Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

*Putin probabil, tuburile militare sint marcate cu o steluta linga acel clasic CTC, OTK.*

Atenție, OTK este echivalent cu CTC, pe ebey se zice ca asta înseamnă militar, ce e gresit

Steluța înseamnă *produs calitate deosebita* 

Tuburile militare sunt prin tipul propriu definite ca militare , iar cele din care sunt și civile și militare sunt definite cu litere în plus : e, ev, v rusesc care seamănă cu b, etc. Pt militare

Link spre comentariu
On 1/31/2020 at 10:12 PM, adrian_pic said:

545999d1461827087-se-class-a2-708b4n-jpg (834×701)

si cum este ceva nedocumentat dorea DOAR sa stie pareri daca este clasa A1 sau A2 fiind "a screen driven output stage". 

Intrebare de baraj...In ce clasa functioneaza acest tub? A2? Se vede ca nu se cunoaste  IAR teoria...vedeti pe undeva tensiune pozitiva de polarizare pe GRILA DE COMANDA? Care este PSF al acestui tub in montajul "mirobolant" de mai sus?? Din cate mai stiu eu G2 se mai numeste Screen Grid!! In medicina,artificii de acest gen se mai numesc anus contra naturii....De ce oare in toata istoria amplificatoarelor cu tuburi,niciun constructor nu a ales aceasta solutie tehnica de a ataca cu semnal util G2....La un moment dat si poza lui Ceausescu era in rama...ce sa spun...puneti si schema asta tot in rama....Deci intrabarile raman...ce PSF are acest tub,care e dreapta de sarcina si ce clasa de functionare avem aici?? Indiciu: NU ESTE A2!!!

P.S. Screen Grid...Command Grid...mai incurcam termeni atunci cand nu cunoastem...da' nu-i bai! 

Command Grid.... G2 :rade: clasa A2....las' ca merge si asa...Ma astept ca cineva sa vina cu ideea de a ataca tubul pe...filament ca doar e ceva nedocumentat:95

P.P.S. In ceea ce priveste simularile...vorbiti numai prostii! Daca vreti ca simularea sa "bata" cu realitate si sa nu mai scoateti fantasmagorii de genul THD 0.06...faceti urmatorul lucru...luati-va uTracer,testati tubul pe care il folositi in montajul final,generati MODELUL MATEMATIC(uTracerul face asta),creati modelul tubului in programul pe care il folositi(eu folosesc Multisim) si pe baza formulelor,calculelor(pentru cine stie) etc. faceti simularea...Poftiti domnilor simulari si realitate...schemele sunt PROIECTATE de MINE dupa manualele de radiotehnica RUSESTI...uitati-va la raspunsul FFT...simulati in Spice aceleasi scheme si...vedeti raspunsul FFT apoi comparati-le...Ca tot suntem la capitolul simulari...Sa va vad acum ce mai aveti de comentat...poftim TEORIA transpusa in PRACTICA(era sa scriu Paint)

20191106_105414_compress31.jpg

20191106_105618_compress38.jpg

20191106_110035_compress85.jpg

20191106_141835_compress6.jpg

20191106_141828_compress87.jpg

20191106_141720_compress61.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

....si continuarea simularilor...si da,un THD de 1.026 (la mine)  pare mai real decat 0.06 la...stiti voi cine ...:92...vorba aia...crește nasu'! Era cineva pe aici care spunea ca Rezistenta si condensatorul de Filtraj(Rf si Cf) din exemplul general pe care l-am postat cu o pagina in urma(pentru care apropos,nu se gaseste careva sa il calculeze cu formulele clare) nu au niciun rol in montaj...Ia vezi domnu' gheo23,le gasesti in exemplele practice puse de mine? Ia vezi,au vreun rol sau nu? Ia fa dumneata montajele fara aceste inutile componente sa vedem daca functioneaza montajele si/sau daca mai ales OBTII rezultatele mele...hai sa vedem....

Se observa faptul ca am obtinut rezultate remarcabile cu banala 6N1P.....ca sa nu mai vorbesc de 6N2P si 6P3S-E plus Hammond 126B....toata smecheria e sa stii carte! 

Sa obtii 250Vvv(se poate si mai mult,in jur de 280Vvv) cu doua 6N1P e o treaba...sau 340Vvv...mai am o varianta de driver cu 6N1P si 6N6P...ceva mai fortos...

Daca o sa fiu in toane bune o sa arat un defazor pentru PP (teorie si practica)tot cu 6N2P +6P3S-E si un alt traf Hammond...da' ma mai gandesc

Daca nici pana acuma nu ati inteles ca performanta se face cu bani(cati isi permit sa dea 1000 lei pe un uTracer??),investitii,studiu(mult...),materiale de calitate sunteti naivi sau ramaneti la stadiul de Paint si aplauze de pe margine(aplaudaci),ecouri...

20191106_110033_compress35.jpg

20191106_142009_compress76.jpg

20191106_110035_compress85.jpg

20191106_110039_compress40.jpg

20191106_110042_compress98.jpg

20191106_142238_compress13.jpg

20191106_141949_compress71.jpg

20191106_105623_compress86.jpg

20191106_141822_compress96.jpg

20191106_105618_compress85.jpg

20191106_105619_compress38.jpg

20191106_141842_compress38.jpg

20191106_110045_compress59.jpg

20191106_141835_compress0.jpg

20191106_141828_compress56.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

1- în această conexiune particulară 6p36s grila de comandă tub final este g2 pentru toată durata de existență a schemei date, clar/simplu fără echivoc.

La o configurație cu un singur tub final  când atacul pe grila de comandă se dă în tensiune și curent etajul din atac trebuie să poată susține atacul în curent(putere) gc așadar A2.

2-pentru un etaj defazor oarecare pus în discuție nu se cade să analizăm doar o ieșire luând ca referință masa (aici sunt unii care pot înțelege ce și cum).
3-Evident "simularea ansamblata" NU poate intra în discuție sau nu mai contează ce erori conține fiind "ansamblata"

https://dexonline.ro/definitie/asamblat/paradigma

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Gedd135 a spus:

Daca nici pana acuma nu ati inteles ca performanta se face cu bani(cati isi permit sa dea 1000 lei pe un uTracer??),investitii,studiu(mult...),materiale de calitate sunteti naivi sau ramaneti la stadiul de Paint si aplauze de pe margine(aplaudaci),ecouri...

Pai cine tine analizorul cu FFT-ul pe scara liniara ca tine se cheama... ca a dat degeaba banii pe carti sau aparatura.:rade:

Generatorul folosit de mataluta in testele de mai sus ce thd are la iesire? (intreb pentru un prienten):limb:

Link spre comentariu

@dark_angel vorbi si nea Ion ca e si el om....o sa iti raspund cand vei arata si tu ca ai facut ceva concret cu tuburi....adica niciodata...daca nu vezi bine,nu e nicio problema exista doctori ...arata-mi si mie scara liniara si analizorul....Se pare ca nu cunosti aparatura,e de inteles....40% din romani au inca wc in fundul curtii(eu stau in Bucuresti la bloc deci nu e cazul meu) 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu vreau sa intru in polemica, deci Dl. Ged, nu asta e intentia mea. Ma uitam pe masuratorile de mai sus, ceva nu se leaga.

Avem un osciloscop din seria DSO8000 (asa pare din poze), care are un ADC pe 8 bit. Asta inseamna un SNR ideal de 49,9dB. Pe axa X se vede clar ce rezolurie avem 5KHx, 12.5KHz, etc, pe axa Y nu se vede cat dB avem per diviziune. Presupanand ca avem un ADC pe 8bit,  puteti masura cu acest aparat cam de la 0.8% in sus, cazul ideal. Nu se vad pe grafice armonicile, doar fundamentala, nu cumva aparatul este limitat pentru masuratori sub 1%?

PS. nu contest si nu confirm nimic din masuratorile obtiune de Dvs. si Dl. Valderama, nu prea i-mi sunt clare masuratorile THD/FFT.

Link spre comentariu

Domnule Sorin nu stiu daca este limitat sau nu sub 1%,presupunand ca ar fi,inseamna ca pot masura peste 1% fara nicio problema,avand in vedere ca la amplitudine maxima a etajului nu apare distorsiunea pe osciloscop masurand practic FFT  si vazand ca in simulare THD sunt in jur de 1% trag concluzia ca masuratoarea "bate" cu simularea...inseamna ca nu am distorsiuni peste 1%...1,5%...ceea ce pe mine personal ma multumeste...Inca odata fac referire ca masuratoarea semnalului se face la amplitudine maxima(sau aproape de maxim)...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dark_angel a spus:

Pai cine tine analizorul cu FFT-ul pe scara liniara ca tine se cheama... ca a dat degeaba banii pe carti sau aparatura.:rade:

Generatorul folosit de mataluta in testele de mai sus ce thd are la iesire? (intreb pentru un prienten):limb:

Domnule puteai să precizezi în clar, există două posibilități setare FFT pentru scula din imaginea postată (înțelege greu/puțin sau nu înțelege).

Set “Vrms” as vertical unit
Set “dBVrms” as vertical unit

sau

To display FFT waveforms with a large dynamic range, use the “dBVrms” scale. The
“dBVrms” scale displays component magnitudes using a log scale.

dso8000.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

...hai ca ajungem la concluzia ca de fapt...montajele nu functioneaza...si totul este o farsa...Vom diseca aparatul,culoarea carcasei,fazele lunii,zodia aparatului,culoarea firelor,si topirea ghetarilor....concluzia...schemele nu functioneaza!:rade:

Pentru cine nu stie,nu poate sa inteleaga sau nu are capacitatea cerebrala pentru asa ceva...scopul masuratorilor este acela de a pune in evidenta Armonica 1,2,34....(daca apar),totul are o legatura cu teoria care spune ca in functie de cum alegem PSF de formulele de determinare Iamax,Iamin,Uamax si Uamin putem evita aparitia A2,A3 A4...sau nu! Respectand cele scrise in carte se vede ca....NU apar.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 7 ore, Gedd135 a spus:

...Ma astept ca cineva sa vina cu ideea de a ataca tubul pe...filament ca doar e ceva nedocumentat

Se foloseste deja. În radiofrecventa, cu tuburi la care filamentul tine loc si de catod. Si este bine documentat dar, vorba colegului, bine uitat.

Link spre comentariu

...ma refeream in audio(nu in radio)la atacul pe filament la modul general...poate gaseste vreun erudit o forma de atac pe filament pentru tuburile cu incalzire indirecta......Poftiti mai jos GM 70 SE la putere maxima...adica vreo 20W...Se observa armonica 1..2...3..  si valorile lor....Nu,3 nu!  Pentru cine tunde...frunze la caini,un THD>3% devine deranjant(urechea incepe sa il perceapa ca fiind suparator...desigur ca dupa o anumita varsta aceste lucruri nu mai conteaza)...evident pentru cine stie doar...Evident...ne intereseaza(NU) distorsiunile sub 1%(NU)...unii au un auz atat de dezvoltat incat percep daca semnalul e distorsionat cu 0.000001%....si fac atac de panica!La ce naiba m-ar interesa distorsiuni sub 1% nu stiu! Iar cand va testati amplificatoarele,faceti-o domnilor la putere MAXIMA si fara reactie negativa(asa cum e in poza de mai jos)...nu va furati caciula(sau nu ii prostiti pe altii)...nu dati valorile masurate la 1W putere(unii masoara la 0.5 W)..fiti profesionisti ce dreaq :rade:

20170516_111658_compress8.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări