mișa Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Ia uite cum arata simulat finalul meu cu 6s33s la putere aproape maxima (vreo 60W). Cu modelarea trafului m-am apropiat cit am stiut eu de mult de realitate.http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... 06s33s.jpghttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... 06s33s.jpgBeton . Dar este interesant comportamentul in faza . Ce capacitate are primarul ?Daca vrei si ai timp ,te rog sa faci si un FFT .Mersi Am facut FFT la aprox. 10W si la aprox. 40W.http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... %2010W.jpghttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... %2010W.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Fiind config PP(6s33s-PP) H2 "atrofiata". Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Cam are dreptate dl. ,dar pune te rog si rezultatele Fourier,plotate pe iesire si la 1W dar si la puterea sinus (nelimitat) si daca se poate si la puterea maxima rezultata din simulare. Sper ca aici ai dat un exemplu doar de modelare a trafului,pentru ca la amplificator te-as ruga daca nu este cu suparare sa faci o simulare completa,adica TOT amplificatorul impreuna cu defazorul si preamplificatorul,inclusiv bucla de reactie. Apoi vom studia diagramele si putem estima corect comportamentul trafului "legat" de intreg montajul.Generatoarele tale folosite pentru simularea etajului final (cele doua surse conectate defazat) ca defazoar sunt perfecte,asa ca si rezultatele pot fi perfecte. Oricum te felicit pentru modelarea acestui transformator,dar si pentru faptul ca esti de acord si cu aceste simulari.Astept mai multe rezultate in ceea ce priveste acest fain amplificator. Link spre comentariu
bob808 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Mi-am permis sa fac o simulare a a mplificatorului lui un PP cu EL84 mod trioda.Schema aleasa este foarte buna,insa problema se va gasi in trioda defazoare cu ECC88,se pare ca aceasta lampa nu prea lucreaza bine ca defazor. Imaginile dv. masurate practic corespund 100% cu cele simulate.Am incercat sa caut cel mai bun PSF pentru ECC88 si nu am gasit,asa ca pastrand strict valorile puse de dv pe schema am obtinut rezultatele din document. In acest document sunt puse pozele cu diagramele din schema ce foloseste ECC88 si cele cu 6N6P.Rezultatele vorbesc de la sine,montajul se incadreaza in clasa HI-FI fara probleme,dar nu cu ECC88 ca defazor. Folosind ECC88 ca defazor distorsiunile THD sunt mai mari de 10%,in cazul folosirii lui 6N6P aveti distorsiuni sub 1%,EL84 dovedeste pentru a nu stiu a cata oara ca este o lampa OK chiar si in modul trioda. Sper ca nu v-am deranjat ca am intervenit in schema dv.si cred ca am fost de ajutor.Excelent! Va multumesc foarte mult pentru ajutor! Primul lucru pe care il voi face cand ajung acasa este sa inlocuiesc E88CC cu 6n6p. Inca odata va multumesc mult. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Acum/aici http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... 06s33s.jpg intra in discutie În sfârşit Zaa(ei da ,bravo misa). Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Sunt incantat sa vad ca Misa si-a facut propriul model pt transformator . Felicitari Misa !!! Zaa oricum exista si are efect devastator asupra intregului montaj . Decuplarea sarcinii (ca si exemplu ), demonstreaza efectul lui Zaa . LTSpice calculeaza oricum X(L) = 2Pi*f*LX© = 1/(2Pi*f*C) Am stat un pic sa ma gandesc daca sa intreb sau nu . Dar totusi intreb ca poate este ceva de care nu ma prind . La ce va referiti mai exact , cand ati spus "In sfarsit Zaa" ??? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Si acum o simulare a unui amplificator "legendar" QUAD II-22. In document sunt diagramele rezultate dar si schema de test,de fapt este schema QUAD II-22 redesenata in LTCpentru a fi simulata. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Multumim pentru efort!Amplificatorul Quad II nu-i dat ca exemplu aici fara nici-o noima. Cu reactiile si topologia pe care o are reprezinta dovada vie ca se poate proiecta si altfel decit in cartile de popularizare a stiintei. De asemenea nu mi se pare normal sa se vorbeasca despre istoria amplificarii cu tuburi ca despre istoria dinozaurilor sau faraonilor. Tuburile cred ca nu vor fi inlocuite nici in alta suta de ani. In fine...Din cite-mi amintesc specificatiile amplificatorului sint sensibil mai bune decit simularea Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Pentru si nu numai.Aveti in atasament ce mi-ati cerut si la sfarsit inca o mica sugestie,probata de mine si "pe viu" aseara pe un PP tot cu EL84 in mod trioda. Eu sunt foarte multumit si incantat de aceste simulari,ma ajuta foarte mult aducandu-ma la realizarea practica foarte aproape de ceea ce-mi doresc,am spus ,deoarece in practica componentele nu sunt chiar perfecte,dar uneori surpriza poate fi mare atunci cand se vor abtine rezultate superioare comparativ cu simularea,dar niciodata rezulate sub cele din simulare. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Simulare etaj de atac pentru GU15 SE.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Simulare etaj de atac pentru GU15 SE.... Curentul in montaj fizic(NEsimulat) la anod este 1,6mA depinde de modelul-soft care sa creat pentru 6n3p sau mai poate depinde de exemplarul fizic 6n3p(dar am probat 14 x 6n3p acelasi lot/data de fabricatie si otk , atit am avunt in casa , variatii nesemnificative +_2-3V la anod desigur depinde si de lotul dat). Oricum chiar si in cazul simulari montajul de atac are cam aceleasi limite.Fizic sint limitele care se pot vedea in subiectul meu(simularea ramine totusi simulare ,desigur foarte aproape de realitate ,sau poftim realitatea foarte aproape de simulare ).Sau nu credeti in realitatea fizica ?!,credeti acum numai in simulare ?!. __Practic in simulare mai exista o sarcina pe sursa(primul etaj)... __Sinusul ala cind Y=10V/div din realitatea fizica nu mai e asa frumos ca in simulare(daca intelegeti ce spun..., va asigur ca generatorul sau osciloscopul nu au probleme de aceasta natura). __Cum vi se pare Ua0=297,5V mult, putin ?! din simulare ( in catod nu aveti decit 8V ,intrebare raportata la 6n3p) ,nu vreau sa fiu inteles gresit(adica ca ar fi prea mult 290V anod-catod pentru trioda 6n3p) ,intreb de curiozitate. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 D-le ,m-am ars de prea multe ori cu pistolul de lipit si am "inghitit" prea mult fum de colofoniu ca sa cred acum numai in simulare -suntem de aceeasi parte a "baricadei",fiti sigur de asta si respectul meu fata de dv.niciodata nu va inceta sa existe,eu am spus doar ca simularea este un instrument pefect pentru a proiecata cat mai bine un amplificator. Asa cum si in practica cand niciodata nu prea gasim piese bune (perfecte) dupa cum ne-a iesit noua pe hartie,asa si la simulare trebuie sa fim atenti si sa verificam BINE incurile (librariile ) de date pentru tubul ce dorim sa-l modelam. Cum pe netul asta circula fel de fel de informatii eu nu ma pot baza pe ele in totalitate,chiar daca librariile le-am primit de la oameni de talia lui Karpov si a lui Anatoly Kotlevets,de fiecare data cand modelez ceva ma uita si la datele de catalog ale tubului respectiv,iar unele modele le fac rapid daca am toate datele necesare,aplicand ecuatiile pentodei sau ale triodei in programul LTC. Eu cred ca 6N3P merge foarte bine la 290V si un curent anodic de 1,6.....2,5mA (Pda=500mW) date de catalog Pda=1,5W. V-as ruga daca se poate sa incercati practic si etajul final cu o alta lampa apropiata ca panta cu GU15,incercati chiar cu GU50,sunt tare curios ce rezultate practice veti obtine. Eu zic sa colaboram si sa facem ceva constructiv pentru tinerii acestia pasionati de pe aici,daca nu le aratam noi,atunci cine sa le mai arate ce si cum despre tuburi??????.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Domnule Lazaroiu am riscat(fara acordul dumneavoastra) sa exclud citeva elemente din etajul dumneavoastra de atac(gu15-se) asa cum reiese din img(ultima img) ,rezultatele fizice fiind si ele afisate in imagini . Acum rugamintea mea ar fi: -FFT pentru ambele situatii atunci cind la isire avem 70Vvv desigur in ambele cazuri/(in masura in care aveti timp si dispozitia necesara). Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Va salut dl. si ma bucur tare mult ca incercam sa colaboram,fiti sigur ca nu o sa ma supar niciodata de observatiile dv.sau de modificarile aduse schemelor mele,atata timp cat vom ajunge la rezultate mai bune,dv. nu sunteti oricine. Aveti in document cele cerute si daca vreti parerea mea,o sa o spun:-daca atac la intrare U2 cu tensiunea normala(cu 0,5Vpp mai putin la schema modificata) ,aratata in schemele de dinainte,nivelul si forma semnalului sunt aceleasi si sunt perfecte si cu propunerile dv.,insa stam ceva mai bine in ceea ce priveste THD adica: la montajul original avem THD pe 100K(echivalent) un procent de 1,25%,iar la montajul cu modificarile propuse avem un procent THD=1,20%.Tensiunea de iesire am pastrat-o aceeasi in ambele cazuri ,60Vpp. Modificarea propusa de dv.creste cam cu 0.5dB amplificarea etajului.Curentul anodic pentru U2 este I_a=3,81mA(I_a=4mA practic)-Zgomotul este ceva mai mare in cazul al-2-lea,dar nu semnificativ. Analizati si dv. si nu ma uitati cu proba etajului final,sunt foarte curios ce va iesi si asta deoarece nu am lucrat niciodata cu GU15 nici macar nu l-am vazut cum arata,dar poate-l rugam pe sa ne trimita cate una contra cost pentru studiu. P.S observati diferenta de amplificare in diagramele de frecventa si faza din poze,diagramele Wade Bode. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Va multumesc domnule Lazaroiu(pentru colaborare si raspunsul promt la rugamintea adresata).Pentru mine personal fiind important acest aspect(din img de mai jos) , zgomotul din acel etaj ma deranjeaza mai putin (o sa vedem-daca dorim ca se poate si mai bine).Parerea mea fiind ca trioda 6n3p poate fi dusa la anod 3-4mA pentru 60-65% din Ea(pentru "un minim H2,H3,H4,H5"). PS cind o sa intru in posesia GU15 o sa pun si citeva oscilograme(in celalalt subiect/fizic legat de schema dumneavoastra gu15-se) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum