea asta de alimentare a etajului final masurata in gol si in sarcina la 45W.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Faust2018 a spus:

Să se simuleze cu 430V 

Eu aici 

Am trecut 450V pe schemă, fiind tensiunea cu volumul la 0, ăsta fiind un amp cu consum aproape constant, în blană creste consumul doar cu 10..14mA, tensiunea Ua rămâne tot 450V. 

Corect,dar este PP(UL) CLASA A asa este normal,nu putem asimila cu configuratia DYNACORD !

Link spre comentariu
Acum 34 minute, adrian_pic a spus:

mah tu chiar esti paralel cu electronica? tu masori THD_ul in gol sau in sarcina? chiar nu intelegi ca in sarcina , la 45W,  tensiunile de valimentare sunt mai mici decat in gol, functie de consum? In locul tau m-as abtine sa mai scriu ceva, te faci de ras.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, der_doktor a spus:

Domnule....al doilea condesator de filtraj C35a este de 32µF/450V..la 480V iesea zeama din el...hai sa fim seriosi. Legat de tensiunea de retea, nemtii aia de la Dynacord

CONDENSATORI.png

Link spre comentariu
Acum 3 minute, LMOlimpiu a spus:

CONDENSATORI.png

si ce nu este clar in poza aia?

Condensatorul de filtraj din stanga C35a=450V iar C35b=550V. Intre ele e un Drosel, adica o sarma bobinata pe un miez de fier. Care o fi caderea de tensiune pe sarma aia in gol, cand consumul e minim ???? Daca erau 480V (cum sustineti) se umfla C35a...hai sa fim seriosi..

Link spre comentariu
Acum 10 minute, der_doktor a spus:

si ce nu este clar in poza aia?

Condensatorul de filtraj din stanga C35a=450V iar C35b=550V. Intre ele e un Drosel, adica o sarma bobinata pe un miez de fier. Care o fi caderea de tensiune pe sarma aia in gol, cand consumul e minim ???? Daca erau 480V (cum sustineti) se umfla C35a...hai sa fim seriosi..

Chiar asa,ia mai ganditi-va,pe bune acum ???!!!:rade::rade:

Condensatoare-2.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 29 minute, der_doktor a spus:

mah tu chiar esti paralel cu electronica? tu masori THD_ul in gol sau in sarcina? chiar nu intelegi ca in sarcina , la 45W,  tensiunile de valimentare sunt mai mici decat in gol, functie de consum? In locul tau m-as abtine sa mai scriu ceva, te faci de ras.

Spune dom'le formula aia care imi calculeaza tensiunea in sarcina in functie de tensiunea in gol! Exista asa ceva? Pai daca nu exista ce tot te agiti atat cu tensiunea in sarcina? Tensiunea in sarcina trebuie sa fie cat mai aproape de tensiunea in gol si tine de "zgarcenia" producatorului. Cine se respecta supradimensioneaza, cine este business ... subdimensioneaza pana la un anumit prag sub care nu poate sa coboare ca nu mai vinde marfa. 

La ce putere se masoara THD-ul? (nu ma intereseaza la ce putere masori tu ci la ce putere masoara producatorii de amplificatoare)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări