Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

@valderama şi @gedd135....dacă aveţi ceva să vă uraţi, faceţi-o pe Diy Audio sau aiurea, nu aici. Orice postare ce nu are legătură cu topicul de faţă va fi sancţionată ca offtopic şi ascunsă/ştearsă.E ultimul avertisment pentru ambii...

Link spre comentariu

Validae șterge ce consideri de cuviința dar NU șterge argumentul meu adus contra minciunilor lansate de Gedd135.

Așa cum ușor poți și dumneata vedea/constata schema aia ține de valderama. Jazbo8 a preluat doar schema mea de principiu  de pe tinypic și a postato direct pe diyAudio.

Șterge întâi mizeria pe care o creează Gedd135 înainte de a șterge argumentul (dovada afirmațiilor mincinoase de tip Gedd135).

Nu copiez schemele altora.Simplu, dau trimitere către ele.

Nu dialoghez cu Gedd135, sunt nevoit să combat minciunile lansate.

se class A2.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Super amuzant este faptul ca gedd nu a inteles nimic din acel topic. El traieste in continuare cu ideea ca valderama in aprilie 2016 nu stia ce este aia clasa A2 si ca intreba pe diyaudio.com ca sa invete. Realitate este insa alta: valderama a compus o schema 

545999d1461827087-se-class-a2-708b4n-jpg (834×701)

si cum este ceva nedocumentat dorea DOAR sa stie pareri daca este clasa A1 sau A2 fiind "a screen driven output stage". Fiind ceva calificat drept "convoluted design" nu s-a putut ajunge la un verdict final. Cineva chiar la numit "Enhance Mode Triode" sau "the amp class A screen drive".

Pacat ca valderama nu si-a selectat tara ca sa se vada acolo ca este din Romania. Un asemenea subiect acolo face cinste romanilor. :aplauze

Eu sunt interesat de schema cu g1 conectat la catod.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 6 ore, valderama a spus:

Schema asta a fost prezentată de mine  , NU este luată/copiată de la alții .Nu am vină dacă un prost nu înțelege ce se scrie pe un forum străin .

Am pus această schemă de principiu pe acest forum înainte de a o pune în discuție pe diy audio ,schema de principiu este originală și este creată de mine fără surse de inspirație sau alte povești similare. 

3cb1.jpg

valderamo, schema aia conceputa de tine e inspirata din EAR859 al lui Paravicini. Uite aici:

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Synola-509/Paravicini.pdf

In plus, exact cum a zis unul pe diyaudio, o poti considera A3, atacul pe G2 nu inseamna ...A2.

Si app...(SCREEN GRID) asa se intituleaza G2 ..nu cum ai zis tu...citez..

''the command-grid(g2-6П36С) is always positive static or dynamic (for all of the waveform)''

Pai, ma nene, unde ai vazut tu G2 ..negativa?

Multumesc pentru link, m-am distrat copios.

Link spre comentariu

Desi suntem la simulari, as fi curios daca d-l Valderama a realizat practic schema prezentata pe diyaudio, eventual care a fost versiunea finala si daca a fost multumit de rezultat.

Din pacate tinypic s-a inchis si nu mai pot fi accesate imaginile...ar fi utila o editare si acolo...pe diyaudio.

Din motivele evidente de mai sus am primit in privat doua variante simulate si corectate ale schemei inaintate de mine, daca d-l Lazaroiu e de acord, le voi prezenta aici, sau il invit pe dumnealui sa o faca - e cel mai indreptatit, fiind autorul lor.

Din motive diverse, am solicitat folosirea unui tub UCC85 la intrare si 6N6P sau 6N8S in etajul de atac. Pentru finale eu voi folosi PL36 japoneze si daca un montaj de test imi va placea cum suna, voi solicita si indicatii pt. 2-3 tuburi finale in paralel, daca mai trebuie facut ceva.

Link spre comentariu

Domnule, schema aia este Zero (000,0)...nu este nimic nou in lumea tuburilor. E chiar asa de grea engleza? Cititi si voi ce scriu aia pe diyaudio...bine dreaqu ca valderama nu a pus si tzara la profil.... si mai are un topic deschis https://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/290556-phase-splitter-low-distortion.html..tot un fiasco total. La pus pe Lazaroiu sa simuleze un defazor si a pus THD din.....burta. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, der_doktor a spus:

Este una mai veche:

http://www.g4dmp.co.uk/g2daf-lin.pdf

Am incercat`o acum citiva zeci de ani insa lucrind doar telegrafie nu a fost interesanta pentru mine dar un amic a folosit`o cu rezultate bune in SSB.

De unde si vorba: noul este vechiul bine uitat!

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Sau cum s-ar mai putea spune, deja nu mai există nimic de inventat în domeniul schemelor cu tuburi....trebuie doar să cauţi documentaţii vechi şi găseşti tot ce vrei.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus:

Este una mai veche:

http://www.g4dmp.co.uk/g2daf-lin.pdf

Am incercat`o acum citiva zeci de ani insa lucrind doar telegrafie nu a fost interesanta pentru mine dar un amic a folosit`o cu rezultate bune in SSB.

De unde si vorba: noul este vechiul bine uitat!

:d

Nu este deloc aceeasi schema ! Vedeti ca atacul este pe g1.

Schema lui Paravicini foloseste PCC88 in atac g2 iar g1 este la masa.In schema lui Valderama g1 este conectata dinamic la masa dar inovatia este ca nu mai foloseste negativare automata ci fixa .Paravicini foloseste inteligent tensiunea din catodul finalei pentru a controla regimul static al g2 si deci puterea disipata de aceasta. Am realizat practic cu cativa ani in urma ceva asemanator cu PCL86 si 6P36S iar rezultatele au fost peste asteptari.

Se pot discuta multe pe marginea acestei scheme dar orgoliile sunt prea mari. Toti vor premiul I , iar asta nu se poate !

Editat de gheo23
gramatica
Link spre comentariu

Domnule, bineinteles ca nu este aceeasi schema, doar idea, controlul linearitatii tubului prin modificarea tensiunii pe G2 din final.

La una aplicarea semnalului se face in faza la cealalta in antifaza.

Link spre comentariu

Nu domnule Ion_Bumbu, este vorba de cu totul altceva: acela este un etaj final clasa C care este linearizat prin aplicarea unei tensiuni redresate din semnalul util de rf pe g2. In lipsa semnalului curentul prin finale este blocat, g2 nefiind alimentata. Se obtin astfel puteri mari de rf cu disipatie mica pe anozi dar cu pretul cresterii distorsiunilor armonice, ceea ce nu-i de dorit . Autorul incearca sa impace si capra si varza alimentand g2 cu tensiune redresata din semnalul de intrare, care se aplica pe g2, modificand valoarea instantanee a tensiunii de grila .

Cred ca era necesara aceasta precizare pentru corecta informare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări