darius_bv Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Numele tubului imi aminteste de echipamente RF de putere, in impulsuri (RADAR), folosit in modulator, probabil cu rol de tiratron. Ar putea functiona in audio? Link spre comentariu
nicu82 Postat Iulie 21, 2016 Partajează Postat Iulie 21, 2016 Mulțumesc pentru timpul dumneavoastră, din păcate nu am posibilitatea de a obține datele necesare. Asta este, o să caut alte lampi mai domestice.Un sfat va cer dacă se poate, am doua trafuri de alimentare de pacific de 10 cm2 pe care vreau să le folosesc, cam pentru ce putere ar fi bune? Sa stiu după ce scheme să mă uit. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 21, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2016 Mulțumesc pentru timpul dumneavoastră, din păcate nu am posibilitatea de a obține datele necesare. Asta este, o să caut alte lampi mai domestice.Un sfat va cer dacă se poate, am doua trafuri de alimentare de pacific de 10 cm2 pe care vreau să le folosesc, cam pentru ce putere ar fi bune? Sa stiu după ce scheme să mă uit. Nu trebuie sa dezarmati,pana la urma se vor gasi solutii.Transformatoarele ce le aveti se pot utiliza cu succes in amplificatoare PP cu puteri de pana la 10W...12W in conditiile unei auditii de calitate si chiar in amplificatoare SE de pana la 4W...5W. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iulie 30, 2016 Partajează Postat Iulie 30, 2016 Iata ceva "dragutz" si interesant pentru iubitorii de vinil. Poate ne ajuta dl Lazaroiu cu o simulare, Mentionez ca e ceva realizat, functional si experimentat, nu e o fictiune.Primul tub e D3a, restul ECC88. Link spre comentariu
feri.visky Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Propun să infiinţati un topic cu cereri şi propuneri de scheme pentru a ajuta pe cei care doresc să construiască... Acest topic să rămână concentrat pe simulări. Link spre comentariu
Patefon Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Referitor la modelul tranzistorilor din sursa de curent trebuie sa precizez (doar ca referința, nu iau partea nimănui, e bine de știut) ca tranzistori bipolari au mai multe regimuri de funcționare printre care si Regimul Activ Invers. In RAI colectorul comuta cu editorul rezultând un tranzistor cu beta foarte mic. Reverse-active region: The reverse-active or inverted mode is similar to the forward-active mode with a significant difference. Although behavior in the reverse-active region is that of a controlled source (IE = −αRIC), the smaller value of the current again αR compared to αF makes this mode unsuitable, in general, for amplification. However, the inverted mode has application in digital circuits and certain analog switching circuits. Efectul a fost folosit la începuturile TTL-urilor pentru economie de joncțiuni. [Edit] Aici gasiti un circuit pentru efect de chitara ce utilizeaza regimul respectiv: http://www.muzique.com/lab/reverse.htm Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Septembrie 23, 2016 Partajează Postat Septembrie 23, 2016 Salutare, Are careva dintre Dvs. un model Spice pt. 6P42S? NU este acelasi cu 6P45S, nici cu PL509. Am niste datasheeturi rusesti, daca va intereseaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2016 Partajează Postat Octombrie 7, 2016 @LMOlimpiu: Aveti cumva la moment, un model pentru dubla trioda ECC189, pentru simulare în VHF? Link spre comentariu
gheo23 Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 D-le Lazaroiu, va rog, in limita timpului disponibil, sa incercati o simulare a schemei de mai jos pentru a-mi confirma rezultatele obtinute care mie mi se par...prea frumoase sa fie adevarate.Ca o curiozitate rezistenta de ecran EF80 este neobisnuit de mica, dar marind-o la valori uzuale de 820k-1M cresc distorsiunile.Ce ziceti ? Screen area.rar Link spre comentariu
gheo23 Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Iata schema in format pdf. , putin modificata.In aceasta varianta distorsiunile sunt 0.039% ! Si asta pentru aproape 15Vef. la iesire.Screen area1.pdf Screen area3.pdfAici , mai clar. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2016 D-le Lazaroiu, va rog, in limita timpului disponibil, sa incercati o simulare a schemei de mai jos pentru a-mi confirma rezultatele obtinute care mie mi se par...prea frumoase sa fie adevarate.Ca o curiozitate rezistenta de ecran EF80 este neobisnuit de mica, dar marind-o la valori uzuale de 820k-1M cresc distorsiunile.Ce ziceti ? Am incercat o simulare a acestei scheme si am obtinut THD=0.11%,in rest toate tensiunile de pe schema dv. sunt aceleasi intr-un procent acceptabil si pe schema mea din simularea cu LTspice. Modelele pentru EF80 sunt obtinute pe uTracer dupa tuburi reale,este un model average dupa 10 tipuri de EF80. Nu prea mai am incredere in modelele ce le gasesc pe net,asa ca prefer sa-mi construiesc singur modele dupa tuburi reale si de fiecare data cand "prind" un tub mai exotic,nu din cele clasice,ii fac un model pentru viitor. In concluzie schema este functionala si in parametri.In ceea ce priveste modificarea valori rezistentei de polarizare a G2,tubul se comporta normal intrucat se modifica PSF-ul,deci load line si implicit THD-ul dar si distributia armonica. Link spre comentariu
gheo23 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Modelele folosite de mine sunt luate de pe net si e normal sa existe diferente.Ce vreau sa mai spun: masurand THD in anod EF80 am gasit 0.160% ! Cred ca se compenseaza cumva distorsiunile , intre EF80 si ECC82 , fenomen pe care l-am mai intalnit in cateva scheme, la unele fiind folosita voit , ca o predistorsionare.La schema prezentata asta s-a intamplat ...intamplator .O voi folosi la un PP cu 6P3S si cred ca rezultatele obtinute nu vor fi prea departe de simulare.Ramane de vazut pe osciloscop si relatia dintre Ug2 si distributia armonica pe care ati semnalat-o. Multumesc dle. Lazaroiu, zile senine ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2016 (editat) Modelele folosite de mine sunt luate de pe net si e normal sa existe diferente.Ce vreau sa mai spun: masurand THD in anod EF80 am gasit 0.160% ! Cred ca se compenseaza cumva distorsiunile , intre EF80 si ECC82 , fenomen pe care l-am mai intalnit in cateva scheme, la unele fiind folosita voit , ca o predistorsionare.La schema prezentata asta s-a intamplat ...intamplator .O voi folosi la un PP cu 6P3S si cred ca rezultatele obtinute nu vor fi prea departe de simulare.Ramane de vazut pe osciloscop si relatia dintre Ug2 si distributia armonica pe care ati semnalat-o. Multumesc dle. Lazaroiu, zile senine ! Da,ati intuit foarte bine cu predistorsionarea mai ales ca avem un cuplaj pentoda trioda,este o gaselnita de prin ani '50 utilizata de inaintasi nostri in ale tuburilor. In ceea ce priveste simularea,va marturisesc ca dupa toata experianta mea,rezultatele din practica sunt mult peste cele obtinute din simulare in sensul pozitiv,bineinteles ca in practica este foarte importanta respectarea tuturor regulilor de constructie a acestor tipuri de montaje electronice cu tuburi. Multumesc pentru urare,asemenea si dv.! Editat Octombrie 10, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Va salut cu respect. Dupa cum stiti, eu sunt un fan subminiaturi si hibrizi. Cum aveam 2 triode 6S31B care sunt destul de fortoase - le stiti Dvs - ma gandeam la un amplificator miniatura pentru casti. Am gasit o schema hibrida, cu un fet in atac si 6S31B in final, insa nu are transformator de iesire. As vrea sa fac schema dar as dori sa folosesc transformator de iesire, am unele micute care s-ar preta ca sectiune. Ati putea face o simulare la aceasta schema dar cu traf de iesire? Va multumesc mult! aquavite.pdf Editat Octombrie 11, 2016 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 D-le Lazaroiu, va rog sa ma scuzati, aveam deja o schema de amplificator cu 6S31B dar cu 6N17B in atac, schema la care voi ramane pentru amplificatorul de casti. Doar traful de iesire va rog frumos sa-mi spuneti cum sa-l fac pentru 32-64-150-300 ohmi. Va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum