Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE

THOMAS

Postări Recomandate

Vizitator

da ,acum dacă deconectez o sectiune triodă finală cât devine limita în A(limita superioară) avem în vedere raportul de transformare rămas pentru situaţia nou creată.

1,1896W pentru 1/2-6n13s în sarcina la anod da ? Zic bine ?

am pus problema uşor diferit clar nu pentru dumneata.

am întrebat pentru a deveni vizibil răspunsul dumneata.

practic pentru 1/2-6n13s am folosit evident acelaşi curent ia 58.3mAef pe o sarcină 350Ω acum, pentru două secţiuni 6n13s-întreg se dublează limita în A(2 x 1,1896W)  2,379W

da avem o pierdere  pe OT (randament subunitar).

poate înţeleg câţiva cât de simplu poate fi un asemena calcul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu trebuie inmultit cu 2 acel Pu avand doua triode? Poate gresesc dar eu asa am facut.

...,, practic pentru 1/2-6n13s am folosit evident acelaşi curent ia 58.3mAef pe o sarcină 350Ω acum, pentru două secţiuni 6n13s-întreg se dublează limita în A(2 x 1,1896W)  2,379W ,,

Editat de romicap
Link spre comentariu

OK!

Corect,problema rezolvata si iata un mod civilizat si la obiect intr-o discutie tehnica pe un forum tehnic,cam asa ar trebui sa decurga discutiile !

Carcter,caracter,caracter...multumesc, @Kosmin.

Link spre comentariu
Vizitator

ar mai trebui adăugată o întrebare Kosmon Lăzăroiu mos-feturile din catod au şi ele efectiv o contribuţie în puterea utilă ? (fiind  serie în circuitul anodic).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La cererea initiatorului topicului am sters tot, de la pagina 177 pana la 166, discutiile fiind inafara temei si in plus acestea derulandu-se mai mult ne principial si necivilizat...

Mottoul nostru ar trebui sa fie:

Nu distruge un topic ci construieste-l!

Link spre comentariu

Să sperăm că reapar şi schemele...altfel avem 166 de pagini de discutii despre discutii...a fost o decizie la nervi, chiar daca provocata de anumite atitudini.

Sper ca macar autorul sa le mai aiba bine puse undeva...am spus-o si cu mai mult timp in urma....din topicul asta ar iesi o carte despre tuburi cu adevarat utila...acum trebuie sa spun "ar fi iesit"...sau nu?

Eu mi-am pus deoparte ce mi-a trezit interesul din schemele discutate aici, dar nici nu ma gandeam ca asa o sa iasa lucrurile...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Eu dacă as fi LMOlimpiu, as edita o carte cu toate schemele simulate pe acest subiect și as pune-o în vânzare. Topicul, l-as lasa asa gol. Eu personal, as cumpăra acea carte. Prea multe comentarii pe lângă subiect, sau total aiurea! Numai asa s-au umplut cele 166 de pagini. Practic, dacă ar fi fost doar mesajul solicitantului și răspunsul rezolvatorului (eventual 1... 2 mesaje în plus pentru clarificări) subiectul ar fi avut cel mult 40... 50 de pagini.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Amplificatorul pentru casti cu 6J1P pentru colegul Rares.

Amplificatorul are o putere de 150mW,castile sunt separate galvanic printr-un transformator de adaptare,iar performantele indeplinesc cerintele unei auditi de calitate in casti.

Adaptarea unu indicator optic (ochi magic) se face foarte usor (vedeti in schema),bineinteles ca schema este pentru EM84 (cererea lui Rares),dar cu o schema corespunzatoare se poate monta orice fel de ochi magic.Rezistenta de 220K din anodul triodei din EM84 se va alege practic,aceasta este importanta in stabilirea amplificari triodei EM84 dar si a intensitati luminoforului de pe "ecranul" ochiului magic.Din semireglabilul de 100K se va stabili limita de suprapunere a celor doua benzi luminoase de pe "ecranul" ochiului magic la intrarea in limitare a amplificatorului,reglabila cu osciloscopul sau la auditie.

Schema amplificatorului :

Posted Image

Puterea pe sarcina de 32 ohmi:

Posted Image

FFT  Windowing Function Hamming pe sarcina de 32 ohmi:

Posted Image

FFT linear pe sarcina de 32 ohmi:

Posted Image

si THD pe sarcina de 32 ohmi la Ps=144mW:

Posted Image

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Va salut cu respect.

D-le Olimpiu, am gasit o schema zic eu interesanta de amplificator pentru casti. 

Nu vreau sa va necajesc cerandu-va o simulare, vroiam doar opinia Dvs despre aceasta schema si mai ales rolul celor doua diode zenner, sunt ele pentru protectia castilor in cazul scurtcircuitarii condensatorului de pe iesire? Pun ele la masa componenta continua si astfel se arde siguranta F1?Va rog sa ne spuneti si ce triode putem folosi in loc de acele 6DR7, eu unul nici n-am auzit de ele.

Multumesc frumos!

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări