mila Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Daca tot e amplificator pentru casti cu transformator si iesire multipla atunci va propun sa folositi PCL85(PCL805 sau varianta sovietica) cu partea L in mod trioda. Merge si ca mic amplificator pentru PC Era vorba de NE5532 Editat Octombrie 28, 2017 de mila Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) 6n6p push-pull nu "sughiţă" în sarcină(căşti) cu 9K anod-anod (1,9W primar) şi fără tras de tubul final (dreapta aia verde reprezintă 9KΩ anod-anod pentru înţelesul întregi suflări sau 9KΩ plate to plate poftim dacă înţelegeţi mai bine aşa) de ce nu un push-pull 6n6p cu ieşirea în catozi cobor mintenaş la 3KΩ-4KΩ ? (nu se poate push-pull 6n6p cu ieşirea în catozi sau ce se întâmplă ?! scad distorsiunile) Editat Octombrie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
gsabac Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Schema cu iesire in catozi este buna ca idee, dar cea prezentata, dupa parerea mea, mai trebuie finisata pe la colturi, cu valori si adaugiri de piese Pe schema este trecuta tensiunea in catod de +36V, neverosimila si pentru clasa C, deoarece tensiunea de grila ar fi -36V. si care de fapt nu este practica in aceasta configuratie, deoarece ar rezulta o rezistenta de catod exagerat de mare si curent de bias prea mic. Cine doreste, poate desena o schema completa intr-un program de proiectare sau Paint si chiar sa simuleze ansamblul. @gsabac Editat Octombrie 28, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) schema push-pull catod este de principiu consider că se subînţelege acest aspect vedeţi cumva marcat pe schema 6n6p push-pull catod sau cum ?! Editat Octombrie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Graficele a doua tuburi in PP clasa AB trebuie suprapuse un pic. Altfel rezulta din graficul compus ca tuburile lucreaza in clasa B pura, avind un moment cind curentul e zero prin ambele tuburi. Graficele celor doua tuburi se pun alaturat la clasa B si se pun suprapuse un pic la clasa AB. Se suprapun mai mult sau mai putin in functie de marimea biasului. Din graficul compus trebuie sa reiasa clar clasa de functionare. Hint: se poate transforma unul din grafice in PNG transparent. Tuburile nu tusesc daca ies din hiperbola de disipatie la clasa AB. Editat Octombrie 28, 2017 de adigh Link spre comentariu
gsabac Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 schema push-pull catod este de principiu consider că se subînţelege acest aspect vedeţi cumva marcat pe schema 6n6p push-pull catod sau cum ?! Este prea simplist, schematic si neconcludent ce ati postat si nu este folositor pentru topic, mai ales ca nu se specifica ce sunt si ce rol au rezistentele din catozi. Or fi puse pentru convergenta simularii, pentru limitarea curentilor de catod, pentru marirea impedantei de iesire a repetorilor, care este prea mica sau pentru ce? Este posibil sa reveniti cu o schema mai practica si mai bine elaborata? @gsabac Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Nu e asta....dar tot cam asa arata cablajul...erau sigur amplificatoare operationale, cred ca din seria OPA sau NE5532...si parca era in Electronique Pratique, in franceza. Elektor; autor fiind Douglas Self. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Mai exact in numerele din octombrie si noiembrie (2010) ale revistei Elektor. Imi cer scuze pentru off topic, dar poate doreste cineva sa-l construiasca. Cred ca se preteaza pentru un sistem audio 7.1. http://patscakes.co.za/magazines/Elektor_2004-2014/Elektor_2004-2014/2010/Elektor%20%23406%20-%20October%202010.pdf http://patscakes.co.za/magazines/Elektor_2004-2014/Elektor_2004-2014/2010/Elektor%20%23407%20-%20November%202010.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 Am "descoperit" o combinatie exceptionala pentru amatorii de SE cu GU50,adica un final in clasa A SE cu GU50 la un Pda=37W (lampa asta merge si la mai mult de 40W fara anod rosu!) si o pentoda 6J3 care mi se pare un tub foarte bun ca preamplificator. Poate reprezenta ca idee inceperea unui proiect cu GU50, garantez un sunet foarte bun pentru o lampa asa de ieftina si.....cam urata ce-i drept! Pentru detalii va astept cu intrebari. schema amplificatorului : 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) interesantă schemă(8W thd<1,2%) foarte uşor de realizat Editat Noiembrie 1, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) Daca veti avea bunavointa de a marca si niste tensiuni , si curenti in special in anodul driverului si tot asa de important ar fi si tensiunea de grila 1 GU50. Multumesc in avans. Editat Noiembrie 1, 2017 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) Pentru GU50 am dat Pda,deci cred ca-i suficient avand in vedere negativarea automata mai ales pentru o Pda asa de mare,bineinteles ca puteti merge cu aceasta putere de mers in gol mai mica,dar ar fi pacat pentru ca GU50 este o lampa rezistenta si foarte bine construita,iar pentru preamp aveti schema mai jos cu cele cerute de catre dv. : P.S am incercat cu multe pentode in preamplificare pentru care am modele reale adica: 6J4,6J8,6J1P,6J5P,6J9P,12SG7,EF80,EF184,EF14,EF12,EF6,6F32 si chiar subminiatura 6J33A si dintre toate cel mai mult se apropie de performantele lui 6J3,tuburile 6J33A si EF184,in rest nu mi-au placut rezultatele,dar nimeni nu va opreste sa experimentati orice doriti.... Editat Noiembrie 1, 2017 de LMOlimpiu 3 Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 Acest mod de realizare KFB cum este cotat vizavi de KFB tip Quad ?Clar ca este mai comod, se poate adapta la orice OT.Acesta ar fi singurul avantaj?Presupun ca la obtinerea acelor valori de THD a contribuit si reactia Shade. Ar fi util de vazut cum variaza thd,fft cu si fara aceste reactii vizavi cu un KFB Quad, procentul optim stabiliti dvs. Cu prima ocazie as putea testa practic in topicul deschis cu GU50. PS. Driverul 6F32 este VR116 sau unul Tesla? Link spre comentariu
gheo23 Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 Am folosit EF80 si EF184 atat in configuratie pentoda cat si trioda si am observat diferenta . EF 184 este net mai bun ca sunet, are panta mai mare si rezistenta interna mult mai mica.Este un tub excelent pentru aceasta functie (pozitie) in aceasta topologie.Suna excelent impreuna cu EL84.Am folosit si 6J51P care iarasi e un tub foarte"muzical". Intrebare: in schema prezentata , performantele sunt fara reactie negativa globala ci doar cu schade , nu ? Deasemenea ar fi de interes si raspunsul armonic si o simulare cu reactie negativa globala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 Am folosit EF80 si EF184 atat in configuratie pentoda cat si trioda si am observat diferenta . EF 184 este net mai bun ca sunet, are panta mai mare si rezistenta interna mult mai mica.Este un tub excelent pentru aceasta functie (pozitie) in aceasta topologie.Suna excelent impreuna cu EL84.Am folosit si 6J51P care iarasi e un tub foarte"muzical". Intrebare: in schema prezentata , performantele sunt fara reactie negativa globala ci doar cu schade , nu ? Deasemenea ar fi de interes si raspunsul armonic si o simulare cu reactie negativa globala. Corect, tubul EF184 este unul de mare clasa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum