Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

cum consideri domnule Lăzăroiu
nivelul alimentări diferenţiale din atac poate conduce etajul final SE 6p3s pentru 5W în sarcină la ieşire fără un deranj prea mare THD ? sau trebuie crescută tensiunea de alimentare diferenţială ? (posibil cu o recalibrare pentru +_45V se va comporta mai bine)

PS evident pentru o altă distribuţie armonică(thd) se poate încerca sarcina la anod 3k2 (sau o altă valoare sarcină anod)

6P3S_SE.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am testat un defazor LTP ceva asemanator, evident fara Tranzistor PNP.Totul frumos doar ca la  10mV la intrare, deja intra in cliping alimentat cu +/_ 24V.

Link spre comentariu

Neavand reactie negativa...excursia tensiunii la iesire la un diferential este  foarte mare , asa ca , la 10mV intrare , posibil/evident (nu!) 10Vvv la iesire . Asa ca de acolo clipping-ul.Schema lui valderama este chiar un subiect ! Imi place. E de experimentat si evident de simulat. Mai ales ca poate duce tubul in A2 ! 

Editat de gheo23
Link spre comentariu

da gheo23

schema propusă spre analiză/discuţie se află schiţată în forma cea mai simplă (cel mai simplu AO +TUB +OT)

condensatorul din intrare(330nF) +condensatorul din bucla de reacţie( 2μ2) +ondensatorul din catod (100 μ ) scutesc oarecum transformatorul din ieşire de reprezentarea frecvenţelor foarte joase

cu alimentare asimetrică încă un etaj repetor +offset negreşit  poate conduce un tub final în A2

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 10.11.2017 la 21:03, gsabac a spus:

@romicap schema dvs este buna.

Schema corecta pentru stabilizatorul de 350V cu valori si simulare este urmatoarea:

post-238209-0-59694900-1510337155_thumb.png

Pe schema sunt trecute tensiunile si curentii de interes si daca doriti alte tensiuni se pot modifica

zenerele, R5, R6 si tensiunea de alimentare de pe schema de simulare in LTspice, care se afla in atasament.

Deasemenea pentru alti curenti se poate modifica rezistenta de sarcina.

@gsabac

Stabilizator cu tuburi.zip

Avind in vedere ca sunt pe cale sa utilizez acest tip de stabilizator la preul ANZAI srpp si am documentat mai multe scrieri in domeniu, am gasit la AN sursa din atasament cu ecl82 la care constat unele diferente fata de ceea ce ati prezentat dvs. Puteti sa faceti un comentariu? Cea de la AN este realizata practic deoarece o livreaza in kit singura diferenta fiind faptul ca livreaza doar 300V in loc de cei 350 necesari la ANZAI.

Multumesc anticipat.

M2PSU_Schematic_260_12.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am mai gasit o schema cu acelasi tub ecl82 dar nu inteleg de ce sunt unele variatiuni. Poate reuseste un coleg sa ma ajute sa aleg varianta ok pentru srpp-ul meu (350V/25mA)

Multumesc anticipat

279605236_psucuecl82.gif.91c6db0a4ef241a6f39c070fbadfd030.gif

2013309199_zener_diode_chart2.gif.bb420591f821db75ed981e532d7af9b8.gif

Link spre comentariu

Ultima schema postata de catre dv. este functionala si chiar foarte buna,iar faptul ca dv. gasiti diverse configuratii de stabilizator cu aceasta lampa (ECL82) este pentru ca fiecare a cerut sau a vrut altceva,in principiu este vb cam de acleasi lucru.Deci schema ultima mi se pare foarte OK.

SATBILIZATOR_DE_TENSIUNE_CU_ECL82_LA_350

Acum daca cineva este de alta parere,nu are decat sa intervina!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, LMOlimpiu a spus:

Ultima schema postata de catre dv. este functionala si chiar foarte buna,iar faptul ca dv. gasiti diverse configuratii de stabilizator cu aceasta lampa (ECL82) este pentru ca fiecare a cerut sau a vrut altceva,in principiu este vb cam de acleasi lucru.Deci schema ultima mi se pare foarte OK.

SATBILIZATOR_DE_TENSIUNE_CU_ECL82_LA_350

Acum daca cineva este de alta parere,nu are decat sa intervina!

Multumesc mult.

Daca nu sunt prea insistent, puteti sa-mi simulati niste tensiuni la 1,2,3,6,8,9 ale tubului.

Respect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

M-am gandit sa va mai "mint" cu inca o schema pe care NU v-o recomand sa o realizati vreodata pentru ca este prea simpla si prea banala si pe deasupra mai este inca o "minciuna" de a mea!:rade:

Asadar este vorba de o schema trimisa de colegul @victor pentru a fi analizata .Schema chiar este simpla si destul de ieftina ca realizare mai ales in ceea ce inseamna tuburile din componenta: GU50 ca tuburi finale si 6N1P-EV ca amplificator de tensiune si defazor.Bineinteles ca rezultatele finale practice depind in proprtie de  90% de calitatea transformataorelor de iesire.In simulare se folosesc niste modele de OT,modele matematice cu miezuri nesaturabile.Amplificatorul lucreaza pentru primii 5.85W(6W) in clasa A cu THD<0.1%.

schema:

PP_hpavictor_60_W_cu_GU50_schema.png

Bode:

BODE_hpavictor_amplif_GU50.png

Curentii prin tuburile finale pentru clasa A:

CLASA_A_6_W_hpavictor_GU50_amplifier.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări