victordascalescu54 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 @LMO Revin cu vechea rugaminte legata de step-up MC cu trioda ECC88 : Neamtul spunea ca proiectul poate fi in egala masura realizat si cu ecc88 /6dj8, desigur ca nu a mentionat diferenta de miu. Avind in vedere ca nu prea avem laindemana decat ecc88 va sugerez sa incercam simularea pentru acest tub. Nu cred ca factorul de amplificare ar fi determinant, fiind vorba doar de necesitatea unui step-up de la x10 la x20 in foarte rare cazuri vom avea doze MC cu iesire sub 0,2 mV. Iata ce spune neamtul: "There the tube EC88 was installed. There can also be used other tubes , PC86, PCC88, EC88, etc. E88CCThe EC88 has the following data: Ia = 12.5 mA, S = 13.5 mA / V. 2 tubes EC 88 are connected in parallel per channel.The electrode spacings within the tube are very small (the grid-cathode spacing is as 45μm). If only small output voltages required can be worked with low anode voltages of 50 V or less. It is herein dispensed with constant current sources, but placed on low supply voltage ripple value" "In MC preamps tube technology special attention should be paid to the noise behavior. In the 70s many so-called tension grid tubes have been developed for TV tuner and antenna amplifier systems. Here, special emphasis was placed on low noise and stability. Just these criteria are also important in a moving-coil amplifier. Tension grid tubes possess over conventional grid tubes a firm and obvious at the cathode tightly wound mesh. This call small grid voltage changes produce large anode voltage changes. This resulted in a grid voltage / anode current dependency results of greatest slope, further still runs very linear compared to other tubes." Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2016 (editat) Ce parere aveti despre aceasta schema? Un PP cu 6P36S UL,in ce clase de functionare credeti ca lucreaza si cat in fiecare ,cat credeti ca este Raa optim,cam ce putere se obtine si daca poate fi incadrat in normele HI-FI ??? Ce spuneti ??? @victordascalescu54: spre sfarsitul de saptamana o sa primesc doua tuburi E88CC si doua PCC88 la care o sa le fac un model real dupa care incerc simularea pentru schema dv.De ceva timp imi "scot" singur modelele Spice pentru tuburi cat se poate de apropiate de datele de catalog pe tuburi reale,asta pentru o cat mai mare acuratete a simulari. Nu v-am uitat dar stiu cat de meticulos sunteti! Editat Iunie 28, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 @victordascalescu54: spre sfarsitul de saptamana o sa primesc doua tuburi E88CC si doua PCC88 la care o sa le fac un model real dupa care incerc simularea pentru schema dv.De ceva timp imi "scot" singur modelele Spice pentru tuburi cat se poate de apropiate de datele de catalog pe tuburi reale,asta pentru o cat mai mare acuratete a simulari. Nu v-am uitat dar stiu cat de meticulos sunteti! Va multumesc, cu respect. Link spre comentariu
bmsorin Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Ce parere aveti despre aceasta schema? Un PP cu 6P36S UL,in ce clase de functionare credeti ca lucreaza si cat in fiecare ,cat credeti ca este Raa optim,cam ce putere se obtine si daca poate fi incadrat in normele HI-FI ??? Ce spuneti ??? Nu pot spune decat ca defazorul este FOARTE ok, simulat cu MJE350 si realizat practic, la o tensiune ceva mai mare. O intrebare, este suficient atacul pentru 6P36S, avand in vedere ca avem 0.75V la intrare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 (editat) https://postimg.cc/image/4odb6tpld/ ca să ai clasa A dominantă/semnificativă necesită 10K sarcina anod -anod situaţie în care obţii în secundar sarcină aprox 14W sinus (A) pentru curenţii ia_0 specificaţi dacă sarcina anod-anod scade mult în raport cu 10K clasa A (conducţia 360°) ajunge cu pondere nesemnificativă în puterea utilă. PS raportat la schema dată(pusă în discuţie/dezbatere) aş fi căutat cădere de tensiune mai mică pe sarcina distribuită R9/R10 (preferăm 60V cădere de tensiune pe R9 respectiv R10), cam puţin 87V în repaus anod-catod-U2 pentru schema dată dinamic stă mai bine U2 cu aproximativ 125V-130V anod-catod(permite excursii mai generoase pe ieşirile defazate chiar dacă nu sunt necesare amplitudini mari în atac) . Editat Iunie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2016 ...si alte cateva informatii : Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 (editat) cât ai Lăzăroiu acolo anod-anod 8K ?(cam aşa reiese din vârfurile de tensiune şi vârfurile de curent considerând un randament OT aprox. 0,9 ) Editat Iunie 30, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 cât ai Lăzăroiu acolo anod-anod 8K ?(cam aşa reiese din vârfurile de tensiune şi vârfurile de curent considerând un randament OT aprox. 0,9 ) Ce reiese din grafice asa este,oricum nu doream sa raspundeti dv.! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 (editat) Dl. Lazaroiu, nu disperati, multa lume urmareste postarile d-voastra chiar daca nu posteaza... o sa vina si vremuri mai bune, stai linistit! ☺ Ziceam si eu sa tinem "cald" (chiar si pe caldura asta) acest forum !...nu din disperare o fac! ...dar pana la urma aveti dreptate: "daca nu ma mananca,de ce naiba ma scarpin ...???" Editat Iunie 30, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Vin si eu cu o rugaminte catre dl Lazaroiu pentru simularea unei scheme cu lampa E80L. Am in dotare mai nou cateva lampi E80L despre care am citit lucruri foarte ok si as vrea sa construiesc un PP performant. Prefer un defazor cu lampi uzuale ECC83 si/sau EF86 pentru ca am foarte multe si stiu ca se pot obtine rezulate bune foarte bune cu aceste lampi. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Don Lazaroiu, uite o schema care este defazoru' vietii, poti sa rulezi cite simulari vrei, chiar te rog, poate si curent de grila... pentru Valderama, sa zicem ca vrem sa animan putin topicul, sectiunea?... Este vorba de transformatoarele IN1155 sau IN1166 din productie proprie...permalloy-mumetal... Ce e caricatura asta ? http://www.elforum.info/uploads/monthly_07_2016/post-224566-0-92395000-1467412908.jpg Tranzistorii din asazisul generator de curent au colectorul inversat cu emitorul. Asta face ca defazoru' vietii sa nu mearga la fel ca in mintea proiectantului, ca sa ma exprim elegant. Cind pui valori pe niste bobine trebuie sa precizezi niste unitati de masura nu doar 5 sau 80. Si tot tu mai esti ironic cu "curentul de grila". Ai pus intentionat o schema gresita doar ca sa "animezi" topicul ? Editat Iulie 2, 2016 de adigh Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Bai prietene macar eu pun ceva... Decit aiureli mai bine nu pune nimic. Prolificitatea goala nu inseamna nimic. Iar daca ai gresit e normal sa recunosti si sa accepti observatiile. Inverseaza colectorul cu emitorul la tranzistori si schema se poate discuta. Altfel, transformatorul se satureaza fara un cimp magnetic continuu dat de L1 care sa anuleze componenta continua data de L2. Editat Iulie 2, 2016 de adigh Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Sunt Contra greselilor si al aberatiilor tehnice la modul general, nu numai in ce te priveste. Daca tu esti Gica-Pro-greseli e treaba ta. Editat Iulie 2, 2016 de adigh Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Poate nu ai observat dar pun des explicatii tehnice despre multe lucruri. Sau poate ca esti genul caruia nu-i place teoria. Fara a intelege teoriile electronicii nu se poate lucra electronica decit la nivel de incepator. Lipesti piesele ca pe schema, nu intelegi mare lucru, iar amplificatorul iese. A invata pe cineva sa pescuiasca e poate mai valoros decit sa-i dai peste. Deja sunt vorbe in plus ce vin din faptul ca-ti vine greu sa inghiti galusca. Corecteaza schema si mai putem stam de vorba la modul tehnic. Restul aiurelilor venite din frustrarea generata de greseala nu ma intereseaza si ma abtin. Editat Iulie 2, 2016 de adigh Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 dvb la facultate se preda teorie cat incape (iti iese pe ochi) si marea majoritate a profesorilor sunt doar teoreticieni si cu toate astea numeni nu le sare la gat pentru ca ei au rostul lor. Tu poate de asta nu ai facut o facultate dar in lumea asta cei mai multi considera ca teoria este pe primul loc. Dovada este ca adigh daca nu ar fi stiut teoria nu ar fi putut sa iti atraga atentia ca ai gresit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum