THOMAS Postat Iunie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2016 O mica lectie foarte utila: https://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A2KLqIORAABX6DAAKyO5mWRH;_ylu=X3oDMTBzdHFtczE2BHNlYwNzcgRzbGsDdmlkBHZ0aWQDBGdwb3MDNDY-?p=tube+bias&vid=17ec9edd09b31079faca118d8df00fe9&turl=http%3A%2F%2Ftse3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOVP.V95ed0b457c1ef2e98973f4ad52453e20%26pid%3D15.1%26h%3D168%26w%3D300%26c%3D7%26rs%3D1&rurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DyVPcGbI31vg&tit=Tube+bias+point&c=45&h=168&w=300&l=1691&sigr=11b90plcm&sigt=10fuv437f&sigi=131s2fai6&age=1457209293&fr2=p%3As%2Cv%3Av&fr=yfp-hrtab-901&tt=b Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Revin cu masuratorile pe varianta realizata : Componentele sunt de calitate optima, rezistente Vischay pelicula met 1%, conzi cuplaj Hovland Musicap, conzi RIAA GO PIO sortati 1%, decuplari Black-Gate, ECC83 Mullard NOS, E88CC JJ nou. (function(){var g=this;function h(b,d){var a=b.split("."),c=g;a[0]in c||!c.execScript||c.execScript("var "+a[0]);for(var e;a.length&&(e=a.shift());)a.length||void 0===d?c[e]?c=c[e]:c=c[e]={}:c[e]=d};function l(b){var d=b.length;if(0<d){for(var a=Array(d),c=0;c<d;c++)a[c]=b[c];return a}return[]};function m(b){var d=window;if(d.addEventListener)d.addEventListener("load",b,!1);else if(d.attachEvent)d.attachEvent("onload",b);else{var a=d.onload;d.onload=function(){b.call(this);a&&a.call(this)}}};var n;function p(b,d,a,c,e){this.h=b;this.j=d;this.l=a;this.f=e;this.g={height:window.innerHeight||document.documentElement.clientHeight||document.body.clientHeight,width:window.innerWidth||document.documentElement.clientWidth||document.body.clientWidth};this.i=c;this.b={};this.a=[];this.c={}}function q(b,d){var a,c,e=d.getAttribute("data-pagespeed-url-hash");if(a=e&&!(e in b.c))if(0>=d.offsetWidth&&0>=d.offsetHeight)a=!1;else{c=d.getBoundingClientRect();var f=document.body;a=c.top+("pageYOffset"in window?window.pageYOffset:(document.documentElement||f.parentNode||f).scrollTop);c=c.left+("pageXOffset"in window?window.pageXOffset:(document.documentElement||f.parentNode||f).scrollLeft);f=a.toString()+","+c;b.b.hasOwnProperty(f)?a=!1:(b.b[f]=!0,a=a<=b.g.height&&c<=b.g.width)}a&&(b.a.push(e),b.c[e]=!0)}p.prototype.checkImageForCriticality=function(b){b.getBoundingClientRect&&q(this,b)};h("pagespeed.CriticalImages.checkImageForCriticality",function(b){n.checkImageForCriticality(b)});h("pagespeed.CriticalImages.checkCriticalImages",function(){r(n)});function r(b){b.b={};for(var d=["IMG","INPUT"],a=[],c=0;c<d.length;++c)a=a.concat(l(document.getElementsByTagName(d[c])));if(0!=a.length&&a[0].getBoundingClientRect){for(c=0;d=a[c];++c)q(b,d);a="oh="+b.l;b.f&&(a+="&n="+b.f);if(d=0!=b.a.length)for(a+="&ci="+encodeURIComponent(b.a[0]),c=1;c<b.a.length;++c){var e=","+encodeURIComponent(b.a[c]);131072>=a.length+e.length&&(a+=e)}b.i&&(e="&rd="+encodeURIComponent(JSON.stringify(t())),131072>=a.length+e.length&&(a+=e),d=!0);u=a;if(d){c=b.h;b=b.j;var f;if(window.XMLHttpRequest)f=new XMLHttpRequest;else if(window.ActiveXObject)try{f=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")}catch(k){try{f=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(v){}}f&&(f.open("POST",c+(-1==c.indexOf("?")?"?":"&")+"url="+encodeURIComponent(b)),f.setRequestHeader("Content-Type","application/x-www-form-urlencoded"),f.send(a))}}}function t(){var b={},d=document.getElementsByTagName("IMG");if(0==d.length)return{};var a=d[0];if(!("naturalWidth"in a&&"naturalHeight"in a))return{};for(var c=0;a=d[c];++c){var e=a.getAttribute("data-pagespeed-url-hash");e&&(!(e in b)&&0<a.width&&0<a.height&&0<a.naturalWidth&&0<a.naturalHeight||e in b&&a.width>=b[e].o&&a.height>=b[e].m)&&(b[e]={rw:a.width,rh:a.height,ow:a.naturalWidth,oh:a.naturalHeight})}return b}var u="";h("pagespeed.CriticalImages.getBeaconData",function(){return u});h("pagespeed.CriticalImages.Run",function(b,d,a,c,e,f){var k=new p(b,d,a,e,f);n=k;c&&m(function(){window.setTimeout(function(){r(k)},0)})});})();pagespeed.CriticalImages.Run('/ngx_pagespeed_beacon','http://www.elforum.info/index.php?app=forums&module=ajax§ion=topics&do=quote&t=54841&p=1382993&md5check=b4afb5c3cca6a08a6f47fcb9c3d58b4d&isRte=1,xDD6_yBh4z,true,false,Oagyunp33FQ');Schema varianta reala_RIAA.PNG an lay-out.jpg riaaB 800mv 120p.txt riaa 800mv 120p.png O intrebare,am vazut schema si montajul fizic,dv ati folosit E88CC pe schema care estd cu ECC83 ?O parere pur personala,E88CC JJ ,nu are nici o treaba cu E88CC/6922/6DJ8,este o inventie a canadienilor de la JJ. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 O intrebare,am vazut schema si montajul fizic,dv ati folosit E88CC pe schema care estd cu ECC83 ?O parere pur personala,E88CC JJ ,nu are nici o treaba cu E88CC/6922/6DJ8,este o inventie a canadienilor de la JJ. Pe schema era o banala eroare de redactare pe care am rectificato in postarea urmatoare. Daca aveti rabdare sa urmariti postarile, schema AN era cu V2 ECC 82 si ulterior a fost up-gradata cu ECC88 (varianta din schema mea) . Atit simularea d-lui Lazaroiu cat si masuratorile statice au dovedit ca montajul functioneaza in parametri. Desigur asata nu inseamna ca si raspunsul in fregventa a fost pe masura asteptarilor, dar asta o voi cerceta, deoarece poate fi si o eroare de masurare datorata aparatelor "primitive" cum spune un colegi cu accent german. Chiar sper sa fie asa. In rest iau in serios si sfatul dvs in ceea ce priveste E88CC JJ, si voi face masuratori si cu ECC88 Miniwat pe care il am ratacit prin serare. Totusi sunt curios daca puteti sa-mi relatati care ar fi diferenta si la ce ma pot astepta. Intre timp m-am apucat sa construiesc si un emulator Anti-RIAA sper foarte precis (schema si valorile lui Turner) ca simt eu ca si de aici (masurare fara anti-riaa) ar putea sa apara erori in masurare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 (editat) E88CC JJ suna aspru,sticlos,fara rafinamentul pe care banuiesc ca-l cautati.Eu as pune 2,2 microF pe iesire + 100nF in paralel pe el.O alta propunere,cuplati galvanic o trioda repetor catodic,dupa ultima trioda amificatoare,asa aveti o impedanta mica de iesire,mai pe placul tuturor amplificatoarelor. Editat Iunie 4, 2016 de viobio Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 E88CC JJ suna aspru,sticlos,fara rafinamentul pe care banuiesc ca-l cautati.Eu as pune 2,2 microF pe iesire + 100nF in paralel pe el.O alta propunere,cuplati galvanic o trioda repetor catodic,dupa ultima trioda amificatoare,asa aveti o impedanta mica de iesire,mai pe placul tuturor amplificatoarelor. Da, am in lucru un buffer avind in vedere ca finalul meu OTL are o impedanta de intrare destul de proasta si in plus, are nevoie de cel putin 1,7Vrms pentru a obtine cei 40W pe 32ohmi (la 8 ohmi nu e asa problematic) Probabil ca bufferul o sa-l fac SRPP cu ECC88 ca-mi asigura si impedanta ff mica de iesire si amlificare suficienta. Deocamdata nu am aceste probleme deoarece corectorul RIAA trece prin preamplificatorul Nagra care asigura tot ce vrem noi are intrari si iesiri simetrice/asimetrice, cu sau fara transformatoare si e rezonabil ca si sound, total nerezonabil ca si pret....... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 O mica lectie foarte utila: https://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A2KLqIORAABX6DAAKyO5mWRH;_ylu=X3oDMTBzdHFtczE2BHNlYwNzcgRzbGsDdmlkBHZ0aWQDBGdwb3MDNDY-?p=tube+bias&vid=17ec9edd09b31079faca118d8df00fe9&turl=http%3A%2F%2Ftse3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOVP.V95ed0b457c1ef2e98973f4ad52453e20%26pid%3D15.1%26h%3D168%26w%3D300%26c%3D7%26rs%3D1&rurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DyVPcGbI31vg&tit=Tube+bias+point&c=45&h=168&w=300&l=1691&sigr=11b90plcm&sigt=10fuv437f&sigi=131s2fai6&age=1457209293&fr2=p%3As%2Cv%3Av&fr=yfp-hrtab-901&tt=b Da, am luat aminte si notite. E foarte utila lectia (pentru incepatori ca mine) In alta ordine deidei, legat si de mica ironie a D-lui DOKTOR ..."Asa e cand masori cu '' ce ai prin casa''." am perseverat in practicile de laborator, si cu ce am avut in casa, am realizat un emulator Anti-RIAA pe schema lui Turner. Experimentul a reusit 100% si a dovedit ceva banal : nu putem masura cu precizie tensiuni alternative de la 10V la 0,1V pe o singura scala, indiferent ce aparat am avea. Asa ca, atunci cand analizorul se "chinuia" sa traseze curba de la 20hz(+19,5dB) la 20Khz(-19,5dB), pe ultimile octave nu mai avea acuratete si probabil ca rezultatul afisat era oarecum comprimat. Scuze pentru exprimarea neprofesionala, dar asta e. In schimb cu emulatorul e cu totul altceva, masuratoarea se face pe o plaja (scala) ff ingusta la care orice aparat este suficient de precis. Totul e ca piesele din emulator sa fie cu tolerante stranse, eu am pus sub 0,1% asa ca doar niste paraziti mai trebuie sa-i ucid ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Da, am luat aminte si notite. E foarte utila lectia (pentru incepatori ca mine) In alta ordine deidei, legat si de mica ironie a D-lui DOKTOR ..."Asa e cand masori cu '' ce ai prin casa''." am perseverat in practicile de laborator, si cu ce am avut in casa, am realizat un emulator Anti-RIAA pe schema lui Turner. Experimentul a reusit 100% si a dovedit ceva banal : nu putem masura cu precizie tensiuni alternative de la 10V la 0,1V pe o singura scala, indiferent ce aparat am avea. Asa ca, atunci cand analizorul se "chinuia" sa traseze curba de la 20hz(+19,5dB) la 20Khz(-19,5dB), pe ultimile octave nu mai avea acuratete si probabil ca rezultatul afisat era oarecum comprimat. Scuze pentru exprimarea neprofesionala, dar asta e. In schimb cu emulatorul e cu totul altceva, masuratoarea se face pe o plaja (scala) ff ingusta la care orice aparat este suficient de precis. Totul e ca piesele din emulator sa fie cu tolerante stranse, eu am pus sub 0,1% asa ca doar niste paraziti mai trebuie sa-i ucid ! Pai vedeti ? Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Pai vedeti ? Ce sa vad ? ca nu mi-ati spus nimic. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Am construit multe preuri pentru doza MM ,cel mai bun sound l-am obtinut cu aceasta schema Sunt curios cum iese la o simulare.La schema de mai sus am adaugat un etaj de iesire cu ECC82,repetor catodic,cuplat galvanic cu ultima trioda amplificatoare,la fel de bine functioneaza si fara etajul repetor ,daca semnalul intra intr-un etaj cu impedanta mare de intrare. Pentru aceasta schema ,cel mai des am folosit 6DJ8 Toshiba si ECC82 Philips. Editat Iunie 13, 2016 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 13, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Am construit multe preuri pentru doza MM ,cel mai bun sound l-am obtinut cu aceasta schema Sunt curios cum iese la o simulare. La schema de mai sus am adaugat un etaj de iesire cu ECC82,repetor catodic,cuplat galvanic cu ultima trioda amplificatoare,la fel de bine functioneaza si fara etajul repetor ,daca semnalul intra intr-un etaj cu impedanta mare de intrare. Pentru aceasta schema ,cel mai des am folosit 6DJ8 Toshiba si ECC82 Philips. Performante excelente,mai simplu decat atat nu se poate,realizarea practica,sursa dar si problemele de zgomot tin de abilitatile si experienta constructorului. Schema utilizata in simulare cu tensiuni si curenti in punctele principale: Diagrama RIAA cu semnal pur de 1KHz la intrare: Diagrama Bode cu semnal emulat pe intrare (RIAA reverse,emulator): Editat Iunie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Ce sa vad ? ca nu mi-ati spus nimic. Vedeti postul #2545 Link spre comentariu
diff Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Am construit multe preuri pentru doza MM ,cel mai bun sound l-am obtinut cu aceasta schema Dar fata de EAR834? cu care esti destul de multumit din cele relatate de tine,din punctul meu de vedere aceasta schema ar trebui si ea simulata , bineinteles prin bunavointa domnului Lazaroiu.Eu personal am realizat acest preu care ma surprinde prind sound-ul curat si plin de vitalitate. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Vedeti postul #2545 Pai se vede treaba ca nici dvs nu v-at mai uitat de la postul #2546 inainte. Asta doar asa sa facem jocuri de cuvinte. Cu tot respectul, asteptam si inca mai astept de la profesionisti unele sfaturi constructive si la obiect, sau poate ca ar trebui sa renunt la acest forum? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Va pricepeti dvs la jocuri de cuvinte, @depanatoru si @Lazaroiu au incercat sa va spuna ca o retea RIAA se calculeaza precis sau se simuleaza folosind ca verificare un circuit anti RIAA nu modificind valorile retelei dupa ureche sau parerea dvs despre gradul de precizie a pieselor folosite este cel putin ciudata apoi cind dupa descoperirea emulatorului, probabil a-ti inteles de ce am spus ca, curba prezentata era mediocra cu abateri mari de la liniaritate dar nu a-ti recunoscut acest lucru ,evident vina a fost a citirilor cu rezolutie mica etc. Cititi din urma, acolo de unde discutia despre corectorul dvs a vrut sa fie constructiva ... Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 13, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Dar fata de EAR834? cu care esti destul de multumit din cele relatate de tine,din punctul meu de vedere aceasta schema ar trebui si ea simulata , bineinteles prin bunavointa domnului Lazaroiu.Eu personal am realizat acest preu care ma surprinde prind sound-ul curat si plin de vitalitate ************************************* Cu toata placerea dar am o intrebare: cat este tensiunea pe bara B+ ? Eu pot alege o tensiune,dar vreau sa fim apropiati de realitate,mai ales ca acest RIAA este deja realizat si sunteti multumit de performante. Editat Iunie 13, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum